Ψηφιακή Riaa

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.024
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

...οι παραμορφώσεις που εισάγει ένα ψηφιακό φίλτρο είναι ανύπαρκτες σε σχέση με τα προβλήματα του αναλογικού...
δυστυχώς, δεν είναι έτσι.

εξαρτάται από την υλοποίηση. Πολλές ψηφιακές υλοποιήσεις φίλτρων, λόγω απλοϊκών αλγορίθμων και περιορισμένης επεξεργαστικής ισχύος, εμφανίζουν σημαντικότατα προβλήματα. Όπως πχ τα μπέριγκερ.

Είναι όμως τόσες οι δυνατότητες που δίνουν, με τόσα παράπλευρα οφέλη, και σε τόσο χαμηλά κοστολόγια, ώστε αν δαπανήσεις τα διαθέσιμα χρήματα σε άλλες αγορές, βγαίνεις τελικά κερδισμένος. Είπαμε, σε οποιοδήποτε κοστολόγιο, όσο υψηλό κι αν είναι αυτό, όλα είναι θέματα συμβιβασμών.

Υπάρχουν όμως και τόσο αξιόλογες ψηφιακές υλοποιήσεις φίλτρων, που ουσιαστικά δεν έχουν μειονεκτήματα. Όπως πχ της ταπεινής κοστολογικά μέτρικ χάλο. Και λέω ταπεινής κοστολογικά, διότι όλοι ξέρετε που φτάνουν τα κοστολόγια εξαιρετικών Phono υλοποιήσεων, άρα συγκριτικά, μιλάμε για κάτι που είναι τζάμπα, κι ας έχει 8.000 ευρώ.

Reaction score
1.685
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

Το βέλτιστο αυτό αποτέλεσμα δέν συνεπάγεται και καλύτερο στην πράξη αλλα καλύτερο σε μετρήσεις.Μπορεί να το ακούσεις ακριβώς το ίδιο.

Νομίζω οτι δέν είναι το πρώτο πόστ που αναφέρεται σε αυτή τη σύγκριση...
Το καλυτερο σε μετρησεις δεν σημαινει υποχρεωτικα καλυτερο παντου, ο μυθος εχει καταριφθει.

Το οτι μπορει να ακουστει καλυτερο η εστω το ιδιο, εκφραζεται ως υποθεση μιας και με τιποτα δεν μπορει να το πει κανεις με σιγουρια (σωστα).
Ειναι μια εκφραση που την δεχομαι....μπορει, ισως, δεν αποκλειεται,...οχι ΕΙΝΑΙ καλυτερο...
Συμφωνουμε εδω..

Υπάρχουν όμως και τόσο αξιόλογες ψηφιακές υλοποιήσεις φίλτρων, που ουσιαστικά δεν έχουν μειονεκτήματα. Όπως πχ της ταπεινής κοστολογικά μέτρικ χάλο. Και λέω ταπεινής κοστολογικά, διότι όλοι ξέρετε που φτάνουν τα κοστολόγια εξαιρετικών Phono υλοποιήσεων, άρα συγκριτικά, μιλάμε για κάτι που είναι τζάμπα, κι ας έχει 8.000 ευρώ.
Αν την χρησιμοποιησεις μονο ως phono stage ειναι πανακριβη μιας και κορυφαια phono υπαρχουν απο 1500 ευρω.

PS.
Στο quote μου δεν κατεδειξα τον συγγραφεα του κειμενου ακριβως γιατι δεν ανηκει μονο σε εναν αυτη η εκφραση. Μπηκε ως ενδειξη...

Reaction score
4.250
Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

Κωστα να σε ρωτησω κατι. Εχεις ακουσει καποιο απο τα DCS Debussy, Linn Klimax, Emm Lambs Dac2?

Reaction score
4.250

Ναι, το Linn Klimax DS στην Αγγλια.
Οκ, εγω ακουσα πριν κατι χρονια το Acurate (που ειναι μικροτερο) με ολα τα συνοδευτικα της εταιριας (ηχεια και ενεργη πολυενισχηση με 5 ενισχυτες το καθε ηχειο). Προσωπικα ο ηχος ειναι ετσι χαραγμενος στο μυαλο μου, που δε νομιζω να εχω ακουσει κατι καλλυτερο ανεξαρτητως τιμης. Και μιλαμε για ενα ηχειο που κοστιζει λιγοτερο απο 10.000 ενω το Acurate κοστιζει περιπου 4-5.000. Μου εχει δοθει η εντυπωση οτι κανενα πικαπ δεν θα μπορουσε να δωσει τον πλουτο των ηχοχρωματων που πηρα απο εκεινη την ακροαση. Ομως βεβαια αυτο θα ειναι παντα μια υποθεση γιατι πολυ απλα δεν ειναι ευκολα να κανεις τετοια συγκριτικα. Στην εκθεση της Αθηνας το φθινοπωρο που μας περασε υπηρχε το DCS. Αποκλειεται να μην σκαλωνες στο ακουσμα του. Η αληθεια ειναι οτι ολο το σεταπ στον συγκεκριμενο χωρο ηταν πολυ προσεγμενο.

Εσενα ποια εντυπωση σου εδωσε η ακροαση του Klimax?

Reaction score
1.685

Εσενα ποια εντυπωση σου εδωσε η ακροαση του Klimax?
Αυτο που τους ειπα τοτε ισχυει και σημερα, ""δεν θα επρεπε να το ονομασουν Klimax αλλα Klinex"".

Καθαρο, χωρις συναισθημα και κλινικοτατο...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Περιγραφεις 2 προσεγγισεις ηχου.
Την καθαρη , αχρωματιστη(χωρις συναισθημα) και κλινικη σε αντιθεση με την πλουσια σε ηχοχρωματα και συναισθηματα.
Σεβαστη απολυτα η επιθυμια του καθενα να ακουει οπως τον ευχαριστει.
(Εδω ο Κωσταυτιας εδωσε "αφεση αμαρτιων" στον Κοτσιδη).

Αλλο τι μου αρεσει ομως και αλλο ποιο ειναι το πιο σωστο(καλυτερη αποδοση με τα λιγοτερα λαθη)ηχητικα.Εκει καταληγει ο καυγας παντοτε.Στο οτι η αναλογικη αναπαραγωγικη αλυσιδα ειναι πιστοτερη απο την ψηφιακη.

Σε επιπεδο τεχνολογικης κοντρας το βινυλιο θα χανει παντα.Εχει πολλους περισσοτερους ασταθμητους παραγοντες απο καποιο ψηφιακο αρχειο .Το ανελυσε πολυ καλα ο Κογιας στο mastering, τα εχουν πει και ο Θεμις και ο Χ"σταμου(ειδικοι του ηχου).
Μονο "κολλημενοι" μπορουν να αρνηθουν την αντικειμενικη πραγματικοτητα.Δεν ειναι τυχαιο οτι η μουσικη πλεον γραφεται ψηφιακα.Καποιες εξαιρεσεις επαγγελματιων η καλλιτεχνων δεν αποτελουν "ρευμα επιστροφης".Ουτε καποιοι σαν τον Χρηστο (καλη του ωρα οπου κι αν ειναι) που επεμενε δογματικα σαν την Λουκα .
Και τον Γαλιλαιο απειλησαν να τον ριξουν στην πυρα επειδη ειπε οτι η γη γυριζει.Το αναιρεσε για να σωθει...........αλλα η γη δεν σταματησε να γυριζει.

Reaction score
1.685

Αλλο τι μου αρεσει ομως και αλλο ποιο ειναι το πιο σωστο(καλυτερη αποδοση με τα λιγοτερα λαθη)ηχητικα.Εκει καταληγει ο καυγας παντοτε.Στο οτι η αναλογικη αναπαραγωγικη αλυσιδα ειναι πιστοτερη απο την ψηφιακη.
Μανο, κοιταξε να δεις,,

Το τι ειναι πιο σωστο δεν θα το μαθουμε ποτε, κανεις δεν το ξερει, απλα υποθετει οτι καποιο απο τα πραγματα που ακουει και του ταιριαζουν πιο πολυ ειναι γι αυτον το πιο σωστο. Αν ταυτοχρονα εχει και καλες μετρησεις τοτε ειναι και σιγουρος οτι πραγματι ειναι το σωστο... Πιστευω οτι δεν ειναι ακριβως ετσι.

Ποτε δεν ειπε κανεις απο τους "υπερμαχους" της αναλογικης αλυσιδας οτι αυτη ειναι πιστοτερη. Ειπε ομως με στομφο οτι ειναι πιο ατμοσφαιρικη, με συναισθημα, χωρις συμπιεση, κ.λ.π...
Αυτο δινει αυτο το κατι στον ακροατη αυτης της ομαδας που δεν θα το παρει απο την αλλη ομαδα, η ακομα αν θελεις μπορει να μην το παρει...

Οπως και να χει ειναι καθαρα δικαιωμα του...

Σε επιπεδο τεχνολογικης κοντρας το βινυλιο θα χανει παντα.Εχει πολλους περισσοτερους ασταθμητους παραγοντες απο καποιο ψηφιακο αρχειο .Το ανελυσε πολυ καλα ο Κογιας στο mastering, τα εχουν πει και ο Θεμις και ο Χ"σταμου(ειδικοι του ηχου).
Μονο "κολλημενοι" μπορουν να αρνηθουν την αντικειμενικη πραγματικοτητα.Δεν ειναι τυχαιο οτι η μουσικη πλεον γραφεται ψηφιακα.Καποιες εξαιρεσεις επαγγελματιων η καλλιτεχνων δεν αποτελουν "ρευμα επιστροφης".Ουτε καποιοι σαν τον Χρηστο (καλη του ωρα οπου κι αν ειναι) που επεμενε δογματικα σαν την Λουκα .
Και τον Γαλιλαιο απειλησαν να τον ριξουν στην πυρα επειδη ειπε οτι η γη γυριζει.Το αναιρεσε για να σωθει...........αλλα η γη δεν σταματησε να γυριζει.
Το οτι ο Κογιας ανελυσε καποια πραγματα για τον τροπο που γινεται το mastering δεν δινει τιποτα παραπανω απο πληροφορηση.
Σωστα τα λεει αλλα δεν ισχυουν και παντα στην πραξη. Απο την αλλη, αλλο η στουντιακη εγγραφη και αλλο η οικιακη αναπαραγωγη, το καθε ενα εχει τελειως διαφορετικο στοχο.

Η μουσικη σημερα γραφεται ψηφιακα γιατι ειναι τρομακτικα ευκολοτερο και φτηνοτερο να γινει ετσι, δεν σημαινει ομως οτι επειδη γραφεται μονον ετσι ειναι και καλυτερη.

Πιστευω οτι λιγοι μηχανικοι ηχου ενδιαφερονται τοσο πολυ για την ποιοτητα του παραγομενου εργου στο επιπεδο του "λοξου κριτικου χαιεντα", ωστε να προσεξουν αναλογα, μαλλον δεν τους νοιαζει καθολου.
Ακομα και να το εκαναν ομως, παλι αλγοριθμοι θα μιλουσαν.

Ειναι σαν να φτιαξεις ενα ρομποτ να μιλα, οσο και να πετυχεις το τελειο παντα μηχανη χωρις ψυχη θα μιλα ακομα κι αν οι φθογγοι εχουν απιστευτη συχνοτικη ακριβεια και κανενα ψεγαδι...

Θα προτιμουσα εναν ψευδο συνομιλητη μου απο μια αψεγαδιαστη μηχανη που οι φθογγοι της θα προερχονται απο τις τελειοτερες μαθηματικες πραξεις με τα τελειοτερα chips....

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Ειναι σαν να φτιαξεις ενα ρομποτ να μιλα, οσο και να πετυχεις το τελειο παντα μηχανη χωρις ψυχη θα μιλα ακομα κι αν οι φθογγοι εχουν απιστευτη συχνοτικη ακριβεια και κανενα ψεγαδι...
Οτιδηποτε αναπαραγει ηχο εμπιπτει σ'αυτη την κατηγορια (και το πικαπ και το cd)
Αμα ομως δεν βλεπεις σε τι "μιλας" το μονο που μπορεις να κρινεις ειναι η αρτιοτητα των λεξεων και των νοηματων.

Περι εγγραφης και οικιακης αναπαραγωγης...........
Αυτος που το γραφει το κανει για να διαιωνιστει το εργο (και να βγαλλει λεφτα ο σπονσορας-δισκογραφικη εταιρεια)
Εμεις σαν καταναλωτες παιρνουμε ενα αντιγραφο του.(οικιακη αναπαραγωγη)
Μην υποτιμας την δουλεια των τεχνικων ηχου.Αν βγαζουν σκουπιδια η αγορα θα τους εξαφανισει αργα η γρηγορα.
Ειναι τυχαιο οτι οι παραγωγες της Sheffield ειναι αναρπαστες και σπανιοτατες?Η της Stockfish.....kλπ κλπ κλπ

Το οτι ο Κογιας ανελυσε καποια πραγματα για τον τροπο που γινεται το mastering δεν δινει τιποτα παραπανω απο πληροφορηση.
Σωστα τα λεει αλλα δεν ισχυουν και παντα στην πραξη.
Λογικο χασμα μου φαινεται η απαντηση σου.Αν τα λεει σωστα ως προς την ηχητικη αποτυπωση γιατι να μην ισχυουν στην πραξη ?
Το τι ειναι πιο σωστο δεν θα το μαθουμε ποτε, κανεις δεν το ξερει, απλα υποθετει οτι καποιο απο τα πραγματα που ακουει και του ταιριαζουν πιο πολυ ειναι γι αυτον το πιο σωστο. Αν ταυτοχρονα εχει και καλες μετρησεις τοτε ειναι και σιγουρος οτι πραγματι ειναι το σωστο... Πιστευω οτι δεν ειναι ακριβως ετσι.
Δηλαδη ο φιλος μας ο Geovaz οταν ανελυσε επιστημονικα και περαν πασης αντιρρησεως οτι ο βραχιονας του Technics δεν κανει για πολλα πραγματα σε σχεση με αλλους διαφορετικης γεωμετριας μιλαγε στον αερα η ηταν θεια φωτιση?
Που δεν ειναι ακριβως ετσι ?
Εισαι τεχνικος,εχεις πολλες περισσοτερες γνωσεις απο μενα σε τετοια θεματα,μην υποτιμας τον εαυτο σου εισαγοντας "δοξασιες "

Reaction score
4.250

Μανο, κοιταξε να δεις,,

Ποτε δεν ειπε κανεις απο τους "υπερμαχους" της αναλογικης αλυσιδας οτι αυτη ειναι πιστοτερη. Ειπε ομως με στομφο οτι ειναι πιο ατμοσφαιρικη, με συναισθημα, χωρις συμπιεση, κ.λ.π...
Αυτο δινει αυτο το κατι στον ακροατη αυτης της ομαδας που δεν θα το παρει απο την αλλη ομαδα, η ακομα αν θελεις μπορει να μην το παρει...

Οπως και να χει ειναι καθαρα δικαιωμα του...
Κατ αρχην επειδη εχουμε μνημη, εδω μεσα εχουμε διαβασει απειρες φορες απο τους οπαδους του βινυλιου οτι αυτο παιζει καλλυτερα απο το ψηφιακο. Βεβαια διαβασαμε και το αναποδο.

Το Linn Acurate το ακουσαμε πριν λιγα χρονια στην ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Θεσ/νικη σε μια εκδηλωση-παρουσιαση. Ολα τα σχολια απο τους παροντες ηταν ενθουσιωδη (υπαρχει στο φορουμ σχετικη αναφορα). Ελειψη συναισθηματος δεν αναφερθηκε απο πουθενα.

Θα ελεγα οτι την ελειψη συναισθηματος την χρησιμοποιουν τακτικα οι φανατικοι οπαδοι του αναλογικου μεσου σαν αλωθι της ανεπαρκειας του μεσου.

Προσωπικα παρολο που εχω πικαπ (και ειμαι αρκετα περηφανος για την αποδοση του) και παρολο που εχω ακουσει πολλα πικαπ τεοιο πραγμα που αναφερεται συνεχεια (συναισθημα) δεν ειδα πουθενα.

Οταν πριν λιγο καιρο ακουσαμε το πικαπ του Λουκα εχοντας διπλα του το ευτελες Weiss202, πουθενα δεν αντιληφθηκαμε την ελειψη συναισθηματος απο μερους του ψηφιακου. Ισως το μονο συναισθημα που δημιουργειται σε αντιστοιχες ακροασεις ειναι το δραμα αυτου που εχει επενδυσει καποιες δεκαδες χιλιαρικα οταν ακουει ενα πολλαπλασια φθηνοτερο ψηφιακο συστημα να παιζει καλλυτερα!

Και κατι ακομη που διαβαζουμε τακτικα, ειναι οτι τα ντακ παιζουν καλα μεχρι να βγει το επομενο ντακ. Λες και το ιδιο δεν γινεται με βραχιονες, κεφαλες πηγαδια κλπ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.024

...Οταν πριν λιγο καιρο ακουσαμε το πικαπ του Λουκα εχοντας διπλα του το ευτελες Weiss202, πουθενα δεν αντιληφθηκαμε την ελειψη συναισθηματος απο μερους του ψηφιακου. Ισως το μονο συναισθημα που δημιουργειται σε αντιστοιχες ακροασεις ειναι το δραμα αυτου που εχει επενδυσει καποιες δεκαδες χιλιαρικα οταν ακουει ενα πολλαπλασια φθηνοτερο ψηφιακο συστημα να παιζει καλλυτερα!...
:137::138::116:

γειά σου συν-επίθετε! :126:

Reaction score
2.248

Κρίμα......

Κλείστε τις "αναλογικές πηγές" να τελειώνει το θέμα τουλάχιστον :122:
Δεν αξίζει καν ο κόπος.

Reaction score
4.250

Κρίμα......

Δεν αξίζει καν ο κόπος.
Γιατι? Ισως θα πρεπει να υπαρχει κατα την γνωμη σου καθολικη ομολογια υπεροχης του αναλογικου μεσου?

Παντως με την ευκαιρια, αυτην την στιγμη ακουω σε 24/192 ενα κομματι του Ray Braun "Take the A Train" οπου υπαρχει ενα μεθυστικο πιανο με το μπασο να συνοδευει. Απιστευτος ηχος.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.024

Κρίμα......

Δεν αξίζει καν ο κόπος.
κρίμα φιλαράκι που γράφεις αυτά που γράφεις.

προσωπικά, η θέση μου είναι γνωστή. Το πικάπ δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης πλέον, είναι ένα απαρχαιωμένο, προβληματικό και με πολύ περιορισμένες δυνατότητες ηχητικής ποιότητας, το οποίο συνοδεύεται και από ένα δύσχρηστο μέσο ακρόασης μουσικής, που απαιτεί μεγάλο όγκο αποθήκευσης δίσκων (μόλις 1000 ή 2000 δίσκοι βινυλίου, απαιτούν ένα τοίχο ολόκληρο), ενώ ταυτόχρονα από οικονομοτεχνικής πλευράς αποτελεί την ακριβότερη πηγή με τα περισσότερα απαιτούμενα μηχανήματα. Απ'όπου και να το πιάσεις, βρωμάει το θέμα πικάπ.

δε βλέπω κανένα απολύτως λογικό λόγο, ένας νέος άνθρωπος, στον 21 μ.Χ. αιώνα που διανύουμε, να αγοράζει πικαπ και δίσκους βινυλίου.

Τις παραπάνω "θέσεις" μου, μπορούμε να τις συζητήσουμε όσο θέλετε, κόσμια και με επιχειρήματα, αλλά έχετε κατ'επανάληψη αποδείξει πως δεν "αντέχετε" τέτοια συζήτηση σε λογική βάση, διότι όποτε έχει ξεκινήσει μια ανάλογη κουβέντα, μετά από λίγο το ρίχνετε σε "συναισθήματα" και "φετιχ", σε "εξώφυλλα" και πως φέγγουν οι λάμπες το βράδυ και "ζεσταίνουν" το χώρο "μεθυστικά", και άλλες τέτοιες αρλούμπες, ξεφεύγοντας από την λογική της πιστότητας και της αναπαραγωγής της μουσικής.

Και αυτά, τα λέω "όμορφα". Θα μπορούσα να πω τα ίδια ακριβώς, πολύ πιο "καυστικά", έως "προσβλητικά", αλλά δε το κάνω, για τους γνωστούς λόγους.

Δηλώνω ανα πάσα στιγμή έτοιμος να τα συζητήσουμε σε βάθος αυτά, αλλά με αντικειμενικά επιχειρήματα, στα πλαίσια της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, διότι αν πάλι δω να μου γράφετε "δε μου αρέσει να ακούω ψηφία", έχουν "κατακερματισμένο ήχο" και "δεν έχει συναίσθημα το φλακ" και "δεν έχει χροιές το ντακ" και είναι πιο "ατμοσφαιρικό" το βινύλιο και πιο "κλινικό" το γουαβ, θα γίνουμε μαλλιά κουβάρια, θα χεστούμε αγρίως, διότι ρε γ@μώ το κέρατό μου δηλαδή, η "ατμόσφαιρα" δε παλεύεται με λογική κι επιχειρήματα, δεν έχει καμιά θέση σε ένα τεχνικής φύσης αντικείμενο όπως αυτό της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, έλεος, αμάν πχια. Κι αυτό που μου τη σπάει περισσότερο απ'όλα είναι όταν αρχίζετε να μιλάτε για "ψυχή", και λέτε αυτό το "ψυχρό" ντακ είναι "μηχάνημα χωρίς ψυχή" ενώ το "λαμπάτο βινύλιο έχει ψυχή" , έχει "ζεστό ήχο", και άλλες τέτοιες μ@λ@κίες, λες κι ο ήχος βγήκε ζεστός από το φούρνο του παραδείσου με ψυχή που θα την παραδώσεις στον Άγιο Πέτρο μόλις τελειώσει η Β' πλευρά του βινυλίου....

Και πάλι, είμαι πολύ κόσμιος στις εκφράσεις μου. Συγκρατιέμαι.

Δέχομαι πως πολλοί από σας έχετε μεγάλες συλλογές από δίσκους βινυλίου, τους οποίους γουστάρετε να ακούτε.
Δέχομαι πως δε θέλετε να πετάξετε τους δίσκους σας.
Δέχομαι πως σας αρέσει να ακούτε μουσική συνδυασμένη με μια ιεροτελεστία που για σας αποτελεί απόλαυση.
Δέχομαι πως η πιστότητα αναπαραγωγής δεν είναι πάντα το ζητούμενο.
Δέχομαι πως η προσωπική ικανοποίηση και το γούστο έχει κυρίαρχο ρόλο στις προσωπικές σας επιλογές.
Δέχομαι πως ο χώρος ακρόασης δε μπορεί να είναι άρτιος λόγω περιορισμών παντόφλας συζύγου.
Δέχομαι την αναγκαιότητα να αναβαθμίσετε το αναλογικό σας εξοπλισμό για να απολαμβάνετε καλύτερα τη δισκοθήκη σας.
Δέχομαι πως το πολύ καλοστημένο σύστημα πικάπ μπορεί να παίξει πραγματικά πάρα πολύ καλά μουσική, πολύ καλύτερα απ'όσο μπορούν να αποδώσουν τα ηχεία σας στο χώρο σας.

Δέχομαι χίλια δυό πράγματα. Και παραπάνω. Και συμμετέχω σε θρεντ που αφορούν τα αναλογικά σας δρώμενα, με μόνο σκοπό να σας βοηθήσω ώστε να απολαύσετε όσο καλύτερα γίνετε τη δισκοθήκη σας. Δεν συμμετέχω για να βρίσκω αφορμή να λέω πως "τα αναλογικά είναι μπούρδες", ούτε έχω γίνει ποτέ απόλυτος, ίσα ίσα έχω πει κατ'επανάληψη πως και το πικάπ και το cd μπορούν αν είναι εξ'ίσου άριστες πηγές για να ακούς μουσική, αλλού είναι οι σημαντικότεροι περιορισμοί της αναπαραγωγής.

Απορώ, πραγματικά. Γιατί συνεχίζετε αυτό το "πιπίλισμα" της "ατμόσφαιρας" και της "ψυχής" και του "συναισθήματος" και τόσων άλλων γραφικοτήτων, όταν η κουβέντα είναι περί πιστότητας αναπαραγωγής, δηλαδή όταν μιλάμε για τεχνικά θέματα. Μη τυχόν και δείτε πουθενά "ψηφία", επίθεση. Άκου κει "ψηφιακή" ρία, μα για όνομα! Πέσατε να τη φάτε! Αμαν πχια! Σταματήστε το επιτέλους!

Και μην μου αρχίσετε πάλι τα περί εμπειρίας, και τι έχει ακούσει ο καθένας, γιατί πάλι φάουλ είστε. Και καλά όποιος λέει καλό λόγο για ένα ντακ, δε ξέρει από πικαπ, δεν είχε ποτέ του πικαπ, είναι άσχετος. Μα για όνομα. ΌΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΙΚΑΠ... Κι οι περισσότεροι, ΕΧΟΥΝ. Και ΞΕΡΟΥΝ, δεν είναι άσχετοι. Και έχουν συμμετέχει σε ένα σωρό "συγκριτικά", κι έχουν κάνει και τα δικά τους "συγκριτικά", μα ποιος δε τα έχει κάνει αυτά τα χαζά όταν ασχολείται με το χόμπι αυτό? Γίνεται? Δε γίνεται!

Για αυτό, κρίμα. Κρίμα να λέτε "κλείστε τις αναλογικές πηγές" λες και σας κόψαμε κανα νερό απ'τ'αυλάκι, λες κι υπήρξε έστω και ελάχιστος αρνητισμός από μας τους "ντιτζιταλοφρίκουλες", τους "κλινικούς", τους "μετρησιομανείς", τους "αριθμολάγνους" κλπ κλπ κλπ, ενώ έχετε αποδείξει τον άκρατο αρνητισμό σας κατ'επανάληψη. Προσωπικά, δεν έχω δει κανέναν αρνητισμό για οποιοδήποτε "αναλογικό" θέμα, ενώ αντίθετα έχω δεί αρνητισμό από σας τους "πορωμένους αναλογικούς" σε κάθε θέμα που ασχολείται με "ψηφιακά". Ανεξαιρέτως.

Έλεος δηλαδή. Σταματήστε. Επιτέλους. Η υπομονή, έχει και όρια.... Δε θα κοροϊδευόμαστε συνεχώς, δε θα κρυβόσαστε πίσω απ'το δάχτυλό σας μια ζωή...

Εντάξει, είπαμε, έρωτας είναι αυτός. Αλλά ξεκολλήστε ρε παιδί μου και λίγο, υπάρχουν κι άλλες γκόμενες! Συμφιλιωθείτε με την ιδέα, καιρός είναι.

Reaction score
777
Προτού διαβάσω τα παραπάνω...Πραγματικά βρε...δέν βαριέσαι να τα γράφεις?\

Γράψε για κανα φίλτρο να μάθουμε τίποτα και μείς αντί να αναλώνεσαι σε σουπα μούπες...:138:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.024
Απάντηση: Re: Ψηφιακή Riaa

Προτού διαβάσω τα παραπάνω...Πραγματικά βρε...δέν βαριέσαι να τα γράφεις?
πιο πολύ βαριέμαι να ξαναδιαβάζω τα ίδια και τα ίδια, όπως πχ πως τα 24/192 φλακ που αγοράζουμε έχουν αυξημένο τζίτερ γιατί έρχονται από το ιντερνέτ.:137::138:

Reaction score
62
Re: Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

Το πικάπ δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης πλέον..

δε βλέπω κανένα απολύτως λογικό λόγο, ένας νέος άνθρωπος, στον 21 μ.Χ. αιώνα που διανύουμε, να αγοράζει πικαπ και δίσκους βινυλίου.
Υπάρχει ένας τουλάχιστον λόγος, ο οποίος δεν έχει σχέση με την ηχητική απόδοση (εκεί συμφώνω μαζί σου):
Ο λόγος αυτός είναι ότι σε κάποια μουσικά είδη παλαιότερων ετών, αρκετές κυκλοφορίες υπάρχουν μόνο σε βινύλιο...
Επίσης ένας δεύτερος λόγος (αλλά λιγότερο σημαντικός για μένα) είναι ότι κάποιες επανακυκλοφορίες παλιότερων δίσκων βινυλίου σε CD δεν είναι και τόσο πετυχημένες (κυρίως λόγω loudness)...
Αλλά επειδή αναφέρομαι σε πιο alternative/underground μουσικά είδη, συμφωνώ ότι για τη συντριπτική πλειοψηφία των μουσικόφιλων το πικάπ έχει ελάχιστη χρησιμότητα πια...

Reaction score
8.905

Εάν και έχω πάρα πολλά βινύλια... θα συμφωνήσω με τον costas EAR τα τελευταία 2-3 χρόνια ακούω κυρίως από pc με τα άπειρα θετικά-πλεονεκτήματα που έχει.

Όσον αφορά τον φίλο frozenface έχεις ακούσει δίσκους παραγωγής +/-90's από alternative / underground (δηλ. gun club, sonic youth, big black, butthole surfers, screaming trees κ.λ.π.) με καλή στον ήχο παραγωγή...? γιατί επί το πλείστον οι δίσκοι μου είναι από αυτό τον χώρο... σπάνιο φαινόμενο!

Reaction score
29.555

κρίμα φιλαράκι που γράφεις αυτά που γράφεις.

προσωπικά, η θέση μου είναι γνωστή. Το πικάπ δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης πλέον, είναι ένα απαρχαιωμένο, προβληματικό και με πολύ περιορισμένες δυνατότητες ηχητικής ποιότητας, το οποίο συνοδεύεται και από ένα δύσχρηστο μέσο ακρόασης μουσικής, που απαιτεί μεγάλο όγκο αποθήκευσης δίσκων (μόλις 1000 ή 2000 δίσκοι βινυλίου, απαιτούν ένα τοίχο ολόκληρο), ενώ ταυτόχρονα από οικονομοτεχνικής πλευράς αποτελεί την ακριβότερη πηγή με τα περισσότερα απαιτούμενα μηχανήματα. Απ'όπου και να το πιάσεις, βρωμάει το θέμα πικάπ.

Τις παραπάνω "θέσεις" μου, μπορούμε να τις συζητήσουμε όσο θέλετε, κόσμια και με επιχειρήματα, αλλά έχετε κατ'επανάληψη αποδείξει πως δεν "αντέχετε" τέτοια συζήτηση σε λογική βάση, διότι όποτε έχει ξεκινήσει μια ανάλογη κουβέντα, μετά από λίγο το ρίχνετε σε "συναισθήματα" και "φετιχ", σε "εξώφυλλα" και πως φέγγουν οι λάμπες το βράδυ και "ζεσταίνουν" το χώρο "μεθυστικά", και άλλες τέτοιες αρλούμπες, ξεφεύγοντας από την λογική της πιστότητας και της αναπαραγωγής της μουσικής.

Και αυτά, τα λέω "όμορφα". Θα μπορούσα να πω τα ίδια ακριβώς, πολύ πιο "καυστικά", έως "προσβλητικά", αλλά δε το κάνω, για τους γνωστούς λόγους.

Δηλώνω ανα πάσα στιγμή έτοιμος να τα συζητήσουμε σε βάθος αυτά, αλλά με αντικειμενικά επιχειρήματα, στα πλαίσια της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, διότι αν πάλι δω να μου γράφετε "δε μου αρέσει να ακούω ψηφία", έχουν "κατακερματισμένο ήχο" και "δεν έχει συναίσθημα το φλακ" και "δεν έχει χροιές το ντακ" και είναι πιο "ατμοσφαιρικό" το βινύλιο και πιο "κλινικό" το γουαβ, θα γίνουμε μαλλιά κουβάρια, θα χεστούμε αγρίως, διότι ρε γ@μώ το κέρατό μου δηλαδή, η "ατμόσφαιρα" δε παλεύεται με λογική κι επιχειρήματα, δεν έχει καμιά θέση σε ένα τεχνικής φύσης αντικείμενο όπως αυτό της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, έλεος, αμάν πχια. Κι αυτό που μου τη σπάει περισσότερο απ'όλα είναι όταν αρχίζετε να μιλάτε για "ψυχή", και λέτε αυτό το "ψυχρό" ντακ είναι "μηχάνημα χωρίς ψυχή" ενώ το "λαμπάτο βινύλιο έχει ψυχή" , έχει "ζεστό ήχο", και άλλες τέτοιες μ@λ@κίες, λες κι ο ήχος βγήκε ζεστός από το φούρνο του παραδείσου με ψυχή που θα την παραδώσεις στον Άγιο Πέτρο μόλις τελειώσει η Β' πλευρά του βινυλίου....

Και πάλι, είμαι πολύ κόσμιος στις εκφράσεις μου. Συγκρατιέμαι.

Δέχομαι πως πολλοί από σας έχετε μεγάλες συλλογές από δίσκους βινυλίου, τους οποίους γουστάρετε να ακούτε.
Δέχομαι πως δε θέλετε να πετάξετε τους δίσκους σας.
Δέχομαι πως σας αρέσει να ακούτε μουσική συνδυασμένη με μια ιεροτελεστία που για σας αποτελεί απόλαυση.
Δέχομαι πως η πιστότητα αναπαραγωγής δεν είναι πάντα το ζητούμενο.
Δέχομαι πως η προσωπική ικανοποίηση και το γούστο έχει κυρίαρχο ρόλο στις προσωπικές σας επιλογές.
Δέχομαι πως ο χώρος ακρόασης δε μπορεί να είναι άρτιος λόγω περιορισμών παντόφλας συζύγου.
Δέχομαι την αναγκαιότητα να αναβαθμίσετε το αναλογικό σας εξοπλισμό για να απολαμβάνετε καλύτερα τη δισκοθήκη σας.
Δέχομαι πως το πολύ καλοστημένο σύστημα πικάπ μπορεί να παίξει πραγματικά πάρα πολύ καλά μουσική, πολύ καλύτερα απ'όσο μπορούν να αποδώσουν τα ηχεία σας στο χώρο σας.

Δέχομαι χίλια δυό πράγματα. Και παραπάνω. Και συμμετέχω σε θρεντ που αφορούν τα αναλογικά σας δρώμενα, με μόνο σκοπό να σας βοηθήσω ώστε να απολαύσετε όσο καλύτερα γίνετε τη δισκοθήκη σας. Δεν συμμετέχω για να βρίσκω αφορμή να λέω πως "τα αναλογικά είναι μπούρδες", ούτε έχω γίνει ποτέ απόλυτος, ίσα ίσα έχω πει κατ'επανάληψη πως και το πικάπ και το cd μπορούν αν είναι εξ'ίσου άριστες πηγές για να ακούς μουσική, αλλού είναι οι σημαντικότεροι περιορισμοί της αναπαραγωγής.

Απορώ, πραγματικά. Γιατί συνεχίζετε αυτό το "πιπίλισμα" της "ατμόσφαιρας" και της "ψυχής" και του "συναισθήματος" και τόσων άλλων γραφικοτήτων, όταν η κουβέντα είναι περί πιστότητας αναπαραγωγής, δηλαδή όταν μιλάμε για τεχνικά θέματα. Μη τυχόν και δείτε πουθενά "ψηφία", επίθεση. Άκου κει "ψηφιακή" ρία, μα για όνομα! Πέσατε να τη φάτε! Αμαν πχια! Σταματήστε το επιτέλους!

Και μην μου αρχίσετε πάλι τα περί εμπειρίας, και τι έχει ακούσει ο καθένας, γιατί πάλι φάουλ είστε. Και καλά όποιος λέει καλό λόγο για ένα ντακ, δε ξέρει από πικαπ, δεν είχε ποτέ του πικαπ, είναι άσχετος. Μα για όνομα. ΌΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΙΚΑΠ... Κι οι περισσότεροι, ΕΧΟΥΝ. Και ΞΕΡΟΥΝ, δεν είναι άσχετοι. Και έχουν συμμετέχει σε ένα σωρό "συγκριτικά", κι έχουν κάνει και τα δικά τους "συγκριτικά", μα ποιος δε τα έχει κάνει αυτά τα χαζά όταν ασχολείται με το χόμπι αυτό? Γίνεται? Δε γίνεται!

Για αυτό, κρίμα. Κρίμα να λέτε "κλείστε τις αναλογικές πηγές" λες και σας κόψαμε κανα νερό απ'τ'αυλάκι, λες κι υπήρξε έστω και ελάχιστος αρνητισμός από μας τους "ντιτζιταλοφρίκουλες", τους "κλινικούς", τους "μετρησιομανείς", τους "αριθμολάγνους" κλπ κλπ κλπ, ενώ έχετε αποδείξει τον άκρατο αρνητισμό σας κατ'επανάληψη. Προσωπικά, δεν έχω δει κανέναν αρνητισμό για οποιοδήποτε "αναλογικό" θέμα, ενώ αντίθετα έχω δεί αρνητισμό από σας τους "πορωμένους αναλογικούς" σε κάθε θέμα που ασχολείται με "ψηφιακά". Ανεξαιρέτως.

Έλεος δηλαδή. Σταματήστε. Επιτέλους. Η υπομονή, έχει και όρια.... Δε θα κοροϊδευόμαστε συνεχώς, δε θα κρυβόσαστε πίσω απ'το δάχτυλό σας μια ζωή...

Εντάξει, είπαμε, έρωτας είναι αυτός. Αλλά ξεκολλήστε ρε παιδί μου και λίγο, υπάρχουν κι άλλες γκόμενες! Συμφιλιωθείτε με την ιδέα, καιρός είναι.
Κώστα έχεις μπερδέψει το βινύλιο με της λάμπες.
Και εμείς είμαστε κόσμιοι στις εκφράσεις μας.
Δεν πέσαμε να φάμε την ψηφιακή ρια μαρία μπαταρία , και πάει λέγοντας.Είπαμε οτι δεν έχει σοβαρά πλεονεκτήματα έναντι της αναλογικής.Η ακρίβεια του 0,5 db δεν θεωρείται πλεονέκτημα.
Δεν τίθεται θέμα άκρατου αρνητισμού.Ολοι έχουμε και ακούμε και cd. Δεν το πετάμε στο πυρ το εξώτερο.
Οσο για τα όρια της υπομονής , ε, σκέψου οτι θα μπορούσε να είναι αντίστροφα.
Οσο για τις γκόμενες , ε, ξέρεις , είναι κολήματα του καθενός . Η καψούρα πληρώνεται.

Reaction score
4.250

Κώστα έχεις μπερδέψει το βινύλιο με της λάμπες.
Και εμείς είμαστε κόσμιοι στις εκφράσεις μας.
Δεν πέσαμε να φάμε την ψηφιακή ρια μαρία μπαταρία , και πάει λέγοντας.Είπαμε οτι δεν έχει σοβαρά πλεονεκτήματα έναντι της αναλογικής.Η ακρίβεια του 0,5 db δεν θεωρείται πλεονέκτημα.
Δεν τίθεται θέμα άκρατου αρνητισμού.Ολοι έχουμε και ακούμε και cd. Δεν το πετάμε στο πυρ το εξώτερο.
Οσο για τα όρια της υπομονής , ε, σκέψου οτι θα μπορούσε να είναι αντίστροφα.
Οσο για τις γκόμενες , ε, ξέρεις , είναι κολήματα του καθενός . Η καψούρα πληρώνεται.
Γιαννη σε προηγουμενη σελιδα ο Κωστας ειχε ξεκινησει ετσι το γραπτο του "παιδιά, η συζήτηση αυτή περί του 0,5db είναι άστοχη, εκτός πραγματικότητας, λες κι εκεί είναι εστιασμένη όλη μας η κουβέντα, και απορώ γιατί τη συνεχίζετε με τόσο "πάθος". Τζάμπα η τόσο εκτενής αναφορά. Επίσης, λάθος ο τρόπος που πάς συνονόματε να προσεγγίσεις την δήθεν "ψηφιακή διόρθωση" στη ρία, αυτά δε γίνονται. Αλλού είναι τα σημαντικότερα οφέλη, κι αρκετά από αυτά αναφέρθηκαν ήδη, αλλά αυτό τελικά έχει σημασία? Ειλικρινά, δε νομίζω......"

Αυτα που γραφεις ειναι τα δικα σου πιστευω αλλα η εκφραση "ολοι εχουμε ακουσει ακουσει σιντι και δεν το πεταμε στο πυρ το εξωτερο" στην πραξη δεν ισχυει. Η μαλλον ισχυει για σενα. Γιατι εδω αλλα διαβαζουμε.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514