Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.989
Απάντηση: Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

Ναι, με πιστόλι (και κόβεται με πυρωμένο σύρμα).

tem

Reaction score
44
Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

Πράγματι ενδιαφέρουσα εμφάνιση, αρκεί να φέρει ηχητικό αποτέλεσμα.

Προσπαθώ να σκεφτώ κάποιο άλλο υλικό για τα κάθετα στοιχεία, όχι για λόγους κόστους, αλλά για λόγους βάρους. Το λέει εξάλλου και ο ίδιος εκεί, ο Tom H.

Δεν έχω όμως έμπνευση. :623:
Μάλλον έχει διάβασμα για να έχει κάποιος το αποτέλεσμα που θέλει καθώς κάθε υλικό έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ( πιθανόν πέρα από διάχυση να υπάρχει και απορρόφηση πχ άλλοι μιλάνε για styrofoam) εξάλλου αν ήταν τόσο εύκολο τα διαχυτικά θα πρέπει να ήταν πιο φθηνά και θα τα πωλούσαν στα περίπτερα(που λέει ο λόγος!)
βέβαια αυτά μπορούν να μας τα πουν πιο κατάλληλα άτομα ...

Reaction score
15.548

σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον συνονόματο Κεφάλα, που με αυτό του το ποστ:

μου θύμισε τον Ζαϊνέα, ενώ εγώ έγραφα μόνο για τα γνωστά (και καταξιωμένα βεβαίως) RPG. Καλό είναι να υπάρχει ποικιλία στις επιλογές μας και να μην κοιτάζουμε μόνο μια "μάρκα".

Θενκς Κωστή!
Σιγα βρε....!!!!!!

Παντως μου εκανε εντυπωση ρε Κωστη που αναφερθηκες πρωτα στους διαχυτες και με διορθωση μυνηματος στον Μιμη......:116:
..δλδ το ματι σου εκει πηγε πρωτα..!!!!!

Δεν ξερω αν θα αναγνωριζε αλλος τους διαχυτες αυτους.....σε τσεκαρα κιολας...:403:
Μιλαμε οτι εχεις ριξει πολυ μελετη γενικος περι ηχου....

Μαρεσεις....:444:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.896

Βάφεται αυτό το υλικό;
Δεν πιστεύω να μου θύμωσες προηγουμένως; Ούτε μια :618: δε μου πέταξες. :107:
ναι βρε, μια χαρά βάφεται. υπάρχει σκληρό φελιζόλ, που κόβεται λουκούμι και κολλιέται κι εύκολα και βάφεται μια χαρά με σπρέι.

κι όχι βρε, τι να θυμώσω? πλάκα κάνεις? μα για ποιον με πέρασες? πέρασε έξω!

Reaction score
15.548

Δεν ενδρεπεσαι κοτzαμ αντρας να παιζεις με τουβλακια?????????????????????????????

Να σου φερω και δυο φουσκωτα κουβερτακια του Winie να τα βαλλεις για absorbers...........:135:
οχι βεβαια......
....οσο μαγαλωνουμε γινομαστε ποιο παιδια..:405:

θελω και τον αγκαλιτσα....:116:

Reaction score
1.844

Μάλλον έχει διάβασμα για να έχει κάποιος το αποτέλεσμα που θέλει καθώς κάθε υλικό έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ( πιθανόν πέρα από διάχυση να υπάρχει και απορρόφηση πχ άλλοι μιλάνε για styrofoam) εξάλλου αν ήταν τόσο εύκολο τα διαχυτικά θα πρέπει να ήταν πιο φθηνά και θα τα πωλούσαν στα περίπτερα(που λέει ο λόγος!)
βέβαια αυτά μπορούν να μας τα πουν πιο κατάλληλα άτομα ...
Μέχρι να απαντήσεις σε πρόλαβαν οι εξελίξεις, πήρα τη βοήθεια του κοινού. :121:

Το συγκεκριμένο σχέδιο λειτουργεί με ανακλάσεις κυρίως, η απορροφητικότητα του υλικού κατασκευής παίζει δευτερεύοντα ρόλο. Εξάλλου το φελιζόλ μια χαρά απορροφητικό είναι.

Όσο για τα κόστη στο hi-fi είναι μια πονεμένη ιστορία, που την έχουμε διεξοδικά αναλύσει στο παρελθόν. :126:

Reaction score
141
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

Το φελιζόλ μιά χαρά είναι και κόβεται με κοπίδι (ανοίγουμε δουλειές μου φαίνεται)
ίσως ο Τσάκ Νόρις να το έχει τυποποιήσει...:136::116:

Reaction score
1.788

Βάφεται αυτό το υλικό;
Δεν πιστεύω να μου θύμωσες προηγουμένως; Ούτε μια :618: δε μου πέταξες. :107:
Μπορεις να το βαψεις αφοβα με υδατοδιαλυτο χρωμα μονο! Οτι χρωμα πολυμεριζεται μα διαλυτες το λιωνει!!

Reaction score
1.788

τελικα ο Τζακ Νορις ειναι πολυ .....................................sigle ended τυπος!!!!!!!!

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.543

Περιμενω την επομενη εβδομαδα 8 τεμαχια "DIFUSO".
Μαλλον ειναι τα φθηνοτερα απο οσο εχω ψαξει.
Αν εχω νεα ισως και αυριο, θα γραψω και τιμη.
Φωτο επειδη δεν μπορω να ανεβασω, θα την στειλω στον back να την ποσταρει εκεινος.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

εσύ χρήστο (κρις-χατ) έτυχε ποτέ να ασχοληθείς με τα πάνελ αυτά?
Δουλέυουν ?

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Για όσους δε ξέρουν τον Μουρτζόπουλο:

http://www.ece.upatras.gr/gr/pr_meli_dep_pl.php?id=22
Για να γίνει πιο κατανοητό γιατί πρέπει να ξέρουμε τους σπουδαίους ¨Ελληνες, ο Μουρτζόπουλος είναι ένας απο τους 4-5 σημαντικότερους καθηγητές στον πλανήτη στόν τομέα του.

ΟΛΕΣ οι υλοποιήσεις για real time correction σε πραγματικό χρόνο διεθνώς στηρίζονται στις εργασίες του και τούς αλγόριθμους του απο την δεκαετία του '80. Κάθε χρόνο έρχονται για μεταπτυχιακά στον Μουρτζόπουλο απο όλες τις χώρες.

Πρίν λίγα χρόνια προσπαθήσαμε να υλοποιήσουνε έναν αλγόριθμο "Χατζηστάμου" :107: με βάση την εμπειρία του τμήματος του και μεταπτυχιακά φοιτητών.
Τούς είχα στείλει παραδείγματα mastering "πρίν και μετά" και έγινε μια προσπάθεια αποκωδικοποίησης του πως δουλέυω η ακούω πηγαίνοντας απο την μια κατάσταση στην άλλη πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο αφού η αλυσίδα μου περιλαμβάνει μηχανήματα με λάμπες - σε τάξη Α - με IC's - ψηφιακά και συνδιασμοί αυτών.

Έχουν προχωρήσει πολύ αλλά χρειάζονται και άλλα μεταπτυχιακά για να ολοκληρωθεί το project. Θα είναι ενδιαφέρον να δώ πως μπορούν να ενσωματώσουν τον "χαρακτήρα" που μπορω να ενσωματώνω σε ρυθμίσεις ανάλογα αν χρησιμοποιώ λάμπες η ψηφιακά για παράδειγμα.

Το μεγαλύτερο challenge για μένα είναι να δώ αν θα αναγνωρίζω "πως είμαι εγώ" δηλαδή ο τρόπος που ακούω και κάνω ρυθμίσεις, η αισθητική μου. Απο ότι ξέρω δεν υπάρχει διεθνώς παρόμοιο project.

m1ts0s

News poster
Reaction score
3.647

Να προσθέσω ότι ο Μουρτζόπουλος είχε συνεργαστεί με την Roister για την κατασκευή του Acoustics Compensator, ενός ψηφιακού ισοσταθμιστή με ψηφιακά FIR φίλτρα.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Να προσθέσω ότι ο Μουρτζόπουλος είχε συνεργαστεί με την Roister για την κατασκευή του Acoustics Compensator, ενός ψηφιακού ισοσταθμιστή με ψηφιακά FIR φίλτρα.
Ήταν πολύ μπροστά απο την εποχή του αλλά είχε ενα σοβαρό πρόβλημα.
Οι αλγόριθμοι του Μουρτζόπουλου δούλευαν τέλεια. Το δωμάτιο μέτραγε παντού μια ευθεία αλλά ο ήχος δεν ήταν καλός. Αυτό διότι οι μετατροπείς και το ψηφιακό implementation (η ψηφιακή του λειτουργία) δεν ήταν σπουδαία. Αν είχαν σκεφτεί να το δώσουν να το φτιάξει ο ... Weiss θα είχαμε μια ελληνική συσκευή 10 χρόνια μπροστά απο οτιδήποτε υπήρξε σε ψηφιακή ισοστάθμιση πολύ καλύτερη απο σημερινές υλοποιήσεις ως πρός τον τρόπο λειτουργίας.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

Νομίζω οτι είχε βραβευτεί και απο την AES για τα ψηφιακά ηχεία.Αν και όπως έχω ξανααναφέρει στον τομέα της ηλεκτρακουστικής δέν τρέχει χρήμα ετσι ώστε να προχωρήσουν τέτοια πράματα.
Σκεφτείτε λοιπόν τώρα την τελειότητα...

ψηφιακό ηχείο.Ψηφιακοί ενισχυτές.Ψηφιακή πηγή.Τίποτα το αναλογικό.Τίποτα που να απαιτεί ηλεκτρομηχανικές παραμορφώσεις.
Ίσως μια θεωρητική προσέγγιση της τελειότητας.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257

Έπαινοι στο γιατρό για τη γνώση και πληροφόρηση που μας προσφέρει. Θα ήθελα να συστήσω όμως την ενδεδειγμένη σειρά ενεργειών για σοβαρή επέμβαση στο χώρο μας, σωστή και από άποψη απόσβεσης/διάχυσης και από άποψη κόστους. Για κάποια ασθένεια δεν συστήνουμε άμεσα αντιβιοτικό ευρέως φάσματος αλλά προσπαθούμε να βρούμε αυτό που θα αποδόσει τα μέγιστα στην θεραπεία.
(Τα λέω καλά γιατρέ?)
Οι ενέργειες πρέπει να είναι:
1. Μέτρηση στο σημείο ακρόασης και γνώση των χοντρών προβλημάτων. Είναι κάτι φθηνό και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.
2. Εξάντληση με μετακινήσεις των δυνατών θέσεων/αποστάσεων ηχείων-τοίχων-ακροατή για πιθανότατη εξάλειψη προβλημάτων (στάσιμα , λοβοί κλπ)
3. Μία τελευταία συμβουλή: Ελαττώστε κατά το δυνατόν την απόστασή σας από τα ηχεία, θα ακούτε πολύ λιγώτερο το δωμάτιο και τα τυχόν προβλήματά του.

Reaction score
3.967

" Ο Μουρτζόπουλος, πέρα από το ενδιαφέρον
του για σήματα και ήχο, είναι μουσικός και μουσικόφιλος.

Αυτό που θέλει να κάνει ο Χατζηστάμου είναι συναρπαστικό, αλλά δε γίνεται με την υπάρχουσα τεχνολογία.

Μπορεί να προσεγγίσει το αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας ένα expert system: μια βάση δεδομένων με κωδικοποιημένες τις "αποφάσεις" που έχει πάρει σε συγκεκριμένες συνθήκες (αναλύοντας τα δείγματα πριν-μετά που έχει) και ένα σύνολο κανόνων για τη "μίξη" αυτών των αποφάσεων.

Αλλά για να πετύχει το ζητούμενο αποτέλεσμα, χωρίς πιθανότητα μεγάλου σφάλματος, χρειάζεται κάτι περισσότερο: Τεχνητή Νοημοσύνη."

Τα παραπάνω είναι σχόλια απο μακρυνή Ήπειρο, παληού φοιτητή του Μουρτζόπουλου, συνεργάτη του σε κάποια project και πολλά άλλα για μένα!!!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.159

κοίτα γιάννη μου, για τα του ζαϊνέα, αν δε σου είναι "απεχθή" εμφανισιακά, είναι ΟΚ. Απ'όσο ξέρω, είναι η φτηνότερη δυνατή λύση που μπορείς να έχεις.

Α, δες αυτή την "κριτική" από τον Θανάση Μωραϊτη:

http://www.zainea.com/avpro.htm

κι αυτή του Πάρη Κωτσή:

http://www.zainea.com/hxostest.htm

όχι πως οι κριτικές αυτές είναι "θέσφατα", αλλά κάποιες απορίες μπορεί να στις λύσουν.

η 9-άδα είναι το μίνιμουμ προτεινόμενο, δηλαδή ένα πάνελ μόνο του δε λέει τίποτα, πρέπει να βάλεις μίνιμουμ 9 πάνελ μαζί, σε διάταξη 3χ3.

θα σου έλεγα 2 9-άδες πως είναι καλά για το χώρο σου. Μια στον τοίχο πίσω από κάθε ηχείο, ή μια στο κέντρο ανάμεσα στα 2 ηχεία και μια στο ταβάνι.

το κόστος σε ζαϊνέα βγαίνει έτσι στα 18χ85= 1.530 ευρώ +ΦΠΑ.

(τις τιμές τις βρήκα εδώ: http://www.zainea.com/contact.htm )

Αν είσαι ΟΚ με το κόστος, νομίζω πως είναι καλή επιλογή, έτσι στα "γρήγορα" που λένε.

Η λύση του Βλάση είναι αρκετά ακριβότερη, ας μας πει ο βλάσης καμιά λεπτομέρεια περί κόστους.

για να έχουμε σύγκριση κόστους, θα πρέπει να δεις λύση ίδιας επιφάνειας. η λύση των 2 9-δων έχει συνολική επιφάνεια 6,5 τμ (0,36 τμ Χ 18)
χαιεντα γιατρε μου ( και φωτογραφε μου) σ ευχαριστω πολυ!!
και που ασχοληθηκες μ αυτο που σου ζητησα.

Η αληθεια ειναι πως θα μ ενδιεφερε να βελτιωσω λιγο το χωρο μου , οπως καταλαβες.

Ας δουμε λοιπον....

Αντε κ με την πρωτη ευκαιρια σε περιμενω να τα δεις και να μου τα πεις κι απο κοντα!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Τα παραπάνω είναι σχόλια απο μακρυνή Ήπειρο, παληού φοιτητή του Μουρτζόπουλου, συνεργάτη του σε κάποια project και πολλά άλλα για μένα!!!

Και μάλιστα γύφτικο

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάνετε μετρήσεις χώρων; Με ποια ιδιότητα;

" Ο Μουρτζόπουλος, πέρα από το ενδιαφέρον
του για σήματα και ήχο, είναι μουσικός και μουσικόφιλος.

Αυτό που θέλει να κάνει ο Χατζηστάμου είναι συναρπαστικό, αλλά δε γίνεται με την υπάρχουσα τεχνολογία.

Μπορεί να προσεγγίσει το αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας ένα expert system: μια βάση δεδομένων με κωδικοποιημένες τις "αποφάσεις" που έχει πάρει σε συγκεκριμένες συνθήκες (αναλύοντας τα δείγματα πριν-μετά που έχει) και ένα σύνολο κανόνων για τη "μίξη" αυτών των αποφάσεων.

Αλλά για να πετύχει το ζητούμενο αποτέλεσμα, χωρίς πιθανότητα μεγάλου σφάλματος, χρειάζεται κάτι περισσότερο: Τεχνητή Νοημοσύνη."

Είμαι σίγουρος ότι θα έχουν άτομα με εμπειρία στα Νευρωνικά Δίκτυα στην Πάτρα.
Αλλά, φυσικά, στην Ελλάδα δεν είναι όλα τόσο απλά.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.864
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef