Technics SL-1200 CLUB

Reaction score
4
Γειά χαρά στην παρέα. Παλιός θαυμαστής των ΜΚ2 κι εγώ είπα πλέον στα 34 μου χρόνια να χτυπήσω ένα 1210 που έχω βρει μεταχειρισμένο χωρίς κεφαλή. Έχω ψάξει όλο το δίκτυο για το τι πρέπει να προσέξω κατά την αγορά οπότε δεν θα σας κουράσω ξανά με αυτό. Θα ήθελα τις προτάσεις σας για αγορά κεφαλής με καθαρά ακουστικά κριτήρια και όχι scratching. Για ανταλλακτικά το www.dlightsound.gr είναι οκ σαν κατάστημα; -γιατί δεν έχει και καπάκι και θέλω να αγοράσω κάποια στιγμή. Επίσης αν κάποιος συμφορουμήτης στα Νότια Προάστια έχει ώρα και διάθεση κερνάω καφέ η μπυρούλα για μαθήματα ρύθμισης του βραχίονα γιατί από αυτά που έχω δει στο δίκτυο έχω ζαλιστεί. Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω εαν το service της Panasonic Technics είναι ικανοποιητικό και που προτείνετε ή τα πάτε εσείς για service γενικά;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Technics SL-1200 CLUB

Γειά χαρά στην παρέα. Παλιός θαυμαστής των ΜΚ2 κι εγώ είπα πλέον στα 34 μου χρόνια να χτυπήσω ένα 1210 που έχω βρει μεταχειρισμένο χωρίς κεφαλή. Έχω ψάξει όλο το δίκτυο για το τι πρέπει να προσέξω κατά την αγορά οπότε δεν θα σας κουράσω ξανά με αυτό. Θα ήθελα τις προτάσεις σας για αγορά κεφαλής με καθαρά ακουστικά κριτήρια και όχι scratching. Για ανταλλακτικά το www.dlightsound.gr είναι οκ σαν κατάστημα; -γιατί δεν έχει και καπάκι και θέλω να αγοράσω κάποια στιγμή. Επίσης αν κάποιος συμφορουμήτης στα Νότια Προάστια έχει ώρα και διάθεση κερνάω καφέ η μπυρούλα για μαθήματα ρύθμισης του βραχίονα γιατί από αυτά που έχω δει στο δίκτυο έχω ζαλιστεί. Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω εαν το service της Panasonic Technics είναι ικανοποιητικό και που προτείνετε ή τα πάτε εσείς για service γενικά;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Εξουσιοδοτημενο Service Ανταλλακτικά

Κατσαντωνη 5 (Λ.Αλεξανδρας 15) Τηλ.2106458380

Τιμες Αντιπροσωπειας,πολυ καλος ο τυπος θα σου βρει τα παντα,ολοι οι υπολοιποι πουλανε ακριβα!!!!

Reaction score
3
Απάντηση: Technics SL-1200 CLUB

Τελικα πηρα καινουργιο βραχιονα, ολα κομπλε τωρα.

2 ακομα θεματακια :
-Ειμαι μεταξυ των Audiotechnica AT-120E και AT-440MLA, Denon DL-110 και Ortofon OM20 απο κεφαλες.Ποια προτεινετε για heavy και rock μουσικη για το συγκεκριμενο πικαπ?Μεχρι 200€
-Αν παρω την Denon θα χρειαστω εξτρα phono stage ή θα με καλυψει το phono του Yamaha RX-797 που εχω?Διαβασα οτι ειναι high output αλλα δε ξερω αν και με την χρηση preamp θα βελτιωθει ο ηχος

Ευχαριστω

Last edited by a moderator:

Reaction score
2.248

Τελικα πηρα καινουργιο βραχιονα, ολα κομπλε τωρα.

2 ακομα θεματακια :
-Ειμαι μεταξυ των Audiotechnica AT-120E και AT-440MLA, Denon DL-110 και Ortofon OM20 απο κεφαλες.Ποια προτεινετε για heavy και rock μουσικη για το συγκεκριμενο πικαπ?Μεχρι 200
-Αν παρω την Denon θα χρειαστω εξτρα phono stage ή θα με καλυψει το phono του Yamaha RX-797 που εχω?Διαβασα οτι ειναι high output αλλα δε ξερω αν και με την χρηση preamp θα βελτιωθει ο ηχος

Ευχαριστω
Από αυτές τις 4 κεφαλές που έχεις επιλέξει δώσε προσοχή στην ΑΤ-440MLA.

Τώρα εάν πάρεις την Denon δεν θα χρειαστείς εξωτερικό phono stage, αφού αυτό του Yamaha με 2.5mV ευαισθησία εισόδου είναι σχετικά ικανοποιητικό για τα 1.6mV που βγάζει η Denon DL-110.
Φυσικά δεν θα χρειαστείς και για την ΑΤ-440MLA αφού έχει έξοδο 4mV και θα ταιριάξει καλύτερα.

Τώρα.... δεδομένου και της εισαγωγικής κατηγορίας του ενσωματωμένου phono του Yamaha, ένα εξωτερικό (έστω και χαμηλής τιμής) θα κάνει διαφορά και μάλιστα μεγαλύτερη από αυτή που θα δεις από κεφαλή σε κεφαλή σε αυτήν την κατηγορία κεφαλών.

Το μπατζετ σου ΙΜΗΟ καλύτερα να το διαθέσεις για ένα εξωτερικό phono stage (πχ το μικρό project ή κάτι καλύτερο σε μεταχειρισμένο) και την ΑΤ-120Ε ή την Ortofon red και σε κάποια άλλη δεδομένη στιγμή αναβαθμίζεις σε καλύτερη κεφαλή.

Καλή τύχη

Reaction score
4
Λοιπόν δυστυχώς θα χρειαστεί να σας κουράσω και πάλι μιας διάβασα και τις 26 σελίδες του thread και άκρη δεν έβγαλα στο θέμα της κεφαλής, αναζητώντας κάτι καλό με hi-fi κριτήρια γύρω στα 100Ε. Απ ότι κατάλαβα προσπαθώντας να περισώσω την κατάσταση μιας συλλογής 1000 βυνιλίων που έχουν περάσει από ελαφριά DJ χρήση οφείλω να κοιτάω για ελλειπτικές βελόνες και όχι σφαιρικές (όπως η Ortofon Concorde Pro S που ρώτησα). Απ ότι είδα από τη σειρά Concorde μόνο η ARKIV (93Ε), η Nightclub MKII (127Ε) και η GOLD (139E) έχουν ελλειπτική βελόνα με την πρώτη κυρίως να είναι εντός του buget μου, να πάω προς τα εκεί; Είδα να γράφονται και αρκετά για τις κεφαλές της Denon αλλά δεν βρήκα τιμές και καταστήματα, εκεί ξεφεύγουμε; Please help γιατί το έχω και κάθετε και θέλω να του δώσω και να μου δώσει ξανά ζωή!

Reaction score
4
Re: Απάντηση: Technics SL-1200 CLUB

Ευχαριστώ για την υπόδειξη, δεν είχα δει ότι υπάρχει ειδικό thread για κεφαλές στο mk2!

Απ ότι διάβασα για την ARKIV δεν μπορώ να πω ότι την αποκλείω, αν και με ενδιαφέρει και η συντήρηση-όσο το δυνατόν μικρότερη περαιτέρω φθορά της δισκοθήκης μου σε βάθος χρόνου.
Για την ORTOFON 2M Red & 2M Blue διαβάζω απ όλους σας επίσης καλά λόγια χρειάζομαι βέβαια και SH-4 να την στεγάσει οπότε πάμε στα περίπου στα 110Ε για την RED έχοντας και καλύτερη ποιότητα ήχου και ελαφρύτερο βάρος ανάγνωσης. Εκεί απ ότι είδα ξεκινάει και η τιμή της Denon DL-110, 120E σκέτη κεφαλή (δεν βρήκα πουθενά την 160) και πάει λέγοντας.

Χμμμμ.... σκέψη...

Reaction score
5.878

Εχει σταματησει η παραγωγη της DL-160.
Δες και αυτην...http://www.prostage.gr/page/default.asp?id=24&la=1&prID=760&ref=bestprice.gr
Την ειχα για λιγες μερες στην κατοχη μου,αλλα κατασταλαξα στην red τελικα,γιατι τα ροκ που ακουω μου τα εβγαλε ποιο καλα.

Reaction score
4
Λοιπόν τελικά τσίμπησα ORTOFON 2M Red & SH-4 με επιτόπου απόφαση στο μαγαζί.

Παρακαλώ για τα περαιτέρω καθότι δεν έχω ξανακάνει ποτέ την διαδικασία της ρύθμισης πάντα έτοιμα τα έβρισκα!

Reaction score
4
Λοιπόν έχω τις εξής ερωτήσεις καθότι χθες έπεσε ένα σχετικό ξενύχτι με διάβασμα για τις ρυθμίσεις ξεσκονίζοντας τα thread που μου είπατε.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Η κεφαλή βιδώθηκε ευλαβικά πάνω στο shell περίπου στη μέση της διαδρομής που έχουν οι "ράγες" του και η απόσταση μετρήθηκε στα 52mm.
Ο δακτύλιος του βραχίονα για το ύψος τοποθετήθηκε στο 3, κατ αντιστοιχία των 18mm ύψους ανάγνωσης (αυτό απλά το βρήκα έτοιμο, είναι σωστό; ).
Σύμφωνα με το βάρος ανάγνωσης της κεφαλής το βαρίδι θα πρέπει να ρυθμιστεί στο 1,6-1,8 και το antiskating στα 1,6-0,8 (ίσο έως μισό του βάρους ανάγνωσης) σωστά;
Αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι ο βαθμονομημένος πλαστικός δακτύλιος μπροστά από το βαρίδι ρύθμισης του βάρους ανάγνωσης κινείται ανεξάρτητα από το βαρίδι! Είναι σωστό αυτό ή είναι σπασμένο; Πως μπορώ να το φέρω στη θέση 0 και να ψαναμετρήσω; Το φέρνω στο 0 μπροστά μπροστά και λασκάρω μέχρι να πάει στο 1,6; Υποψιάζομαι ότι θα με βάλετε να αγοράσω ζυγαριά τώρα...

ryk

Reaction score
925
Απάντηση: Re: Technics SL-1200 CLUB

Α,.... κόλλησα!

Αμ, μπράβο Βασίλη..... αυτό ετοιμαζόμουν να γράψω. Μάλλον "έφαγες" το στάδιο που πρέπει να ισορροπεί ο βραχίονας.
Αν θέλεις πάντως (και μένεις Αθήνα) ζυγαριά υπάρχει για να σου λύσει την απορία. Συναντιόμαστε κάπου και στη δανείζω.
(Αγορασμένη από εδώ: http://www.buyincoins.com/search--scale----1.html)

Reaction score
4
Λοιπόν, το πρώτο βιντεάκι (Technics 1200 - The Balancing Act) είναι ενθαρρυντικό γιατί όταν έλεγα ότι ο βαθμονομημένη ροδέλα γυρνάει ανεξάρτητα από το βαρίδι, ευνοούσα ακριβώς αυτό που βλέπουμε στο 0:51 (λίγο πριν η εικόνα γίνει ακίνητη). Δεν έχω καταλάβει ακόμα τι κάνει ο τύπος γιατί δεν βάζω ήχο επειδή είμαι στη δουλειά.
Γαμώτο είμαι Νέα Σμύρνη και είσαστε όλοι μακριά, κανένας συνλάτρης στα Νότια Προάστια δεν υπάρχει;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss