Technics SL-1200 CLUB

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.787
Απάντηση: Technics SL-1200 CLUB

Θενκς μαν!

Οι πρώτες ερωτήσεις στους "παλαίουρες" του 1200:

1. έχω καπάκι, αλλά χωρίς μεντεσέδες. από που να πάρω;

2. η ανακαλωδίωση του βραχίονα (είδα πως κάποιοι το κάνουν) έχει ουσιαστικό νόημα; αν ναι, ποια είναι η πιο "πεπατημένη-δοκιμασμένη" λύση; (το καβλώδιο των RCA έχει ήδη πάρει το δρόμο του προς την ανακύκλωση, παρότι ήταν ομολογουμένως "τίμιο" και συνετά κατασκευασμένο, αλλά η τεχνολογία των καβλωδίων έχει προχωρήσει από τότε που τα φτιάχναν αυτά τα γαιδούρια)

3. που θα βρω δίσκο με ροζ θόρυβο και γενικά τεστ δίσκους (για τα γνωστά...)

ΥΓ πολύ γαϊδούρι το άτιμο! σα τανκ είναι το ρημάδι!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.469

1. Είσαι προδότης!
2. Είσαι προδότης!
3. Είσαι προδότης!

Καλορίζικο καλοάκουστο βρε!:107:

Reaction score
5.878

Kωστα νομιζω εχει ξανασυζητηθει εδω το θεμα με τους μεντεσεδες για το ΜΚ5.
Οι φωτο ειναι απο το δικο μου 1200ΜΚ2. Δες υπαρχουν προδιαγραφες να μπουν οι μεντεσεδες στο ΜΚ5?

Reaction score
8.905

η ανακαλωδίωση του βραχίονα (είδα πως κάποιοι το κάνουν) έχει ουσιαστικό νόημα; αν ναι, ποια είναι η πιο "πεπατημένη-δοκιμασμένη" λύση;
Κατά την άποψή μου και από προσωπική εμπειρία, εάν δεν υπάρχει (φθοράς κλπ.) πρόβλημα, όχι, η Technics χρησιμοποιεί στάνταρ καλώδια – χαμηλής χωρητικότητας – και σε κάποια μοντέλα, ναι καλά διαβάζετε (κάποιοι) Hitachi. :105:

(το καβλώδιο των RCA έχει ήδη πάρει το δρόμο του προς την ανακύκλωση, παρότι ήταν ομολογουμένως "τίμιο" και συνετά κατασκευασμένο, αλλά η τεχνολογία των καβλωδίων έχει προχωρήσει από τότε που τα φτιάχναν αυτά τα γαιδούρια)
Κακώς (εάν) το πέταξες... αναφέρω και άνωθεν τους λόγους, εάν το φούνταρες.... βρες κάποιο (OFC) με χαμηλή χωρητικότητα μπλεντάζ.

που θα βρω δίσκο με ροζ θόρυβο και γενικά τεστ δίσκους (για τα γνωστά...)
Αυτός είναι από τους πληρέστερους.

ΥΓ. Τώρα όσον αφορά την κεφαλή που αγόρασες... ουδέν σχόλιο... εάν καταξιωθούμε και ανεβούμε προς βόρια... θα ρίξεις άπλετο κλάμα με την επιλογή σου...:405: Α και καλορίζικο.

Reaction score
11.748
Νάτος σιγά-σιγά αρχίζει να ψάχνεται!!
Καλορίζικο! Άντε τελείωνε τη δουλειά που το θέλεις και πούλα το!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Κάτι τέτχια κάνει ................................................και μετά μου ψάχνεται ο Βλάσης για Amazon,Clearaudio κλπ

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: Re: Technics SL-1200 CLUB

ΥΓ. Τώρα όσον αφορά την κεφαλή που αγόρασες... ουδέν σχόλιο... εάν καταξιωθούμε και ανεβούμε προς βόρια... θα ρίξεις άπλετο κλάμα με την επιλογή σου...
Επίτηδες το έκανε βρε .......................για να αποδείξει οτι τα ψηφιακά παίζουν καλύτερα .:414:
Πως κάνουν οι άλλοι που συγκρίνουν αναλογικά των 10.000 με dac δεκαετίας η κινεζιές

Reaction score
11

φιλε hawkwind 78 οχι απαντουσα αλλού.αλλα βλέπεις καινουργιος κι εγω εδώ παταω οτι ναναι.

Reaction score
11

σε λιγες μερες θα βαλω κι εγώ φωτογραφιες απο το δικο μου μκ2 που του έκανα ολοκληρωτικό restoration.θα βαλω φωτογραφιες απο ολη την διαδικασία.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.787

Κατά την άποψή μου και από προσωπική εμπειρία, εάν δεν υπάρχει (φθοράς κλπ.) πρόβλημα, όχι, η Technics χρησιμοποιεί στάνταρ καλώδια – χαμηλής χωρητικότητας – και σε κάποια μοντέλα, ναι καλά διαβάζετε (κάποιοι) Hitachi. :105:

Κακώς (εάν) το πέταξες... αναφέρω και άνωθεν τους λόγους, εάν το φούνταρες.... βρες κάποιο (OFC) με χαμηλή χωρητικότητα μπλεντάζ.

Αυτός είναι από τους πληρέστερους.

ΥΓ. Τώρα όσον αφορά την κεφαλή που αγόρασες... ουδέν σχόλιο... εάν καταξιωθούμε και ανεβούμε προς βόρια... θα ρίξεις άπλετο κλάμα με την επιλογή σου...:405: Α και καλορίζικο.
Σ'ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

Το καλώδιο εξωτερικά (από την πλακέτα στη βάση του βραχίονα) είναι 2 και μπλεντάζ για κάθε κανάλι (καταλήγει σε xlr) και έχει τη χαμηλότερη χωρητικότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε καλώδιο παραγωγής στον πλανήτη (έπεσε τραγικά πολύ ψάξιμο) και η θωράκισή του είναι πέρα του δέοντος άψογη. Φυσικά, ο κατεξοχήν προορισμός του εν λόγω καλωδίου είναι για aes/ebu.

Το βάρος του καπακιού (και των μεντεσέδων) παίζει κανένα ρόλο στην ανάρτηση του πικαπίου αυτού ή πολύ το σκαλίζω τζάμπα κι άδικα;

Για την κεφαλή, είμαι ανοιχτός σε προ(σ)κλήσεις!
Τέλος πάντων, επειδή τώρα είναι προφανώς καρφωμένο το πικάπ πάνω στη μέτρικ (εκεί φυσικά γίνεται η ρία), μόλις πάρω δίσκο-ους τεστ θα ανεβάσω αρχεία υψηλής ανάλυσης (τα γνωστά και ως φλακόπουλα) για να δείτε τι παίζει.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.787

τον δίσκο τον χτύπησα, αν κ τσουχτερή η τιμή του (33,5 €)
να δούμε πότε θα τον παραλάβω...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.537
Να σε δω να αγοράζεις δίσκους 180gr, να ολοκληρωθεί ο κύκλος! :137:

Βγάλε και τα καλώδια απ' το πατάρι!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Το βάρος του καπακιού (και των μεντεσέδων) παίζει κανένα ρόλο στην ανάρτηση του πικαπίου αυτού ή πολύ το σκαλίζω τζάμπα κι άδικα;
Φυσικά θα παίζεις χωρίς καπάκι,εννοείται .
Καμμία σχέση το βάρος του καπακιού,μόνο για την σκόνη έχει νόημα .

Reaction score
1.788

Σ'ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

Το καλώδιο εξωτερικά (από την πλακέτα στη βάση του βραχίονα) είναι 2 και μπλεντάζ για κάθε κανάλι (καταλήγει σε xlr) και έχει τη χαμηλότερη χωρητικότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε καλώδιο παραγωγής στον πλανήτη (έπεσε τραγικά πολύ ψάξιμο) και η θωράκισή του είναι πέρα του δέοντος άψογη. Φυσικά, ο κατεξοχήν προορισμός του εν λόγω καλωδίου είναι για aes/ebu.

Τέλος πάντων, επειδή τώρα είναι προφανώς καρφωμένο το πικάπ πάνω στη μέτρικ (εκεί φυσικά γίνεται η ρία), μόλις πάρω δίσκο-ους τεστ θα ανεβάσω αρχεία υψηλής ανάλυσης (τα γνωστά και ως φλακόπουλα) για να δείτε τι παίζει.
Κωστα μια πολυ καλη κεφαλη με χαμηλο κοστος [το καλη εντελως υποκειμενικο] ειναι η denon dl 110!!

Reaction score
11

εγω για το δικο μου πηρα μία shure m92 πολύ οικονομική και πολύ καλος ήχος στα 53 ευρω.

Reaction score
62
Re: Απάντηση: Technics SL-1200 CLUB

Δηλώνω ευτυχής κάτοχος ενός SL 1200 mk 5
Βρε μπας κι έχεις κανένα τέτοιο "project" στο μυαλό σου?
[YOUTUBE]xnWKz7Cthkk[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]0Uc4Ksz3nHM[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]YfZDtC9kjVk[/YOUTUBE]

:142:

Reaction score
1.815

Κανένα ρόλο δεν παίζει..

Προκλήσεις εεε?? Χμμμμ....:144:

Kωστα νομιζω εχει ξανασυζητηθει εδω το θεμα με τους μεντεσεδες για το ΜΚ5.
1. έχω καπάκι, αλλά χωρίς μεντεσέδες. από που να πάρω;
To θέμα όντως έχει ξανασυζητηθεί εδώ, στο θρεντ που πάρα πολύς κόσμος έγραψε τα άπειρα για το γίγαντα και που γίναμε όλοι μια παρέα στο τέλος!:116:

Με το ΜΚ5 υπάρχει ένα μικρό θεματάκι όσον αφορά το καπάκι που αν είσαι ψείρας δεν το κάνεις, αν όμως είσαι ΟΚ με τη συνείδησή σου του "δίνεις και καταλαβαίνει!"

Το πρόβλημα είναι το εξής:
Το ΜΚ5 είναι καθαρόαιμο επαγγελματικό μηχάνημα με αποτέλεσμα να λείπουν οι υποδοχές για τις βίδες των μεντεσέδων.

Θα πρέπει ή να τρυπήσεις το σασσί με τρυπανάκι και να βάλεις τους μεντεσέδες, ή να βιδώσεις κατ' ευθείαν τη βίδα πάνω στο σασσί. Επίσης να έχεις υπ' όψην σου οτι εσωτερικά του σασσί υπάρχουν λάμες που είναι στο ύψος των μεντεσέδων και έχουν άμεση σχέση με τη σωστή τους στήριξη για να μην έχει πρόβλημα το ελατήριο, αλλά και το ίδιο το καπάκι.

Λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω αλλά στο ΜΚ5 απουσιάζουν...
Θα πρέπει να ανοίξεις το μηχάνημα και να τοποθετήσεις νεες, που κι αυτές θα τις προμηθευτείς από Intertek.

Και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί μπορεί να γίνει ανεπανόρθωτη ζημιά (την έχουν πάθει αρκετοί). Εαν αποφασίσεις να το τολμήσεις (ψυχολογικό είναι αν αισθάνεσαι ΟΚ το κάνεις χαλαρά), αγοράζεις τους μεντεσέδες από την Intertek και προχωράς... Πρόσεξε γιατί το πλήρες σετ (με τα λαμάκια) είναι διαφορετικό από τον σκέτο μεντεσέ για το καπάκι ή για το σασσί.

Εγώ πάντως δε γούσταρα να το μακελέψω και κατέληξα να αλλάξω το ΜΚ5 με ΜΚ2!
Είχα βέβαια την επιλογή, γιατί πρόλαβα στην παραγωγή και τα δυο...

Καλορίζικο και καλές αναλογικές ακροάσεις!:444:

Reaction score
1.815

Να σε δω να αγοράζεις δίσκους 180gr, να ολοκληρωθεί ο κύκλος!
1. Είσαι προδότης!
2. Είσαι προδότης!
3. Είσαι προδότης!

Καλορίζικο καλοάκουστο βρε!:107:
Νάτος σιγά-σιγά αρχίζει να ψάχνεται!!
Επίτηδες το έκανε βρε .......................για να αποδείξει οτι τα ψηφιακά παίζουν καλύτερα
Κάτι τέτχια κάνει ................................................και μετά μου ψάχνεται ο Βλάσης για Amazon,Clearaudio κλπ
Μπα... δεν καταλάβατε ρε παιδιά?
Όλοι μας γουστάρουμε το "παιχνίδι"!:116:

Εξ' άλλου... από παλαιώθεν ήταν κατασταλαγμένος και καψούρης με το σπορ!

:204:

"Click"

(Κι ο Βλάσσης τα ίδια προβλέπω να κάνει σε λίγο καιρό..)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo