Technics SL-1200 CLUB

Y

Yiannis_B

Guest
Απάντηση: Technics SL-1200 CLUB

Myths (Vinyl) :Belt-driven turntables are better than direct-drive turntables

Belt drives are far easier to implement than direct drives, easier to improve, and arguably easier to repair. Well built direct drives have speed and rumble tolerances as good or better than well built belt drives.

Subjective claims to the improved musicality and audio quality of belt drives are disputed and not well agreed upon by all listeners.

Belt drives hold their value just as poorly in the used market as direct drives.

Direct drive motors tend to last a very long time (some original-model SL1200s may still run without any maintenance). Belt drives need new belts on a semi-regular basis and tend to have noisier motors at the same price ranges as direct drives.

There is a common myth that a direct drive will "hunt" for the correct speed and cause audible speed variations. This has no basis in reality.

It is believed that direct drives are better at handling dynamic stylus friction than belt drives, except in cases of very poor direct drives or very good belt drives.

Some examples do exist of direct drives of inferior quality.

Stock tonearms on direct drives tend to be much less expensive than the tonearms that come with belt drives at similar price points.

Αχά! :116:

http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=Myths_(Vinyl)

Reaction score
11

Myths (Vinyl) :Belt-driven turntables are better than direct-drive turntables

Πάει ο μύθος! Οι άνθρωποι της Garrard δηλώνουν πως αγόραζαν...Technics!

http://http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?68231-TO-ORIGINAL-TO-SL-1200-(OXI-MK-II)-TECHNICS&p=1558563#post1558563

Direct drive motors tend to last a very long time (some original-model SL1200s may still run without any maintenance).

Aπόλυτα ακριβές! Έτσι συμβαίνει και με το δικό μου ORIGINAL MK1 SL-1200!

:107:

Reaction score
29.520

αν ξέρετε κάποια αξιόπιστη λύση σπρέχεν μπίτε που λένε και οι ηγήτορές μας. επίσης σκέπτομαι να τοποθετήσω άλλο βραχίονα, παρόλο που προσωπικώς δεν συμφωνώ με την απαξίωση του μαμίσιου. ένας sme 3009 ή ο 309 (με φωτιά στην καταταλαιπωρημένη πιστωτική μου) θα έκανε την διαφορά, ή για το φετίχ θα μου έρχονται τα μπουγιουρντί; Ρωτώ φυσικά αν έχετε πειραματισθεί με αλλαγή βραχίονος. Ευχαριστώ προκαταβολικώς.
Για βραχίονα , εγω εχω αλλάξει , με τον jelco sa 370h, περίπου στα 300$ απο ebay.θεωρώ οτι άξιζε τον κόπο , every penny of it,
για τροφοδοτικό μην ασχοληθείς , δεν αξίζει τον κόπο , λεφτά θα πετάξεις χωρίς αποτέλεσμα.

Reaction score
8.905

Το Technics σου δεν χρειάζεται εξωτερικό τροφοδοτικό, αυτό είναι (παλαιό) κουσούρι από το SP-10... και κατα την γνώμη μου εάν δεν ακούγετε καλά-σωστά... πρέπει να ασχοληθείς (εξαντλήσεις) με το θέμα κεφαλή (αυτό δεν σημαίνει έξοδα πολλά) και έπειτα με όλα τα υπόλοιπα.

Reaction score
22

θα το χρησιμοποιήσω ως δεύτερο σύστημα με φόνο το ear 834p και ενισχυτή τον audia flight one (ένα σχεδόν custom aeolos με ΚΤ120 kai ξεχωριστό τροφοδοτικό με λαμπάτη ανόρθωση των τσακιριδαίων τον έστειλε στην Β΄κατηγορία...). ηχεία μάλλον τα harbeth shl 5 που ήδη έχω 5 χρόνια. κεφαλή ή θα στείλω, μέσω του γνωστού αντιπροσώπου, την benz ace l που έχω από παληά για αναβελόνωση και αλλαγή καντιλέβερ (οπότε θα την παραλάβω το 2015 σε δραχμές ή τούρκικες λίρες) ή θα αγοράσω μία mc μάλλον με 500-700 ευρω. στο κύριο και καλά πικάπ μουproject rpm 9.1x με όλες τις αναβαθμίσεις (τροφοδοτικό, βάση κοκ) χρησιμοποιώ μία grado των 1.500 ευρω. Αν και το Project το έχω σκυλοβαρεθεί. θέλω 2 Plug and play Πικάπ για την συλλογή μου (περί τις 3.000 δίσκοι πολύ συλλεκτικοί και αυθεντικοί). Και φυσικά ένεκα της συλλογής καλώς ή κακώς τα πικάπ δεν πρέπει να είναι σαπάκια.

Reaction score
22

...πολλοί εξ αυτών συλλεκτικοί και αυθεντικοί, όχι "πολύ συλλεκτικοί και αυθεντικοί"¨. λάτρης του βινυλίου είμαι με τάσεις φετιχισμού όχι φετιχιστής ακραιφνής...

Reaction score
8.905

@vassfass
Από ότι φαίνεται έχεις πάρει τις αποφάσεις σου... άρα η γνώμη μου ίσως σε μπερδέψει... :422: :437:

Reaction score
22

συνονόματε οι αποφάσεις από διεθνή συνέδρια μέχρι πικάπ sanyo είναι για να ανακαλούνται:201:

Reaction score
8.905

συνονόματε οι αποφάσεις από διεθνή συνέδρια μέχρι πικάπ sanyo είναι για να ανακαλούνται:201:
Φίλε Βασίλη, εγώ είμαι οπαδός των άλλων (κακών) τεχνών, δηλαδή των ΜΜ, τώρα εάν σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς με κάτι διαφορετικό (πίστεψε με αξίζει)... ξεκίνα από το εδω θέμα και εδώ είμαστε.

Reaction score
59

Καλημέρα σας!
Παρακαλώ ζητώ την βοήθειά σας. Ηρθαν στα χέρια μου 2 ΜΚ ΙΙ τα οποία όμως σάπιζαν σε μία αποθήκη.
Τα δοκίμασα και λειτουργούν, αλλά καταλαβαίνουμε όλοι πως λειτουργούν!
Τα θέματα που πρέπει να λύσω ώστε να αναστηθούν είναι
Καθάρισμα-γυάλισμα (πλατώ-βραχίονες-βάση βραχίονα κουμπιά κλπ)
ανακαλωδίωση
pitching
καπάκια και οι βάσεις τους (πιθανότατα)...

Λόγω έλειψης know how θα ήθελα τις συμβουλές σας που μπορώ να απευθυνθώ (να μην με γδάρουν)
Τι μπορώ να κάνω μόνος μου ? και πως θα μπορούσα να ξεκινήσω? Τι μπορώ να διαβάσω? Που μπορώ να βρω φτηνά ανταλλακτικά?

Ειναί πολλά αυτά που ζητάω αλλά σ'ιγουρα μπορείτε να με κατανοήσετε.... τα κουκλιά σάπιζαν!

Ευχαριστώ εκ των προταίρων

Reaction score
169

Ένα 90% μπορείς να τα κάνεις μόνος αν πιάνουν τα χέρια σου.
Κατέβασε το manual απ το vinyl engine και ρίξε μια ματιά.

ryk

Reaction score
925

.....
Ευχαριστώ εκ των προταίρων
Όντως φίλε μου με το manual ανά χείρας μπορείς να τα κάνεις σχεδόν όλα, αρκεί να ξέρεις να ξεβιδώνεις βίδες(!) και να χρησιμοποιείς την λογική σου (π.χ. κλειδώνουμε τον βραχίονα πριν τις εργασίες).
Η ανακαλωδίωση (δεν την έχω επιχειρήσει) πρέπει να είναι πιο μπελαλίδικη.
:619:

Reaction score
169

Η ανακαλωδίωση (δεν την έχω επιχειρήσει) πρέπει να είναι πιο μπελαλίδικη.
:619:
Πανεύκολη είναι. Το πιο πολύπλοκο που έχεις να κάνεις είναι να περάσεις τα καλώδια μέσα από τη βάση. Εγώ τά 'λυσα αυτά με συνοπτικές διαδικασίες έχοντάς τα χύμα κατευθείαν από το βραχίωνα στο rca. Μόνο πρέπει να προσέξεις την κλίση του να μην εμποδίζει την κίνηση του βραχίωνα

Reaction score
59

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, αλλά τα χέρια μου δεν πιάνουν ιδιαίτερα και μάλλον θα τα κάνω σκατά! Επίσης βλέπω ότι πέρα από γνώσεις θέλει χρόνο. Θα το προσπαθήσω αλλά σε περίπτωση που κολλήσω υπάρχει κανένας μερακλής τεχνικός να απευθυνθώ?

Ευχαριστώ πολύ

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.454

@charisjp: Για να μην διερωτάσαι τι εννοεί ο delamostre :137:, στείλε ένα pm στον Κώστα Παπά. Ίσως να μπορεί να σε βοηθήσει.

Reaction score
0
Απάντηση: SL-1200MKII CLUB

Φιλαράκια καλησπέρα,
με αφορμή αυτό εδώ το θέμα έκανα εγγραφή στο AVsite! Το παρακολουθώ καιρό αλλά με το που είδα κάτι που με άγγιξε τόσο πολύ είπα να κάνω την αρχή μου. Καλώς σας βρήκα!!! Αν κάνω κάποια λάθη ας είστε επιεικίις μαζί μου γιατί είναι το πρώτο μου post & σίγουρα θα χρειαστώ την πολύτιμη βοήθεια σας.
Διάβασα & είδα αρκετά πάνω στο θέμα και το μόνο που θέλω να πω είναι "KEEP THE LEGEND ALIVE"

ο δικός μου ψυχοθεραπευτής:
https://picasaweb.google.com/110308548377616651088/November272012#5815470151327004802

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.507
Νεότερο μέλος
Παναγιώτης2009_