Ψηφιακή Riaa

Reaction score
29.555
Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

Γιαννη το θεμα δεν ειναι ο καθενας ν ακουει οτι γουσταρει. Ουτε τι νομιζει ο καθενας οτι ειναι καλλυτερο.
Εδω ειναι φορουμ και πρεπει να εχουμε ανοιχτα μυαλα. Δεν μπορεις να βγαινεις δημοσια να γραφεις μια αποψη και να προασπιζεσαι κατι, χωρις ωστοσο να εχεις αποψη για το αντιθετο που ενδεχομενως το θαβεις.

Μ αρεσει ο Αντωνης, που φαινεται οτι ειναι ανθρωπος που εχει οικονομικη δυνατοτητα ν αγορασει ενα πικαπ της ταξης πχ των 10.000 ευρω. Θα μπορουσε να το παρει με κλειστα τα ματια και τελος. Σιγουρα θα επαιζε καλα. Ομως η κινηση του ν ακουσει τον μουρλοκαραβελο να επενδυσει πανω σε τεχνικς κι αργοτερα να κανει συγκρισεις με ιδιο βραχιονα και κεφαλη με ακριβο πλατο με εξεπληξε θετικα. Αυτο ειναι ανοιχτο μυαλο. Οχι πορωση.
Bεβαίως και ακούει ο καθένας οτι γουστάρει βασίλη.Αυτή είναι η μουσική.Οσο για το τι νομίζει ο καθένας , επίσης προσωπικό του.Ολοι έχουν απόψεις και πρέπει να έχουν , ακόμα και αν είναι λάθος.
Σε ευχαριστώ πολύ που μου μας θυμίζεις οτι εδω είναι φόρουμ , δλδ σημείο συνάντησης των απανταχού μουσικόφιλων και μηχανάκηδων.Για τα ανοιχτά μυαλά θα συμφωνήσω.
Θα διαφωνήσω όμως στο αν μπορώ να βγαίνω και να γράφω δημόσια την άποψή μου περί του εκάστοτε θέματος.Δεν έθαψα τίποτα . Εγινε μια συζήτηση , για το θέμ;α της ψηφιακής μαρίας.
Ανταλάχθηκαν απόψεις , και πέσανε ιδέες , πίνακες , αναλύσεις κλπ. Δεν βλέπω κάπου το πρόβλημα.
Οι φίλοι των ψηφιακών είπαν τα δικά τους και οι φίλοι των αναλογικών επίσης τα δικά τους.
Δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνούμε όλοι.Αν ήταν ετσι θα είχαμε όλοι τα ιδια μηχανήματα και θα ακούγαμε ενδεχομένως και την ιδια μουσική , μπορεί και να είχαμε και τον ιδιο χώρο με τα ιδια ηχοαποροφητικά και διαχυτικά και μπασοπαγίδες κλπ.
Ο καθένας λοιπόν ακολουθεί τον δικό του τρόπο και τα δικά του πιστεύω.
Δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση.
Οσο για τον αντώνη και την κίνησή του να βάλει sme στο sl γνωρίζω πολύ καλά γιατί το έκανε , και ποιόν άκουσε.Και σίγουρα δεν εχει να κάνει με το αν είναι ανοιχτόμυαλος η κολημένος.
Οσο για την πόρωση ρώτησέ τον να σου πει , ποιό πέζει καλύτερα, το sl η το esoteric.

Reaction score
62
Έτσι, προς χάριν ευθυμίας & χαλάρωσης του κλίματος, κανά δυο επιπλέον επιχειρήματα υπέρ του βινυλίου:

1. Το βινύλιο ως τρόπος διασκέδασης:
http://www.sleeveface.com/
Τσεκάρετέ το, έχει πλάκα...

2. Πολύ "ωραία" artworks, π.χ.

Ωραίο pictrure disc, ε? :126:

:138:

Reaction score
3.967

)

μόνο που το τι σ'αρέσει μάνα μου ν'ακούς και τι δε σ'αρέσει, κι αν θα σ'αρέσει του σκαλούμπακα ή όχι, (ας το θκομ', πες πως χάλασε) δεν έχει σχέση καμία με το σπορ της τεχνολογίας. Έχει σχέση σαφώς με το τι θα κάνεις σπίτι σου, κι αυτό δε το συζητάμε καν. Ελευθερία απόλυτη φίλε μου απαιτείται στην επιλογή που ως στόχο έχει την προσωπική σου ικανοποίηση, αυτό εννοείται.
..........................................................................................................................................................
αντιμετωπίζεται ως "δυνατότητα" ή ως "πιθανή εναλλακτική" (λογικές αντιδράσεις), αλλά αντιμετωπίζεται ως "μίασμα" που βρωμίζει την αναλογική καθαρότητα του αναλογικού (παράλογες αντιδράσεις).

Δεν αντιμετωπίζεται ως δύσχρηστη ή δυσνόητη όπως έξοχα αναφέρεις, (αντικειμενικά και λογικά επιχειρήματα) αλλά ως βρωμερή και τρισάθλια, ως άψυχη και κλινική και στείρα χροιών (παράλογα και υποκειμενικά επιχειρήματα).

άλλο πράμα είναι να λέμε: "να, άκουσα αυτό στο βλάσση και μ'άρεσε" και να λέει ο άλλος "μπα, εμένα δε μ'άρεσε", κι όλα ωραία, όλα ανθηρά, χαβαλές και μπύρες και τυροπιτάκια και πτιφούρ, κι άλλο να λέμε "αυτό μπορεί να γίνει έτσι" και "αν γίνει έτσι έχουμε αυτές τις δυνατότητες" και να σου λέει ο άλλος "μπα, δεν έχει ψυχή". Κολλάει? δε κολλάει..
Δεν δουλευει το σύστεμ. ααααπ' εδώ κ κάτω παίζω εγώ νάου. Παραπάνω ήταν ο Κωστής!
Όπως κατάλαβες ούτε καν με αφορούν τέτοιες σκέψεις κ ιδέες κ συμπεριφορές.

Ότι δεν εξελίσσεται πεθαίνει κ το λέω όχι σαν γραμματιζούμενη παπαριά, αλλά το εφαρμόζω (δηλαδή το πληρώνω) στην προσωπική μου ζωή και παροτρύνω τους πάντες να το εφαρμόζουν (και να το πληρώνουν)

Άρα ξέρω το τίμημα του να προχωράς αλλά και τις αντιδράσεις των σταματημένων.

Επειδή όμως παρόλο που δεν μου λείπει η γνώση και η θέληση ακόμη καπνίζω σαν μ@λ@κας (κ συ το ίδιο) μπορώ να κατανοήσω περισσότερο την ανθρώπινη αντίδραση σε βασικά κ μή ίσιους.

Είμαι προχωρημένος ο άτιμος αλλά μου διαφεύγουν πολύ βασικά πράγματα για τη ζωή μου, παρόλο που είμαι σε θέση να συμβουλεύω άλλους (κ να θεραπεύω) για την καλυτέρευση της ζωής τους.

Δηλαδή γιατρέ μου η σωστή διάσταση του χόμπυ μας με αφορά.
Θάθελα και τις γκόμινες, αλλά έχω μιά δυσκολία να τις κατεβάσω στο πεζοδρόμιο.

Θάχεις δεί πολλά παιδιά που γράφουν, δηλαδή εκτίθενται με ότι έχουν να εκθέσουν, παντελώς ανορθόγραφα.

Γράφουν όμως.
Κάτι ξέρουν.
Γουστάρουν!!!

Όσο κ να μου τρυπάει τα μάτια η γραφή τους, προσέχω ιδιαίτερα τα γραφόμενά τους διότι δεν τους θεωρώ άσχετους-αγράμματους αλλά υπερβατικούς ως πρός την ύπαρξή τους και -ναί χαλαρά- χρήσιμους για μένα.

Αυτό λοιπόν ωφείλεται σε χαρακτηριστικά του φόρουμ που θέλγουν τον κόσμο να συμμετέχει.

Όσο πιό "λογική - πιστημονική" βάση δημιουργείται εκ των άνω, τόσο αυξάνει ο κίνδυνος ιδεολογημάτων κ ιδεογραφημάτων.

Ά και δεν μιλάω για δημοκρατικά αγαθά κ τέτοιες π@π@ριές.

Απελθέτω απ εμού το καταφύγιο των άχρηστων τεμπέληδων.

Ο Βαγκόγκης και διάφοροι άλλοι φταίνε για την τοποθέτησή μου, που απέδειξαν ότι αυτό που οι ινστρούχτορες θεωρούν ρεμάλι μπορεί να παράγει εκσαιρετικό έργο.

Και τα παιδιά μου φταίνε, που συνέχεια μεγαλώνουν τα πούστικ@ κ γώ αναγκάζομαι να τρέχω μπάς κ τα προλάβω!!

Reaction score
4.250

Bεβαίως και ακούει ο καθένας οτι γουστάρει βασίλη.Αυτή είναι η μουσική.Οσο για το τι νομίζει ο καθένας , επίσης προσωπικό του.Ολοι έχουν απόψεις και πρέπει να έχουν , ακόμα και αν είναι λάθος.
Σε ευχαριστώ πολύ που μου μας θυμίζεις οτι εδω είναι φόρουμ , δλδ σημείο συνάντησης των απανταχού μουσικόφιλων και μηχανάκηδων.Για τα ανοιχτά μυαλά θα συμφωνήσω.
Θα διαφωνήσω όμως στο αν μπορώ να βγαίνω και να γράφω δημόσια την άποψή μου περί του εκάστοτε θέματος.Δεν έθαψα τίποτα . Εγινε μια συζήτηση , για το θέμ;α της ψηφιακής μαρίας.
Ανταλάχθηκαν απόψεις , και πέσανε ιδέες , πίνακες , αναλύσεις κλπ. Δεν βλέπω κάπου το πρόβλημα.
Οι φίλοι των ψηφιακών είπαν τα δικά τους και οι φίλοι των αναλογικών επίσης τα δικά τους.
Δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνούμε όλοι.Αν ήταν ετσι θα είχαμε όλοι τα ιδια μηχανήματα και θα ακούγαμε ενδεχομένως και την ιδια μουσική , μπορεί και να είχαμε και τον ιδιο χώρο με τα ιδια ηχοαποροφητικά και διαχυτικά και μπασοπαγίδες κλπ.
Ο καθένας λοιπόν ακολουθεί τον δικό του τρόπο και τα δικά του πιστεύω.
Δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση.
Οσο για τον αντώνη και την κίνησή του να βάλει sme στο sl γνωρίζω πολύ καλά γιατί το έκανε , και ποιόν άκουσε.Και σίγουρα δεν εχει να κάνει με το αν είναι ανοιχτόμυαλος η κολημένος.
Οσο για την πόρωση ρώτησέ τον να σου πει , ποιό πέζει καλύτερα, το sl η το esoteric.
Γιαννη δεν θελω να συνεχισω αλλο αυτη την συζητηση, μονο κακο κανει.
Απλα θα πω το εξης. Ενδεχομενως να πιστευουμε σε τελειως διαφορετικα πραγματα.
Ειναι ομως ο τροπος της γραφης σου τετοιος που δεν προσβαλεις και δεν θιγεις προσωπα που πιστευουν σε αντιθετα πραγματα με σενα. Ετσι μπορει να γινει μια οποιαδηποτε συζητηση και να βγουν κερδισμενοι οσοι διαβασουν το θεμα με την σχετικη συζητηση. Ο καθενας που διαβαζει το περιεχομενο της συζητησης θα βγαλει τα συμπερασματα του.

Τι ομως εντυπωση θα αποκομισει καποιος αν διαβαζει συνεχως ειρωνιες και απαξιοτικα σχολια που δεν εχουν εχουν καμμια σοβαρη επιχειρηματολογια (κι εδω φυσικα δεν αναφερομαι σε σενα).

Reaction score
373

Κυριοι συγνωμη που μπαινω σαν σφηνα στη συζητηση. Σαν νεοτερος ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις για τη ψηφιακη riaa...
Kαι πριν τις κανω θα πω και 2 πραγματα για μενα...
Μεχρι τωρα που ασχολουμα ταπεινα και οπως μπορω οικονομικα με τον δικαναλο ηχο και με τη περιεργια για ολα που με διακατεχει, εχω κανει τις εξεις παρατηρησεις μεχρι τωρα...

Ολα αυτα τα χρονια που ακουω μουσικη εχω μαζεψει στη δισκοθηκη μου SACD, DVD-A, Flac, PCM απο τα οποια τα τελευταια ακουω απο το pc με foobar κ.λ.π. αλλα και καποια βινυλια (το 1/3 της δισκοθηκης μου). Απο ολα αυτα προτιμω με διαφορα το βινυλιο. Και ρωτω τωρα....

Οταν ακουμε αναλογικα χωρις ψηφιακα στο δρομο του σηματος τοτε το ρευμα χαμηλης σταθμης που φευγει απο τη κεφαλη ενισχυεται 1φορα στο phono stage οπου γινεται η αποεμφαση της ηχητικου σηματος και ενισχυεται και αλλη 1φορα απο τα τελικα σταδια ενισχυσης περνοντας βεβαια και απο το σταδιο της προενισχυσης....

Γιατι λοιπον να παρω το σημα χαμηλης σταθμης να το περασω απο A/D converter να ψηφιοποιησω τη καμπυλη του αναλογικου σηματος, μετα να τη περασω απο ψηφιακο φιλτρο ΙΙR η οπως αλλιως λεγεται, να το ξαναπερασω απο D/A Converter για να το ξανακανω οπως ηταν πριν και να υποβαθμισω το σημα σε ποιοτητα, αφου οπως ειχα διαβασει σε καποιο βιβλιο ακουστικης & τεχνολογιας που εχω, ενα ψηφιακο σημα θα μπορουσε να συγκριθει με ενα αναλογικο μονο αν θα ηταν ''απειρομπιτο''.
Και παραθετω και ενα παραδειγμα επ'αυτου:

Επισης στο παρελθον πολλες φορες που παρεμβαλε το σημα του πικαπ μεσα απο το pc μου με το adobe audition και τα ενσωματομενα φιλτρα που εχει και την αναλυση ''τσιτα'' ποτε δεν πηρα καλυτερο αποτελεσμα απο οτι με τον ''παραδοσιακο'' τροπο. Αλλα πες οτι αυτο τελος παντων δεν εχει σημασια(το τι συμπερανα δηλαδη εγω).

Γιατι να υποβαλω το σημα που θα παρω απο τη κεφαλη μου σε τοση διαδικασια και τοσο δαιδαλωδη signal paths να το περασω 2 φορες απο κονβερτερ μια φορα απο φιλτρο riaa, και να μην το ακουσω απλα απο ενα αναλογικο phono;

Ρωταω γιατι μεχρι τωρα ηξερα οτι τα συντομα signal paths και οι ελαχιστες δυνατες επεξεργασιες-μετατροπες ηταν το ζητουμενο στο Hi-Fi ακομα και στα ψηφιακα.

Reaction score
11.759
Ελπίζω να γνωρίζεις ότι η έξοδος του DAC που θα πάει στον ενισχυτή, δεν είναι αυτό το πριονωτό πράγμα. Έχει περάσει βαθυπερατό φίλτρο για να κοπούν οι υψίσυχνες συνιστώσες και να γίνει όπως το αρχικό σήμα.

Reaction score
373

Το βαθυπερατο φιλτρο δεν κοβει υψισυχνες... το υψιπερατο μηπως εννοεις;:108:

Τι εννοεις πριονοτο; και για πιο dac λες; Μηπως εννοεις ψηφιακη riaa;

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

edit για να μην παρεξηγουμαστε....

...συγγνωμη αλλα δεν αντεξα...

D

deleted user 10898

Guest

Δεν δουλευει το σύστεμ. ααααπ' εδώ κ κάτω παίζω εγώ νάου. Παραπάνω ήταν ο Κωστής!
Όπως κατάλαβες ούτε καν με αφορούν τέτοιες σκέψεις κ ιδέες κ συμπεριφορές.

Ότι δεν εξελίσσεται πεθαίνει κ το λέω όχι σαν γραμματιζούμενη παπαριά, αλλά το εφαρμόζω (δηλαδή το πληρώνω) στην προσωπική μου ζωή και παροτρύνω τους πάντες να το εφαρμόζουν (και να το πληρώνουν)

Άρα ξέρω το τίμημα του να προχωράς αλλά και τις αντιδράσεις των σταματημένων.

Επειδή όμως παρόλο που δεν μου λείπει η γνώση και η θέληση ακόμη καπνίζω σαν μ@λ@κας (κ συ το ίδιο) μπορώ να κατανοήσω περισσότερο την ανθρώπινη αντίδραση σε βασικά κ μή ίσιους.

Είμαι προχωρημένος ο άτιμος αλλά μου διαφεύγουν πολύ βασικά πράγματα για τη ζωή μου, παρόλο που είμαι σε θέση να συμβουλεύω άλλους (κ να θεραπεύω) για την καλυτέρευση της ζωής τους.

Δηλαδή γιατρέ μου η σωστή διάσταση του χόμπυ μας με αφορά.
Θάθελα και τις γκόμινες, αλλά έχω μιά δυσκολία να τις κατεβάσω στο πεζοδρόμιο.

Θάχεις δεί πολλά παιδιά που γράφουν, δηλαδή εκτίθενται με ότι έχουν να εκθέσουν, παντελώς ανορθόγραφα.

Γράφουν όμως.
Κάτι ξέρουν.
Γουστάρουν!!!

Όσο κ να μου τρυπάει τα μάτια η γραφή τους, προσέχω ιδιαίτερα τα γραφόμενά τους διότι δεν τους θεωρώ άσχετους-αγράμματους αλλά υπερβατικούς ως πρός την ύπαρξή τους και -ναί χαλαρά- χρήσιμους για μένα.

Αυτό λοιπόν ωφείλεται σε χαρακτηριστικά του φόρουμ που θέλγουν τον κόσμο να συμμετέχει.

Όσο πιό "λογική - πιστημονική" βάση δημιουργείται εκ των άνω, τόσο αυξάνει ο κίνδυνος ιδεολογημάτων κ ιδεογραφημάτων.

Ά και δεν μιλάω για δημοκρατικά αγαθά κ τέτοιες π@π@ριές.

Απελθέτω απ εμού το καταφύγιο των άχρηστων τεμπέληδων.

Ο Βαγκόγκης και διάφοροι άλλοι φταίνε για την τοποθέτησή μου, που απέδειξαν ότι αυτό που οι ινστρούχτορες θεωρούν ρεμάλι μπορεί να παράγει εκσαιρετικό έργο.

Και τα παιδιά μου φταίνε, που συνέχεια μεγαλώνουν τα πούστικ@ κ γώ αναγκάζομαι να τρέχω μπάς κ τα προλάβω!!
ποιημα... ευγε...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.025

αγαπητέ panos_adgr, πολύ σωστά αυτά που λες, για το έτος της φωτό που εμπεριέχεται στο κείμενό σου, και βγάλε.

πλέον, δεν είναι έτσι τα πράγματα στα ψηφιακά.

Στα αναλογικά, έτσι είναι (ακόμα). Στο αναλογικό το "συντομο signal path" που όμορφα λες, έχει να δώσει σημαντικά οφέλη.

Στα ψηφιακά όμως, εκεί που ακούς το φλακ σου από το πι-σί, άμα βάλω ένα μηχάνημα ανάμεσα στο ντακ και στο πισι, δε χαλάει τίποτα. Αν το στείλω στο ιντερνέτ και το παίζω σε άλλο σπίτι σε άλλο ντακ, πάλι δε χαλάει τίποτα. άι, κάντο αυτό με τα αναλογικά.

Το έχω κάνει το "πείραμα" κατ'επανάληψη, σε πολλά σπίτια φίλων. Έβαλα ένα μηχάνημα ανάμεσα στο transport και το dac τους και δεν άλλαξε τίποτα. Κάνω μια υπερδειγματοληψία, και αλλάζει. Βάζω άλλο ένα μηχάνημα, τίποτα. Κάνω μια δουλειά στο μηχάνημα, ωπ, βελτίωση! Μα είναι δυνατόν? Ναι, είναι.

Τι θέλω να πω. Στην υλοποίηση της ψηφιακής ρία, όλο το στάδιο A/D & D/A ξέχνα το, δεν υπάρχει. Θα μου πεις "μα πως".. Ε, κι όμως. Εδώ η κόπλαντ έβγαλε αυτό ακριβώς, για να κάνει ισοστάθμιση σε ψηφιακό επίπεδο, με A/D και D/A σε σειρά. Είναι τόσο καλοφτιαγμένο αυτό, που δεν μπορεί το ανθρώπινο αυτί να ακούσει διαφορά. Είναι "διάφανο", έτσι λεν. Το ίδιο κι η μέτρικ. Είναι "διάφανη", δε συμμετέχει σε μια ηχητική διαφοροποίηση, με μια ηχητική "σφραγίδα". Θα μου πεις εδώ ένα καλώδιο αλλάζουμε, κι αλλάζει ο κόσμος όλος. Ναι, δεκτό. Αλλά δέξου κι αυτό που σου λέω. Τι να κάνουμε, ισχύει.

Οπότε, αν δεχτείς πως αυτό το στάδιο (το A/D & D/A) δεν αφήνει κανένα κατάλοιπο στο ηχητικό αποτέλεσμα, αν δεχτείς πως αυτό είναι εντελώς διάφανο, τότε ισχύει το "συντομο signal path" στο αναλογικό σου, διότι δεν υφίσταται ρια εκουαλάιζερ σε αναλογικό επίπεδο, άρα κερδίζει ένα στάδιο. Άρα, έχει συντομότερο signal path, άρα είμαστε στην ίδια λογική, κι άρα καταλαβαίνεις ποιο είναι το κέρδος.

Τι μένει να σου αποδείξω για να δεχτείς ντε φάκτο όλα τα παραπάνω? Μα τι άλλο, ότι είναι όντως διάφανο το A/D & D/A πακετάκι.

Διότι αν αυτό είναι όντως "διάφανο", αν δηλαδή δε μπορείς να το καταλάβεις, τότε δε μπορείς παρα να δεχτείς το συντομότερο αναλογικό signal path, το οποίο όντως, μετράει.

Κι αυτό, το ότι είναι διάφανο, μπορεί να αποδειχτεί πολύ εύκολα. Με ένα τυφλό τεστ, που μπορείς να κάνεις και μόνος σου.

Πάρε το σήμα από την έξοδο του phono, μετά την αναλογική σου ρία, όπως το ξέρεις κι όπως το ακούς, και μετέτρεψέ το σε φλακ. Μετά βάλε το φλακ να παίζει και ταυτόχρονα να παίζει και το πικάπ, και πες σε ένα φίλο σου να κάνει αλλαγές, να μη ξέρεις ποιο παίζει. Εννοείται, ίδιες στάθμες ακρόασης, ίδια καλώδια, όλα ίδια. Αν δε μπορείς να ξεχωρίσεις ποιό παίζει, αν ακούς φλακ και νομίζεις πως παίζει το πικαπ, καταλήγεις αβίαστα στο συμπέρασμα πως το πακέτο A/D & D/A είναι πλήρως διάφανο.

Είδες; απλά πράγματα.

Δε θέλω να λέω μεγάλες κουβέντες, αλλά ας πούμε νομίζω πως αν κάνουμε το παραπάνω με τη μέτρικ, δε θα βρεθεί κανένας ανάμεσά μας που να καταλάβει ποιο παίζει.

Τι λέτε? Το δοκιμάζουμε?

bind, ε? Με χαρτί και με μολύβι, να σημειώνεις τι νομίζεις πως ακούς.

Είστε μέσα?

Reaction score
373
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

Τι εννοεις δεν αντεξες; Ειρωνευεσαι την ερωτηση μου; Οποιος ρωταει δηλαδη τον κοροιδευεται;(για τον χρηστη vet)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.025

Το βαθυπερατο φιλτρο δεν κοβει υψισυχνες... το υψιπερατο μηπως εννοεις;:108:
κοίτα να δεις πως εχουν οι χαρακτηρισμοί στα φίλτρα:

κόβουμε το σήμα που πάει στο σαμπ, και δίνουμε στο σαμπ μόνο μπάσσα. Του κόβουμε τα πρίμα. Δηλαδή τι περνάει? Τα μπάσα. Οι "βαθιές" συχνότητες. Αυτό το φίλτρο, λέγεται βαθυπερατό. Κόβει πρίμα, αφήνει μπάσα.

Το ανάποδο: τι κόβουμε από το σήμα που πάει στο τουίτερ μας για να παίζει τα πριμάκια του το τουίτερ και να μη καεί από τα μπάσα? Κόβουμε τα μπάσα. Τι αφήνουμε να περάσουν? Τα πρίμα. Αφήνουμε να περάσουν οι "Υψηλές" συχνότητες, και το φίλτρο αυτό λέγεται υψιπερατό. Κόβει μπάσα, αφήνει πρίμα.

Όλα οκ?

Τι εννοεις δεν αντεξες; Ειρωνευεσαι την ερωτηση μου; Οποιος ρωταει δηλαδη τον κοροιδευεται;(για τον χρηστη vet)
άστον τον Vet, είναι κτηνίατρος, μη του δίνεις σημασία, θα σε τρελλάνει, το κάνει σε όλους μας...:137::138:

Reaction score
373

Κι αυτό, το ότι είναι διάφανο, μπορεί να αποδειχτεί πολύ εύκολα. Με ένα τυφλό τεστ, που μπορείς να κάνεις και μόνος σου.

