Ψηφιακή Riaa

D

deleted user 10898

Guest
συγγνωμη παιδια αλλα δεν καταλαβατε και πολλα πραγματα...

να τα ξεκαθαρισω.
ο συνδυασμος του impact twin (380e) και του pure vinyl (220e) παιζει καλυτερα απο Phono χιλιαρικου.
αυτος ειναι ο ο λόγος να το αγορασεις. καλυτερο αποτελεσμα με τα μισα χρηματα και ενα dac δωρο.

να μην σας πω πως παιζει οταν στην εξοδο του impact twin βαζω το μεγαλο μου dac.

στις μεγαλυτερες κατηγοριες phono θα πρεπει να συγκριθει με μεγαλυτερη κατηγορια adc/dac/mic preamp οπως px το metric halo. εκει οι πρωτες ενδειξεις ειναι αναλογες... καλυτερο φθηνοτερο και ενα dac δωρο.

ΟΣΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΘΑΥΜΑΣΑΤΕ ΤΑ ΛΙΠΙΝΣΚΙ ΜΕ ΤΟ LINN SONDEK ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ METRIC HALO (ADC/DAC) META TO PHONO.

(αυτο με κεφαλαια για του λατρεις του πιουρ αναλογικου ηχουν που νομιζαν οτι ακουν...)

τελος, δοκιμαζα το amara vinyl. ειχα καποια θεματακια σεταρισματος, θα ξαναδοκιμασω. αλλα τα επαγγελματικα φιλτρα του αποθορυβοποιησης σε κανουν να μην θες να ξαναακουσεις βινυλιο με τον παλιο τροπο.

stay in touch....

Nikos

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Ψηφιακή Riaa

να τα ξεκαθαρισω.

ο συνδυασμος του impact twin (380e) και του pure vinyl (220e) παιζει καλυτερα απο Phono χιλιαρικου.
αυτος ειναι ο ο λόγος να το αγορασεις. καλυτερο αποτελεσμα με τα μισα χρηματα και ενα dac δωρο.

να μην σας πω πως παιζει οταν στην εξοδο του impact twin βαζω το μεγαλο μου dac.

στις μεγαλυτερες κατηγοριες phono θα πρεπει να συγκριθει με μεγαλυτερη κατηγορια adc/dac/mic preamp οπως px το metric halo. εκει οι πρωτες ενδειξεις ειναι αναλογες... καλυτερο φθηνοτερο και ενα dac δωρο.

ΟΣΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΘΑΥΜΑΣΑΤΕ ΤΑ ΛΙΠΙΝΣΚΙ ΜΕ ΤΟ LINN SONDEK ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ METRIC HALO (ADC/DAC) META TO PHONO.

(αυτο με κεφαλαια για του λατρεις του πιουρ αναλογικου ηχουν που νομιζαν οτι ακουν...)

τελος, δοκιμαζα το amara vinyl. ειχα καποια θεματακια σεταρισματος, θα ξαναδοκιμασω. αλλα τα επαγγελματικα φιλτρα του αποθορυβοποιησης σε κανουν να μην θες να ξαναακουσεις βινυλιο με τον παλιο τροπο.

stay in touch....

Nikos
Νικο λυπαμαι αλλα εσυ δεν καταλαβες.

Δυστυχως Νικο τετοια αψυχα μηχανακια καποιοι δεν θα κανουν ποτε τον κοπο να τα ακουσουν διπλα σε ενα φονο. Ωστοσο θα τα πυροβολουν απο το πρωι ως το βραδυ για ελλειψη συναισθηματος. Μαλιστα δηλωνουν οτι ειναι προσβλητικο ακομη και που μπαινει στην κατηγορια "αναλογικες πηγες".

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

Ενδεχομένως το κλείσιμο της κατηγορίας αυτής να ήταν μια σωστή κίνηση.

Η συμπεριφορά των φανατικών αναλογικάριων ποτέ δεν βοήθησε το χόμπι, ούτε τους εαυτούς τους, πόσο μάλλον τα υπόλοιπα μέλη που διαβάζουν. Ποτέ κανείς δεν έχει κάνει μια σοβαρή προσπάθεια, για να μας παρουσιάσει ένα θέμα αναλογικής αναπαραγωγής. Ακόμη και σε αυτήν την κατηγορία, οι πιο σωστά οργανωμένες προσπάθειες, η αρθρογραφία, η δομημένη επιχειρηματολογία προέρχεται από ντιτζιταλοφρίκουλες. Στην αρχή η μόνιμη επωδός - αντιπαράθεση στα τεχνολογικά προτερήματα άλλων μέσων, ήταν η περί ανέμων και υδάτων παράθεση απόψεων για μουσικότητες, κλινικότητες, συναισθήματα, αισθήματα, ερωτόλογα και σιρόπια. Μετά ήρθε το μέγα επιχείρημα της ασχετοσύνης όσων ασχολούνται με τα ψηφιακά, ενώ στο τέλος προέκυψε το θέμα της σύγκρισης δύο μέσων, με απαραίτητη προϋπόθεση όμως, αυτή να γίνει με ότι προδιαγραφές βόλευαν στους αναλογικάριους, ουσιαστικά χωρίς προδιαγραφές. Ήθελαν να κάνουν ένα show ανάδειξης της ανωτερότητας του αναλογικού ήχου, το οποίο θα το ονόμαζαν αργότερα "συγκριτικό". Όταν αυτό έγινε και δεν τους βγήκε, όταν οι ακροατές αποφάσισαν ότι ένα φθηνό και διόλου εξεζητημένο ψηφιακό έπαιξε καλύτερα από το πολυδιαφημισμένο πανάκριβο αναλογικό, ζήσαμε σκηνές απείρου κάλλους. Φτάσαμε σε σημείο να αμφισβητείται η ικανότητα ακοής των ακροατών... γελοία πράγματα.

Όποιος πιστεύει ότι αυτή η συμπεριφορά προάγει το χόμπι ή είναι ικανή να σπρώξει τους νέους να ασχοληθούν με αυτό, είτε θεωρεί ότι απευθύνεται σε ηλιθίους είτε είναι ο ίδιος ηλίθιος. Το να ζει κάποιος στον κόσμο του δεν είναι κακό. Το να νομίζει ότι αυτό έχει σχέση με την πραγματικότητα, για κάποιες ιατρικές ειδικότητες, είναι σοβαρή ένδειξη ψυχοπαθολογικών παθήσεων.

Η κατηγορία λοιπόν δεν μένει ανοιχτή για τους φανατισμένους που ζούνε στον κόσμο τους και έχουν τουλάχιστον ένα χαζό επιχείρημα εν είδει αντιλόγου για ότι ακούνε. Παραμένει ανοιχτή γι αυτούς που έχουν διάθεση χαλαρής κουβέντας, γι αυτούς που γράφουν και ζητούν απόψεις ή γνώμες, γι αυτούς που έχουν διάθεση να συζητήσουν, να επιχειρηματολογήσουν και όχι να αφορίσουν οτιδήποτε δεν μπορεί να περάσει το προσωπικό τους φίλτρο χομπίστικης ανοχής, όπως αυτό το καταπληκτικό θέμα για την ψηφιακή riaa. Όσοι δεν μπορούν να δεχθούν αυτήν την πραγματικότητα, είναι ελεύθεροι να πάνε αλλού ώστε να συζητούν μόνοι τους, κοινώς να απομονωθούν.

...

Reaction score
1.685
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

Όσοι δεν μπορούν να δεχθούν αυτήν την πραγματικότητα, είναι ελεύθεροι να πάνε αλλού ώστε να συζητούν μόνοι τους, κοινώς να απομονωθούν.
...
Ισως καποιοι να μην μπορουν να δεχτουν την "πραγματικοτητα" που οριζεται απο 5-10 ιδιους ανθρωπους μεσα σε ενα συγκεκριμενο site.

Ολοι αυτοι εχουν τα ιδια δικαιωματα στην μουσικη, στην τσεπη, στην λοξα, στην κουφαμαρα και γραφουν σε ενα site περι των αποψεων τους, ως δικαιουνται...

Κανεις δεν μου απαντησε ποτε γιατι θα πρεπει να απολογουνται για αυτο, οπως και γιατι θα πρεπει να θεωρησουν την ψηφιακη τεχνολογια οχι απλα ως μια αλλη τεχνολογια αλλα ως την μοναδικη...

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

Κανεις δεν μου απαντησε ποτε γιατι θα πρεπει να απολογουνται για αυτο, οπως και γιατι θα πρεπει να θεωρησουν την ψηφιακη τεχνολογια οχι απλα ως μια αλλη τεχνολογια αλλα ως την μοναδικη...
Κάνεις μεγάλο λάθος.Απόψεις σαν του frozenface(που ανέφερε π.χ. το loudness war) είναι σωστές και με επιχειρηματολογία.

Το να βγώ εγώ όμως να πώ οτι το τάδε καλώδιο δέν έχει "ψυχή" θα με συγχωρέσεις αλλα δέ μου φαίνεται επιχείρημα.Τουλάχιστον επιχείρημα στο να κρίνω καλώδιο, μηχανήματα και ποδήλατα.
Μπορεί φυσικά το ίδιο επιχείρημα να βρεί πάτημα σε άλλα χόμπι όπως π.χ. στο παίξιμο φυσαρμόνικας.
Ναι εκεί πράγματι μπορείς να ορίσεις οτι η μία εκτέλεση έχει ψυχή επειδή ας πούμε την ώρα που το έγραφε πέθανε η γιαγιά του κ.τ..λ.

Όμως σε συγκριτικό μηχανών και ειδικά εδώ που είναι ουσιαστικά συγκριτικό phono οι παράγοντες που καθορίζουν το αποτέλεσμα είναι λίγοι.Π.χ δέν μας ενδιαφέρει το S/N του βινυλίου( που είναι μέτριο) αφού τώρα η πηγή μας είναι το βινύλιο.

Μας μιλάς για τάξει του μισού ντι μπι όταν εμείς μιλάμε γι αυτό

Φυσικά, αρνείσαι την επαφή μας με τον αναλογικό κόσμο ενώ δέν έχεις καταλάβει οτι κάποιοι απο εμάς έχουν τεράστιες δισκοθήκες με άρτιο εξοπλισμό για τη χρήση τους.
Αρνείσαι να δεχτείς οτι έχουμε κάνει και εμείς τέστ και καταλήξαμε φυσικά στο επιστημονικά ορθό.
Αρνείσαι να δεχτείς αυτό που επαναλαμβάνω συνεχώς.Οτι ΝΑΙ πράγματι υπάρχουν βινύλια(πολλά) που ακούγονται αρκετά καλύτερα απο το αντίστοιχο cd.Αλλα αυτό οφείλεται καθαρά στην κοπή και μόνο!!
Αλλα και πάλι!!!Είμαστε εκτός θέματος!!!
Αυτό που συγκρίνουμε είναι πικάπ vs πικάπ!Και γι αυτό είναι στην αναλογική κατηγορία.Σου εξήγησε φυσικά ο ίαρ όχι μόνο μία φορά τα οφέλη της ψηφιακής ισοστάθμισης.Όχι μόνο μπορείς να ισοσταθμίσεις την riaa αλλα μπορείς και να ισοσταθμίσεις το χώρο σου.

Και φυσικά αναφέρθηκα όχι μόνο μία φορά στο οτι θα επιστρέψω με ακροάσεις αυτής της τεχνολογίας και φυσικά όπως πάντα με άριστο εξοπλισμό.

Αν τώρα μία μικρή μερίδα ανθρώπων αρνείστε την γνώση εγώ δέν μπορώ να κάνω κάτι.Συνεχίστε όπως θέλετε...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

Ισως καποιοι να μην μπορουν να δεχτουν την "πραγματικοτητα" που οριζεται απο 5-10 ιδιους ανθρωπους μεσα σε ενα συγκεκριμενο site. Ολοι αυτοι εχουν τα ιδια δικαιωματα στην μουσικη, στην τσεπη, στην λοξα, στην κουφαμαρα και γραφουν σε ενα site περι των αποψεων τους, ως δικαιουνται...
Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνομαι. Νόμοι δεν υπάρχουν. Όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει πάει αλλού, αυτό είναι ξεκάθαρο.

Βεβαίως, η άποψή μου είναι ότι η κατάσταση που παρουσιάζεις είναι άκρως παραπλανητική και ψευδής. Αυτό που στην πραγματικότητα ενοχλεί τους αναλογικάριους είναι ότι κάποιοι άλλοι διατηρούν τα σκήπτρα της ιντερνετικής κινητικότητας. Απόδειξη γι αυτό είναι οι μόνιμες βλακώδεις παρεμβάσεις σε θέματα ψηφιακής φύσεως από τους πικραμένους που σπεύδουν να απαξιώσουν την παρουσίαση ή απλά την συζήτηση μιας ψηφιακής τεχνολογίας. Άνοιξε ένα προς ένα τα θέματα στην κατηγορία των ψηφιακών να δεις του λόγου το αληθές. Μήπως Κώστα απαγόρευσε κανένας την παρουσίαση αναλογικής "τεχνολογίας" στο site; Όμως ουδείς έκανε ποτέ τον κόπο να ασχοληθεί με τα των αναλογικών. Τούτο διότι το ιντερνετικό χόμπι των φανατικών αναλογικάριων που περιγράφω, δεν είναι να μιλούν για το μέσο αναπαραγωγής που γουστάρουν, αλλά να αντιμιλούν στους ψηφιακάκηδες δημιουργώντας οι ίδιοι το τεταμένο κλίμα για το οποίο παραπονούνται.

Η μοναδική αλήθεια λοιπόν είναι ότι άλλοι είναι ικανοί γράφουν και άλλοι δεν είναι. Άλλοι είναι ικανοί να συζητούν και άλλοι δεν είναι. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Επιπλέον, δεν καταλαβαίνω την πρεμούρα. Αφού κατά την άποψή σας εδώ γράφουν μόνο 5-10 άνθρωποι και δεν αξίζει τον κόπο καθώς προβάλουμε μια εναλλακτική ψηφιακή πραγματικότητα που δεν ισχύει και είμαστε άσχετοι και καταπιέζουμε σφόδρα την αναλογική ιδέα που για εσάς πέραν της ανωτερότητάς της, (που στην πράξη δεν αποδείχθηκε), είναι και η επιλογή της πλειοψηφίας των "σχετικών", γιατί δεν μας απαξιώνετε και ασχολείστε μαζί μας; Υποθέτω ότι τόσο οι αναλογικές επιλογές σας, όσο και οι βελτιωμένες ιντερνετικές συμπεριφορές σας σε σχέση πάντα με το προβληματικό AVSite, θα προκαλούσαν έκρηξη κίνησης σε έναν νέο διαδικτυακό τόπο. Δηλαδή ρε παιδιά, εάν ο βλάξ ο Κωσταυτιάς λέει συνεχώς κοτσάνες, γιατί δεν τον παρατάτε μόνο του να σκυλιάσει, να βγάλει σπυριά από το κακό του; Εξάλλου που ξέρεις... μπορεί σε άλλο site ένα test μεταξύ αναλογικής και ψηφιακής πηγής να βγάλει νικητή την αναλογική. :116:

...

Reaction score
1.685
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

Μας μιλάς για τάξει του μισού ντι μπι όταν εμείς μιλάμε γι αυτό

Μαλλον δεν το εχεις παρακολουθησει καλα...

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΕΓΩ ΓΙΑ 0.5dB...ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.000

Κώστα έχεις μπερδέψει το βινύλιο με της λάμπες. + Η ακρίβεια του 0,5 db δεν θεωρείται πλεονέκτημα.
Αγαπητέ Γιάννη μου, αν διαβάζοντας όσα έγραψα, κατέληξες σε αυτά τα δυό συμπεράσματα, ή δεν αντιλαμβάνεσαι την Ελληνική γλώσσα, ή έχεις μαθησιακές διαταραχές, ή ήπιες πολλές ρετσίνες, δεν εξηγείται αλλιώς, γιατί ρε συ είσαι πανέξυπο παιδί!

Εγώ πχ "πετάχτηκα" όταν ο teachertza έγραψε <<οι παραμορφώσεις που εισάγει ένα ψηφιακό φίλτρο είναι ανύπαρκτες σε σχέση με τα προβλήματα του αναλογικού>> κι είπα <<δυστυχώς, δεν είναι έτσι.>>. Εγώ έγραψα <<παιδιά, η συζήτηση αυτή περί του 0,5db είναι άστοχη, εκτός πραγματικότητας, λες κι εκεί είναι εστιασμένη όλη μας η κουβέντα, και απορώ γιατί τη συνεχίζετε με τόσο "πάθος>>. Και για να μην κάνω quote όσα έχω γράψει, εδώ είναι, ξαναδιάβασέ τα ρε συ! Να μη καραφλιάσω τελείως δηλαδή...

Και εμείς είμαστε κόσμιοι στις εκφράσεις μας.
Από τη μία, στο παραπάνω μου ποστ, δεν έθεσα το θέμα πως δεν είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας, είπα απλά πως συγκρατιέμαι να είμαι εγώ κόσμιος στις εκφράσεις μου, διότι κανονικά δε θα ήμουν. Και το "κανονικά" είναι αυτό που θα εισπράξεις από μένα στο τηλέφωνο, ή όταν βρισκόμαστε, όταν κοιτάς τον άλλο στα μάτια και δε του λες "αν μου επιτρέπεις θα ήθελα να εκφράσω μια διαφορετική άποψη", του λες "τι μ@λ@κίες μου τσαμπουνάς ρε ηλίθιε?" και δε θίγεται, σου λέει "άντε γ@μήσου μωρή σαλονικιά" κι είστε κι οι δυό με ένα χαμόγελο, έτσι συζητάμε, κ το ξέρεις, δεν βγήκαμε με μπλέ αίμα στις φλέβες από κανα αριστοκρατικό βασιλικό σαλόνι, δις ιζ γκρις!

Όμως, βασικά διαφωνώ. Δεν είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας στον γραπτό λόγο, και ξέρεις πως δε μιλάω ειδικά για σένα. Όταν εκεί που η κουβέντα γυρίζει γύρω από ένα τεχνικό θέμα, έρχονται προσωπικές επιθέσεις από όλες τις κατευθύνσεις. Από απαξιωτικά σχόλια του τύπου "δε ξέρεις να ακούς μουσική", από γραφικούς χαρακτηρισμούς του τύπου είσαι "μετρησιομανής", και "αριθμολάγνος", μέχρι του τύπου "έχεις συμφέροντα", είσαι "έμπορος", λες και γίνεται "καταγγελία στον αέρα", κι άσε τις δήθεν "μπηχτές" για "κλίκες" και τα δήθεν "καρφιά" για κολλητιλίκια με τους διαχειριστές Κόγια, Κου-Φού, Μπλάτσιο, και το δήθεν σιγοντάρισμα από τον αδερφό μου, τον μέγα εγκάθετο υσωπαιδωτύ γενικό διαχειριστή και τι άλλο τρανό είναι... Και φυσικά βρισίδι, κανονικό, εννοείται. Έχω πει κατ'επανάληψη "αφήστε τους χαρακτηρισμούς στο πρόσωπό μου ή στο στερεοφωνικό μου και συζητήστε αυτό που σας λέω", αλλά στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Έχω ζητήσει κατ'επανάληψη από τη διαχείριση του φόρουμ να επέμβει στα τρολ που πχ μου γ@μουν τα θρεντ, και η διαχείριση με γράφει ΠΑΝΤΑ στα παλαιότερα των υποδημάτων της, διότι έτσι έχει αποφασίσει να κάνει, να μη πιάνει τη σβήστρα στο χέρι. (Γι'αυτό και όταν με "μπάνιαραν" τα πήρα άγρια, διότι πχιάσαν για πάρτη μου τη σβήστρα στο χέρι τους με πρωτόγνωρο τρόπο, άγνωστο στην πρακτική του φόρουμ μας, με διαγραφή ολόκληρου θρεντ, και χωρίς ούτε καν ένα pm ενημέρωσης-προειδοποίησης, αντιμετωπίστηκα πρωτόγνωρα, πιο αυστηρά από όλους, ενώ όταν ζητούσα κάτι αντίστοιχο για τους τρολ, με γράφαν κανονικότατα.) Εγώ είμαι αυτός που λέει συνεχώς να έρθει ο σκαλούμπακας να συμμετέχει στο φόρουμ, εγώ του είχα προτείνει να κάνει τη δεύτερη εγγραφή ως "ινκόγκνιτο" γιατί έχει να προσφέρει πολλά στο χώρο του αναλογικού, ξέρει ο άνθρωπος. Η γνώση μετράει ρε παιδιά σε αυτό το σπορ, κακά τα ψέμματα. Ούτε το συναίσθημα του καθενός μετράει, ούτε το καλλιτεχνικό ταμπεραμέντο του καθενός και οι προτιμήσεις του στην όπερα. Ακόμα και για τον Στεφανίδη, τον υπερασπίστηκα όσο δε φαντάζεσαι στους "κολλητούς" διαχειριστές, αλλά αυτά δεν έχουν σημασία... είμαι ένας κολλημένος ντιτζιταλοφρίκουλας, γιατί έτσι σας βολεύει.

πάντως, όταν πάω σε κανα φίλο, πχ στον κοτσίδη ή το vastsar ή άλλους που δε ξέρετε, και παίζει το πικαπ, δεν του λέω "βγάλε το μαύρο δίσκο, βάλε να ακούσω φλακ", ακούμε μουσική βρεεεεεεεεεεεεεεεεεε! Και χαίρομαι να βλέπω το μαύρο δίσκο να γυρνάει, πλάκα έχει! Ίσως γιατί μου θυμίσει τα παιδικά μου χρόνια...

Δεν πέσαμε να φάμε την ψηφιακή ρια μαρία μπαταρία , και πάει λέγοντας.
Ναι, πέσατε να τη φάτε την ψηφιακή ρία, λες κι έχω γω καμιά χρήση για αυτήν, λες και τα λέω για μένα, λες και θα πάρω πικάπ αύριο. Αντί να χαρείτε που αγοράζοντας ένα ντακ μπορείτε να πουλήσετε το Phono, τους μετασχηματιστές και τους προενισχυτές σας, οπότε θα πάρετε ένα κορυφαίο ντακ και θα αναβαθμίσετε ταυτόχρονα όλη σας την ψηφιακή μουσική βιβλιοθήκη, αλλά και θα σας μείνουν και λεφτά στην άκρη, και πιθανά να μπείτε στον μαγικό κόσμο της ψηφιακής διόρθωσης χώρου, να ανοιχτούν άλλοι ορίζοντες για σας, νέοι, με τη μαγεία τους, άλλες γκόμενες, φρέσκιες κι εμπροσθόβαρες, η απάντησή σας είναι ένα "ΟΧΙ", κι ένα "τι να το κάνουμε το 0,5db".... σας δείχνουν το φεγγάρι και κοιτάτε το δάχτυλο (όπως χαριτωμένα είπε ο αδερφός μου παραδίπλα).

Δες βρε τι έγραφα προσφάτως στον άντκοτς. Μιλούσαμε για phono, και έθεσα στο τραπέζι και τη λύση της μέτρικ. Όχι μόνο αυτή, αλλά και αυτή. Και για κεφαλές μιλήσαμε, και για τυπικά phono, και για μετασχηματιστές, και για βραχίονες, και για πλατό. Στον κοτσίδη, έθεσα μόνο τη λύση των μετασχηματιστών, είναι άλλο το κοστολόγιο που κινείται το παιδί, δε του είπα τίποτα για ψηφιακή ρία. Αλλά ο άντκοτς, παίζει σε άλλα κοστολόγια, εκεί συμφέρει ρε συ να χτυπήσει το "όπλο"... Τες πα.

να τα ξεκαθαρισω.
Είναι προφανές πως αυτό είπες. Επίσης είναι προφανές πως δεν θέλουν να δείξουν πως το κατάλαβαν.

Το έκανα "λιανά" αυτό το περί του οικονομοτεχνικού οφέλους, λες κι όλοι εδώ μέσα έχουν Phono του χιλιάρικου, και προωθήθηκε η άποψη πως "όποιος κοιτάζει το οικονομοτεχνικό είναι σε λάθος χώρο". Τι να πω δηλαδή...

να σου πω εγώ: Χάλι μαύρο, ψηφιακίλα. Κατακερματισμός του ήχου. Τζιτεράτο. Χωρίς συναίσθημα. Χωρίς χροιές. Στείρο. Κρύο. Συμπιεσμένο. Ψεύτικο. Χωρίς ψυχή. Κλινικό. Κλινέξ.

Τό'χω....

μα είναι δυνατόν να έχει στα χέρια του τέτοιας ποιότητας "εργαλείο-όπλο" ο άνθρωπος και να μη το χρησιμοποιεί, αφού το έφερε έτσι κι αλλιώς για να παίζει τα φλακ του? Ή να γουστάρει να κουβαλάει κι άλλα μηχανήματα, έτσι γι να κάνει συλλογή από "φέτες"? Λογική θέλει, κι "οικονομία" (με την πλήρη έννοια του όρου), τίποτα περισσότερο.

Αυτό είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. Προσωπικά είχα "θέμα" με το θόρυβο, όταν άκουγα πχ το βινύλιο του τσακ μαντζιόν, το γνωστό τσίλντρεν οφ σάντσεζ. Στα ήσυχα περάσματα, ο θόρυβος ήταν ιδιαίτερα ενοχλητικός, κι εκεί εκτίμησα ιδιαιτέρως το cd με το ίδιο μουσικό περιεχόμενο, διότι επιτέλους ήρθε σχεδόν απόλυτη ησυχία στο μπακγράουντ, η οποία αναδεικνύει το υψηλότατο δυναμικό εύρος αυτής της εξαιρετικής εγγραφής. Φυσικά, όταν έχει αναλάβει το εκουαλάιζερ της ρία ένα ψηφιακό εργαλείο, άρα έχουν μπει ήδη τα dsp στην πορεία του σήματος, είναι λογικό να χρησιμοποιείς όσα άλλα διαθέσιμα dsp κρίνεις ως χρήσιμα, φυσικά αναλόγως γούστου, καθώς ό,τι ήταν να γίνει, έγινε. Και να βάλεις και λίγα πρίμα ρε αδερφέ αμα σου λείπουν, τι πειράζει δηλαδή! Αφού κόβεις πρίμα με το ψηφιακό εκουαλάιζερ της ρία, αμα σου λείπουν τα πρίμα από το χώρο σου ή από το ηχείο σου, δώσε λίγο ανάποδο εκουαλάιζερ, δε προσθέτεις καμιά απολύτως νέου τύπου παραμόρφωση, ότι ήταν να γίνει έγινε, χαλάρωσε, κι άκου τη μουσική σου βρε αδερφέ!

(ναι, τι να κάνουμε, δεν είστε οι μόνοι που έχετε αγορασμένα αυτά τα βινύλια, κι οι ντιτζιταλοφρίκουλες τα έχουν αγοράσει, και τα ακούγαμε παρέα, με τον εγκάθετο γενικό διαχειριστή...).

Reaction score
3.967

Kώστα πραγματικά απορώ -ειδικά μαζί σου, διότι είσαι χαρισματικό άτομο- πως ενώ το ψάχνεις απ' όλες τις μπάντες σου ξεφεύγει το βασικότερο:motivation, κοινώς κίνητρο.

Ας πάρουμε ως παράδειγμα την αρχοντιά μου. Ακούω βινύλια, σεντια και φλάκια. Ανάλογα με την ώρα, τα γούστα κλπ.

Πιστεύεις ότι -ενώ διαβάζω με τεράστιο ενδιαφέρον πολλά ποσταρίσματα- έχω καμμιά καούρα να διαβάσω τα σεντόνια -περι ακουστικής- του Buthia? Ναι, είναι υπέροχα, στολίδια, καμάρια του φόρουμ, μπράβο του, άξιος, κλπ κλπ.
Έ καί?

Κατ' αρχας αν δεν είσαι γ'βάθμιας εκπαίδευσης ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να κατανοήσεις τα βασικά νοήματα των πολυεπίπεδων τεράστιων προτάσεών του.
Και άηντε εγώ είμαι Ο άρχων των γραμμάτων και των σπουδών και των τεχνών κλπ. Πιστεύεις ότι θα καθήσω να σπάσω τα μάτια μου διαβάζοντας 10 σελίδες για να κατανοήσω το ντο του βιολιού και μετά να ξανασπάσω το κεφάλι μου να βρώ την μετουσίωση αυτης της γνώσης που θα συνδράμει στην βελτίωση του χώρου μου?

Και ας περάσω τώρα στην αφεντιά σου!!!
Αν έχω διαβάσει αυτά που γράφεις .. όλα της περιόδου των τελευταίων 2 χρόνων.
Εδώ ναι, τράβηξα χειρόφρενο, απόλαυσα πολλές φορές τη γνώση σου, το χιούμορ, τα φαγώματα κλπ κλπ. Προσπάθησα κ προσπαθώ να δημιουργήσω την εικόνα του πως αντιλαμβάνεσαι την αναπαραγωγή της μουσικής τι κάνεις για να το υλοποιήσεις, τι μπορώ εγώ να χρησιμοποιήσω από όλα αυτά, είτε τώρα είτε σε βάθος χρόνου κλπ κλπού.

Βέβαια η όλη ιστορία -στο κομμάτι που σε αφορά- εμπεριέχει βασικά την διαφορετικότητα στην νοοτροπία.

Δηλαδίς εσύ ακολουθείς το δρόμο σου μέσα απο μια συγκεκριμένη αντίληψη των πραγμάτων γενικώς και όχι στενά όσο αφορά την αναπαραγωγή της μουσικής. Εκφράζεις μια θεωρία που λέει χοντρικά:
-μάγκες ξεκολλήστε, δείτε τα πράγματα μ' αυτό τον τρόπο και θα ξέρετε ότι θ' ακούτε μια χαρά χωρίς να σας πιάνουν τον κώλο οι διάφοροι επιτήδειοι που πουλάνε πάνω στην άγνοιά σας.
-Ή, πχ , δοκιμάστε κ αυτό, μπορεί να κάνετε τη δουλειά σας και με άλλο τρόπο.
- Ή, που πα ρε καημένε ν' αλλάξεις καλώδια απ τη στιγμή που σε 9τετραγωνικά μούχεις κοτσάρει κόρνες και 12ιντσα, άηντε μάθε πρώτα τι σου φταίει και μετά σιάξε το γυαλό..

Αυτά κ πολλά άλλα είναι τεράστιο κέρδος για όσους δεν τα γνώριζαν.

Τα παρά πάνω απο αυτα όμως Κώστα, πχ μετρήσεις χώρου, λογισμικά, φίλτρα και δε συμμαζεύεται είναι σαν τον μύθο της σπηλιάς κατα Πλάτωνα κ είμαι βέβαιος ότι έχεις διαβάσει την Πολιτεία.

ΔΕΝ γίνεται να ΑΠΑΙΤΕΙΣ να σε ακολουθήσει κάποιος, εάν αυτός ΔΕΝ έχει αισθανθεί την ΑΝΑΓΚΗ και το ΣΥΜΦΕΡΟΝ να το κάνει.

Γεμάτη απο παραδοξότητες αυτοκαταστροφής είναι η καθημερινότητά μας, ας μην αναγάγουμε σε ύψιστο ζήτημα τον ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ στο χόμπυ μας.

Να ξαναγυρίσω στο υπέρτατο όν του πλανήτη, εμένα.

Συνεχίζεται....

Reaction score
29.546
Απάντηση: Ψηφιακή Riaa

Κωστάκη μου και εγω σε παω ρε φίλε , μην σε πιάνει το παράπονο , όπως ως άνω.
Ξαναδιαβάζοντας ολο το thread, απο την αρχή , ενα εχω να πω , έχεις πηγαίο και αστείρευτο χιούμορ.
Κατ εμέ κάπου έχεις δίκιο και κάπου άδικο. Οπως άλλωστε οι περισότεροι.ΟΚ.
Ασε λοιπόν να ακούει ο κάθε αναλογικόφρίκουλας όπως γουστάρει και ο κάθε digitallοφρίκουλας όπως γουστάρει επίσης.
Δεν θεωρώ οτι θα πεισθεί ο αναλογικός ούτε και ο ψηφιακός , για το αν η ψηφιακή ΡΙΑ είναι καλύτερη η αν είναι η αναλογική καλύτερη.
Απλά πράματα.
Ακούει ο καθένας όπως γουστάρει και τελειώνει το πανηγύρι.

Reaction score
62

Όσον αφορά τον φίλο frozenface έχεις ακούσει δίσκους παραγωγής +/-90's από alternative / underground (δηλ. gun club, sonic youth, big black, butthole surfers, screaming trees κ.λ.π.) με καλή στον ήχο παραγωγή...? γιατί επί το πλείστον οι δίσκοι μου είναι από αυτό τον χώρο... σπάνιο φαινόμενο!
Έχεις δίκιο προφανώς, εννοείται ότι ως επί το πλείστον μιλάμε για παραγωγές του κ@λου...και ανέφερες παραδείγματα πιο "mainstream", υπάρχουν πιο άγνωστα πράγματα όπου η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη...
Αλλά αυτό που γράφεις δεν έχει σχέση με αυτό που ανέφερα, είναι άλλο θέμα...

Κάνεις μεγάλο λάθος.Απόψεις σαν του frozenface(που ανέφερε π.χ. το loudness war) είναι σωστές και με επιχειρηματολογία.
Απλά να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι πορωμένος "αναλογικάριος", το επιχείρημα μου για το πικάπ είναι καθαρά "χρηστικής" σημασίας για μένα...
Το 80% του χρόνου που ακούω μουσική είμαι μπροστά στο laptop με το Squeezebox server i/f ανοιχτό και το DAC να βαράει υπερωρίες...
Ούτε ξεχωριστό phono έχω, το built-in του προ χρησιμοποιώ...

Reaction score
62
Να ρωτήξω και κάτι άλλο αν επιτρέπεται και δεν είμαι πολύ εκτός θέματος:

Η metric, εκτός από την πολύ επιτυχημένη υλοποίηση της riaa, μπορεί να κάνει και declicking/αποθορυβοποίηση σε αναπαραγωγή βινυλίου?
Αν ναι, υπάρχει κάποιο αξιόλογο προϊόν ανάλογης standalone μορφής, αλλά πολύ φθηνότερο, που να κάνει παρόμοια δουλειά?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.000

Η metric, εκτός από την πολύ επιτυχημένη υλοποίηση της riaa, μπορεί να κάνει και declicking/αποθορυβοποίηση σε αναπαραγωγή βινυλίου?
Αν ναι, υπάρχει κάποιο αξιόλογο προϊόν ανάλογης standalone μορφής, αλλά πολύ φθηνότερο, που να κάνει παρόμοια δουλειά?
η μέτρικ έχει ένα μεγάλο πρόβλημα. τα κάνει όλα. φαντάσου τη σαν "'οπλο", κι όχι σαν "συσκευή". Μπορεί να κάνει τόσα πολλά, που είναι πρακτικά αδύνατο ποτέ να τα χρησιμοποιήσεις, έστω για 1 φορά το καθένα.

παρόμοια δουλειά κάνεις με software σε pc. Αν το δεις πιο χαλαρά, κι η μέτρικ ένα μικρό πι-σί είναι, που τρέχει διάφορα μικρά software. Μόνο που τα σόφτγουερ στο pc έχουν συνήθως αρκετά "προβληματάκια", με αποτέλεσμα να κάνουν πιο πολύ κακό απ' ότι καλό, αλλά αυτό δεν είναι κανόνας φυσικά. Στη μέτρικ αυτό που κατά βάση πληρώνεις, είναι η ορθότητα υλοποίησης των αλγόριθμων του dsp, για την οποία είναι υπεύθυνος ο σχεδιαστής της, ο οποίος με τη σειρά του είναι ένα χαρισματικό άτομο σε αυτόν τον τομέα.

Όμως, και στο πισί σου, με μηδενικό ουσιαστικά έξοδο, αλλά με κατανάλωση μπόλικου χρόνου, μπορείς να δοκιμάσεις διάφορα διαθέσιμα software, που άλλα τα βρίσκεις δωρεάν κι άλλα τα αγοράζεις (ή τα σπας αν είσαι της σχολής των χάκερ) και κάνεις τη δουλειά σου, δοκιμάζεις, βγάζεις τα συμπεράσματά του.

Δεν είναι απλό, δε σου λέω ψέμματα. Ίσα ίσα, το πιο απλό είναι να πας σε μια standalone λύση, η οποία έχει αποδείξει πως δουλεύει σωστά. Και το δύσκολο δεν είναι να δουλέψει κάτι από μόνο του σωστά. το δύσκολο είναι να βάλεις πολλά μαζί πράγματα να συνεργαστούν άριστα και όλα μαζί να δουλεύουν άψογα. Αυτό πραγματικά είναι κατόρθωμα. και η μέτρικ, το κάνει η ρημάδα....

Reaction score
4.250

.....Δεν θεωρώ οτι θα πεισθεί ο αναλογικός ούτε και ο ψηφιακός , για το αν η ψηφιακή ΡΙΑ είναι καλύτερη η αν είναι η αναλογική καλύτερη.
Απλά πράματα.
Ακούει ο καθένας όπως γουστάρει και τελειώνει το πανηγύρι.
Γιαννη το θεμα δεν ειναι ο καθενας ν ακουει οτι γουσταρει. Ουτε τι νομιζει ο καθενας οτι ειναι καλλυτερο.
Εδω ειναι φορουμ και πρεπει να εχουμε ανοιχτα μυαλα. Δεν μπορεις να βγαινεις δημοσια να γραφεις μια αποψη και να προασπιζεσαι κατι, χωρις ωστοσο να εχεις αποψη για το αντιθετο που ενδεχομενως το θαβεις.

Μ αρεσει ο Αντωνης, που φαινεται οτι ειναι ανθρωπος που εχει οικονομικη δυνατοτητα ν αγορασει ενα πικαπ της ταξης πχ των 10.000 ευρω. Θα μπορουσε να το παρει με κλειστα τα ματια και τελος. Σιγουρα θα επαιζε καλα. Ομως η κινηση του ν ακουσει τον μουρλοκαραβελο να επενδυσει πανω σε τεχνικς κι αργοτερα να κανει συγκρισεις με ιδιο βραχιονα και κεφαλη με ακριβο πλατο με εξεπληξε θετικα. Αυτο ειναι ανοιχτο μυαλο. Οχι πορωση.

Reaction score
62
Re: Απάντηση: Re: Ψηφιακή Riaa

η μέτρικ έχει ένα μεγάλο πρόβλημα. τα κάνει όλα. φαντάσου τη σαν "'οπλο", κι όχι σαν "συσκευή". Μπορεί να κάνει τόσα πολλά, που είναι πρακτικά αδύνατο ποτέ να τα χρησιμοποιήσεις, έστω για 1 φορά το καθένα.

παρόμοια δουλειά κάνεις με software σε pc. Αν το δεις πιο χαλαρά, κι η μέτρικ ένα μικρό πι-σί είναι, που τρέχει διάφορα μικρά software. Μόνο που τα σόφτγουερ στο pc έχουν συνήθως αρκετά "προβληματάκια", με αποτέλεσμα να κάνουν πιο πολύ κακό απ' ότι καλό, αλλά αυτό δεν είναι κανόνας φυσικά. Στη μέτρικ αυτό που κατά βάση πληρώνεις, είναι η ορθότητα υλοποίησης των αλγόριθμων του dsp, για την οποία είναι υπεύθυνος ο σχεδιαστής της, ο οποίος με τη σειρά του είναι ένα χαρισματικό άτομο σε αυτόν τον τομέα.

Όμως, και στο πισί σου, με μηδενικό ουσιαστικά έξοδο, αλλά με κατανάλωση μπόλικου χρόνου, μπορείς να δοκιμάσεις διάφορα διαθέσιμα software, που άλλα τα βρίσκεις δωρεάν κι άλλα τα αγοράζεις (ή τα σπας αν είσαι της σχολής των χάκερ) και κάνεις τη δουλειά σου, δοκιμάζεις, βγάζεις τα συμπεράσματά του.

Δεν είναι απλό, δε σου λέω ψέμματα. Ίσα ίσα, το πιο απλό είναι να πας σε μια standalone λύση, η οποία έχει αποδείξει πως δουλεύει σωστά. Και το δύσκολο δεν είναι να δουλέψει κάτι από μόνο του σωστά. το δύσκολο είναι να βάλεις πολλά μαζί πράγματα να συνεργαστούν άριστα και όλα μαζί να δουλεύουν άψογα. Αυτό πραγματικά είναι κατόρθωμα. και η μέτρικ, το κάνει η ρημάδα....
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Κατανοώ τι εστί metric, άλλωστε κι εγώ με SW ασχολιόμουν επαγγελματικά στο παρελθόν (σε άλλο τομέα βέβαια)...
Γνωρίζω τα περί προγραμμάτων σε PC που κάνουν τέτοια δουλειά, αλλά θα προτιμούσα μια standalone συσκευή στο rack και να τελειώνω, το PC δεν είναι πολύ βολικό στην παρούσα φάση...
Καλά δε το συζητάω, αν υπήρχαν τα φράγκα, θα έπαιρνα μια metric (ή κάτι παρόμοιο) και θα "πετούσα" τα περιττά από το rack, έχω πειστεί...
Είναι και upgradable απ' ό,τι είδα τώρα στο site τους, super είναι...αλλά...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.000

ναι, ξέρω. κι εγώ δε μπορώ να την αγοράσω ακόμα. δε το αντέχω τέτοιο οικονομικό έξοδο, τουλάχιστον στην παρούσα φάση. Άσε που έχω άλλες προτεραιότητες (χώρος - διαχυτές κλπ), και ξέρω πως έτσι όπως είμαι δε τη "χρειάζομαι" τη μέτρικ.

Σε φτηνό "standalone" που λες, ψάχνεις για ψύλλους στ'αχυρα. Δες τι έχει να σου προτείνει κι ο Vet που άνοιξε αυτό το θρεντ, δείχνει να το έχει ψάξει περισσότερο από μένα. όπως και νά'χει, καλή επιτυχία κι υπομονή, είναι νέα πράγματα και ακόμα στην εξέλιξή τους, δεν είναι ευρέως διαθέσιμα...

Reaction score
62

ναι, ξέρω. κι εγώ δε μπορώ να την αγοράσω ακόμα. δε το αντέχω τέτοιο οικονομικό έξοδο, τουλάχιστον στην παρούσα φάση. Άσε που έχω άλλες προτεραιότητες (χώρος - διαχυτές κλπ), και ξέρω πως έτσι όπως είμαι δε τη "χρειάζομαι" τη μέτρικ.
Με βάση αυτά που έχω διαβάσει ότι έχεις επενδύσει σε μηχανήματα-χρόνο, το χώρο που έχεις και κυρίως το αγνό μεράκι σου και το ανοιχτό σου μυαλό, η metric είναι το λιγότερο που σου αξίζει...
Κρίμα που το οικονομικό δεν σου επιτρέπει την κίνηση, στο εύχομαι πάντως σύντομα...

Εγώ απέχω παρασάγγας, έτη φωτός από σένα, η metric είναι υπερ-πολυτέλεια για μένα ούτως ή άλλως...

Reaction score
3.967

.....είχα μείνει λοιπόν στην καταπληκτική ύπαρξή μου και στον Πλάτωνα, έ?

Είπε λοιπόν ο φίλος μου ο Πλατωνάκος:
- εεεέ, πσ, πούσαι, Γιωργάκο ΜΗΝ περνάς την γρηά ΑΠΕΝΑΝΤΙ αν ΔΕΝ θέλει
- γιατί ρε Πλατωνάκο, ρε καμάριμ'?

..........................................................
- γιατί θα χρειαστείς άλλους 3 πασάκομ' να την κουβαλήησ'....

Εγώ λοιπόν σκέφτομαι: ωραία όλα τούτα που λέει κ κάνει ο Κωστής κ επειδίς δεν τραβάω κανένα ΜΑ κανένα ζόρι για το πως θα ακούσω κ πως θα ακούσετε τη μουσική, θα συνεχίσω επιλεκτικά να παίρνω -ότι κατανοώ- απο τα γραπτά σου-σας.

Τώρα όμως ...μου την μπαίνεις (ας πούμε φανταστικό σενάριο) κ λες:

-Εγώ ειμί ο Πλάτωνας κ πάρ' την αλήθεια στη μούρη αμαθοημιμαθή!!

-Βρε καλέ μου η δική μου είν' Η αλήθεια!!!

-Μπα, είσαι άχρηστος, ηλίθιος, καθυστερημένος, τεμπέλης, αδιάβαστος, η δική μου είν' Η αλήθεια!!

- Ναι σιγά, εσύ είσαι μονόπαντος, ξερόλας, ψυχαναγκαστικός, μου χαλάς τα ωραία μου!!

- Όχι εσύ πετάγεσαι σαν π@ρδή και καταστρέφεις το έργο μου!!!

-.............................................................!!!!

-..............................................................!!!!

Και θα συνεχίζεται επ' αόριστον και άνευ -δυστυχώς- της δικής μου υπερυπάρξεως.

Άς βάλουμε κ άλλο παλούκι στην καρδιά του θηρίου:
Ακόμη κ αν υπήρχε η δυνατότητα οι 10 φανατικώτεροι -ας πούμε- αναλογικάριοι με "αγύριστα κεφάλια" νάρθουν σπίτι σου κ νακούσουν το σύστημά σου (τόχουμε κάνει αρκετοί σε φαντασιακό επίπεδο) πόσοι θα πέταγαν τη σκούφια τους από το αποτέλεσμα?

Απο αυτούς τουσ πετασκουφάριους πόσοι θα έμπαιναν σε άλλου είδους σκέψεις??

Από αυτούς τους αλλαξοσκεψάριους πόσοι θα υλοποιούσαν τις νιού σκέψεις??

Τώρα άλλαξε το αρχικό νούμερο, βάλτο επί 10 και ξανακοίτα το τελευταίο που θάναι πάλι ίδιο!!

Εν κατακλείδι και να μην το παρακάνω δηλαδίς, αν αυτό γινόταν στο σύστημα του Σκαλούμπακα ας πούμε, με αντιστροφή κοινού, ίδιο θάταν πάλι το κλάσμα.

Το χόμπυ μας εμπεριέχει τεχνολογία, επιστήμη, απόλαυση, αλλα ΜΟΝΟ καθαρή επιστήμη ΔΕΝ είναι.

Πεντακάθαρο παράδειγμα - δείγμα εμπειρισμού είναι με τόσα δομικά στοιχεία που περιέχει.

Πχιότερο βαθειά τώρα το παλούκι:

Και έρχομαι εδώ ακριβώς εγώ, ο χαλαρός, ο πανέξυπνος, ο δειπνοσοφιστής, ο έτσι και γιουβέτσι, ο ανοιχτός σε όλα τα νέα κ τις επιστήμες κ τεχνολογίες σπίτι σου, με 2-3 σεντιά παραμάσχαλα, τσιγάρα μπύρες γ@μοκουβέντες κ τα σχετικά, ανάβουν οι μηχανηματάρες, τσουλάει το έργο και...(το αποκλείεις?) γυρνάω κ σου λέω:

- Τιν τούτο που ακούς γιατρέμ? Ούτε πατέ ούτε σαλέ, κομπόστα χαλαΖμένη είναι.
(Αν και πάλι θα γούσταρα γνωρίζοντάσε απο τα γραπτά σου και θα άκουγα χαλαρά για ώρες!!!)

Και άντε πάλι το νήμα απο την αρχή.

Δεν επιθυμώ να εξισώσω την εξέλιξη με τον βάλτο.
Δεν επιθυμώ να πω μικροί-μεγάλοι στον Άγιο Παντελεήμωνα

Η πιό άδικη μεταχείριση είναι να μεταχειρίζεσαι ίσα τους άνισους.

Επιθυμώ να πω ότι ΔΕΝ μου αρέσει οι πχιώτερο εξελιγμένοι να δείχνουν αγανάκτηση στα γραφόμενα των αρχαιοσκέψιδων.

Μήπως υπάρχει κάνα ντέντλάιν κατανόησης του προτεινόμενου μοντέλου??

Μήπως ο Δαρβίνος καλά τόλεγε, απλά βιάζεστε κ σείς να αυτοκαταταγείτε (ως εγώ) στην υπέρτατη ανθρώπινη βαθμίδα εξέλιξης? (ως εγώ και δεν θέλω άλλους να μ' ακουμπάνε στο θρόνο μου).

Δηλαδίς και ωσωνούπω Κωστή μου, πραγματικά είσαι εξαιρετικό άτομο, εντελώς διακριτός χαρακτήρας, ακόμα και όταν με τρυφερό τσαμπουκά διαπλοκής ψυχών προσπαθείς να ξεμπλέξεις αλλότριους εγωισμούς καθημερινών Ελλήνων.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.000

ομολογουμένως, πολύ σωστά τοποθετημένη σε πολλά σημεία η "θέση" σου, κι αρκούντως απολαυστική ταυτοχρόνως η παρουσίασή της (για να μη πω πως λύθηκα στα γέλια παλιόγερε:138::137::135:)

μόνο που το τι σ'αρέσει μάνα μου ν'ακούς και τι δε σ'αρέσει, κι αν θα σ'αρέσει του σκαλούμπακα ή όχι, (ας το θκομ', πες πως χάλασε) δεν έχει σχέση καμία με το σπορ της τεχνολογίας. Έχει σχέση σαφώς με το τι θα κάνεις σπίτι σου, κι αυτό δε το συζητάμε καν. Ελευθερία απόλυτη φίλε μου απαιτείται στην επιλογή που ως στόχο έχει την προσωπική σου ικανοποίηση, αυτό εννοείται.

εν ολίγοις, κανένας δε θέλει να πείσει κανέναν και για τίποτα. Παρουσιάζουμε, γνωρίζουμε, συζητάμε δυνατότητες κι επιλογές. μα εν προκειμένω, παρουσιάζεται μια δυνατότητα ψηφιακιά, κάτι που είναι αντικειμενικό, χειροπιαστό, υπάρχει, ζει, αναπνέει, δουλεύει, κλπ, και δεν αντιμετωπίζεται ως "δυνατότητα" ή ως "πιθανή εναλλακτική" (λογικές αντιδράσεις), αλλά αντιμετωπίζεται ως "μίασμα" που βρωμίζει την αναλογική καθαρότητα του αναλογικού (παράλογες αντιδράσεις).

Δεν αντιμετωπίζεται ως δύσχρηστη ή δυσνόητη όπως έξοχα αναφέρεις, (αντικειμενικά και λογικά επιχειρήματα) αλλά ως βρωμερή και τρισάθλια, ως άψυχη και κλινική και στείρα χροιών (παράλογα και υποκειμενικά επιχειρήματα).

άλλο πράμα είναι να λέμε: "να, άκουσα αυτό στο βλάσση και μ'άρεσε" και να λέει ο άλλος "μπα, εμένα δε μ'άρεσε", κι όλα ωραία, όλα ανθηρά, χαβαλές και μπύρες και τυροπιτάκια και πτιφούρ, κι άλλο να λέμε "αυτό μπορεί να γίνει έτσι" και "αν γίνει έτσι έχουμε αυτές τις δυνατότητες" και να σου λέει ο άλλος "μπα, δεν έχει ψυχή". Κολλάει? δε κολλάει..

να, αυτά πες στον Πλάτωνα, να σου πει την γνώμη του... δως του πάντως από μένα την "άποψη" πως προτείνω να παρατήσει τη γριά και να πχιάσει καμια γκόμινα, κι όχι να την περάσει το δρόμο, αλλά να τη βγάλει στο δρόμο! καθότι δύσκολοι καιροί, η πρωτοτυπία είναι κυρίαρχης σημασίας για να επιβιώσει, και δε ξέρω τσατσά με τ'όνομα πλάτωνα...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis