ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΝΕΡΩΜΑ ΜΕ YAMAHA RX-797

Reaction score
2
Απάντηση: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΝΕΡΩΜΑ ΜΕ YAMAHA RX-797

ρε παιδια ο ηχος ειναι καθαρα θεμα γουστου το πως θελεις ν ακουγεται.Και η ενταση και αυτη ειναι θεμα απαιτησεων.. Το προβλημα εδω με τον golfmk3gt ειναι να επιβεβαιωσει οτι ο ενισχυτης που εχει στα χερια του αποδιδει κανονικα χωρις να εχει καποιο ελλατωμα. Δηλαδη πρεπει να παει να ακουσει εναν αλλο 797 ή να τον εξυπηρετησει καποιος που εχει 797 να τον παει σπιτι του..

ika

News
Reaction score
16.053

....δεν μας τα κανεις πιο λιανα..............
Μαλλον το θεμα sub-out ειναι που κανει την δουλεια......σου λεει αμα θες ογκο και μπασα......παρε sub woofer !!!!
Χοντρικά, ο 496 με 150mv σήμα στην είσοδο δινει 85W στην έξοδο όταν το VOLUME είναι στο full (0db). O 797 θέλει 200mV σήμα για να δώσει 100W στο τέρμα του. Αν τώρα δίνετε σήμα από CDρ που πιθανά θα είναι 2V, τότε και οι δύο υπεροδηγούνται και σηνεπώς δίνουν την πλήρη ισχύ τους πιο πρίν, έχοντας δηλ το VOLUME χαμηλώτερα. Επίσης μπορεί να υπάρχει διαφορά και στα ποτεντιόμετρα του volume, πχ το ένα να είναι λογαριθμικό και το άλλο γραμμικό. Δείτε τις διαβαθμίσεις των db του VOLUME πάνω στην πρόσοψη, αν είναι ίδιες ή διαφορετικές.

Η έξοδος SUΒ με έβαλε σε σκέψεις, μήπως δηλαδή υπήρχε κάποιο advance menu, που την ενεργοποιεί/απενεργοποιεί, επιλέγει την συχνότητα που κόβει κλπ, όπως με τους AV ενισχυτές και έτσι μήπως έστελνε στα κύρια ηχεία διαφορετικό σήμα. Όμως ο gia_nnis που τον έχει λέει οτι δεν υπάρχει τέτοιο menu. Φαντάζομαι όμως ότι δεν έχει σχεδιαστεί για να παίζει μόνιμα με SUB, το manual δεν λέει κάτι για την συνδεσμολογία και τις επιλογές των ηχείων με SUB; Δηλ μπορείς να βάλεις όποιο ηχείο θέλεις με όποιο SUB θέλεις;

Ελέγξατε την πολικότητα στα καλώδια των ηχείων; Μήπως έχουν μπεί ανάποδα και για αυτό δείχνει πιο ασθενικός;

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.171

Αυτό το τελευταίο περί πολικότητας καλωδίων το έλεγξε ο ατυχής κάτοχος?

Reaction score
19

Επίσης να ελέγχξης και το δεξί-αριστερό απο την πηγή στον ενισχυτή διότι και ΄γω είχα φάει ένα σοκ τέτειου τυπου και μόλις το διόρθωσα ήρθαν όλα στη θέση τους.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Ελέγξατε την πολικότητα στα καλώδια των ηχείων; Μήπως έχουν μπεί ανάποδα και για αυτό δείχνει πιο ασθενικός;
Αυτό το τελευταίο περί πολικότητας καλωδίων το έλεγξε ο ατυχής κάτοχος?
Το είχα σκεφτεί κι εγώ, αλλά το παιδί έχει βάλει κι άλλα ηχεία πάνω, με όλα λάθος έγινε?

Y

Yiannis_B

Guest

Πάρε ένα άλλο ζευγάρι interconnects, και σύνδεσε με αυτά την πηγή στον ενισχυτή, σε άλλη θέση πηγής από αυτή που χρησιμοποιείς.

Αν μπορείς άνοιξε το καπάκι του ενισχυτή και δες αν οι συνδέσεις του pre-board με τα υπόλοιπα μέρη είναι Ο.Κ (με τον ενισχυτή εκτός τροφοδοσίας). Κάτι μπορεί να ξεκούμπωσε μερικώς κατά την μεταφορά.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.171

Πάρε ένα άλλο ζευγάρι interconnects, και σύνδεσε με αυτά την πηγή στον ενισχυτή, σε άλλη θέση πηγής από αυτή που χρησιμοποιείς.

Αν μπορείς άνοιξε το καπάκι του ενισχυτή και δες αν οι συνδέσεις του pre-board με τα υπόλοιπα μέρη είναι Ο.Κ (με τον ενισχυτή εκτός τροφοδοσίας). Κάτι μπορεί να ξεκούμπωσε μερικώς κατά την μεταφορά.
Γιάννη δε στέκει αυτό που λες.

Reaction score
0

Τα παραλές... Εδώ ο δικός μου... με 12" ηχεία...

ελα να κανουμε τραμπα και δοκιμες λοιπον........

Last edited by a moderator:

Reaction score
0

Παιδια τα καλωδια ηχειων ειναι μια χαρα.....
+ στο κοκκινο και - στο μαυρο !!!!

Λετε να ειναι τα rca inputs ???
Οκ....το cd input ειναι και πιο ευαισθητο απο την yamaha και παιζει σαφως καλυτερα απο οταν ακουω ραδιο....που να συνδεσω και το cd σε κανα πιο αναισθητο input......
γελια που θα κανουμε.....

ika

News
Reaction score
16.053

Τώρα που βλέπω το manual, μου φαίνεται περίεργο να έχει μόνο 260W μέγιστη κατανάλωση. Πάντως από κριτικές και γνώμες κατόχων στο internet τα πάει καλά.

Reaction score
725

στειλε το στην αντιπροσωπεια.ειναι σε εγγυηση.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.171

Παιδια τα καλωδια ηχειων ειναι μια χαρα.....
+ στο κοκκινο και - στο μαυρο !!!!

Λετε να ειναι τα rca inputs ???
Οκ....το cd input ειναι και πιο ευαισθητο απο την yamaha και παιζει σαφως καλυτερα απο οταν ακουω ραδιο....που να συνδεσω και το cd σε κανα πιο αναισθητο input......
γελια που θα κανουμε.....
NOPE, ολες οι line level είσοδοι , έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά. 200mv 47 kohms, μερικές σε πιο παλιά μηχανήματα ήταν και 150mv , δεν παίζει με τίποτα θέμα αναισθησίας των εισόδων.
Δεν ξέρω μήπως παίζει κανά λάθος στο κρος του ηχείου , με ανάποδη πολικότητα απο λάθος σύνδεση.Αλλά μπα μαλακία είπα , αμα ήταν θα έπαιζε και με τον άλλο έτσι.
Δεν έχει επέλθει καμία άλλη αλλαγή πλην του ενισχυτού , ετσι?

Reaction score
0

Απλα και μονο ο ενισχυτης αλλαξε !!!
Λες να τα βαλω αναποδα (λαθος δηλαδη) τα καλωδια + & - και να ξεσκιστει ετσι
στα μπασα και τα πριμα ??? :lolsign:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.171

Μπα το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να παίζεις εκτός φάσης. Θα σου έλεγα , αν μπορέσεις να κάνεις συγκριτικό με τον άλλο που εχει κάποιος άλλος εδω μέσα, στο χώρο σου , με τα δικά σου συνοδά. Να δεις τι γίνεται,και αν είναι το ίδιο , τον πουλάς και παίρνεις κάτι άλλο.Αν δεν είναι το ίδιο , πάει service και ο θεός βοηθός.

ika

News
Reaction score
16.053

Δεν κάνετε και μια δοκιμή με την φάση τροφοδοσίας των συσκευών; Οπως βλέπετε απο την πισω μεριά την υποδοχή του καλωδίου ρεύματος στον YAMAHA, ο δεξιός ακροδέκτης στην υποδοχή πρέπει να είναι ο ουδέτερος. Για σιγουριά όμως μόνο αν δείτε εκεί που καταλήγει στην πλακέτα, θα πρέπει να αναγράφονται L(ine) & N(eutral).
Συνδέστε το καλώδιο στον ουδέτερο της μπρίζας, ομοίως και τις άλλες συσκευές. Μήπως αλλάξει ο ήχος, το λέω εκ πείρας.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.171

Δλδ πόσο θα μπορούσε να αλλάξει ο ήχος ?
Ο μετ/στής δεν ξέρει και δεν τον ενδιαφέρει , απο που μπαίνει και απο βγαίνει η τάση. Μετά δε, απο τον μετ/στή υπάρχει το κύκλωμα ανόρθωσης με διόδους πυκνωτές, ενίοτε ολοκληρωμένα κυκλώμτα η τρανζίστορς , άλλους πυκνωτές τοπικές σταθεροποιήσεις και πάει λέγοντας, και συζητάμε ακόμα για την ορθή φάση της τροφοδοσίας?

Reaction score
1.187

Έτσι όπως το λες θα έπρεπε να είναι. Στην πράξη όμως δεν είναι, υπάρχουν διαφορές στον ήχο ανάλογα σε ποιον ακροδέκτη μπαίνει η φάση.
Και είναι και μετρησημες οι διαφορές στο ρεύμα που "διατρέχει" το σασί.

ika

News
Reaction score
16.053

Προς komhst & John Markou
Όσο και να φαίνεται περίεργο, στο δικό μου σύστημα υπάρχει οφθαλμοφανέστατη(?) διαφορά στον ήχο και στον βόμβο, όταν δεν τα έχω συνδέση όλα με την φάση. Δεν ξέρω να το εξηγήσω, αλλά είμαι παθών. Και εγώ δεν το πίστευα, μέχρι που το είδα.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.171

Έτσι όπως το λες θα έπρεπε να είναι. Στην πράξη όμως δεν είναι, υπάρχουν διαφορές στον ήχο ανάλογα σε ποιον ακροδέκτη μπαίνει η φάση.
Και είναι και μετρησημες οι διαφορές στο ρεύμα που "διατρέχει" το σασί.
Τάσο κανένα ρεύμα δεν διατρέχει το σασί. Αν υπάρχει εστω και υποψία ρεύματος στο σασί τότε το μηχάνημα έχει διαροή , και συνεπώς πρόβλημα.Αν δεν γειώνεται , και εχει διαροή είναι επικύνδυνο.
Οσο για τις μετρήσιμες διαφορές πες μου.

Όσο και να φαίνεται περίεργο, στο δικό μου σύστημα υπάρχει οφθαλμοφανέστατη(?) διαφορά στον ήχο και στον βόμβο, όταν δεν τα έχω συνδέση όλα με την φάση. Δεν ξέρω να το εξηγήσω, αλλά είμαι παθών. Και εγώ δεν το πίστευα, μέχρι που το είδα.
Εχει πρόβλημα το μηχάνημα. Αν υπάρχει βρόχος γειώσεως είναι επόμενο να υπάρχει βόμβος.Θέλει κοίταγμα το μηχάνημα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.347
Members
38.448
Νεότερο μέλος
Evaggelos_pnk