- Reaction score
- 15.469
1.η φορα του αερα πρεπει να ειναι τετοια που να υποβοηθα τον φυσικο "δρομο" που ακολουθει ο αερας μεσα στη συσκευη,δηλαδη συνηθως τα ανεμιστηρακια πρεπει να ρουφανε αερα αν μπουν απο πανω και αντιστροφαΩραίο, μερικές πληροφορίες παρακαλώ
1. προς τα που είναι η φορά του αέρα;
2. τα ανεμιστηράκια αυτά δεν έχουν κραδασμούς;
3. δεν ακούγονται;
1. εννοεις απο πανω ? απο κατω ? εγω παντως νιωθω ικανοποιητικη ροη αεραΈχω μερικές παρατηρήσεις
1. Ο χώρος είναι πολύ μικρός για τη σωστή λειτουργία των ανεμιστήρων
2. Υπάρχουν πολύ καλύτεροι και εξίσου φτηνοί ανεμιστήρες π.χ. Antec TwoCool 140 με ή χωρίς LEDs
3. Τα leds τι τα θέλεις;;;;;;![]()
Ετσι. Η κατασκευη μου ειναι mobile οποτε εχω δοκιμασει διαφορες θεσεις.Εαν μπει ενα dimmer για να ριξω τις στροφες στα fans νομιζω θα κανω καλυτερη δουλεια στο θεμα θορυβου σε χαμηλες εντασεις (αυτο ειναι το μονο προβληματικο σημειο της κατασκευης). Εχω ακουσει ομως οτι τα dimmer βγαζουν θορυβο ηλεκτρομαγνητικο πως τον λενε....Παλιό κόλπο Γιώργο , αλλά θορυβώδες. Η καλύτερη λύση είναι 120άρια fans, σχεδόν κολλημένα επάνω στο μηχάνημα , που να δουλεύουν με 3 volts dc, ισα ισα δλδ να τραβάνε λίγο απο την λαύρα που αναδύεται απο τις γρύλιες εξαερισμού. Ορθια ακούγονται πιο πολύ και είναι λιγότερο αποδοτικά.Τα εχω δοκιμάσει ολα.
Η αποστασις ειναι ηδη γυρω στα 12 με 13 εκατοστα απο το πανω ραφι...ποσο να παει ...Μπορεις να μεγαλωσεις την αποσταση του πανω ρακ για φυσικο εξαερισμο.
Επισης μπορεις να παρεμβαλεις θερμομετρο και να δουλευουν απο μια θερμοκρασια και πανω.Το εχει κανει γνωστος μου.Τα led θα τα καταργουσα...
καποιο link για να καταλαβω τι εννοεις...ενα pack,ρυθμιζόμενο που τροφοδοτεί τα φανς με dc τάση
1. δεν γνωριζω ,αλλα εχω διαθεση να τον κανιβαλισω...1. Ο μτσχ από κινητό με 300mA είναι αρκετός για το ρεύμα που θέλουν οι δύο ανεμιστήρες;
2. για pack ρυθμιζόμενο που λέει ο John Markou, κάτι τέτοιο εννοεί πχ ή και μεγαλύτερο, ανάλογα με το τι ρεύμα τραβάνε τα ανεμιστηράκια.