πρότζεκτ LED

Reaction score
1
Re: Απάντηση: πρότζεκτ LED

Μα κι εσύ βρε Νίκο,Παρασκευή και 13 βρήκες να κάνεις το 'πείραμα';;;
τα προσέχουμε αυτά....Sony's curse

Πάει το ταξίδι όνειρο στο Τόκυο και η γλυκιά Γιαπωνέζικη ζωή...Dolce Vita γιοκ !!!

Λέω να πάω για καμιά βδομάδα στα Χανιά,να ξεπεράσω το σοκ....με την κυρά και την μπέμπα αυτή τη φορά:137:

Κρίμα...:406:
Αμάν,δεν το είχα σκεφτεί αυτό..:139:

κάτσε βρε Μανώλη ,μην ακυρώνεις τη κράτηση ακόμη....δεν έχω πει ακόμη τη τελευταία μου λέξη..αρνούμαι να αφήσω ενα κομμάτι πλαστικό να βάλει τέλος σε τόσο κόπο που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα....θα το παλέψω μέχρι τελικής πτώσεως :617:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.183
Απάντηση: Re: Απάντηση: πρότζεκτ LED

Ολο το πλαίσο είναι απαράιτητο για να κουμπώσει η βάση. Η βάση βιδώνει στις βίδες πάνω και κάτω απο τα δυο δεξιά Χ και στηρίζεται στα δυο αριστερά Χ (ελπίζω να σου έδωσα να καταλάβεις).
Νίκο, τα 4 κρίσιμα σημεία στερέωσης που έχεις σημειώσει με Χ, φαίνονται να είναι γερά;

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: πρότζεκτ LED

Νίκο, τα 4 κρίσιμα σημεία στερέωσης που έχεις σημειώσει με Χ, φαίνονται να είναι γερά;
πως μπορώ να είμαι σίγουρος,με το χέρι που τα πιέζω ελαφρώς δείχνουν να αντέχουν,άλλα αν βιδώσω πάνω τους τη βάση και μέσα στη βάση μετά βάλω το led με την ψύκτρα του δεν γνωρίζω αν θα αντέξει και πόσο.
Προς το παρόν πάω μια βόλτα στα μαγαζιά με χρώματα να δω αν υπάρχει κάποιο υλικό που να αντέχει υψηλές θερμοκρασίες και να κολάει σε πλαστικό.
Το θέμα είναι να σταματήσω με κάποιο τρόπο τη φθορά γιατί αν το αφήσω έτσι το πλαστικό θα εξαφανιστεί όλο με μαθηματική ακρίβεια.
Αν καταφέρω και το σταματήσω εκεί που είναι τώρα και προσθέσω και υλικό στην εξωτερική πλευρά,νομίζω οτι δεν θα υπάρχει άλλο πρόβλημα.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.183
Απάντηση: πρότζεκτ LED

Θα πρότεινα να περιμένεις λίγο, γιατί η επισκευή είναι δύσκολη. Έχω απευθυνθεί ήδη προς τον ειδικό που έγραψα νωρίτερα και περιμένω απάντηση.

Reaction score
1

Θα πρότεινα να περιμένεις λίγο, γιατί η επισκευή είναι δύσκολη. Έχω απευθυνθεί ήδη προς τον ειδικό που έγραψα νωρίτερα και περιμένω απάντηση.
μα μόνο για ενημέρωση πήγα :107:
Πήγα σε τρία μαγαζιά και κανένα δεν έδωσε καν σημασία σε αυτά που του έλεγα....ή δεν γνωρίζανε..
Δημήτρη δεν κάνω τίποτα απολύτως με το θέμα μέχρι να έχω την απάντηση σου.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.183

Οκ, ελπίζω μόνο να μην είναι κι αυτός σε διακοπές, γιατί δε μου έχει απαντήσει ακόμα. :114:
Να σε ρωτήσω: το συγκρότημα LED, ψύκτρα κλπ που θα βιδωθεί στο πλαστικό, τι βάρος έχει περίπου;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

αν θες τηλεφωνο (αθηνα) πρωην συναδερφου με βαθεια γνωση σε ατελειωταα πραματα μπορει να σε συμβουλεψει.
Σεμιναρια εντος και εκτος , εργαλεια- εργαλειομηχανες πασης φυσεως , και τρελλος τεχνιτης , οχι απλος χειριστης εργαλειομηχανων,
Ο Νικος δεν βλεπει το καθε τι σαν ευρω, αν κρινει οτι κατι δεν πρεπει να κατακσευαστει δεν το κανει,
ο Νικος κατασκευαζει καλουπια για φακους επαφης και τα εξαγει σουηδια , κατασκευαζει ανταπτορες για καμερες μεγαλου βαθους και τα εξαγει νορβηγια, οι γνωσεις και το φιλοτιμο για οσους τον γνωριζουν ειναι κατι που δεν περιγραφεται με λογια.
Αν θες λοιπον τηλ για συμβουλες μου λες ...........

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.183
Απάντηση: Re: πρότζεκτ LED

Τα πλαστικα υλικα λογω των πολλων διαφορετικων συνθεσεων μπορει να ειναι πολυ δυσκολα στη συγκολληση τους. Το κακο ειναι οτι δεν γνωριζεις τη συνθεση του πλαστικου για να σου προτεινω καποια κολλα.
Αυτή θα ήταν πράγματι μια πολύ χρήσιμη πληροφορία, αφού ίσως μπορέσει ο Νίκος να επισκευάσει ο ίδιος το κομμάτι -μια που πιάνουν τα χέρια του- εάν λάβει τις κατάλληλες οδηγίες για το απαιτούμενο προϊόν και τη χρήση του.
Ο γνωστός μου που αναφέρω, ξέρω ότι φέρνει ο ίδιος κάποια υλικά από τη Γερμανία (είναι ελληνογερμανός), αλλά νομίζω ότι θα βρούμε και στην ελληνική αγορά, αρκεί να ξέρουμε τι χρειάζεται. Εναλλακτικά θα μπορούσαμε να του στείλουμε το κομμάτι στη Χαλκίδα -όποτε, ξέροντας τη δουλειά του, θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι θα το φτιάξει- αλλά ίσως δεν είναι απαραίτητο.
Υπάρχει μήπως περίπτωση να γράφει το υλικό πάνω στο κομμάτι; Έχω προσέξει πάνω σε πλαστικά ανταλλακτικά κωδικούς που -αν δεν κάνω λάθος- αφορούν και την ανακύκλωσή τους, δηλαδή το υλικό από το οποίο αποτελούνται. Λογικά κάποιο θερμοσκληρυνόμενο είναι, αλλά ποιο ακριβώς;

Η "άκρη" του Αργύρη θα μπορούσε επίσης να φανεί χρήσιμη, εάν πάμε αναγκαστικά στη ριζική λύση της αντικατάστασης του φθαρμένου τμήματος.

Reaction score
1

αν θες τηλεφωνο (αθηνα) πρωην συναδερφου με βαθεια γνωση σε ατελειωταα πραματα μπορει να σε συμβουλεψει.
Σεμιναρια εντος και εκτος , εργαλεια- εργαλειομηχανες πασης φυσεως , και τρελλος τεχνιτης , οχι απλος χειριστης εργαλειομηχανων,
Ο Νικος δεν βλεπει το καθε τι σαν ευρω, αν κρινει οτι κατι δεν πρεπει να κατακσευαστει δεν το κανει,
ο Νικος κατασκευαζει καλουπια για φακους επαφης και τα εξαγει σουηδια , κατασκευαζει ανταπτορες για καμερες μεγαλου βαθους και τα εξαγει νορβηγια, οι γνωσεις και το φιλοτιμο για οσους τον γνωριζουν ειναι κατι που δεν περιγραφεται με λογια.
Αν θες λοιπον τηλ για συμβουλες μου λες ...........
βεβαίως και μπορώ να έρθω σε επαφή μαζί του.Μπορείς να μου στείλεις τα στοιχεία επικοινωνίας.
Εαν μπορείς βέβαια ενημέρωσε τον πρώτα για ποιο θέμα πρόκειται και έπειτα να μιλήσω μαζί του, να μην τον πάρω κατευθείαν..:120:

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: πρότζεκτ LED

Αυτή θα ήταν πράγματι μια πολύ χρήσιμη πληροφορία, αφού ίσως μπορέσει ο Νίκος να επισκευάσει ο ίδιος το κομμάτι -μια που πιάνουν τα χέρια του- εάν λάβει τις κατάλληλες οδηγίες για το απαιτούμενο προϊόν και τη χρήση του.
Ο γνωστός μου που αναφέρω, ξέρω ότι φέρνει ο ίδιος κάποια υλικά από τη Γερμανία (είναι ελληνογερμανός), αλλά νομίζω ότι θα βρούμε και στην ελληνική αγορά, αρκεί να ξέρουμε τι χρειάζεται. Εναλλακτικά θα μπορούσαμε να του στείλουμε το κομμάτι στη Χαλκίδα -όποτε, ξέροντας τη δουλειά του, θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι θα το φτιάξει- αλλά ίσως δεν είναι απαραίτητο.
Υπάρχει μήπως περίπτωση να γράφει το υλικό πάνω στο κομμάτι; Έχω προσέξει πάνω σε πλαστικά ανταλλακτικά κωδικούς που -αν δεν κάνω λάθος- αφορούν και την ανακύκλωσή τους, δηλαδή το υλικό από το οποίο αποτελούνται. Λογικά κάποιο θερμοσκληρυνόμενο είναι, αλλά ποιο ακριβώς;

Η "άκρη" του Αργύρη θα μπορούσε επίσης να φανεί χρήσιμη, εάν πάμε αναγκαστικά στη ριζική λύση της αντικατάστασης του φθαρμένου τμήματος.

δυστυχώς το πλαστικό δεν αναγράφει κάτι (εκτός απο αυτοκόλλητο με τον σειριακό του οπτικού),αντίθετα με τα πλαστικά του υπόλοιπου προβολέα που είναι mitsubishi και αναγράφουν PC+ABS.
η εύρεση κάποιου υλικού που θα μπορούσα να το περάσω απο πάνω (μέσα στο οπτικό το ξεχνάμε μιας και οι ανοχές είναι μηδαμινές) και να σταματήσω με κάποιο τρόπο τη φθορά θα ήταν η ιδανική λύση πιστεύω.
Τα χέρια μου πιάνουν και τίποτα σε έναν προβολέα δεν με φοβίζει μιας και γνωρίζω πολύ καλά την λειτουργία του και πιστέυω οτι μπορώ να τον επαναφέρω σε λειτουργία ανεξάρτητα απο την βλάβη του.
Αυτή η κατάσταση όμως με έχει φοβίσει λιγάκι..
(και τα έχω βάλει με την ποιότητα epson.....πλαστικό που να "διακτινίζεται" με 960 ώρες λειτουργίας νομίζω ότι δύσκολα θα ξαναπετύχω...:116:)

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.081

Το ωραίο είναι ότι θεωρούσα τους προβολείς της Sony ανώτερους σε ποιότητα κατασκευής.
Και έλεγα τους Epson ότι είναι πλαστικούρες.
Τελικά όλοι πάνω κάτω στο βωμό του κόστους θυσιάζουν την ποιότητα κατασκευής.
Και σήμερα πλέον παίρνουμε μηχανήματα με ημερομηνία λήξης 2 - 3 ετών.

Reaction score
1

Τώρα μιας και το Νο1 πρόβλημα έχει μπεί σε κάποια αναμονή μέχρι να βρούμε την οριστική λύση ,δεν περνάμε στο πρόβλημα Νο2?

Το πρόβλημα με την δέσμη φωτός του LED.

Εχω θέσει σε λειτουργία το LED με την λιγότερη δυνατή ενέργεια ώστε να μην αντιμετωπίζω πρόβλημα με τα μάτια μου και προσπαθώ να δημιουργήσω δέσμη.

Στις παρακάτω φωτογραφίες θα καταλάβεται τι σημασία εχει η δέσμη φωτός για το όλο πρότζεκτ.
Το φώς θα πρέπει αν διοχετευτεί όλο μέσα στο οπτικό με δέσμη.

Απλά να πώ οτι στην 1 περίπτωση το LED ρίχνει ακανόνιστα φως πάνω στον τοίχο με ένταση 11 lux
Xωρίς να πειράξω τίποτα ,απλά προσθέτω έναν φακό συγκέντρωσης στα 10 εκατοστά περίπου απο το LED (εκεί πετυχαίνει καλό focus) και το αποτέλεσμα το βλέπετε πιστεύω....απλά να πώ οτι η μέτρηση έδειξε 45 lux

Reaction score
1

Το ωραίο είναι ότι θεωρούσα τους προβολείς της Sony ανώτερους σε ποιότητα κατασκευής.
Και έλεγα τους Epson ότι είναι πλαστικούρες.
Τελικά όλοι πάνω κάτω στο βωμό του κόστους θυσιάζουν την ποιότητα κατασκευής.
Και σήμερα πλέον παίρνουμε μηχανήματα με ημερομηνία λήξης 2 - 3 ετών.
Υπάρχουν και οι benq Mιχάλη...:105:

Reaction score
1

Δυστυχώς η λύση των δυο φακών που χρειάζεται για να γίνει σωστή δέσμη δεν έιναι εφικτή σαν λύση διότι ο προβολέας θα μοιάζει με προβολέας που του έχωσαν τηλεσκόπιο απο πίσω...άσε που δεν θα μπαίνει στο ράφι του Κεφάλα..:138:
Η λύση για μικρότερο μήκος κατασκευής μπορεί να έρθει μονάχα απο φίλτρα fresnel.
Eχω παραγείλει τα μοναδικά σε διάσταση 6χ6cm που βρήκα στο ebay, άλλα με λύπη μου διαπίστωσα οτι ο πωλητής είναι σε διακοπές και γυρνάει 26 του μηνός .Βάλε και καμιά 10αριά μέρες η αποστολή....

Αν κάποιος έχει τρόπο να βρούμε ή διαθέτει κάποιο fresnel lens πρός πώληση ή για πέταμα, τώρα είναι η ώρα να μας το πεί.

Το fresnel lens είναι αυτό που συναντάμε στους προβολείς διαφανειών (πλαστικό με ομόκεντρους κύκλους -πάνω εκεί ακουμπάμε την διαφάνεια) ή στο πίσω τζάμι απο φορτηγάκια που παιζει το ρόλο της σφαιρικής κάλυψης του πίσου μέρους απο τον καθρέφτη του οδηγού.

Reaction score
1
φυσικά αν κάποιος έχει κάποια εμπειρία πάνω σε δημιουργία δέσμης φωτός ,θα δεχθούμε τη βοήθεια του με χαρά!

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.081

Νίκο επειδή πρόσφατα άλλαξα την λάμπα στον επσον μου τον 5500 και την παλιά την έβγαλα και την έκανα κομμάτια να δω πως είναι, είδα ότι μπροστά ακριβώς από το bulb έχουν ένα γυάλινο φακό όχι μεγεθυντικό, το αντίθετο.
Δεν είναι αυτής της μορφής () αλλά αυτής ) (
Μήπως είναι πιο εύκολο απ΄ότι νομίζεις και αν ζητήσεις από ένα κατάστημα οπτικών να σου φτιάξουν έναν θα σου λύσει το πρόβλημα της συσσώρευσης του φωτός σε μια μικρή περιοχή;

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: πρότζεκτ LED

άσε που δεν θα μπαίνει στο ράφι του Κεφάλα..:138:
εχεις σοβαρο προβλημα....στην Αθηνα εχουμε καλους γιατρους....σε κανα 2μηνο που θαρθεις

.....περαν οτι χαλασες τον προβολεα του παιδιου(χωρις να το θελεις φυσικα)......
μας ειρωνευεσαι κιολας ......
.....ενω μου εχεις πει να μην σε ενοχλω στο θεμα σου....και το σεβαστηκα....

εαν θες λοιπον να μην σε ενοχλω μην ασχολεισαι και εσυ μαζι μου.......

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.307
Members
38.680
Νεότερο μέλος
SNOOPDC