Most visitors online was 3439 , on 16 Sep 2025
Ναι δεν... γιατί είπανε να ασχοληθούν με τίποτα πιο εύκολο από ένα κινητό τηλέφωνο, όπως πχ να αναπτύσσουν virtual server host platforms σε blade servers, san storage systems κλπ συστηματάκια της πλακός, έτσι ώστε να έχει αξιόπιστα μηχανήματα και s/w η amazon και η microsoft, διότι αυτοί είναι που στην πραγματικότητα θα προσφέρουν τις cloud υπηρεσίες που θα πουλάει η... apple με την κλεμμένη εμπορική ονομασία i-cloud. :139:
...
Μου τα λέτε λες και γράφετε σε καμια γκομενίτσα που θα ψαρώσει με τον "blade server"...Μην τα γράφεις αυτά, τους πικράνεις :137:
Ρε αρ γιου σίριους;Σημασία έχει ότι η HP δραστηριοποιείται και στην consumer αγορά (σε αντίθεση με την Sun π.χ.) κι εκεί τρώει ξύλο από μία εταιρεία πολύ πολύ μικρότερη. Σημασία δεν έχει τι θα μπορούσε αν (αν δεν είχαν δώσει βάση αλλού, αν είχε ξυπνήσει καλά ο προηγούμενος CEO, αν είχαν προσλάβει τον Steve Jobs όταν ήταν μικρός, αν ο παππούς μου είχε ροδάκια κλπ...), αλλά τι κάνει...
Σημασία έχει, π.χ. ότι εδώ και 4 χρόνια δεν είχε τη δυνατότητα να βγάλει ένα laptop με τις διαστάσεις και τα spec του Air, με την ποιότητα κατασκευής του, που να μην ζεσταίνεται και γενικότερα με προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια (μέχρι και την ποιότητα των ηχείων) κι αν δεν έσκαγε φράγκα η Intel δεν θα βλέπαμε ποτέ ανταγωνισμό στο Air.
Μήν στέκεσαι εκεί για να μειώσεις τις απόψεις μου...Αφού φτάσαμε να αξιολογούμε τα notebooks από τα ποντίκια, καλά μας κάνουν.
...
Oύτε εμένα. Όπως δεν μου αρέσει να μου λένε τι χρειάζομαι (που το κάνει συστηματικά η Apple). Αλλά δεν είμαστε ο κανόνας.Δεν θα γράψω τίποτα περισσότερο για την κόντρα, για εμένα δεν είναι κόντρα, κάθε εταιρία έχει διαφορετικό κοινό στο οποίο απευθύνεται.
Θα γράψω απλά τον λόγο για τον οποίο δεν θα αγόραζα από την Apple: δεν μου αρέσουν τα κλειστά συστήματα.
I know, μωρή. Το έγραψα και νωρίτερα για τα μεγέθη των εταιρειών.Ρε αρ γιου σίριους;
Ας βάλω μερικά φρέσκα στοιχεία από την Gartner λοιπόν.
Σε 91,8 εκ. τεμάχια ανήλθαν οι πωλήσεις Η/Υ σε παγκόσμιο επίπεδο κατά τη διάρκεια του 3ου τριμήνου του τρέχοντος έτους. Ας δούμε τα μερίδια αγοράς:
1. HP (πήγε πολύ χάλια αυτό το Q): 17,7%
2. Lenovo: 13,5%
3. Dell: 11,6%
4. Acer: 10,6%
5. Asus: 6,2%
...
Τα αντίστοιχα μερίδια της apple είναι σχεδόν 4%. Ο νοών νοείτω.
Δεν πρόκειται για κάποιου είδους "κόντρα". Η κουβέντα ξεκίνησε από τον τρόπο με τον οποίο πλασάρει στο ευρύ κοινό η apple τεχνολογίες άλλων που μάλιστα τις αποκτά με outsourcing τρόπους (βλέπε cloud), λέγοντας την μισή αλήθεια (ότι τις προσφέρει η ίδια), βεβαίως σε ένα καταπληκτικό περιτύλιγμα. Φυσικά καλά κάνει. δεν είπε κανείς το αντίθετο. Αλλά μην τρελαθούμε κιόλας, μην ανάγουμε την apple σε καινοτόμο εταιρεία τεχνολογίας γενικώς και αδιακρίτως. Προσφέρει φανταστικά προϊόντα αλλά μόνο σε ένα συγκεκριμένο segment των consumer electronics. Εκεί είναι αρχηγός.
...
Χρησιμοποιώ και Linux.Tοτε θα πρεπε να στραφεις ΜΟΝΟ σε Linux ....
Ε ναι ρε φίλε εννοείται. Αυτά άλλωστε είναι απλά cloudssss, δεν είναι i-cloudssss. :116:Kι επειδή κι εσύ και ο gkontoletas (και πολλοί άλλοι), έχετε κολλήσει με την "καινοτομία", ο μαθηματικός μέσα μου σας λέει ότι αν μελετήσετε πώς δουλεύει το cloud computing και οι διάφοροι "επαναστατικοί' αλγόριθμοι που ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιούν Google, Amazon κλπ θα δείτε ότι βασίζονται σε μαθηματικά του 1970...
iAgree.Ε ναι ρε φίλε εννοείται. Αυτά άλλωστε είναι απλά cloudssss, δεν είναι i-cloudssss. :116:
...
Ισχύει και δω η τάση του ανθρώπου για οπαδοποίηση, όπως στα αθλητικά, στα πολιτικά, στα αυτοκίνητα κλπΟ πόλεμος μεταξύ των οπαδών των λειτουργικών συστημάτων και των εταιριών τεχνολογίας είναι ανούσιος κατά τη γνώμη μου!
Με απογοητεύεις. Αν στο άμεσο μέλλον δεν βάλετε σε παραγωγή μεγάλα touchpad, θα σας μείνει το στοκ. Πέραν αυτού, αν οι υψηλά ιστάμενοι στους τρεις μεγάλους (HP, Lenovo, Dell) ήταν άτομα με γούστο, (μιλάμε για τον consumer τομέα), θα έφτιαχναν πολύ πιο όμορφες μηχανές. Τις προάλλες είδα στο σπίτι ενός φίλου ένα καινούργιο Latitude 6420. Εξαίρετο πληκτρολόγιο - ίσως το καλύτερο που έχω δουλέψει, άψογη ποιότητα κατασκευής, αλλά το σασί είναι σχεδιασμένο από καλόγερο - συνδρομητή της Ελεύθερης Ώρας.Αφού φτάσαμε να αξιολογούμε τα notebooks από τα ποντίκια, καλά μας κάνουν.
...
A, να χαθείς! Πού το ξέρεις ότι ψώνισα Lenovo για τον δρόμο; :116:...και θα είχαμε από ένα Lenovo.
Product Name: ThinkPad X121e - 1 Year Depot Warranty
- Intel Core i3-2357M Processor (1.3GHz, 3MB L3, 1333MHz DDR3)
- Genuine Windows 7 Home Premium 64
- Genuine Windows 7 Home Premium 64 English
- 11.6" W HD (1366 x 768)LED, Anti-Glare, Low-light sensitive VGA Webcam, Midnight Black (w/WWAN)
- Intel GMA HD Gfx 3000, Intel Core i3-2357M ULV Processor (1.3GHz, 3MB L2, 1333MHz DDR3)
- 4 GB DDR3 - 1333MHz (1 DIMM)
- Keyboard US English International with a Euro symbol
- Fingerprint Reader
- 320 GB Hard Disk Drive, 7200rpm
- 6 cell Li-Ion Battery xx Whr
- Country Pack EU Generic (WWAN enabled) with Line cord & 65W AC adapter
- Bluetooth 3.0
- ThinkPad a/b/g/n
- Integrated Mobile Broadband - Upgradable
- Language Pack EMEA WE(EN, FR, GE, DU, IT)
.....
Προσωπικά, όσο μεγαλώνω και ξέρω τι ακριβώς χρειάζομαι, τείνω όλο και περισσότερο προς την Apple......
θα συμφωνήσω με τον σύντροφο xfader , τα είπε απλά και όμορφα.
Χωρίς να θυμάμαι πώς είναι το συγκεκριμένο Latitude, είμαι σίγουρος ότι θα είναι κουκλί μπροστά στο Lenovo που ψώνισα...!Εξαίρετο πληκτρολόγιο - ίσως το καλύτερο που έχω δουλέψει, άψογη ποιότητα κατασκευής, αλλά το σασί είναι σχεδιασμένο από καλόγερο - συνδρομητή της Ελεύθερης Ώρας.
Το lenovo πως σου ήρθε ρε και το πήρες;Το δε HP Probook που έχω, μοιάζει MacBook Air μπροστά του!