diy full balance power amplifier 4xKT120 160 watt rms!

Reaction score
1.789
Απάντηση: diy full balance power amplifier 4xKT120 160 watt rms!

αυτη η φωτο δειχνει καλυτερα πως θα βιδωθουν οι τοροινταλ .

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

Η άλλαξε κινητό η πάρε φωτογραφική μηχανή.
Πολύ θολούρα Τάκη μας.....:111::114:

Reaction score
1.789

Μανο δαγκωσε το καλωδιο της φωτογραφικης μηχανης η Βασιλικη!!!!!!

Reaction score
467

πω πω ρε φιλε..μπραβο!..καταπληκτικη εως τωρα δουλεια!

Reaction score
1.789

Ευχαριστω Σηφη!

Εχω κανονισει με τον Νικο, μολις τον τελειωσω, πολλες εξαντλητικες δοκιμες με ολα τα ηχεια του!!!!!

Reaction score
1.789

Να πω επισης οτι το τελικο αποτελεσμα ως προς τον καλοπισμο του, δεν εχει καμια σχεση με αυτο που δειχνουν οι φωτο.
Αν δεν περασει ελενχο απο την κυρα Ντινα ,δεν προκειται να μπει στο σαλονι!! ειναι κατι σαν ISO ενα πραγμα!!

Reaction score
467

Να πω επισης οτι το τελικο αποτελεσμα ως προς τον καλοπισμο του, δεν εχει καμια σχεση με αυτο που δειχνουν οι φωτο.
Αν δεν περασει ελενχο απο την κυρα Ντινα ,δεν προκειται να μπει στο σαλονι!! ειναι κατι σαν ISO ενα πραγμα!!
βρε τι μου θυμιζει αυτο που λες τωρα!.. φαντασου το σχεδιο για τον δικο μου μοσφετ2 που φτιαχνω, μαζι κοιταγαμε τα σχεδια και μαζι βγαλαμε το πως θα ναι τελικα , μαζι με την γυναικα!..

Reaction score
1.789

εμενα αυτα τα εκανε πριν τον γαμο!!!!! τωρα βλεπει να ετοιμαζω ,
κατι βγαζει σπυρια!!
Ασε την π@π@ροζαλαδα που μου κανει!! ευτυχος μια εβδομαδα κραταει, αλλα ωσπου να περασει........ ειμαι στο οτι πεις εσυ γλυκια μου!!!!!

Reaction score
3.988

Mπράβο Τακούλη, χίλια μπράβο!!

Αν σου βγεί όπως τον θέλεις, το αποτέλεσμα θάναι εκπληκτικό, κρίνοντας απο τον "μικρούλη" που έχεις τώρα.

Μπαδεγουεη, θάχε τρελλό αποτελεσμα ο "μικρούλης" με άλλα ηχεία, έ?

Τον έχεις πάει βολτίτσα σε "ευαίσθητα" καθιστικά?

Reaction score
1.789

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/38393-otl-Γενεθλια?highlight=Γιωργο ο οτλ για μενα ειναι αναφορα για ενισχυτες λυχνιας!! οπως τον ακουσες ειναι ενα παντρεμα ολον των κοσμων ενισχυσης.οντως τον εχω ακουσει με καταλληλο ηχειο και ειναι αλλου! δεν σου κρυβω οτι αν ειχα τον καταλληλο χωρο να εχω το ηχειο που του ταιριαζει δεν θα πηγαινα σε κατι αλλο!! Ανεβαζω και ενα λινκ που τον ειχα παρουσιασει πριν 6-7 χρονια στο αδελφο φορουμ, ελπιζω στην ανοχη των διαχειριστων, που δειχνει τον ενθουσιασμο μου τοτε , αλλα και την αποδοχη απο συμφορουμιτες που καποτε ειμασταν και ολοι μαζι στο παλιο av forum.

Reaction score
1.789

Τελευταιο αφησα το τροφοδοτικο, και τα διαφορα παρελκομενα κυκλωματα που ειναι απαραιτητα για την σωστη και αξιοπιστη λειτουργια του ενισχυτη.

εχουμε λοιπον
τροφοδοτικο υψηλης τασης για τις λυχνιες εξοδου.
τροφοδοτικα για την αρνητικη ταση των λυχνιων εξοδου.
τροφοδοτικο για την υψηλη ταση των ντραιβερ.
τροφοδοτικο σταθεροποιημενο για τις πηγες ρευματος του πρωτου σταδιου
και τελος σταθεροποιημενο τροφοδοτικο νηματων χ2 για καθε καναλι, θα αναφερω για ποιο λογο!

επισης

κυκλωμα SOFT START

οπως και ενα κυκλωμα σταδιακης φορτισης ολων των πυκνωτων στα τροφοδοτικα υψηλης τασης που ειναι απαραιτητο για την αξιοπιστια του ενισχυτη !!!!

Reaction score
3.988

Ξανά μπράβο Τακούλη και λίγο βάζω...πιστεύω ότι θα ήταν εξαιρετικό, μετά την ολοκλήρωση του project, οι κατασκευές σου να βρούν το δρόμο τους στην αγορά πλέον.

Ο μικρός OTL kai to PHONO είναι μια καλή αρχή.

Τα δικά μας αυτιά ξεβουλώσανε, ας πάρουν σειρά οι επόμενοι!!!

Σου προτείνω και ένα κλασσικό πουσπουλάτο με τις ΚΤ120, με καμμιά 70αριά βατάκια, να χαρεί ο κάθε πικραμένος λαμπιόνας...είναι κρίμα οι δημιουργίες σου να μην κυκλοφορούν σε άλλα συστήματα.

Reaction score
1.789

Ας ξεκινησω με το πρωτο που εχει να κανει με την υψηλη ταση των λυχνιων εξοδου.

Υπευθυνος για την παροχη ενεργειας ειναι ενας τοροινταλ 630va για καθε καναλι.
Για την ακριβεια καθαρα γιατην υψηλη ταση εχουμε τα 580 va , γιατι στον ιδιο μετασχηματιστη εχουμε και τα τυλιγματα των νηματων.
Κοιτωντας τα χαρακτηριστικα των λυχνιων εξοδου βλεπουμε οτι οι απαιτησεις σε ρευμα για τα νηματα ειναι 1,7 αμπερ για την καθε μια λυχνια. Εχουμε 4 ανα καναλι οποτε 8 αμπερ [λιγο παραπανω] 8χ6.3 =50,4 βατ

Τωρα για την κυριως υψηλη ταση βλεπουμε οτι η απαιτηση ρευματος για την καθε λυχνια, με τερμα τα γκαζια πριν λιωσει [οριο εκτος προδιαγραφων], ειναι 165ma . Εχουμε 4 λυχνιες συνολο 660 ma . Το τυλιγμα του μετασχηματιστη που εχω ειναι 1,2 αμπερ οποτε παμε χαλαρα!

Βεβαια υπαρχει και το τυλιγμα για την αρνητικη ταση 70βολτ 1 αμπερ . Για να πω την αληθεια αμα οι συγκεκριμενοι μετασχηματιστες ηταν καμια 800αρια va δεν θα με χαλουσαν καθολου αλλα ειπαμε εχουμε και κριση!!

Την ανορθωση την αναλαμβανουν 4 διοδοι ultra fast και στην κυρια τραπεζα ρευματος 4 πυκνωτες 470 mf . Θα ειναι ανα ζευγος και ενδιαμεσα μια αντισταση 10ωμ .
Eπισης και 3πυκνωτες 100 mf scr can που θα ειναι στην μεσαια ληψη του πρωτευοντος ,στον μετασχηματιστη εξοδου.
Εδω αξιζει να πω οτι οι συγκεκριμανοι πυκνωτες πρεπει να ενωθουν οσο το δυνατον ποιο κοντα ,ακομα και μεσα αν γινονταν στον εξοδου, και το αλλο ακρο τους οσο το δυνατον κοντυτερα στο σημειο που γειωνονται οι καθοδοι των λυχνιων εξοδου. Αυτο το γραφω γιατι καποιοι επιμενουν το πλην να το πηγαινουν πανω στους πυκνωτες τροφοδοσιας!!! Οχι!!! επιμενω οσο το δυνατον κοντα στις καθοδους!!!

Reaction score
1.789

Για την παροχη αρνητικης τασης οπως αναφερω πιο πανω εχουμε μια παροχη 70βολτ 1 αμπερ.

Εδω παλι θα γινει μια ψιλουπερβολη!! Απο το ιδιο τυλιγμα θα γινουν 4 ξεχωριστες ανορθωσεις και οχι μια, για να ακολουθουν τα τριμερ ρυθμισης!!! Θα ειναι ολα ξεχωριστα χωρις να επηρεαζεται σε καμια περιπτωση η μια λυχνια απο την αλλη. Ειπαμε δικος μας ειναι ο ενισχυτης οτι θελουμε κανουμε!!!
Αξιζει εδω να πω, οτι πριν παει η παροχη των 70 βολτ για να ανορθωθει θα μεσολαβει ενα μικρο βαριακ για να μπορω μετα την οποια ρυθμιση να ρυθμιζω και ολες μαζι τις λυχνιες εξοδου.

Reaction score
1.789

Σειρα εχει το τροφοδοτικο για τις ντραιβερ.Εδω μπορει η απαιτησεις να ειναι μικρες σε ρευματα , αλλα εχουμε αλλα πραγματα να προσεξουμε.
Καταρχην οι μετασχηματιστες ειναι ξεχωριστοι , 250 va ο καθενας , αλλα εδω πρεπει να πω και τους προβληματισμους μου .
Οπως εχω αναφερει στο παρελθον [υποκειμενικα] ειμαι κατα των μεγαλων χωρητικοτητων των πυκνωτων τροφοδοσιας σε προενισχυτικες βαθμιδες!! Παντα μου λειπει αυτο το ραφινατο απο τον ηχο των λυχνιων!!! Στον αντιποδα τωρα, ενα πολυ απλο αλλα προσεγμενο clc φιλτρο σε συνδιασμο με μια οριακη χωρητικοτητα πυκνωτων δινει κατ εμε καλυτερο αποτελεσμα!!!!!
Δεν θα ειχα κανενα προβληματισμο αν ο ενισχυτης δεν θα ειχε αναδραση, αλλα η οποια τυχων κυματωση υπαρχει σε συνδυασμο με την αναδραση που θα εφαρμοσω μπορει να δημιουργησει ακατοση σε πολυ χαμηλη συχνοτητα. Να εχουμε εναν ασταθη ενισχυτη, και κατα δευτερον να εχουμε εναν υπουλο εχθρο που θα φερνει ακομα και τον μετασχηματιστη εξοδου στον κορο χωρις λογο!!!
οποτε παιζει πολυ στην πορεια να υπαρξη και μια τυπικη σταθεροποιηση.
Εννοειται οτι αυτες οι βαθμιδες ειναι υπευθηνες για τον μουσικο χαρακτηρα του ενισχυτη, οποτε οτι γινει πρεπει να ειναι οριακο!!

Reaction score
1.789

Για τη τροφοδοσια των νηματων τωρα , εχουμε απλα 6,3 ac για την 7119, και σταθεροποιηση για την ecc88.
Εδω τωρα εχουμε ενα αλλο θεματακι. Το κασκοδικο κυκλωμα απαιτει το νημα της κατω λυχνιας να ειναι σε διαφορετικο δυναμικο απο την πανω.Η ανοδος της κατω εχει το μισο περιπου απο την ανοδο της πανω. Οποτε αν η ταση τροφοδοσιας ειναι 250 στην βαθμιδα , 125 βολτ θα ειναι στην κατω ανοδο.Εμεις οφειλουμε να μετρεισουμε τη ταση εχει η καθε μια καθοδο και και να υπολογεισουμε συν 20-30 βολτ πανω και να βρουμε την αναλογη ταση να τα πολωσουμε. Αλλιως φυσημα, μικροφωνισμα ,και διαφοροι αλλοι ηχοι ειναι σιγουρο οτι θα υπαρχουν!!!!

Reaction score
1.789

Αυτη ηταν μια απλη περιγραφη του ολου προτζεκτ, που εχει να κανει κυριος με το τι θελω , τι συμβιβασμους πρεπει να κανω , αλλα και καποια τιπσ που βγαινουν μεσα απο την εμπειρια .
θα ακολουθησει λεπτομερη αναλυση κατα την κατασκευη, που θα εχει κυριος να κανει με τον υπολογισμο κερδους του καθε σταδιου, αποκριση, αλλα και διαφορες παγιδες απο δυκτιωματα υλικων[ συνδυασμος υλικων και χωρητικοτητων] που διμιουργουν τα δικα τους [φιλτρα] και κατα ποσο αγγιζουν μεσα στο ακουστικο φασμα την αποδοση του ενισχυτη!!!!!!!
Επισης εχουμε πολυ δουλεια με την αναδραση , και αναλυση σε οποια μορφη εφαρμοστει και κυριως αν ο μετασχηματιστης εξοδου μπορει να συνεργαστει στα ορια της!!!
Οπως καταλαβαινετε συμφωνω με τον Πετρο που σε καποιο ποστ γραφει, σημασια εχει που μπορεις να φτασεις κατι!!

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.453
Members
38.703