adam 21 sub master

Reaction score
30.045
Απάντηση: adam 21 sub master

Το bass reflex sub είναι ο καλύτερος τρόπος για μπάσο της προκοπής, είτε το θέλουμε είτε οχι. Το οτι υπάρχουν μερικά θέματα , οσο αφορά στο reflex πχ exursion xmax , κλπ αυτά λύνονται , με άλλα κόλπα. Του χώνεις εαν πιο μακρύ σωλήνα να συντονίσει χαμηλότερα , με αντάλαγμα μια μικρή απώλεια στην στάθμη της συχνότητας συντονισμού , και είσαι jet.Το LLT είναι μια λύση , το quasi llt , μια άλλη.EQ χρειάζεται ούτως η άλλως.
Να μην το κάνουμε θέμα.
Αυτά προς σωτηράκη gr

http://www.hometheatershack.com/forums/diy-subwoofers-general-discussion/1820-llt-explained.html

Reaction score
150
Re: Απάντηση: adam 21 sub master

Το bass reflex sub είναι ο καλύτερος τρόπος για μπάσο της προκοπής, είτε το θέλουμε είτε οχι.
Ναι όποιος κάνεις sealed δεν έχει μπάσο της προκοπής..και είναι και άσχετος Αυτές οι γενικεύσεις μου αρέσουν. :116:

Το οτι υπάρχουν μερικά θέματα , οσο αφορά στο reflex πχ exursion xmax , κλπ αυτά λύνονται , με άλλα κόλπα. Του χώνεις εαν πιο μακρύ σωλήνα να συντονίσει χαμηλότερα , με αντάλαγμα μια μικρή απώλεια στην στάθμη της συχνότητας συντονισμού , και είσαι jet.Το LLT είναι μια λύση , το quasi llt , μια άλλη.EQ χρειάζεται ούτως η άλλως.
Να μην το κάνουμε θέμα.
Αυτά προς σωτηράκη gr

http://www.hometheatershack.com/forums/diy-subwoofers-general-discussion/1820-llt-explained.html

Το ξέρω το νήμα John όπως και τα παιδιά εκεί πέρα καθώς και τα κόλπα και σίγουρα δεν είναι κόλπα στο πόδι και φυσικά απαιτούν ΤΕΡΑΣΤΙΑ καμπίνα κάτι που δεν συμβαίνει με τα sealed για να πας τόσο χαμηλά. Προβλήματα και θέματα υπάρχουν φυσικά και στις δυο σχεδιάσεις και από κάποιο σημείο και μετά είναι θέμα επιλογής και του τι θες. Πάντως τα του χώνεις ένα χεζοσωλήνα πιο μακρύ και καθάρισες αλλά κουκουρούκου χωρίς μετρήσεις σοβαρες με εργαλεία που δεν έχουμε δεν είναι η λύση και για το fine tuning θα παιδευτεί κανείς.

Και αφού τις κατασκευάσεις τις ντουλάπες, και αφού χρειάζεσαι και ROOM GAIN και με αυτές για να δουλέψουν σωστά στις πολύ χαμηλές, να δω που θα τις βάλεις γιατί τέτοια γαϊδούρια που θα είναι ψάξε να βρεις γωνία στο σαλόνι να φαινονται όμορφες. Επίσης επειδή πάλι θες 4-8+ για να σηκώσεις ΣΟΒΑΡΑ το χαμηλό (5-10Hz) ακόμα μεγαλύτερο το πρόβλημα και υπερβολικό output πάνω.

Αν θες 5Hz πάντως το LLT πάλι είναι θέμα. Με άλλα λόγια για να σε δω να βγάζεις 5,6,7,8,9Hz στο σαλόνι σου με LLT και με σωστό FR και μετά να δούμε αν θα λέγεται σαλόνι αυτό.

Τώρα θα μου πεί κανείς και τι να τα κάνω τα 5Hz αφού θα πηγαίνω μέχρι τα 12-14Ηz και είμαι μια χαρά? Και θ'απαντήσω: Ότι θες κάνε τα!

Either go for it or don't και διάλεξε και τον τρόπο.

Reaction score
150

σωτηρη
2012 ελλαδα
αν σου λεει κατι.........
το διαβαζειν καλο ειναι, καλυτερο το τι μπορεις να κανεις.....
Μη φοβάσαι ρε, θα δώσουν επίδομα subwoofer η Ευρωπαίοι!:116:

Reaction score
150
Γιαννη, τα LLT σου είναι σχεδόν έτοιμα:

Η πρώτη φώτο:138:

Κι αυτό είναι Quasi!

Reaction score
30.045

Ψιτ παιδί υπάρχει και η σχεδίαση λαβυρίνθου. Την εχεις ακούσει ποτέ ?
Ποιός σου λέει οτι το sealed με λίγα λίτρα θα κατεβαίνει χαμηλά?Αν θες 150-200 λίτρα και τα κάνεις 100 ξέρεις πόσο eq και πόσα db θα θέλει για να βγάλεις το χαμηλό που θες εσυ σε στάθμες που επίσης θες εσυ?
Ισαμε με εκατόν οχτακόσα db απο το eq. Αν υποθέσουμε οτι ενισχυτή έεις , τα μεγάφωνα πιστεύεις οτι θα μπορέσουν να φάνε την ισχύ που εσυ θες να τους ρίξεις? δεν το βλέπω. Τουλάχιστον οχι αυτά που εχουν 4ιντσο πηνίο ribbon αλουμινίου.
Μην νομίζεις , και αυτά καίγονται.

Reaction score
150

Τα δικά μου είναι 120 λίτρα έκαστο με 2Χ 15" και μονό underhung πηνίό 4", και ρεύματα τρώνε τον πάτο τους, και χαμηλά κατεβαίνουν, και δεν ζεστένεται το πηνίο μιας κι έχω ενεργή ψύξη και στάθμες παίρνω χαμηλά. Για τα 5 Hz χρειάζομαι για το χώρο μου άλλα 4 με 6 τέτοια γιατί τα 5 δεν είναι εύκολη υπόθεση και λέω 6 τέτοια τόσα παίζουν σε περίπου ίδιο χώρο για να βγάζουν 115db στα 5. Και EQ και ρεύματα θες αλλά η διαφορά με τα ported είναι ότι ακούει.

Το παραπάνω με τα 2χ3" πηνίο αλουμινίου ΔΕΝ καιγεται γιατί γι'αυτό είναι φτιαγμένο. Και δεν είναι όλα τα υλικά ίδια υπάρχει πλέον σοβαρή τεχνολογία υλικών και ειδικές επιστρώσεις για διαχείρηση θερμότητας. Και δεν θες εκατόν οχτασια db φυσικά γιατί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ PORTED με TUNING στα 25Hz! Mε 12db κάτω από τα 20Hz είσαι οκ και προσθέτεις μετά μεγάφωνα. 2,4,6,8,16.

Τέλος πάντων ΒΑΡΕΘΗΚΑ. Ας κάνει ο καθένας ότι καταλαβαίνει κι ότι του αρέσει αναλόγως του πόσο το ψάχνει σε συνάρτηση με την τσέπη του φυσικά.

Πάντως για το 99% των ανθρώπων ένα 18" ή 2 JBL π.χ. σαν του EAR θα τους ικανοποιήσουν μακράν πέραν κάθε έτοιμου εμπορικού σαμπ αν το υλοποιήσουν σωστά για να λέμε και του στραβού το δίκιο.

Reaction score
150
Κοίτα υπάρχει κι αυτό που αν κι έχει και μεγάφωνα και 6 Subwoofers (ΣΟΒΑΡΑ!) μπορείς να το κάνεις Box κι έχει και σκάλα για να μπεις μέσα να δουλέψεις με άνεση.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Το bass reflex sub είναι ο καλύτερος τρόπος για μπάσο της προκοπής, είτε το θέλουμε είτε οχι.
Αυτοί οι αφορισμοί είναι επιχειρήματα παιδικής χαράς. Είτε σε βολεύει είτε όχι, το bass reflex ΔΕΝ είναι ο καλύτερος τρόπος για μπάσο "της προκοπής". Είναι σίγουρα ο πιο εύκολος. Σε κάθε περίπτωση όλα έχουν να κάνουν με τις προτεραιότητες που θέτει ο καθένας. Δεν έχει νόημα να ξαναγράφουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε σχεδίασης, το θέμα μπασοκούτια έχει καταντήσει βαρετό.

...

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Απάντηση: adam 21 sub master

Αυτοί οι αφορισμοί είναι επιχειρήματα παιδικής χαράς. Είτε σε βολεύει είτε όχι, το bass reflex ΔΕΝ είναι ο καλύτερος τρόπος για μπάσο "της προκοπής". ...
Ωχ...!!!!

ταθελε ο
σου Γιαννη μου....

Reaction score
1.153

Ναι το displacement είναι ανάλογο του excursion , αλλά equalizing θα χρειαστείς ούτως η άλλως.Γιατί να είναι σώνει και καλά sealed? τι κακό έχει δλδλ το bass reflex?
Ναι το χχχ βγαίνει σε dual coil. Ε και? Ναι καλά ρίξε εσυ 2 κιλά σε 4ιντσο πηνίο με περιεχόμενο home cinema , να δείς για πότε θα γίνει ψητό στο φούρνο.Το πηνίο. Κάποιοι μάγκες ιταλοί αν δεν κάνω λάθος b&c έχουν φιάξει διπλό , πηνίο , η μάλλον διπλή στρώση αν μπορώ να το πω ετσι , το οποίο είναι το ενα μέσα απο το former και το άλλο εξω απο αυτό. Φυσικά ribbon και 4ιντσο.Και βέβαια 3 στρώσεων για να τρώει και γκάζια.
Αυτό μάλιστα.
Ρε συ Γιάννη τα 2 κιλά ήταν παράδειγμα και κυρίως απάντηση στο ότι υπάρχει πλέον φθηνή ισχύς,δεν το ανέφερα ως το απόλυτο λειτουργικό setup.Κατά τα άλλα είμαι με το Σωτήρη...πολλαπλά sealed και dsp.
@flash...τα μπασοκούτια σου είναι πολύ μικρά για το XXX.

Reaction score
5.636

@flash...τα μπασοκούτια σου είναι πολύ μικρά για το XXX.
:122:

Θα τα δοκιμάσω σε αυτά, αφού τα έχω, και βλέπουμε μετά.

Reaction score
150

:122:

Θα τα δοκιμάσω σε αυτά, αφού τα έχω, και βλέπουμε μετά.

Αφού θα πας στο μετά όπως και να 'χει γιατί ταλαιπωρήσαι?:203:

Reaction score
5.636

Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Αν ήταν να τελειώναμε, δε θα το λέγαμε χόμπι.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881

Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Αν ήταν να τελειώναμε, δε θα το λέγαμε χόμπι.
τζονι αν αγορασεις και αλλο sub θα τρελαθω τελειως με εσενα...:609:

Reaction score
30.045
Απάντηση: Re: Απάντηση: adam 21 sub master

Αυτοί οι αφορισμοί είναι επιχειρήματα παιδικής χαράς. Είτε σε βολεύει είτε όχι, το bass reflex ΔΕΝ είναι ο καλύτερος τρόπος για μπάσο "της προκοπής". Είναι σίγουρα ο πιο εύκολος. Σε κάθε περίπτωση όλα έχουν να κάνουν με τις προτεραιότητες που θέτει ο καθένας. Δεν έχει νόημα να ξαναγράφουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε σχεδίασης, το θέμα μπασοκούτια έχει καταντήσει βαρετό.

...

Καλά , εσυ μην φιάξεις bass reflex. Φιάξε κλειστό.

Reaction score
30.045

Πάντως τα δικά μου επόμενα θα είναι λαβύριθος με reflex.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν πειράζει μην στεναχωριέσαι. Απ' το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα.

...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.670
Members
38.589
Νεότερο μέλος
dark2030@