πρότζεκτ LED

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: πρότζεκτ LED

εχεις σοβαρο προβλημα....στην Αθηνα εχουμε καλους γιατρους....σε κανα 2μηνο που θαρθεις

.....περαν οτι χαλασες τον προβολεα του παιδιου(χωρις να το θελεις φυσικα)......
μας ειρωνευεσαι κιολας ......
.....ενω μου εχεις πει να μην σε ενοχλω στο θεμα σου....και το σεβαστηκα....

εαν θες λοιπον να μην σε ενοχλω μην ασχολεισαι και εσυ μαζι μου.......
χιούμορ κάνουμε ρε άνθρωπε..

Reaction score
1
Re: Απάντηση: πρότζεκτ LED

Νίκο επειδή πρόσφατα άλλαξα την λάμπα στον επσον μου τον 5500 και την παλιά την έβγαλα και την έκανα κομμάτια να δω πως είναι, είδα ότι μπροστά ακριβώς από το bulb έχουν ένα γυάλινο φακό όχι μεγεθυντικό, το αντίθετο.
Δεν είναι αυτής της μορφής () αλλά αυτής ) (
Μήπως είναι πιο εύκολο απ΄ότι νομίζεις και αν ζητήσεις από ένα κατάστημα οπτικών να σου φτιάξουν έναν θα σου λύσει το πρόβλημα της συσσώρευσης του φωτός σε μια μικρή περιοχή;
έχω αυτή τη στιγμή ότι φακό μπορεί να χρειαστεί για οποιαδήποτε κατασκευή :116:.
Η διαφορά του epson σου με αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι ότι αυτά τα κρύσταλα που λές οτι υπάρχουν παραλαμβάνουν το φώς απο την λάμπα ήδη σε δέσμη (γι'αυτό φροντίζει η λάμπα),έχουν να κάνουν δηλαδή άλλη δουλειά και οχι αυτή της δέσμης. Αν χρειαζόταν αυτά να κάνουν δέσμη ,ο προβολέας σου θα ήταν καμια 30αριά πόντους φαρδύτερος..

Reaction score
15.548
Απάντηση: πρότζεκτ LED

χιούμορ κάνουμε ρε άνθρωπε..
αααααααα......τωρα κανεις χιουμορ ?

λοιπον.....

για πες μου...?

....εγω δεν ειμαι τεχνικος.

βέβαια για να λέμε και τα θετικά....

χώρος υπάρχει..

πανω ειναι δικια σου φωτο και η κατω απο το cine4home

και δεν βλεπω καποια διαφορα στα οπτικα.....δλδ δεν υπαρχει καποιο προβλημα

ενω εδω......μετα την συναρμολογηση λες οτι οτι υλικο εχει προβλημα..!!!!
στην καθαρισμο του δεν το ειδες..?

λοιπόν,προχωράω σε ενημέρωση.

Το πρωί παρέλαβα το τροφοδοτικό. Συναρμολόγησα τον προβολέα (είχα λύσει το οπτικό για καθάρισμα) και ξεκίνησα τους πρώτους πειραματισμούς.
Προέκυψαν 2 προβλήματα.Το πρωτο χθές

1.το οπτικό του προβολέα.
Στο σημείο που ξεκινάει το οπτικό του προβολέα(μετά την λάμπα) τα πλαστικά του έχουν πάθει τόσο μεγάλη διάβρωση απο την θερμοκρασία που σε κάθε επαφή μαζί τους γίνονται στην κυριολεξία σκόνη.Κάτι τέτοιο δεν έχω ξαναδεί :108:

To πρόβλημα είναι τεράστιο διότι το πλαστικό δεν αντέχει καμία απολύτως επαφή. Αυτο που βλέπεται στη φωτογραφία έχει γίνει απλά περνώντας το δάχτυλο μου απο πάνω του.Αν πιέσω έστω ελαφρώς το πλαστικό θα αποκολληθεί ,δεν ξέρω και εγώ μέχρι που, καθιστώντας αυτομάτως άχρηστο ολόκληρο το οπτικό του.

ολες οι φωτο ειναι με οριζοντιο τον προβολεα.....δυστυχως με μια διαφορα στην γωνια τους.....ειδικα η τελευταια...

τι εγινε......για λεγε ?

Reaction score
1
Kώστα δεν κατέστρεψα τον προβολέα ούτε έχω στήσει τεράστια πλεκτάνη (αυτή που φαντάζεσαι δηλαδή),με πλάγιες φωτογραφίες και τον προβολέα οριζόντιο :135:).
Το οπτικό έχει ένα φίλτρο που κουμπώνει ακριβώς μετά απο την λάμπα. Οπως βλέπεις και απο τις φωτογραφίες αυτό το φίλτρο (κοκινίζει) έχει μια μεταλική μπορντούρα που καλύπτει στην ουσία το πλαστικό του οπτικού και δεν μπορείς να το δείς αν δεν το βγάλεις. Επίσης στις φωτογραφίες , την δική μου και του cine4home πάνω υπάρχει βιδωμένη η βάση που δέχεται την λάμπα. Εαν βγάλεις αυτή τη βάση και το φίλτρο τότε μόνο μπορέις να δεις το πρόβλημα.

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί με το μήνυμα σου αφήνεις ξανά ,για μια ακόμη φορά, υπονοούμενα στο πρόσωπο μου ,οτι είτε έχω στήσει ολόκληρη πλεκτάνη για να καταστρέψω τον προβολέα είτε αποκρύπτω κάτι βάζοντας τον προβολέα οριζόντιο (αυτό ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω ,πως θα έπρεπε αν τον έχω ,πλάγια??:105:) κ.τ.λ
Δεν βοηθάς με το μήνυμα σου σε όλο αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε όλοι μας εδώ και για μια ακόμη φορά προσπαθείς να δημιουργήσεις εντάσεις αντί να βοηθήσεις. Λυπάμαι γιατί χθές το βράδυ σου έστειλα και π.μ (αν θες το ανεβάζεις και δημόσια,κανένα πρόβλημα) που σου εξήγησα τον λόγο που έκανα χιούμορ μαζί σου σε ένα ποστ μου και οτι δεν θα ήθελα να υπάρχει καμία ένταση ή παρεξήγηση μεταξύ μας, δεν βοηθάει πουθενά,ούτε εμάς ,ούετ το AVsite.
Είναι κρίμα και άδικο να μπαίνεις και να γράφεις ποστ ,σε νήμα που πάρα πολλά μέλη έχουμε προσφέρει και έχουμε αφιερώσει τόσο χρόνο ,χρήμα και προσωπική εργασία, με μοναδικό σου γνώμωνα οχι να πάρεις πληροφορίες ή να καταθέσεις τις απόψεις σου ,άλλα να δημιουργήσεις εντάσεις ,παρεξηγήσεις και αμφιβολίες ,για ακόμη μία φορά.
Λυπάμαι για μια ακόμη φορά .Τελικά είσαι αδιόρθωτος.

Εντάξει ,το προηγούμενο σου ποστ, που αναφέρεις οτι χάλασα τον προβολέα του παιδιού ,το άφησα να περάσει έτσι,υπέθεσα οτι πέταξες την κακιούλα σου και την έκανες . Σε αυτό όμως ,μιας και το συνέχισες ,θα σου απαντήσω ,άλλα να γνωρίζεις οτι είναι η τελευταία φορά που μπαίνω στη διαδικασία να σου αποδείξω οτι δεν είμαι ελέφαντας ,και να απαντώ στις ανυπόστατες κατηγορίες και δυσφημίσεις που φαντάζεται ο εγκέφαλος σου.

Εντελώς πληροφοριακά και με καμινέτο να έκαιγα το πλαστικό δεν θα μπορούσα να δημιουργήσω εσκεμένα (όπως υπονοείς) τέτοια βλάβη στο πλαστικό (και γιατί να κάνω κάτι τέτοιο??). Αυτή δημιουργείται αποκλειστικά απο μακροχρόνια έκθεση του πλαστικού σε υψηλή θερμοκρασία. Το οπτικό είναι στη διάθεση σου εάν θέλεις να το δείς απο κοντά (και οχι μόνο οριζόντια απο φωτογραφίες :105:) και να βγάλεις το πόρισμα σου.

Φυσικά είμαστε πάντα ανοιχτοί ,εαν έχεις και καμιά ιδέα πως θα μπορούσαμε να το επισκευάσουμε ή να βρούμε κάποια λύση ,θα μπορούσες να την καταθέσεις και να βοηθήσεις ,έστω και τώρα ,μετά το απαράδεκτο και γεμάτο υπονοούμενα προηγούμενο σου ποστ ,ποτέ δεν είναι αργά.

Reaction score
15.548

Kώστα δεν κατέστρεψα τον προβολέα ούτε έχω στήσει τεράστια πλεκτάνη (αυτή που φαντάζεσαι δηλαδή),με πλάγιες φωτογραφίες και τον προβολέα οριζόντιο
Το οπτικό έχει ένα φίλτρο που κουμπώνει ακριβώς μετά απο την λάμπα. Οπως βλέπεις και απο τις φωτογραφίες αυτό το φίλτρο (κοκινίζει) έχει μια μεταλική μπορντούρα που καλύπτει στην ουσία το πλαστικό του οπτικού και δεν μπορείς να το δείς αν δεν το βγάλεις. Επίσης στις φωτογραφίες , την δική μου και του cine4home πάνω υπάρχει βιδωμένη η βάση που δέχεται την λάμπα. Εαν βγάλεις αυτή τη βάση και το φίλτρο τότε μόνο μπορέις να δεις το πρόβλημα.
Σωστα.....αλλα το υλικο που λειπει απο το πλαστικο(μιας εγινε σκονη)θα ηταν στο φιλτρο και οι φωτο που εβαλες για να μας δειξεις οτι ο προβολεας δεν εχει φως,θα ηταν στην εικονα γεματη σταμπες.
Παραδοξως οι φωτο εδειχναν μια πτωση(λογικη λογω ωρων)αλλα οχι με σταμπες....!!!!!!

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί με το μήνυμα σου αφήνεις ξανά ,για μια ακόμη φορά, υπονοούμενα στο πρόσωπο μου ,οτι είτε έχω στήσει ολόκληρη πλεκτάνη για να καταστρέψω τον προβολέα είτε αποκρύπτω κάτι βάζοντας τον προβολέα οριζόντιο (αυτό ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω ,πως θα έπρεπε αν τον έχω ,πλάγια??:105:) κ.τ.λ
γιατι το μυαλο σου οτι γραφω το μεταφραζει αναποδα......

Δεν βοηθάς με το μήνυμα σου σε όλο αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε όλοι μας εδώ και για μια ακόμη φορά προσπαθείς να δημιουργήσεις εντάσεις αντί να βοηθήσεις. Λυπάμαι γιατί χθές το βράδυ σου έστειλα και π.μ (αν θες το ανεβάζεις και δημόσια,κανένα πρόβλημα) που σου εξήγησα τον λόγο που έκανα χιούμορ μαζί σου σε ένα ποστ μου και οτι δεν θα ήθελα να υπάρχει καμία ένταση ή παρεξήγηση μεταξύ μας, δεν βοηθάει πουθενά,ούτε εμάς ,ούετ το AVsite.
Βοηθαω παρα πολυ,απλα εσυ δεν το καταλαβαινεις.......

ελα ρε Νικο.......που νομιζεις οτι μιλας...?

Εαν δεν ηθελες εντασεις και αποψεις διαφορετικες απο αυτες που υποστηριζεις,θα επρεπε να μην ασχοληθεις μαζι μου απο την στιγμη που δεν ηθελες να γραφω στα θεματα σου.........αλλα εσυ βεβαια να με ειρωνευεσαι στα θεματα που ανοιγεις.!!!!!

....δεν ασχολουμαι με τα τεχνικα θεματα.....ειμαι του τελευταιου σταδιου εγω....
με ενδιαφερει το αποτελεσμα......:116:

Είναι κρίμα και άδικο να μπαίνεις και να γράφεις ποστ ,σε νήμα που πάρα πολλά μέλη έχουμε προσφέρει και έχουμε αφιερώσει τόσο χρόνο ,χρήμα και προσωπική εργασία, με μοναδικό σου γνώμωνα οχι να πάρεις πληροφορίες ή να καταθέσεις τις απόψεις σου ,άλλα να δημιουργήσεις εντάσεις ,παρεξηγήσεις και αμφιβολίες ,για ακόμη μία φορά.
Λυπάμαι για μια ακόμη φορά .Τελικά είσαι αδιόρθωτος.
εκανα μια ερωτηση και ηθελα απαντηση.......
....η απαντηση σου σαν τεχνικος δεν με εχει καλυψει...

και εγω τεχνικος ειμαι ξερεις......

......εαν σου αρεσουν μονο τα ωραια ειναι δικο σου θεμα και να το κοιταξεις.

Εντάξει ,το προηγούμενο σου ποστ, που αναφέρεις οτι χάλασα τον προβολέα του παιδιού ,το άφησα να περάσει έτσι,υπέθεσα οτι πέταξες την κακιούλα σου και την έκανες . Σε αυτό όμως ,μιας και το συνέχισες ,θα σου απαντήσω ,άλλα να γνωρίζεις οτι είναι η τελευταία φορά που μπαίνω στη διαδικασία να σου αποδείξω οτι δεν είμαι ελέφαντας ,και να απαντώ στις ανυπόστατες κατηγορίες και δυσφημίσεις που φαντάζεται ο εγκέφαλος σου.

Εντελώς πληροφοριακά και με καμινέτο να έκαιγα το πλαστικό δεν θα μπορούσα να δημιουργήσω εσκεμένα (όπως υπονοείς) τέτοια βλάβη στο πλαστικό (και γιατί να κάνω κάτι τέτοιο??). Αυτή δημιουργείται αποκλειστικά απο μακροχρόνια έκθεση του πλαστικού σε υψηλή θερμοκρασία. Το οπτικό είναι στη διάθεση σου εάν θέλεις να το δείς απο κοντά (και οχι μόνο οριζόντια απο φωτογραφίες :105:) και να βγάλεις το πόρισμα σου.
δεν υπαρχει κακιουλα.....το εγραψα οπως το διαβασες(αν μπορει ο εγκεφαλος σου)

εαν δεν θες να απαντας σε ερωτησεις προβληματων που δεν σε συμφερουν να μας το πεις...:116:

κοιτα.....το οπτικο ματια μου εχει χαλασει αρκετα.....το θεμα ειναι πως ηταν πριν το καθαρισεις....

Ενας σωστος τεχνικος(γιατι και εγω τεχνικος ειμαι)βγαζει φωτο του προβληματος πριν τον καθαρισμο και μετα.......
Δεν κανει καθαρισμο και συναρμολογηση και μετα λεει κοιταξτε τι παθαμε...!!!!!

ειδικα στην περιπτωση του diy projector που θες να κανεις και σε ενα site που πρεπει να κερδισεις την εμπιστοσυνη απο τα μελη του.

.....προσωπικα δεν σου εχω καμια εμπιστοσυνη σαν τεχνικος......

το μεγαλο γελιο που εριξα,ηταν οταν διαβασα οτι πεταξες σασι 2500 ευρω και πηρες μονο τα οπτικα του......

......πες μου ποιος τεχνικος ηλεκτονικων το κανει αυτο......?
οτι και να πεις θα ειναι εις βαρος σου.....

Φυσικά είμαστε πάντα ανοιχτοί ,εαν έχεις και καμιά ιδέα πως θα μπορούσαμε να το επισκευάσουμε ή να βρούμε κάποια λύση ,θα μπορούσες να την καταθέσεις και να βοηθήσεις ,έστω και τώρα ,μετά το απαράδεκτο και γεμάτο υπονοούμενα προηγούμενο σου ποστ ,ποτέ δεν είναι αργά.
δεν μπορω να βοηθησω......δυστυχως

....εγω θα περιμενω τα αποτελεσματα αν υπαρξουν.....

μην ξεχνας οτι σε στηριξα 100% ψυχολογικα.....

καλη συνεχεια......

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.806

Ας αποφύγουμε τις εντάσεις, σαν καλά παιδάκια που είμαστε.

Επί του θέματος πείτε ό,τι θέλετε, χωρίς προσωπικές αντεκλήσεις please. :126:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.795
Ζητώ συγγνώμη για την καθυστερημένη παρέμβαση, δυστυχώς ήμουν απασχολημένος με θέματα που θα διαβάσετε σε διπλανό thread...
Κώστα-Νίκο τι θα γίνει ρε παίδες; Αυτή η αντιπαράθεση έχει κουράσει όσους μας διαβάζουν κι έχει χαλάσει ουκ ολίγα θέματα.
Το τι πρέπει να γίνει σας το είπε ο Γιάννης ήδη με τον πιο ήπιο και φιλικό τρόπο. Μη μας φέρνετε σας δύσκολη θέση...πάμε παρακάτω!:126:

Reaction score
1
Αυτό είναι το πρώτο φίλτρο που μπαίνει στον προβολέα και αυτή είναι η κατάσταση που το βρήκα

μια μεταλλικη μπορντούρα που έχει δεν σου επιτρέπει αν δείς το πλαστικό απο πίσω του

σκόνες και φυσικά υπήρχαν παντού μεσα έξω στο οπτικό σε εκείνο το σημείο άλλα η άγνοια σου επι τεχνικών θεμάτων άλλα και γενικότερα λειτουργίας βιντεοπροβολέων σε κάνει να γίνεσαι γραφικός και να γελοιοποιήσε με την αμάθεια σου.
Μάθε λοιπον ,ότι κόκους και στάμπες στην οθόνη του προβολέα σου θα δείς μονάχα αν έχεις σκόνη στα παρακάτω και πουθενά αλλού

Φακός
πρίσμα
πάνελ
πολωτικά φίλτρα των πάνελ

Κόκους και στάμπες στην οθόνη επειδή έχουν σκόνη (ακόμη και υπερβολική) το χρωματικό φίλτρο της λάμπας ,τα lens array 1 και 2 ,και το pbs πολωτικός διαχύτης (αυτά βρίσκονται στο πρωτο κομμάτι του οπτικού) δεν θα δείς ποτέ!εκτός και αν εισαι κεφάλας. Εμείς οι υπόλοιποι απλά θα δούμε πτώση και ανομοιομορφία φωτεινότητας στην εικόνα μας. Κάτι που ο sony τα είχε και τα δύο σε τεράστιο βαθμό. Εκτός και αν το μαγικό μάτι σου καταλαβαίνει ή μετράει κάτι άλλο απο τα δυο screen shots με εικόνα που ανέβασα και με αμφισβητήσεις και πάλι (δεν θα εκπλαγώ αν το κάνεις ,αντίθετα θα εκπλαγώ εάν δεν το κάνεις)
Οπότε ημιμάθειες και άγνοιες αλλού,σε άλλο forum.Εδω είναι forum τεχνολογίας και θέλουμε γνώση και εσύ δεν την προσφέρεις γιατί απλά δεν την έχεις.

Επίσης στο ποστ μου #122 λέω καθαρά Κεφάλα οτι τη μεγαλύτερη φθορά που έχει το πλαστικό (και αναφέρομαι στην φθορά στα αριστερά της φωτογραφίας) έγινε απο το δάχτυλο μου όταν το πέρασα απο πάνω του(άνοιξε τα μάτια σου και διάβασε καθαρά) για να καθαρίσω κάτι σκόνες που είχε ,χωρίς φυσικά να γνωρίζω οτι διαλύεται και μου έμεινε το υλικό στο χέρι. Η υπόλοιπη φθορά στις άλλες πλευρες που είναι και μικρότερη προυπήρχε. Φυσικά και δεν ξανακούμπησα το σημείο αυτό απο τότε και απλά προσπαθούμε όλοι μας να βρούμε μια λύση ώστε να αποφύγουμε την χειρότερη αλοίωση του πλαστικού.
Κάλιστα μπορώ να σκουπίσω τις σκόνες απο το οπτικό ,να βάλω τα φίλτρα επάνω και να λειτουργήσει ο προβολέας μια χαρά όπως πρίν. Πάνω του δεν έχω κάνει καμία μη αναστρέψιμη ανατροπή. Εγώ όμως δεν λειτουργώ έτσι. Θα προσπαθήσω και στο τέλος θα τα καταφέρω, να το επισκευάσω και ο προβολέας να επιστρέψει σε τέλεια φυσική κατάσταση.

Και αν υποθέσουμε ότι όλα τα παραπάνω που λέω είναι ψέματα και δεν έχουν καμία σχεση με την πραγματικότητα. Ας τα πάρουμε τα πράγματα αντίστροφα.
Το οπτικό δεν είχε καμία βλάβη και το πλαστικό του στο σημείο της λάμπας ήταν καινούργιο,άθικτο και την βλαβη την προκάλεσα εγώ και μόνο εγώ ,εσκεμένα κιόλας γιατί κατα λάθος ακόμη και μικρό παιδί καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει.
Μπορείς έμπειρε τεχνικέ Κεφάλα να μου πως είναι δυνατόν να κάνεις ένα πλαστικό να αποσυντίθεται και το σημαντικότερο γιατί να κάνω κάτι τέτοιο? Θα ηθελα την άποψη σου πάνω σε αυτό διότι πουθενά δεν αναφέρθηκες στο πως θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο(επίτηδες η κατα λάθος) ,παρα μόνο οτι το έκανα. Σου κάνω αυτή την ερώτηση επειδή πιστεύω ότι οι τεράστιες γνώσεις σου δεν μπορεί να περιορίζονται στα περι βιντεοπροβολής και μόνο.Βάζω στοίχημα ότι και στην χημεία γκουρού πρέπει να είσαι.

Επίσης το οπτικό των 2500 χιλιάδων που πέταξα και σε έκανα αν πεθάνεις στο γέλιο (τι χιούμορ..), μπορώ να σου πω το κοντέινερ ανακύκλωσης που το έριξα (δεν πάει πολύ καιρός) μαζί με κάτι εκτυπωτές ,κάτι οθόνες και δυο τρια ακόμη κουφάρια προβολέων να πας να το μαζέψεις. Βρίσκεται στην διασταύρωση φεύγοντας απο Ερμιόνη και πηγαίνοντας για το Κρανίδι πρίν το κατάστημα Ελαστικών Μπογιατζής.
Σαν ημιμαθής που είσαι φυσικά δεν γνωρίζεις οτι η sony πουλάει το οπτικό μαζί με το πρίσμα και τα πάνελ ,γιαυτό και η τιμή του είναι τόσο ακριβή. Εγώ αυτό που είχα, το είχα αγοράσει μεταχειρισμένο απο εξωτερικό χωρίς τα πάνελ και το πρίσμα ,χρησιμοποίσησα ένα φίλτρο για να επισκευάσω έναν 60άρη πρίν απο 2-3 χρόνια (κάποιοι ίσως θυμούνται την περίπτωση) και έπειτα το υπόλοιπο οπτικό μου έπιανε απλά χώρο.Αν εσύ έχεις τεράστια αποθήκη στο σπίτι σου και μπορείς να κρατάς επι χρόνια διάφορα ανατλακτικά ,στείλε μου πμ γιατί με την μετακόμιση που έχω σε λίγο θα πετάξω και άλλα ανταλακτικά απο βιντεοπροβολείς, μαζί και οπτικά ,να στα στείλω.