Πάρε το σήμα από την έξοδο του phono, μετά την αναλογική σου ρία, όπως το ξέρεις κι όπως το ακούς, και μετέτρεψέ το σε φλακ. Μετά βάλε το φλακ να παίζει και ταυτόχρονα να παίζει και το πικάπ, και πες σε ένα φίλο σου να κάνει αλλαγές, να μη ξέρεις ποιο παίζει. Εννοείται, ίδιες στάθμες ακρόασης, ίδια καλώδια, όλα ίδια. Αν δε μπορείς να ξεχωρίσεις ποιό παίζει, αν ακούς φλακ και νομίζεις πως παίζει το πικαπ, καταλήγεις αβίαστα στο συμπέρασμα πως το πακέτο A/D & D/A είναι πλήρως διάφανο.

Είδες; απλά πράγματα.

Δε θέλω να λέω μεγάλες κουβέντες, αλλά ας πούμε νομίζω πως αν κάνουμε το παραπάνω με τη μέτρικ, δε θα βρεθεί κανένας ανάμεσά μας που να καταλάβει ποιο παίζει.

Τι λέτε? Το δοκιμάζουμε?

bind, ε? Με χαρτί και με μολύβι, να σημειώνεις τι νομίζεις πως ακούς.

Είστε μέσα?
Mα φιλε Κωστα οσες φορες το εκανα αυτο εχασα σε στερεοφωνικη εικονα(πλατος) και ειχα πιο κρυο ηχητικο αποτελεσμα. Επισης ποτε με αυτον τον τροπο δεν πηρα τον ''αερα'' του βινυλιου στην αναπαραγωγη....

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

οχι φυσικα εσενα.
ειναι παλια ιστορια η καραμελα με τα απειρομπιτα και απειροδειγματοληπτικα και δεν ξερω τι αλλο...
τα σκαλοπατια (που ελεγε και το τραγουδι που εσβησα) ειναι μια απλοποιηση ξεπερασμενη κατα μια δεκαετια...
η απορια σου απαντηθηκε αναλυτικα απο τον kostas ear.

Reaction score
373

κοίτα να δεις πως εχουν οι χαρακτηρισμοί στα φίλτρα:

κόβουμε το σήμα που πάει στο σαμπ, και δίνουμε στο σαμπ μόνο μπάσσα. Του κόβουμε τα πρίμα. Δηλαδή τι περνάει? Τα μπάσα. Οι "βαθιές" συχνότητες. Αυτό το φίλτρο, λέγεται βαθυπερατό. Κόβει πρίμα, αφήνει μπάσα.

Το ανάποδο: τι κόβουμε από το σήμα που πάει στο τουίτερ μας για να παίζει τα πριμάκια του το τουίτερ και να μη καεί από τα μπάσα? Κόβουμε τα μπάσα. Τι αφήνουμε να περάσουν? Τα πρίμα. Αφήνουμε να περάσουν οι "Υψηλές" συχνότητες, και το φίλτρο αυτό λέγεται υψιπερατό. Κόβει μπάσα, αφήνει πρίμα.

Όλα οκ?

άστον τον Vet, είναι κτηνίατρος, μη του δίνεις σημασία, θα σε τρελλάνει, το κάνει σε όλους μας...:137::138:
Εχεις δικιο! Το μπερδεψα με το υποηχητικο φιλτρο.(subsonic).

D

deleted user 10898

Guest

Mα φιλε Κωστα οσες φορες το εκανα αυτο εχασα σε στερεοφωνικη εικονα(πλατος) και ειχα πιο κρυο ηχητικο αποτελεσμα. Επισης ποτε με αυτον τον τροπο δεν πηρα τον ''αερα'' του βινυλιου στην αναπαραγωγη....
με τι adc εκανες την ψηφιοποιηση?
σε τι δειγματοληψια?

Reaction score
373
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

οχι φυσικα εσενα.
ειναι παλια ιστορια η καραμελα με τα απειρομπιτα και απειροδειγματοληπτικα και δεν ξερω τι αλλο...
τα σκαλοπατια (που ελεγε και το τραγουδι που εσβησα) ειναι μια απλοποιηση ξεπερασμενη κατα μια δεκαετια...
η απορια σου απαντηθηκε αναλυτικα απο τον kostas ear.
Οκ. Καλως...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis