CRT κανένας άλλος;

Reaction score
364
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CRT κανένας άλλος?

:biggrin: !!!!!
...έχουν βγει κι άλλα δισκάκια παρόμοια,blue ray τα λένε:whistling:
Αλήθεια; Πρώτη φορά το ακούω. Είναι βαμμένα μπλέ;

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893
Απάντηση: CRT κανένας άλλος?

Ναι !!!!!!

...μην ασχοληθείς όμως,όπου νά'ναι έρχεται και το 4Κ που θα αναδείξει καλύτερα τις δυνατότητες του 7ιντσου !!!!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
112.267

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277

Αχ καλόπαιδα.
Eχετε άχτι τα CRT.

Μονο που ξεχασατε οτι οταν μερικοί εδω μέσα βλέπαμε με τους "παλιοCRT", εστω αυτα τα ταπεινά LD & DVD, στις 5 πρώτες σελίδες που παρακολουθούσατε είχατε την εντύπωση οτι συζητάγαμε για επίτοιχο φωτιστικό ιωδίνης κήπου με φωτοκύταρο.

Μπορεί να μην το μαρτυράτε αλλά κάπως έτσι μπήκατε εδω μέσα, για πχ o Zizik.....
Εψαχνε ένα ψαγμένο Review για φωτιστικά κήπου (είναι και στρεματα ο ρημάδης), πάτησε πάνω στις διαφημίσεις του google και μας βρήκε!
Θα μου πεις, τελικά πήρε και προβολέα και βιντεοπροβολέα....
Ναι αλλα πάνω στο μπέρδεμα τα πήρε λάθος και αγόρασε το βιντεοπροβολά και οχι το προβολέα......Λάθη του αποθηκάριου.....(παιδί, οπότε θες πέρνα να στον αλλαξω, να σου δώσω ένα απο τους καλούς)

Τέλος πάντων ΕπσοΜπενκιουδάρηδες συμμαζευτείτε.
Μη βάλω τα άμφια.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.826
Re: Απάντηση: CRT κανένας άλλος?

Τι λες ρε φιδέμπορα; :roflmao: Και βέβαια είχα CRT, το '98 τον έβγαλα στον κήπο για φωτιστικό. Σε σένα ήρθα όταν κάηκε το πράσινο λαμπιόνι και φαινόταν ο κήπος mauve.

Reaction score
364
Re: Απάντηση: CRT κανένας άλλος?

Ναι !!!!!!

...μην ασχοληθείς όμως,όπου νά'ναι έρχεται και το 4Κ που θα αναδείξει καλύτερα τις δυνατότητες του 7ιντσου !!!!
Ά μπραβο! Αυτό μάλιστα!

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Ξέχασαν όλοι εδώ μέσα, ότι όταν οι CRT είχαν εικόνα, οι ψηφιακοί έδειχναν αυτό το σύρμα που έχουν για τις κότες
να δείτε πώς το έλεγαν ρε γαμώτο!!! :biggrin::biggrin::biggrin:

ΥΓ. Ακόμα περιμένω κάποιον με ψηφιακό να μου πει ότι έχει γράψει 15000 ώρες, μετά θα συζητήσουμε! :roflmao:

abcd

Super Moderator
Reaction score
112.267

Ακόμα περιμένω κάποιον με ψηφιακό να μου πει ότι έχει γράψει 15000 ώρες, μετά θα συζητήσουμε! :roflmao:
Ο Ζιζίκ!

Reaction score
364
Νομίζω ότι άλλος ήταν ο αρχικός σκοπός του νήματος: Αν υπάρχουν ακόμη χρήστες crt προβολέων ώστε να ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις. Με αυτό το σκεπτικό μπήκα και απάντησα ότι έχω και εγώ τέτοιο προβολέα και πως στέκεται ακόμη σήμερα.
Όμως οι περισσότερες απαντήσεις έγιναν είτε με χιούμορ το οποίο σαφώς και χρειάζεται μέχρι ένα σημείο, είτε με ειρωνεία ώστε να θεωρούμαστε "γραφικοί" που χρησιμοποιούμε ακόμη τέτοιου τύπου μηχανήματα, ο καθένας για τους δικούς του λόγους είτε είναι έλειψη χρημάτων για αγορά νέου, είτε είναι αγάπη για τη συγκεκριμένη τεχνολογία είτε γιατί αγοράστηκε με θυσίες έναντι αξιοσέβαστου ποσού κλπ.

Προσωπικά σταματώ εδώ κάθε περαιτέρω διάλογο μιας και δεν έχει νόημα το κατ' επανάληψη "χιούμορ" από μέλη που όπως φαίνεται δεν έχουν στην κατοχή τους crt προβολείς. Θα συνέχιζα (θυσιάζοντας πολύτιμο προσωπικό χρόνο) αν οι απαντήσεις είχαν ως βάση απόψεις από την εμπειρία χρήσης τέτοιων μηχανημάτων.

Χωρίς καμία ειρωνεία και με σεβασμό προς όλα τα μέλη του φόρουμ.

Reaction score
8.350
Απάντηση: Re: CRT κανένας άλλος?

Προσωπικά σταματώ εδώ κάθε περαιτέρω διάλογο μιας και δεν έχει νόημα το κατ' επανάληψη "χιούμορ" από μέλη που όπως φαίνεται δεν έχουν στην κατοχή τους crt προβολείς. Θα συνέχιζα (θυσιάζοντας πολύτιμο προσωπικό χρόνο) αν οι απαντήσεις είχαν ως βάση απόψεις από την εμπειρία χρήσης τέτοιων μηχανημάτων.

φιλε μου ειλικρινα μην ενοχλεισαι.Ειναι απο τα αγαπημενα σπορ της κατηγοριας να τη λενε στους CRTακηδες,εχουμε συνηθισει και το διασκεδαζουμε.
Εγω οπως σου ειπα ψηθηκα με τις ιντσες που δεν ανοιγε το μπαουλακι(ναπουμε και το σωστο)και αλλαξοπιστησα αλλα ο μπαουλος επαιζε ακομα 4/3 καμμια 120 αρα ανετα και ηταν ακομα απολαυση.Στο μακροστενο ειχε λιγο προβλημα πλεον.Θα μου πεις βλεπεις 4/3?παρα πολλα,ολα τα κλασσικα και παλια τηλεοπτικα σηριαλ κλπ.γουστα ειναι αυτα.
Στη διασταση αυτη ο μπαουλος ακομα εριχνε σε καθε ψηφιακο που εχω δει,σε συνολικη αισθηση,αλλα οπως ειπα μου εμεινε προς το παρον.

Reaction score
3.085

Νομίζω ότι άλλος ήταν ο αρχικός σκοπός του νήματος: Αν υπάρχουν ακόμη χρήστες crt προβολέων ώστε να ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις. Με αυτό το σκεπτικό μπήκα και απάντησα ότι έχω και εγώ τέτοιο προβολέα και πως στέκεται ακόμη σήμερα.
.....
Καλημέρα σε όλους

Ο Μιχάλης, ο οποίος απέκτησε τον 7-ιντσο Sony από μένα, χωρίς να τον έχω χρησιμοποιήσει καθόλυ (δηλαδή τον πήρε καινούργιο), τίμησε και εξακολουθεί να τιμά την CRT προβολή όσο λίγοι.

Γι αυτό αξίζει πραγματικά να σοβαρευόμαστε ενίοτε και να κάνουμε πράξη αυτό που επισημαίνει με έντονους χαρακτήρες στο μήνυμά του: Να ανταλλάσσουμε εμπειρίες και απόψεις - όσοι από μας έχουμε προβολέα CRT - για τη χρήση του.

Επ' ευκαιρία να πω ότι - κατά την άποψή μου, και όχι μόνο - ο VPH-D50 της Sony ήταν (και μάλλον εξακολουθεί να παραμένει) ο καλύτερος 7-ιντσος CRT, μέχρι που η παραγωγή τους εγκαταλείφθηκε οριστικά από τις εταιρείες κατασκευής. Και για να προλάβω κάποιους, ο Sony αγοράστηκε από τον Μιχάλη, με σκοπό να αντικατασταθεί από άλλον 8-ιντσο, έναν NEC XG-135LC, ο οποίος μου χάρισε πολλές ώρες αμιγούς κινηματογραφικής προβολής, μέχρι που αναγκάστηκα να τον κατεβάσω λόγω μιας μικρής βλάβης, και έκτοτε, μολονότι τον επισκεύασα, δεν κατάφερα (ακόμη) να τον ξανα-ανεβάσω, κυρίως διότι ο χώρος έχει υποστεί 3-4 ανακαινίσεις.

Πού θα πάει όμως, το φθινόπωρο είναι προγραμματισμένη η άνοδός του πάλι, και θα γίνει ούτως ή άλλως.
-

abcd

Super Moderator
Reaction score
112.267

Καλημέρα σε όλους
Καλημέρα κύριε Παναγιώτη!

...δεν κατάφερα (ακόμη) να τον ξανα-ανεβάσω...
Πού θα πάει όμως, το φθινόπωρο είναι προγραμματισμένη η άνοδός του πάλι, και θα γίνει ούτως ή άλλως.
Θες βοήθεια;

Έχω ένα φίλο με ένα καλό μηχάνημα!

:biggrin:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Όμως οι περισσότερες απαντήσεις έγιναν είτε με χιούμορ το οποίο σαφώς και χρειάζεται μέχρι ένα σημείο, είτε με ειρωνεία ώστε να θεωρούμαστε "γραφικοί" που χρησιμοποιούμε ακόμη τέτοιου τύπου μηχανήματα, ο καθένας για τους δικούς του λόγους είτε είναι έλειψη χρημάτων για αγορά νέου, είτε είναι αγάπη για τη συγκεκριμένη τεχνολογία είτε γιατί αγοράστηκε με θυσίες έναντι αξιοσέβαστου ποσού κλπ.

Όπως σου λέει και ο Δημήτρης, τα παιδιά κάνουν χιούμορ.... αυτό που μπορούν δηλαδή, όσο για τους CRT, εγώ άνοιξα το θέμα, μια και έχω έναν SONY G70 και ακόμα βλέπω καλή εικόνα, τώρα για 4:3 αυτό τον καιρό φτιάχνω σε δισκάκια το
γνωστό STAR TREK ''The Next Generation'' την πρώτη σεζόν, (έχω και την δεύτερη αλλά δεν έχω υπότιτλους) το οποίο είναι βέβαια Blue Ray σε διάσταση 4:3!!!, θα ήθελα να πω ότι ελάχιστοι (αν όχι κανένας) συμφορουμίστες δεν μπορούν να δουν αυτήν την ανάλυση, σε αυτήν την διάσταση! ακόμα και με προβολείς των 30000 ευρώ!
Επίσης θα ξέρεις ότι η διάσταση αυτή (είναι η αγαπημένη μου), δίνει πολύ περισσότερη εικόνα από όλες τις υπόλοιπες,
εξ' ού και περίπου την ίδια έχει υιοθετήσει και το IMAX!!!
Αυτές είναι βέβαια προσωπικές απόψεις, τις οποίες δεν ασπάζεται το σύνολο των μελών του forum, αλλά οι απόψεις του καθένα είναι απόλυτα σεβαστές!!! θα ήθελα να μείνεις στην παρέα μας, και σιγά σιγά θα γνωριστείς με τα παιδιά, και θα καταλάβεις το πνεύμα που γράφουμε εδώ! είμαστε σαν μια μεγάλη παρέα, με τα πειράγματα και τα αστεία, που κάνουν
οι φίλοι σε αυτές τις συζητήσεις, με τους πιο πολλούς έχουμε βρεθεί έξω και έχουμε γνωριστεί από κοντά, όπως θα γίνει και με εσένα!!! εμείς θα μιλήσουμε και για τους CRT μας, μια και έχεις και ένα πλεονέκτημα από τον δικό μου (με το HDFury 2)
εγώ έχω το προβληματικό HDFury 1, το οποίο αυτή την στιγμή δεν μπορώ να αλλάξω!!!

abcd

Super Moderator
Reaction score
112.267

...εξ' ού και περίπου την ίδια έχει υιοθετήσει και το IMAX!!!
Το 1.33:1 δεν είναι περίπου ίδιο με το 1.78:1 Λιάκο, γιατί κι εγώ μπορώ να πω ότι το 1.78:1 είναι περίπου ίδιο με το 2.35:1! :whistling:

Reaction score
364
Re: Απάντηση: Re: CRT κανένας άλλος?

Όπως σου λέει και ο Δημήτρης, τα παιδιά κάνουν χιούμορ.... αυτό που μπορούν δηλαδή, όσο για τους CRT, εγώ άνοιξα το θέμα, μια και έχω έναν SONY G70 και ακόμα βλέπω καλή εικόνα, τώρα για 4:3 αυτό τον καιρό φτιάχνω σε δισκάκια το
γνωστό STAR TREK ''The Next Generation'' την πρώτη σεζόν, (έχω και την δεύτερη αλλά δεν έχω υπότιτλους) το οποίο είναι βέβαια Blue Ray σε διάσταση 4:3!!!, θα ήθελα να πω ότι ελάχιστοι (αν όχι κανένας) συμφορουμίστες δεν μπορούν να δουν αυτήν την ανάλυση, σε αυτήν την διάσταση! ακόμα και με προβολείς των 30000 ευρώ!
Επίσης θα ξέρεις ότι η διάσταση αυτή (είναι η αγαπημένη μου), δίνει πολύ περισσότερη εικόνα από όλες τις υπόλοιπες,
εξ' ού και περίπου την ίδια έχει υιοθετήσει και το IMAX!!!
Αυτές είναι βέβαια προσωπικές απόψεις, τις οποίες δεν ασπάζεται το σύνολο των μελών του forum, αλλά οι απόψεις του καθένα είναι απόλυτα σεβαστές!!! θα ήθελα να μείνεις στην παρέα μας, και σιγά σιγά θα γνωριστείς με τα παιδιά, και θα καταλάβεις το πνεύμα που γράφουμε εδώ! είμαστε σαν μια μεγάλη παρέα, με τα πειράγματα και τα αστεία, που κάνουν
οι φίλοι σε αυτές τις συζητήσεις, με τους πιο πολλούς έχουμε βρεθεί έξω και έχουμε γνωριστεί από κοντά, όπως θα γίνει και με εσένα!!! εμείς θα μιλήσουμε και για τους CRT μας, μια και έχεις και ένα πλεονέκτημα από τον δικό μου (με το HDFury 2)
εγώ έχω το προβληματικό HDFury 1, το οποίο αυτή την στιγμή δεν μπορώ να αλλάξω!!!
Είμαι πολλά χρόνια στη παρέα και στα 2 γνωστά forum ασχέτως ότι έχω ελάχιστα μηνύματα.
Για το χιούμορ είμαι από τους πρώτους που τους αρέσει. Δεν θα φανταζόμουν την καθημερινότητα χωρίς αυτό. Αλλά από ένα σημείο και μετά κάθε απάντηση είχε χιούμορ και πείραγμα. Δεν θέλω να προσβάλω κανένα απλά έγραψα ότι σταμάτησα το διάλογο γιατί δεν είχε νόημα ένα συνεχόμενο πείραγμα, πάντα με την καλή έννοια.

Το να βρεθούμε από κοντά είτε σε κάποια παρουσίαση συστημάτων είτε στο ετήσιο κόψιμο πίτας το θέλω πολύ εδώ και χρόνια αλλά είναι πρακτικά αδύνατο, ξέρει ο Παναγιώτης από πρώτο χέρι. Στα τόσα χρόνια της φιλίας μας (και όχι απλά γνωριμίας) έχουμε βρεθεί αν θυμάμαι καλά 2 (?) φορές και αυτές για πολύ λίγο...

(Και εμένα η αγαπημένη διάσταση είναι η 4:3 γι αυτό και πήρα αρκετά NTSC dvd αλλά και laserdiscs σε αυτό το κάδρο. Πολύ εντυπωσιακή διάσταση σε μέγεθος, νιώθεις να σε "πλακώνει" η εικόνα. Μάλιστα η γυναίκα μου που έχει πτυχίο ασχετοσύνης με τα home cinema, όταν είδε σε τέτοιο κάδρο μου είπε: Τι εντυπωσιακό, γιατί δεν είναι όλες οι ταινίες έτσι;)

Για το HDFury2 είμαι ευχαριστημένος. Απροβλημάτιστο με αρκετά (πολύ θα έλεγα) καλύτερη εικόνα από τη σύνδεση component πάντα με το ίδιο player. Δυστυχώς δεν είχα το HDFury1 ποτέ για να σου έλεγα διαφορές. Όταν πήρα το δικό μου ήταν μόλις είχε παρουσιαστεί στην αγορά προς αντικατάσταση του πρώτου.

Να είστε καλά όλοι.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.479

Χμμμ αυτή την στιγμή βλέπω κάτι πανέμορφα ιστιοφόρα,αλλά πλέον έχουν ανακαλυφθει και μηχανοκίνητα σκάφη,aka θάλαμηγοι.
Δε λέω,άλλη αίσθηση να παλεύεις με τα πανία και τα κύμματα όμως και μηχανοκίνητος πάλι στην θάλασσα είσαι.
Ο Βάγγος βέβαια ως παλαιός θαλασσόλυκος προφανώς θα βγάζει σπυρία με τα "τεμπέλικα":biggrin:.Θέλει να τριμάρει μαϊστρα βρε 'σεις,δε μπορεί χωρίς βιτζιρελο.

abcd

Super Moderator
Reaction score
112.267

Ωραίο παράδειγμα!

Reaction score
8.350

να αντικατασταθεί από άλλον 8-ιντσο, έναν NEC XG-135LC, ο οποίος μου χάρισε πολλές ώρες αμιγούς κινηματογραφικής προβολής, μέχρι που αναγκάστηκα να τον κατεβάσω λόγω μιας μικρής βλάβης, και έκτοτε, μολονότι τον επισκεύασα, δεν κατάφερα (ακόμη) να τον ξανα-ανεβάσω, κυρίως διότι ο χώρος έχει υποστεί 3-4 ανακαινίσεις.

-
Γεια σου Παναγιωτη.Αν θες πες μου η στειλε ΠΜ ποιος σου εφτιαξε τον προβολεα,γιατι εκτος απο το κοστος,ειναι κι αυτο ενα προβλημα για μενα ,δεν βρηκα καποιο καταλληλο τεχνικο.Αν δεν το διαβασες μουχει χαλασει ο G70,και δυστυχως δεν ειναι ευκολη βλαβη.

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CRT κανένας άλλος?

(Και εμένα η αγαπημένη διάσταση είναι η 4:3 γι αυτό και πήρα αρκετά NTSC dvd αλλά και laserdiscs σε αυτό το κάδρο. Πολύ εντυπωσιακή διάσταση σε μέγεθος, νιώθεις να σε "πλακώνει" η εικόνα. Μάλιστα η γυναίκα μου που έχει πτυχίο ασχετοσύνης με τα home cinema, όταν είδε σε τέτοιο κάδρο μου είπε: Τι εντυπωσιακό, γιατί δεν είναι όλες οι ταινίες έτσι;)
Τώρα αυτό δεν σηκώνει ούτε πλάκα...τι να πει κανείς:thumbsdown:

Να είστε καλά όλοι.
Επίσης...crt forever

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.615
Members