Τέλος ,συνάδελφε :405: ,εαν ακόμη δεν σε έχω καλύψει τεχνικά όσο αφορά την βλάδη του πλαστικού στον sony ,πές μου να προσπαθήσω να σου κάνω την επεξήγηση ακόμη ποιο παιδική ,μπας και την καταλάβεις.

Αυτά, και πολύ ασχολήθηκα μαζί σου ,μπορείς να συνεχίσεις τον trolling που κάνεις, σε άλλα θέματα. Τεχνικά όμως θα σε συμβούλευα να μην κάνεις διαλέξεις σε ανθρώπους που γνωρίζουν, διότι θα έχει πάντα την ίδια κατάληξη. Την γελοιοποίηση σου (φιλική συμβουλή).

Reaction score
1
Ζητώ συγγνώμη για την καθυστερημένη παρέμβαση, δυστυχώς ήμουν απασχολημένος με θέματα που θα διαβάσετε σε διπλανό thread...
Κώστα-Νίκο τι θα γίνει ρε παίδες; Αυτή η αντιπαράθεση έχει κουράσει όσους μας διαβάζουν κι έχει χαλάσει ουκ ολίγα θέματα.
Το τι πρέπει να γίνει σας το είπε ο Γιάννης ήδη με τον πιο ήπιο και φιλικό τρόπο. Μη μας φέρνετε σας δύσκολη θέση...πάμε παρακάτω!:126:
θέλεις να πείς δηλαδή οτι αυτη τη στιγμή χαλάω εγώ το θέμα που ο ίδιος δημιούργησα?
ή οτι δεν πρέπει να απαντήσω στις ανυπόστατες κατηγορίες ,δυσφημήσεις και συκοφαντίες του κεφάλα?
Μόνο εγώ διαπιστώνω οτι ο κεφάλας μόνος του χαλάει το θέμα και όλα τα θέματα της κατηγορίας?κανείς άλλος?
Εντάξει μπορώ να καταλάβω την ανοχή σας παιδιά ,την προηγούμενη φορά που με συκοφάντησε δημόσια και δεν του επιβλήθηκε κανενός είδους τιμωρία ή σύσταση και οδήγησε στην αποχή μου απο την κατηγορία για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Τώρα αν και πάλι δεν διαπιστώνετε οτι προσπαθεί να κάνει το ίδιο ,και το βλέπω μόνο εγώ ,πείτε το μου καθαρά να πάρω και εγώ τις αποφάσεις μου.
Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι με τον κεφάλα και περιμένω να δω τη θέση σας αυτή τη φορά ή οποία δεν μπορεί να είναι αυτή που διαβάζω.
Οτι εγώ χαλάω το θέμα μου.

Reaction score
15.548

εγω βλεπω οτι αντι να ασχολεισαι με το θεμα που ανοιξες.......
....ασχολεισαι με εμενα....:405:

εμενα δεν με πειθεις με τιποτα(στοπα καθαρα).......κοιτα να πεισεις τους αλλους..

:605:

Reaction score
1
Re: Απάντηση: πρότζεκτ LED

εγω βλεπω οτι αντι να ασχολεισαι με το θεμα που ανοιξες.......
....ασχολεισαι με εμενα....:405:

εμενα δεν με πειθεις με τιποτα(στοπα καθαρα).......κοιτα να πεισεις τους αλλους..

μα είσαι κεφάλας ,πώς να σε πείσω?:405:

Reaction score
0

(φιλε) μου αν πετυχει το πρότζεκτ του φιλου πρεπει να βρεις λαγουμι να κρυφτεις...!!!

καλο ειναι να κραταμε και μια πισινη γιατι στο τελος κινδυνεύουμε να εκτεθουμε

Reaction score
15.548

γιατι να κρυφτω ?

εγω του εδωσα 100% για να ανεβει η ψυχολογια του....

αυτο που με ενδιαφερει ειναι να μην δουλευει τα μελη....ειδικα τα νεα που δεν γνωριζουν καταστασεις......

γνωστον ειναι οτι ο Νικολακης περαν των τριων ποστ ξεχναει τι εγραψε και γραφει αλλα......:105:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: πρότζεκτ LED

θέλεις να πείς δηλαδή οτι αυτη τη στιγμή χαλάω εγώ το θέμα που ο ίδιος δημιούργησα?
ή οτι δεν πρέπει να απαντήσω στις ανυπόστατες κατηγορίες ,δυσφημήσεις και συκοφαντίες του κεφάλα?
Μόνο εγώ διαπιστώνω οτι ο κεφάλας μόνος του χαλάει το θέμα και όλα τα θέματα της κατηγορίας?κανείς άλλος?
Εντάξει μπορώ να καταλάβω την ανοχή σας παιδιά ,την προηγούμενη φορά που με συκοφάντησε δημόσια και δεν του επιβλήθηκε κανενός είδους τιμωρία ή σύσταση και οδήγησε στην αποχή μου απο την κατηγορία για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Τώρα αν και πάλι δεν διαπιστώνετε οτι προσπαθεί να κάνει το ίδιο ,και το βλέπω μόνο εγώ ,πείτε το μου καθαρά να πάρω και εγώ τις αποφάσεις μου.
Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι με τον κεφάλα και περιμένω να δω τη θέση σας αυτή τη φορά ή οποία δεν μπορεί να είναι αυτή που διαβάζω.
φιλε μου το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να επικεντρωθείς αποκλειστικα και μονο στον στοχο σου.
και μην αναλωνεσε σε ανουσιες αντιπαραθεσεις που δεν οδηγουν πουθενα.και ασε τον καθενα να λεει το κοντο και το μακρυ του
εσυ την απαντηση σου θα την δωσεις. με την επυτιχια του ολου ενχειρηματος που εχεις αναλαβει...!!!

Υ,Σ και εχω ενα προαισθημα οτι τελικά θα καταφέρεις...!!!!!!

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.795
Ας ξεκαθαρίσω τη θέση μου λοιπόν γιατί δε φαίνεται να γίνομαι κατανοητός. Θεωρώ ότι και τα 3 θέματα που άνοιξες τις τελευταίες ημέρες σπανίζουν απο τα αντίστοιχα φόρουμ. Θεωρώ επίσης ότι έχεις κάθε καλή πρόθεση να κάνεις αυτό το πρότζεκτ (και εύχομαι) να πετύχει και να μοιραστείς τις γνώσεις σου μαζί μας. Τα συγχαρητήρια εξάλλου στα έδωσα και στο άλλο thread. Αυτά για να μην υπάρχουν υπόνοιες και αιχμές για την υπόληψη και το όνομα σου.
Αν δε σου αρέσει η λέξη "χαλάτε" θα χρησιμοποιήσω τη λέξη "αδικείτε". Έχεις ξεκινήσει τέτοιο project και χάνουμε 2-3 σελίδες off topic με αντεγκλήσεις.
Θα πεις πάλι όχι με δική σου ευθύνη και θα αρχίσει νέος ανούσιος κύκλος.

Προς Κώστα λοιπόν και Νίκο:

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ!!! Μείνετε on topic!

Reaction score
19
Επι της ουσιας το προτζεκτ εχει κολλησει στην επιδιορθωση της πλαστικης βασης. Εφοσον υπαρχει αδυναμια εφαρμογης μιας ορθοδοξης (υπολογιστικης) λυσης ας το προσεγγισουμε αλλα Ελληνικα.

Αν το φθαρμενο πλαστικο εχει πορους (που ειναι και το πιθανοτερο) τοτε δοκιμασε να το αναδομησεις με μια κυανοκρυλικη κολλα χαμηλου ιξωδους (πχ LOCTITE 406). Ριχνε σταγονες απο τη κολλα στην επιφανεια του φθαρμενου πλαστικου ωστε να ποτισει μεσα του και να δεσει τα σαθρα μερη του. Αυτο που θα χυθει στην εξωτερικη πλευρα μπορεις να το απομακρυνεις οσο ειναι σε υγρη μορφη με καποιο πανι που δεν αφηνει χνουδι. Στη περιπτωση που δεν το απομακρυνεις και αυτο σκληρυνθει τοτε θα δημιουργησει μια πετσα η οποια ομως δεν θα εχει κολλησει στην επιφανεια του πλαστικου. Αν δεν σε ενοχλει το αφηνεις αλλιως το τραβας και θα αποκολληθει (μη σε φοβησει γιατι αυτη η τεχνολογια απαιτει για συγκολληση μεγιστο διακενο 0,15 mm).

Περιορισμοι.
Η 406 ειναι καταλληλη για τα περισσοτερα πλαστικα εκτος απο πολυπροπυλενια, πολυαιθυλενια κλπ.
Η θερμοκρασιακη της αντοχη φθανει τους 120 βαθμους κελσιου.
Ο χρονος σκληρυνσης της αν και ειναι μερικα δευτερολεπτα στην συγκεκριμενη εφαρμογη θα πολλαπλασιαστει.

Πλεονεκτηματα.
Ο βαθμος επιτυχιας θα εξαρτηθει απο την διεισδυση και την καταλληλοτητα του πλαστικου. Αν πετυχει τοτε με ενα κοστος κατω απο 20 euro θα εχεις σταθεροποιησει το σαθρο τμημα ωστε να μπορεσεις να δουλεψεις πανω του χωρις να μπεις σε περιπετειες αντικαταστασης του.

Αντε για να δουμε την εκβαση του καινοτομου πειραματος.

Καλη επιτυχια.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.181
Απάντηση: Re: Απάντηση: πρότζεκτ LED

Kαλή η σκέψη, αλλά δεν ξέρω κατά πόσον οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται, ακόμα και με τη -σημαντικά ψυχρότερη και αποδοτικότερη- LED, θα κινούνται κάτω από το όριο των 120 βαθμών. Ο χρωματισμός του μεταλλικού πλαισίου πάντως, δείχνει ότι με τη UHP οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν τοπικά, υπερέβαιναν κατά πολύ αυτήν την τιμή. Διαφορετικές περιπτώσεις βέβαια...

Παρεμπιπτόντως, κάτι που ίσως δεν είναι ευρέως γνωστό: οι λάμπες UHP, εκτός από όλα τ'άλλα μειονεκτήματά τους, προς το τέλος της ζωής τους τείνουν να υπερθερμαίνονται. Ο λόγος είναι πως, ενώ η κατανάλωσή τους παραμένει η ίδια, η ποσότητα της μετασχηματιζόμενης σε φως ενέργειας που εξάγεται στο περιβάλλον, σταδιακά μειώνεται.
Ο λόγος είναι πως το κρύσταλλο χαλαζία στη μπροστινή τους μεριά παίρνει σκούρα-καφέ απόχρωση, κυρίως λόγω της επίδρασης της UV ακτινοβολίας, αλλά και της οξείδωσης επικαθίσεων που συσσωρεύονται εξωτερικά στην επιφάνειά της. Όταν αυτό επιδεινωθεί πολύ, η τοπική υπερθέρμανση που προκύπτει, επηρεάζει και τον κύκλο επαναδόμησης των ηλεκτροδίων βολφραμίου, που υπό κανονικές συνθήκες εμποδίζει τη συσσώρευση επικαθήσεων μετάλλου στην εσωτερική επιφάνεια (όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα σχετικά με αυτό το μηχανισμό, δείτε εδώ).

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την εξαιρετικά χαμηλή φωτεινή απόδοση που μέτρησε ο tegonik με τη λάμπα UHP, πιθανότατα εξηγούν τη μακρόχρονη τοπική υπερθέρμανση, που -απ'ότι φαίνεται- οδήγησε στον αποπολυμερισμό του πρώτου οπτικού σταδίου στο VW50.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.181
Απάντηση: Re: πρότζεκτ LED

Χθες πήρα και μια πρώτη απάντηση από το γνωστό μου που ειδικεύεται στις επισκευές πλαστικών εξαρτημάτων. Συνοψίζεται σε δύο πράγματα:

1) Ότι ζημιά και νά'χει και ότι θερμοκρασίες και να επικρατούν στο χώρο, λύση υπάρχει.
2) Κάτι που ήδη γράφτηκε:
Το κακο ειναι οτι δεν γνωριζεις τη συνθεση του πλαστικου για να σου προτεινω καποια κολλα. ... Ακομα ιδανικοτερο να ειχα ενα δειγμα απο το συγκεκριμενο πλαστικο ωστε να το εξετασω στο εργαστηριο και να βρω το καταλληλο υλικο.
με την προσθήκη ότι πιθανότατα θα μπορούσε να κάνει ακόμα και μια εμπειρική εκτίμηση για το υλικό, αν το είχε στα χέρια του (από τις φωτό δε γίνεται).

Έχω ήδη δώσει τα στοιχεία επικοινωνίας του στον tegonik, ώστε σε συνεννόηση με το Nelson Pike να εξετάσουν αν αυτή είναι η ιδανική λύση στο πρόβλημα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.303
Members
38.679
Νεότερο μέλος
knazito