ΨΥΞΙΣ ΤΕΛΙΚΟΥ

Reaction score
15.469
ο προεδρος το ελικοπτερακι το στροφειο καλοκαιρι ζεστη τελικος ενα πρωι ψιλοβρεχε τρια πουλακια καθονταν

ika

News
Reaction score
16.756
Απάντηση: ΨΥΞΙΣ ΤΕΛΙΚΟΥ

Ωραίο, μερικές πληροφορίες παρακαλώ

1. προς τα που είναι η φορά του αέρα;
2. τα ανεμιστηράκια αυτά δεν έχουν κραδασμούς;
3. δεν ακούγονται;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Έχω μερικές παρατηρήσεις
1. Ο χώρος είναι πολύ μικρός για τη σωστή λειτουργία των ανεμιστήρων
2. Υπάρχουν πολύ καλύτεροι και εξίσου φτηνοί ανεμιστήρες π.χ. Antec TwoCool 140 με ή χωρίς LEDs
3. Τα leds τι τα θέλεις;;;;;;:biggrin:

Reaction score
15.469
Re: Απάντηση: ΨΥΞΙΣ ΤΕΛΙΚΟΥ

Ωραίο, μερικές πληροφορίες παρακαλώ

1. προς τα που είναι η φορά του αέρα;
2. τα ανεμιστηράκια αυτά δεν έχουν κραδασμούς;
3. δεν ακούγονται;
1.η φορα του αερα πρεπει να ειναι τετοια που να υποβοηθα τον φυσικο "δρομο" που ακολουθει ο αερας μεσα στη συσκευη,δηλαδη συνηθως τα ανεμιστηρακια πρεπει να ρουφανε αερα αν μπουν απο πανω και αντιστροφα
2.ναι,λιγα πραγματα ,στη συγκεκριμενη κατασκευη ειναι κολλημενα στο ξυλο ,το οποιο εχει απο κατω λαστιχενια ποδαρακια,μπορεις να βαλεις και λιγο blue tack
3. ακουγονται ! 23db λεει ο κινεζος αλλα εγω τα βαζω μπροστα για 5-10 λεπτα οταν ζεσταθει το μηχανημα ,το ψυχω και τα κλεινω-αμα παιζεις σε σταθμες ακροασης δεν ακουγεται τιποτα

Reaction score
15.469
Έχω μερικές παρατηρήσεις
1. Ο χώρος είναι πολύ μικρός για τη σωστή λειτουργία των ανεμιστήρων
2. Υπάρχουν πολύ καλύτεροι και εξίσου φτηνοί ανεμιστήρες π.χ. Antec TwoCool 140 με ή χωρίς LEDs
3. Τα leds τι τα θέλεις;;;;;;:biggrin:
1. εννοεις απο πανω ? απο κατω ? εγω παντως νιωθω ικανοποιητικη ροη αερα
2. ευχαριστω,θα το ψαξω αυτους τους πηρα με 6 κατι ευρω το κομματι
3. τα ΜΠΛΕ LEDs ειναι HI-END !!!! :lolsign:

ika

News
Reaction score
16.756

Για δες και τους PAPST. Ακριβότεροι αλλά άλλη κλάση.

Reaction score
15.469
εκεινο που χρειαζεται ειναι να 'ναι super silent και καποια ρυθμιση στις στροφες για να δουλευουν συνεχως ισως, πιο σιγα και αρα πιο αθορυβα

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.675

Κάνε μια δοκιμή αν θες.

Βάλε σκέτους τους ανεμιστήρες όρθιους στο πίσω μέρος του τελικού και να διώχνει τον αέρα προς τα πίσω.

Reaction score
29.564

Παλιό κόλπο Γιώργο , αλλά θορυβώδες. Η καλύτερη λύση είναι 120άρια fans, σχεδόν κολλημένα επάνω στο μηχάνημα , που να δουλεύουν με 3 volts dc, ισα ισα δλδ να τραβάνε λίγο απο την λαύρα που αναδύεται απο τις γρύλιες εξαερισμού. Ορθια ακούγονται πιο πολύ και είναι λιγότερο αποδοτικά.Τα εχω δοκιμάσει ολα.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.675

Μάιστα. :smile:

gonis

Luger
Reaction score
12.454

Μπορεις να μεγαλωσεις την αποσταση του πανω ρακ για φυσικο εξαερισμο.
Επισης μπορεις να παρεμβαλεις θερμομετρο και να δουλευουν απο μια θερμοκρασια και πανω.Το εχει κανει γνωστος μου.Τα led θα τα καταργουσα...

Reaction score
15.469

Παλιό κόλπο Γιώργο , αλλά θορυβώδες. Η καλύτερη λύση είναι 120άρια fans, σχεδόν κολλημένα επάνω στο μηχάνημα , που να δουλεύουν με 3 volts dc, ισα ισα δλδ να τραβάνε λίγο απο την λαύρα που αναδύεται απο τις γρύλιες εξαερισμού. Ορθια ακούγονται πιο πολύ και είναι λιγότερο αποδοτικά.Τα εχω δοκιμάσει ολα.
Ετσι. Η κατασκευη μου ειναι mobile οποτε εχω δοκιμασει διαφορες θεσεις.Εαν μπει ενα dimmer για να ριξω τις στροφες στα fans νομιζω θα κανω καλυτερη δουλεια στο θεμα θορυβου σε χαμηλες εντασεις (αυτο ειναι το μονο προβληματικο σημειο της κατασκευης). Εχω ακουσει ομως οτι τα dimmer βγαζουν θορυβο ηλεκτρομαγνητικο πως τον λενε....

Reaction score
15.469

Μπορεις να μεγαλωσεις την αποσταση του πανω ρακ για φυσικο εξαερισμο.
Επισης μπορεις να παρεμβαλεις θερμομετρο και να δουλευουν απο μια θερμοκρασια και πανω.Το εχει κανει γνωστος μου.Τα led θα τα καταργουσα...
Η αποστασις ειναι ηδη γυρω στα 12 με 13 εκατοστα απο το πανω ραφι...ποσο να παει ...
Το θερμομετρο ακουγεται καλη ιδεα...καποιο link ?
τα ΜΠΛΕ LEDs ειναι HI-END !!!! :rofl:

Reaction score
15.469
επισης αν βαλω εναν μετασχηματιστη απο παλιο κινητο 5v 300mA θα πεσουν οι στροφες σωστα ?

Reaction score
1.391

ειχα φτιαξει κατι παρομοιο , αλλα με σιδερενια ανεμιστηρια στα 220 βολτ. και κανονικα συνδεση με ρεοστατη.

αν δουλεουν συνεχεια και στο φουλ φερνουν το μηχανημα σε θερμοκρασια "μη ακροασης"...

απο την αλλη αν γινετε μανιουαλ , ανοιξε(γιατι ζεσταθηκε νομιζω) ,και κλεισε, (οκ νομιζω κρυωσε), παλι δεν ειναι σωστο.

ισως το καλυτερο να ηταν ενεργοποιηση με καποιου ειδους θερμοστατη..

ωραιο θεμα παντως.... καλοκαιρινό...

Reaction score
29.564

Δεν χρειάζεται τίποτα απο ολα αυτά, ενα pack,ρυθμιζόμενο που τροφοδοτεί τα φανς με dc τάση απο 3v μέχρι 12vdc, είναι οτι πρέπει . Τορυθμίζεις στα 3 η 4,5 v και τελείωσε το εργο. Λεω 4,5 γιατί μερικά φανς δεν ξεκινάνε καν με 3v.

ika

News
Reaction score
16.756

1. Ο μτσχ από κινητό με 300mA είναι αρκετός για το ρεύμα που θέλουν οι δύο ανεμιστήρες;
2. για pack ρυθμιζόμενο που λέει ο John Markou, κάτι τέτοιο εννοεί πχ ή και μεγαλύτερο, ανάλογα με το τι ρεύμα τραβάνε τα ανεμιστηράκια.

Reaction score
15.469

1. Ο μτσχ από κινητό με 300mA είναι αρκετός για το ρεύμα που θέλουν οι δύο ανεμιστήρες;
2. για pack ρυθμιζόμενο που λέει ο John Markou, κάτι τέτοιο εννοεί πχ ή και μεγαλύτερο, ανάλογα με το τι ρεύμα τραβάνε τα ανεμιστηράκια.
1. δεν γνωριζω ,αλλα εχω διαθεση να τον κανιβαλισω...:focus:
2. ευχαριστω

Reaction score
29.564

Βάλε το πακ , γιατί με το μτσχ απο το κινητό δεν θα μπορείς να αυξομειώνεις τάση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis