Το iCloud ειναι έτοιμο προς χρήση!

Reaction score
0
τελικά και από τους μεν και από τους δε υποστηρικτές υπάρχει τεράστιο κόμπλεξ.
Και ειδικά σε ένα φόρουμ τεχνολογίας δεν περίμενα να διαβάσω τόσο στενόμυαλες απόψεις.
Ο καθένας κάνει και αγοράζει ότι θέλει.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Ναι δεν... γιατί είπανε να ασχοληθούν με τίποτα πιο εύκολο από ένα κινητό τηλέφωνο, όπως πχ να αναπτύσσουν virtual server host platforms σε blade servers, san storage systems κλπ συστηματάκια της πλακός, έτσι ώστε να έχει αξιόπιστα μηχανήματα και s/w η amazon και η microsoft, διότι αυτοί είναι που στην πραγματικότητα θα προσφέρουν τις cloud υπηρεσίες που θα πουλάει η... apple με την κλεμμένη εμπορική ονομασία i-cloud. :139:

...
Μην τα γράφεις αυτά, τους πικράνεις :137:
Μου τα λέτε λες και γράφετε σε καμια γκομενίτσα που θα ψαρώσει με τον "blade server"...
Σημασία έχει ότι η HP δραστηριοποιείται και στην consumer αγορά (σε αντίθεση με την Sun π.χ.) κι εκεί τρώει ξύλο από μία εταιρεία πολύ πολύ μικρότερη. Σημασία δεν έχει τι θα μπορούσε αν (αν δεν είχαν δώσει βάση αλλού, αν είχε ξυπνήσει καλά ο προηγούμενος CEO, αν είχαν προσλάβει τον Steve Jobs όταν ήταν μικρός, αν ο παππούς μου είχε ροδάκια κλπ...), αλλά τι κάνει...
Σημασία έχει, π.χ. ότι εδώ και 4 χρόνια δεν είχε τη δυνατότητα να βγάλει ένα laptop με τις διαστάσεις και τα spec του Air, με την ποιότητα κατασκευής του, που να μην ζεσταίνεται και γενικότερα με προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια (μέχρι και την ποιότητα των ηχείων) κι αν δεν έσκαγε φράγκα η Intel δεν θα βλέπαμε ποτέ ανταγωνισμό στο Air.

Το ότι ανήκουμε στο IT crowd δεν σημαίνει να μην μπορούμε να δούμε πέρα από αυτό...
Γιατί κι ο άλλος που δουλεύει στα industrial systems θα σου πει πόσο πιο σοβαρή δουλειά από τις προαναφερθείσες κάνει η Siemens με τα SCADA (και να βγάλουμε να τις μετρήσουμε... να δούμε και τι είναι χειρότερο, να πέσει το cloud ή το SCADA που υπάρχει ένα πυρηνικό εργοστάσιο π.χ.), που είναι και μεγαλύτερη εταιρεία άμα λάχει από την HP, και πόσο γαμάτα laptop θα έφτιαχνε η Fujitsu Siemens άμα θέλανε και άλλα ωραία...

Πολύ geek η συζήτηση. Ας μην καρφωνόμαστε δήμοσια.. :p

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Το iCloud ειναι έτοιμο προς χρήση!

Δεν θα γράψω τίποτα περισσότερο για την κόντρα, για εμένα δεν είναι κόντρα, κάθε εταιρία έχει διαφορετικό κοινό στο οποίο απευθύνεται.

Θα γράψω απλά τον λόγο για τον οποίο δεν θα αγόραζα από την Apple: δεν μου αρέσουν τα κλειστά συστήματα.

Reaction score
2

Tοτε θα πρεπε να στραφεις ΜΟΝΟ σε Linux ....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Σημασία έχει ότι η HP δραστηριοποιείται και στην consumer αγορά (σε αντίθεση με την Sun π.χ.) κι εκεί τρώει ξύλο από μία εταιρεία πολύ πολύ μικρότερη. Σημασία δεν έχει τι θα μπορούσε αν (αν δεν είχαν δώσει βάση αλλού, αν είχε ξυπνήσει καλά ο προηγούμενος CEO, αν είχαν προσλάβει τον Steve Jobs όταν ήταν μικρός, αν ο παππούς μου είχε ροδάκια κλπ...), αλλά τι κάνει...
Σημασία έχει, π.χ. ότι εδώ και 4 χρόνια δεν είχε τη δυνατότητα να βγάλει ένα laptop με τις διαστάσεις και τα spec του Air, με την ποιότητα κατασκευής του, που να μην ζεσταίνεται και γενικότερα με προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια (μέχρι και την ποιότητα των ηχείων) κι αν δεν έσκαγε φράγκα η Intel δεν θα βλέπαμε ποτέ ανταγωνισμό στο Air.
Ρε αρ γιου σίριους;
Ας βάλω μερικά φρέσκα στοιχεία από την Gartner λοιπόν.
Σε 91,8 εκ. τεμάχια ανήλθαν οι πωλήσεις Η/Υ σε παγκόσμιο επίπεδο κατά τη διάρκεια του 3ου τριμήνου του τρέχοντος έτους. Ας δούμε τα μερίδια αγοράς:
1. HP (πήγε πολύ χάλια αυτό το Q): 17,7%
2. Lenovo: 13,5%
3. Dell: 11,6%
4. Acer: 10,6%
5. Asus: 6,2%
...

Τα αντίστοιχα μερίδια της apple είναι σχεδόν 4%. Ο νοών νοείτω.

Δεν πρόκειται για κάποιου είδους "κόντρα". Η κουβέντα ξεκίνησε από τον τρόπο με τον οποίο πλασάρει στο ευρύ κοινό η apple τεχνολογίες άλλων που μάλιστα τις αποκτά με outsourcing τρόπους (βλέπε cloud), λέγοντας την μισή αλήθεια (ότι τις προσφέρει η ίδια), βεβαίως σε ένα καταπληκτικό περιτύλιγμα. Φυσικά καλά κάνει. δεν είπε κανείς το αντίθετο. Αλλά μην τρελαθούμε κιόλας, μην ανάγουμε την apple σε καινοτόμο εταιρεία τεχνολογίας γενικώς και αδιακρίτως. Προσφέρει φανταστικά προϊόντα αλλά μόνο σε ένα συγκεκριμένο segment των consumer electronics. Εκεί είναι αρχηγός.

...

m1ts0s

News poster
Reaction score
3.650
Απάντηση: Re: Το iCloud ειναι έτοιμο προς χρήση!

Προφανώς η Apple δεν προσέφερε τίποτα καινοτόμο. Απλά διαθέτει ένα τρομακτικά αποτελεσματικό τμήμα marketing.

Reaction score
777
Αφού φτάσαμε να αξιολογούμε τα notebooks από τα ποντίκια, καλά μας κάνουν.

...
Μήν στέκεσαι εκεί για να μειώσεις τις απόψεις μου...
Μπορώ να σου αποδείξω εύκολα οτι σαν σύνολο το apple έχει το καλύτερο ποντίκι, ένα πολύ καλό πληκτρολόγιο(που πλέον το αντέγραψαν όλες), τερατώδη αυτονομία, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής(όταν οι άλλες πετάν πλαστικούρα) και είναι ελαφριά.Αυτό κάνει μία συσκευή που αν μή τι άλλο θα την κρατήσεις 5 χρόνια, θα την κουβαλάς χωρίς φορτιστές κ.τ.λ και θα κάνει έστω τα βασικά.Να μπαίνεις ιντερνετ και να βλέπεις κανα βίντεο.Βασικά τα πάντα που χρειάζεται ένας απλός χρήστης.Οι άλλοι υπολογιστές δέν το σέβονται αυτό.
Πλέον η apple ακολουθεί και στους επεξεργαστές/specs τη μόδα.Τα 15αρια της έχουν την τελευταία σειρά i7.Αυτό που δέν ακολουθεί είναι το ρίσκο.Δέν θα σου βάλει 3d και θα στο χρεώσει 500 ευρώ εξτρά.Ακόμα και το thunderbold που έβαλε, που θεωρητικά είναι πρωτοποριακή τεχνολογία, το έκανε με γνώση οτι απο πίσω είναι η intel.
Είναι πάρα πολύ προσεγμένα στην λεπτομέρεια.Τέλος πάντων...Βαριέμαι να συζητώ αυτό το θέμα.Εγώ αυτό που βλέπω είναι οτι όλοι όσοι επικρίναν το iphone το βρήκαν τελικά εκτός ανταγωνισμού(εκτός απο εσένα-απορρώ κιόλας).Οι ίδιοι φυσικά επικρίνουν και τα υπόλοιπα προιόντα.Άκρη δέν βγάζουμε....

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Το iCloud ειναι έτοιμο προς χρήση!

Δεν θα γράψω τίποτα περισσότερο για την κόντρα, για εμένα δεν είναι κόντρα, κάθε εταιρία έχει διαφορετικό κοινό στο οποίο απευθύνεται.

Θα γράψω απλά τον λόγο για τον οποίο δεν θα αγόραζα από την Apple: δεν μου αρέσουν τα κλειστά συστήματα.
Oύτε εμένα. Όπως δεν μου αρέσει να μου λένε τι χρειάζομαι (που το κάνει συστηματικά η Apple). Αλλά δεν είμαστε ο κανόνας.

Ρε αρ γιου σίριους;
Ας βάλω μερικά φρέσκα στοιχεία από την Gartner λοιπόν.
Σε 91,8 εκ. τεμάχια ανήλθαν οι πωλήσεις Η/Υ σε παγκόσμιο επίπεδο κατά τη διάρκεια του 3ου τριμήνου του τρέχοντος έτους. Ας δούμε τα μερίδια αγοράς:
1. HP (πήγε πολύ χάλια αυτό το Q): 17,7%
2. Lenovo: 13,5%
3. Dell: 11,6%
4. Acer: 10,6%
5. Asus: 6,2%
...

Τα αντίστοιχα μερίδια της apple είναι σχεδόν 4%. Ο νοών νοείτω.

Δεν πρόκειται για κάποιου είδους "κόντρα". Η κουβέντα ξεκίνησε από τον τρόπο με τον οποίο πλασάρει στο ευρύ κοινό η apple τεχνολογίες άλλων που μάλιστα τις αποκτά με outsourcing τρόπους (βλέπε cloud), λέγοντας την μισή αλήθεια (ότι τις προσφέρει η ίδια), βεβαίως σε ένα καταπληκτικό περιτύλιγμα. Φυσικά καλά κάνει. δεν είπε κανείς το αντίθετο. Αλλά μην τρελαθούμε κιόλας, μην ανάγουμε την apple σε καινοτόμο εταιρεία τεχνολογίας γενικώς και αδιακρίτως. Προσφέρει φανταστικά προϊόντα αλλά μόνο σε ένα συγκεκριμένο segment των consumer electronics. Εκεί είναι αρχηγός.

...
I know, μωρή. Το έγραψα και νωρίτερα για τα μεγέθη των εταιρειών.
Αυτό, για εμένα, κάνει ακόμα πιο σημαντική την επιτυχία της Apple.

Btw, για σκέψου πόσες από αυτές που αναφέρεις παρουσιάζουν πραγματικά καινοτόμα προϊόντα... Τι να πει μετά η Intel δηλαδή, άμα κάνει "innovation" η Lenovo, η Dell και η Acer.......

Kι επειδή κι εσύ και ο gkontoletas (και πολλοί άλλοι), έχετε κολλήσει με την "καινοτομία", ο μαθηματικός μέσα μου σας λέει ότι αν μελετήσετε πώς δουλεύει το cloud computing και οι διάφοροι "επαναστατικοί' αλγόριθμοι που ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιούν Google, Amazon κλπ θα δείτε ότι βασίζονται σε μαθηματικά του 1970...

Οποιοσδήποτε, δε, έχει επαφή με την έρευνα θα γνωρίζει ότι η "παρθενογέννεση" δεν υφίσταται, παρά σε σπάνιες περιπτώσεις. Οι περισσότεροι δουλεύουν πάνω σε προγράμματα/ιδέες του παρελθόντος που δούλευαν οι διάφοροι partners και είτε δεν προχώρησαν καθόλου είτε δεν προχώρησαν αρκετά (και σύνθεση αυτών - γενικά ο καθένας προσφέρει στο consortium ό,τι έχει πρόχειρο ή ό,τι τον "καίει" να προχωρήσει).

Πολύ σχετικό το τι ονομάζει ο καθένας καινοτομία τελικά, ε; ;)

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Tοτε θα πρεπε να στραφεις ΜΟΝΟ σε Linux ....
Χρησιμοποιώ και Linux.
Σύστημα δεν είναι μόνο το λειτουργικό είναι και το hardware.
Η Apple αποφασίζει για το hardware και το software χωρίς να υπάρχουν πολλά περιθώρια αλλαγών.
π.χ. γιατί εγώ θα πρέπει με το ζόρι να έχω κάρτες γραφικών της ATI τώρα ή της nVidia παλαιοτέρα;
γιατί να μην έχω επιλογή χρώματος;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Kι επειδή κι εσύ και ο gkontoletas (και πολλοί άλλοι), έχετε κολλήσει με την "καινοτομία", ο μαθηματικός μέσα μου σας λέει ότι αν μελετήσετε πώς δουλεύει το cloud computing και οι διάφοροι "επαναστατικοί' αλγόριθμοι που ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιούν Google, Amazon κλπ θα δείτε ότι βασίζονται σε μαθηματικά του 1970...
Ε ναι ρε φίλε εννοείται. Αυτά άλλωστε είναι απλά cloudssss, δεν είναι i-cloudssss. :116:

...

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Ε ναι ρε φίλε εννοείται. Αυτά άλλωστε είναι απλά cloudssss, δεν είναι i-cloudssss. :116:

...
iAgree. :p

Όλα τα ίδια μαθηματικά έχουν από κάτω.
To πoιό θα είναι πιο επιτυχημένο.... σύννεφο (αν και δεν είναι δόκιμος όρος, εφόσον λειτουργούν συμπληρωματικά) θα κριθεί από άλλους παράγοντες και όχι από το αν χρησιμοποιείς in-house τεχνογνωσία. Εδώ στην Dropbox κόντεψαν να γίνουν φίρμες χωρίς να ξέρουν καλά καλά τι θα πει ασφάλεια δεδομένων...
Άλλωστε πολλές φορές αυτή η "in-house" τεχνολογία σημαίνει ότι απλώς εξαγόρασες τη σωστή εταιρεία τη σωστή στιγμή και γενικότερα, όπως προείπα, η λέξη "καινοτομία" είναι πολύ σχετική.

Η Samsung έχει τα laptop με τις καλύτερες οθόνες; Να υμνούμε τα laptop τους γιατι προφανώς θα μπορούσαν να έχουν τις καλύτερες οθόνες αν ήθελαν, εφόσον φτιάχνουν τα πάνελ μόνοι τους (και πουλάνε και σε εταιρείες όπως η Dell π.χ. που είναι και πελάτης και ανταγωνιστής σε κάποιες αγορές);...

Reaction score
1.458

Ο καθένας χρησιμοποιεί το λειτουργικό που τον εξυπηρετεί και του ταιριάζει καλύτερα.Ο πόλεμος μεταξύ των οπαδών των λειτουργικών συστημάτων και των εταιριών τεχνολογίας είναι ανούσιος κατά τη γνώμη μου!

Οποιος όμως από σας ξαναπεί κακή κουβέντα για την Apple,ε τότε από μένα iΣυχτήρ!!!:142:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.754

Ο πόλεμος μεταξύ των οπαδών των λειτουργικών συστημάτων και των εταιριών τεχνολογίας είναι ανούσιος κατά τη γνώμη μου!
Ισχύει και δω η τάση του ανθρώπου για οπαδοποίηση, όπως στα αθλητικά, στα πολιτικά, στα αυτοκίνητα κλπ

Προσωπικά, όσο μεγαλώνω και ξέρω τι ακριβώς χρειάζομαι, τείνω όλο και περισσότερο προς την Apple. Πέρασαν τα χρόνια του ψαξίματος και των πειραμάτων. Κατάλαβα ότι έχω χάσει αμέτρητες ώρες για να μαθαίνω γλώσσες, να διαβάζω, να σκαλίζω και να διορθώνω, πράγματα που δεν μου προσέφεραν τίποτα παρά χάσιμο χρόνου. Γιατί όσα και να έχεις μάθει από την ψαγμένη ενασχόληση με την τεχνολογία, αν μείνεις έξω από τον χορό για λίγους μήνες, είναι σαν να μην ξέρεις τίποτα. Εξαιρείται όποιος έχει επαγγελματική σχέση με το αντικείμενο.

Ο μέσος άνθρωπος που ασχολείται και με την τεχνολογία δεν σκέφτεται όπως ο πωρωμένος tech freak και θέλει τα προϊόντα που αγοράζει να μην είναι σκέτα "εργαλεία". Ούτως ή άλλως, οι δυνατότητες των περισσότερων καταναλωτικών συσκευών ξεπερνούν κατά πολύ τις άμεσες ανάγκες του υποψήφιου πελάτη.

Στα κινητά για παράδειγμα, και το iPhone, και τα Android-webOS-Windows-BlackBerry based, με καλύπτουν και με το παραπάνω. Από κει και πέρα αρχίζουν οι διαφορές και το iPhone με κερδίζει με την εμφάνιση, το brand name, την ποιότητα κατασκευής, την απλότητα χειρισμού και την αξιοπιστία. Και το παραδέχομαι, όντας κάτοχος Android κινητού (για το 11). Καλό και άγιο, ποτέ όμως δεν το συμπάθησα. Είναι σαν να μην το έχω. Κυρίως επειδή το Android έχει τη φιλοσοφία του ψαξίματος που, όπως έγραψα, θέλω να απαλλαχτώ. Και επίσης θέλω να διαφοροποιούμαι όσο μπορώ από αυτούς που βλέπουν "πίσω από την κουρτίνα" big brother, κακές εταιρείες, εκμετάλλευση κλπ. Προτιμώ να θεωρούμαι fashion victim, με τίποτα όμως αναρχο-υπερασπιστής της απόλυτης ελευθερίας. :116:

Αν δεν είχα κάποια συγκεκριμένα προγράμματα που χρησιμοποιώ στο PC, θα είχα στραφεί ολοκληρωτικά στην Apple. Τώρα συντηρώ και τις δύο πλατφόρμες σε διάφορες συσκευές.

Δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα της χρήσης που ενδιαφέρει. Αλλιώς ένα καλό Casio ρολόι θα ήταν υπεραρκετό για όλους, θα υπήρχαν 10 μοντέλα αυτοκινήτων που θα κάλυπταν όλες τις χρήσεις και θα είχαμε από ένα Lenovo.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.155

Αφού φτάσαμε να αξιολογούμε τα notebooks από τα ποντίκια, καλά μας κάνουν.

...
Με απογοητεύεις. Αν στο άμεσο μέλλον δεν βάλετε σε παραγωγή μεγάλα touchpad, θα σας μείνει το στοκ. Πέραν αυτού, αν οι υψηλά ιστάμενοι στους τρεις μεγάλους (HP, Lenovo, Dell) ήταν άτομα με γούστο, (μιλάμε για τον consumer τομέα), θα έφτιαχναν πολύ πιο όμορφες μηχανές. Τις προάλλες είδα στο σπίτι ενός φίλου ένα καινούργιο Latitude 6420. Εξαίρετο πληκτρολόγιο - ίσως το καλύτερο που έχω δουλέψει, άψογη ποιότητα κατασκευής, αλλά το σασί είναι σχεδιασμένο από καλόγερο - συνδρομητή της Ελεύθερης Ώρας.

Επίσης, αν είχαν και λίγη φαντασία, εντάξει, λίγη παραπάνω φαντασία, θα έβγαζαν στην αγορά και μηχανές dual boot με Lion, ή tri-boot και με Ubuntu, και πρόσθετο κόστος καμιά 30ριά δολλάρια. Εντάξει, 40... Από τότε που η IBM άφησε ξεκρέμαστη την Apple που το γύρισε σε Intel, η εμμονή των μεν και των δε στην παριχαράκωση των πελατών τους είναι για γέλια και για κλάματα.

(Εγώ χρησιμοποιώ u-Cloud)... :114:

Κώστας Φ.

Reaction score
895

...και θα είχαμε από ένα Lenovo.
A, να χαθείς! Πού το ξέρεις ότι ψώνισα Lenovo για τον δρόμο; :116:

Code:
Product Name: ThinkPad X121e - 1 Year Depot Warranty

- Intel Core i3-2357M Processor (1.3GHz, 3MB L3, 1333MHz DDR3)
  - Genuine Windows 7 Home Premium 64
  - Genuine Windows 7 Home Premium 64 English
  - 11.6" W HD (1366 x 768)LED, Anti-Glare, Low-light sensitive VGA Webcam, Midnight Black (w/WWAN)
  - Intel GMA HD Gfx 3000, Intel Core i3-2357M ULV Processor (1.3GHz, 3MB L2, 1333MHz DDR3)
  - 4 GB DDR3 - 1333MHz (1 DIMM)
  - Keyboard US English International with a Euro symbol
  - Fingerprint Reader
  - 320 GB Hard Disk Drive, 7200rpm
  - 6 cell Li-Ion Battery xx Whr
  - Country Pack EU Generic (WWAN enabled) with Line cord & 65W AC adapter
  - Bluetooth 3.0
  - ThinkPad a/b/g/n
  - Integrated Mobile Broadband - Upgradable
  - Language Pack EMEA WE(EN, FR, GE, DU, IT)
Θα το αλλάξω με Air όταν πάω Αμερική (δεν πληρώνω κερατιάτικα στους μάγκες εδώ...). :120:

Reaction score
17.736

.....

Προσωπικά, όσο μεγαλώνω και ξέρω τι ακριβώς χρειάζομαι, τείνω όλο και περισσότερο προς την Apple......

θα συμφωνήσω με τον σύντροφο xfader , τα είπε απλά και όμορφα.

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Εξαίρετο πληκτρολόγιο - ίσως το καλύτερο που έχω δουλέψει, άψογη ποιότητα κατασκευής, αλλά το σασί είναι σχεδιασμένο από καλόγερο - συνδρομητή της Ελεύθερης Ώρας.
Χωρίς να θυμάμαι πώς είναι το συγκεκριμένο Latitude, είμαι σίγουρος ότι θα είναι κουκλί μπροστά στο Lenovo που ψώνισα...!
Το δε HP Probook που έχω, μοιάζει MacBook Air μπροστά του!

Και το θέμα είναι πως ακόμα και οι "lifestyle", "μουράτες" σειρές τους, είναι πολύ πολύ πίσω....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.133
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop