πρότζεκτ LED

Reaction score
19
Δημητρη η ορθοδοξη υπολογιστικη λυση σχετιζεται ακριβως με τετοιου ειδους πληροφοριες. Εκφρασεις του τυπου υψηλη θερμοκρασια, υψηλη πιεση κλπ δε λενε τιποτα και ειναι χαρακτηριστικο γνωρισμα της πλειονοτητας των Ελληνων τεχνικων και μονο! Πανω απο 20 χρονια ενασχολησης μαζι τους ακουω ακριβως τις ιδιες απαιτησεις ανεξαρτητα του βαθμου εμπειριας, γνωσεων και ικανοτητας τους και του αντικειμενου εφαρμογης (συνεργεια, βιομηχανια, ναυτιλια, αεροναυπηγικη κλπ). Ας μου εξηγησει καποιος για παραδειγμα γιατι ολοι οι μηχανικοι αυτοκινητων χρησιμοποιουν μονο κοκκινη σιλικονουχα φλατζα υψηλης θερμοκρασιας σε ολες τις εφαρμογες αγνοοντας την υπαρξη ολων των υπολοιπων (μαυρη, γκρι, μπλε).

Τελος παντων ουσιαστικα θερμοκρασια μεγαλυτερη των 120-150 θα παραμορφωνε ο,τι πλαστικο υπηρχε μεσα στο προβολεα.

Κανονας πρωτος.
Σε σαθρη επιφανεια ΔΕΝ γινεται καμια επισκευη (συγκολληση, βαψιμο κλπ) αν πρωτα δεν αφαιρεθει ή αναδομηθει αυτη. ΤΕΛΟΣ.

Κανονας δευτερος.
Δεν μπορουμε να επιλεξουμε υλικο αν δεν γνωριζουμε ακριβως τις συνθηκες που επικρατουν στο συγκεκριμενο περιβαλον εφαρμογης. ΤΕΛΟΣ.

Κανονας τριτος.
Κανενα μα κανενα χρωματοπωλειο δεν διαθετει τεχνογνωσια σχετικα με τη τεχνολογια υλικων ωστε να μπορει να δωσει λυση σε αναλογα προβληματα. Πολλες φορες ουτε εξειδικευμενα καταστηματα βιομηχανικου εξοπλισμου δεν τη διαθετουν.

Αλλα αν το ζητουμενο ειναι μονο η υψηλη θερμοκρασια θα σου δωσω μια λυση οικονομικη (συνολικο κοστος max 6-7 euro, διαθεσιμη σε ολη τη χωρα και με αντοχη 600+ βαθμων κελσιου.

Υλικα.
Υγρο πολυεστερας (100-200 gr), καταλυτης για τον πολυεστερα (ενα κουταλακι της σουπας max ανα Kgr πολυεστερα), υαλουφασμα εως 100 gr/m2, 2 πινελακια καλλιτεχνιας, λιγο πανι (2-3 τεμ. για καθαρισμο) και 1 L ασετον (για το ιδιο σκοπο).

Εφαρμογη.
Αρχικα κοβουμε τεμαχια υαλουφασματος αναλογα με την επιφανεια που θελουμε να επισκευασουμε. Κατοπιν προετοιμαζουμε το μειγμα πολυεστερα-καταλυτη ανακατευοντας καλα. Εφαρμοζουμε μια στρωση υγρου μειγματος πανω στην επιφανεια που θελουμε να επισκευασουμε κατοπιν μια στρωση υαλουφασματος και τελειωνουμε παλι με μια στρωση υγρου. Αν θελουμε περαιτερω ενισχυση επαναλαμβανουμε τη διαδικασια "κτιζοντας" με στρωσεις και παντα εφαρμοζουμε ως τελικο χερι υγρο.

Μετα τη σκληρυνση η επιφανεια μπορει να γυαλοχαρτιστει με ντουκοχαρτο ή σμυριδοπανο (μηχανουργικο) Νο 320 - 3000 ωστε να εχουμε την καταλληλη μορφη.

Κινδυνοι.
Να διαλυθει το σαθρο τμημα του πλαστικου κατα την εφαρμογη των υλικων.

Νοιωθω οτι κυνηγαμε την ουρα μας. Ειναι αμαρτια ενα τοσο φιλοδοξο προτζεκτ να φρεναρει απο μια απλη λεπτομερεια.:126:

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.538
Είναι δυνατόν να μην είναι γραμμένος επάνω στο πλαστικό ο κωδικός του υλικού του?
Δεν είναι υποχρεωτικό γιά την ανακύκλωση?

Reaction score
1
παρένθεση..
δεν ξέρω αν πετύχει το προτζεκτ...άλλα οσο διαβάζω ποστ όπως τα τελευταία.. πιστεύω οτι έχει πετύχει ήδη...
Παιδιά ευχαριστώ πολύ που μοιράζεστε μαζί μας τόσο χρήσιμες πληροφορίες και γνώσεις...
τέλος παρένθεσης..

Reaction score
34
Απάντηση: Re: πρότζεκτ LED

τι γίνεται; "Πάγωσε" το θέμα; Εκτός αν παίζουν διακοπές, οπότε όλα εντάξει.....

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.181
Απάντηση: Re: Απάντηση: πρότζεκτ LED

Θα χρειαστεί υπομονή. Μπορεί να... κόλλησε προσωρινά το θέμα στα πλαστικά, αλλά νομίζω ότι στο οπτικό μέρος φαίνεται κάποιο... φως στο τούνελ. :114:

Reaction score
1
το πρότζεκτ προχωράει κανονικά άλλα υπήρχε μια μικρή παύση εξαιτίας προσωπικής εργασίας σε κάτι άλλο και μια απάντηση που περίμενα απο κατασκευάστρια εταιρία οπτικών του εξωτερικού. Η απάντηση που περίμενα ήρθε και ήταν θετική (οσο αφορά τις προδιαγραφές τουλάχιστον ,η πράξη είναι άλλο θέμα). Απο αύριο το πρωί ξεκινάει η διαδικασία επισκευής του οπτικού και στη συνέχεια η κατασκευή του... φως στο τούνελ που λέει και ο Δημήτρης...:105:
Φυσικά το νήμα θα ενημερωθεί μόλις υπάρχουν εξελίξεις.
Προς το παρόν η αισιοδοξία έχει επιστρέψει...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.803
Απάντηση: πρότζεκτ LED

Τι γίνεται με το project βρε tegonik?

Reaction score
1
Γιάννη το προτζεκτ προχωράει,λίγο πιο αργά βέβαια απο τον χρόνο που είχα υπολογίσει.Το οπτικό έχει επισκευαστεί με τη λύση της επικάλυψης του φθαρμένου σημείου με ένα είδος διάφανου βερνικιού(την επισκευή την έκανε ένας φίλος) και δουλεύει μια χαρά όπως δείχνουν τα πρώτα crash τέστ (μένει να δοκιμαστεί σε βάθος χρόνου απο θερμοκρασίες).
Εχουμε κολλήσει ελαφρώς στο θέμα της εστίασης του φωτός (πολύ σημαντικό). Το ψάχνω λιγάκι παραπάνω διότι τα κρύσταλλα που όπως όλα δείχνουν πρέπει να χρησιμοποιήσω, κοστίζουν αρκετά και θα ήθελα να είμαι εντελώς σίγουρος για τον τελικό σχεδιασμό για να προχωρήσω στην παραγγελία τους απο εδώ (δεν υπάρχουν χρήματα για "τυφλές δοκιμές") .Επίσης υπάρχει μια ανοιχτή συνομιλία με τους τεχνικούς της εταιρίας οπτικών ώστε να καταλήξουμε στην καλύτερη δυνατή λύση.
Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες δεν μπόρεσα να ασχοληθώ σχεδόν καθόλου με το πρότζεκτ λόγω προσωπικού φόρτου εργασίας.
Μουσικά δρώμενα και προετοιμασία για ένα μουσικό live που πραγματοποιήθηκε χθές το βράδυ (είμαι μουσικός για όσους δεν το γνωρίζουν:)) απο τη μία...
...και ένας ακόμη λυμένος προβολέας πάνω στον πάγκο μου απο την άλλη, που έχει βλάβη στο τροφοδοτικό του και περιμένω υπομονετικά τα ανταλακτικά απο εξωτερικό, να έρθουν, για να τοποθετηθούν πάνω στην πλακέτα του και να αποσταλεί πίσω στον ιδιοκτήτη του.
Θεώρησα σωστό να του δώσω προτεραιότητα σε σχέση με το πρότζεκτ LED διότι ο άνθρωπος έχει ξεμείνει χωρίς βιντεοπροβολέα και όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τι στέρηση προκαλεί μια τέτοια κατάσταση :105:

Reaction score
1
Eνημέρωση

Για την δημιουργεία δέσμης φωτός ,μετά απο πολύ ψάξιμο και αρκετές συνομιλίες με ειδικούς ,κατέληξα στον παρακάτω φακό
http://www.edmundoptics.com/optics/...-convex-pcx-lenses/2911?dc&PageNum=8#products

Είναι ο 32971

Είναι ο ιδανικότερος για την δουλειά που τον θέλουμε .
Τον περιμένω μέσα στην εβδομάδα αν όλα πάνε καλά (με τις άδειες των υπαλλήλων των ελτά:105:) και ελπίζω να μην περάσει τελωνείο γιατί extra λεφτά (δεν) υπάρχουν :116:
Ο προβολέας έχει πακεταριστεί μιας και το πρότζεκτ θα συνεχιστεί στο καινούργιο σπίτι στας Αθήνας ,μιας και τελώ υπο καθεστώς μετακόμισης αυτή τη περίοδο...:110:

Πιστεύω οτι θα παρουσιάσω τον LED προβολέα παράλληλα με τα νέα μοντέλα των JVC τον Σεπτέμβρη ...για να υπάρχει και λίγο συναγωνισμός ρε παιδί μου...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.803

Eνημέρωση

Για την δημιουργεία δέσμης φωτός ,μετά απο πολύ ψάξιμο και αρκετές συνομιλίες με ειδικούς ,κατέληξα στον παρακάτω φακό
http://www.edmundoptics.com/optics/...-convex-pcx-lenses/2911?dc&PageNum=8#products

Είναι ο 32971

Είναι ο ιδανικότερος για την δουλειά που τον θέλουμε .
Τον περιμένω μέσα στην εβδομάδα αν όλα πάνε καλά (με τις άδειες των υπαλλήλων των ελτά:105:) και ελπίζω να μην περάσει τελωνείο γιατί extra λεφτά (δεν) υπάρχουν :116:
Ο προβολέας έχει πακεταριστεί μιας και το πρότζεκτ θα συνεχιστεί στο καινούργιο σπίτι στας Αθήνας ,μιας και τελώ υπο καθεστώς μετακόμισης αυτή τη περίοδο...:110:

Πιστεύω οτι θα παρουσιάσω τον LED προβολέα παράλληλα με τα νέα μοντέλα των JVC τον Σεπτέμβρη ...για να υπάρχει και λίγο συναγωνισμός ρε παιδί μου...
Έλα βρε, μην τους πάρεις όλη τη δόξα. :114:

Πέρα από την πλάκα, μακάρι αυτό ο φακός να είναι η λύση στο θέμα της σύγκλισης του φωτός. Αναμένουμε.

Reaction score
0

Ρε, δεν πάτε καλά... Μάλλον σας έχει χτυπήσει η ζέστη στο κεφάλι !!!

Κι επειδή έχω ένα Leopard στο κουτί του, πλυμένο καθαρό (καμμένη λάμπα μετά από - περίπου - 3000 ωρες, μήπως να δοκιμάζαμε να δούμε; :116:

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
τι γίνεται Νίκο με το project? έχουμε κάνα νέο ή έχει πάει πίσω ελέω μετακόμισης?

Reaction score
1
Δεν έχω ακόμη τηλέφωνο,αρα και Internet και μου είναι δύσκολη η επικοινωνία.Το σπίτι μου αυτή τη στιγμή είναι μια αποθήκη απο κούτες.Το οπτικό δεν έχει έρθει ακόμη πάντως.Επομενη ενημερωση μόλις ξαναβρεθώ σε καφέ με Internet.Τις καλημέρες μου!

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

UP !!!

Βρε Νίκο δεν μου τον στέλνεις όπως είναι να τον κάνω stacked με τον Μπενεκιού να βλέπω τουλάχιστον 3D...4-5 f.l θα τα έχουν μαζί και είναι υπεραρκετά για αυτήν την χρήση...

Εκτός κι αν είναι πλέον με LED οπότε πάμε για μεγάλα ψάρια:105:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.302
Members
38.679
Νεότερο μέλος
knazito