SVS PB13-Ultra VS SB13-Ultra

Reaction score
6.035
Re: Απάντηση: SVS PB13-Ultra VS SB13-Ultra

ηχητικα ευκολο ειναι οταν παιζεις χαμηλα.....το δυσκολο ειναι να παιζεις δυνατα και ταυτοχρονα οχι κουραστικα
αυτο πιστευω ειναι καθαρα θεμα ηχειων ενισχυτικων .
οσο για το θεμα των εντασεων οσο και να μην το πιστευεις απο τοτε που εβαλα και τα αλλα σαμπ παιζω πολυ χαμηλωτερα διοτι πολυ απλα δεν νιωθω να μου λειπει κατι .
βεβαια εαν ανεβασω εντασεις σε κανενα εργο πιασαρικο τοτε παλι δεν κουραζομαι.

οποιος μπορει ας δοκιμασει 2 ιδια σαμπ στο χωρο του ψευτοσωστα στημενα (με ενα απλο ντεσιμπελομετρο ετσι?) και αν δεν παιζει καλυτερα και χαμηλωτερα και χανω οτι θελει .
αρκει να ξερει τι ακουει ετσι ?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: SVS PB13-Ultra VS SB13-Ultra

mak αλλος κουραζεται απο κορνες και αλλος απο κλ@σμενες μοναδες....αν τα ηχεια δεν παιζουν-αντεχουν ,
και πισω δεν εχεις ρευμα κατω απο τα καπο ικανο να ξηλωσουν την ηχητικη ασφαλτο ..που πας ρε καραμητρο,
πας χαμενος.......αν και εδω υποτιθεται οτι μιλαμε για σαμπ.....σωστα ? σωστα !

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Απάντηση: SVS PB13-Ultra VS SB13-Ultra

αυτο πιστευω ειναι καθαρα θεμα ηχειων ενισχυτικων .
οσο για το θεμα των εντασεων οσο και να μην το πιστευεις απο τοτε που εβαλα και τα αλλα σαμπ παιζω πολυ χαμηλωτερα διοτι πολυ απλα δεν νιωθω να μου λειπει κατι .
βεβαια εαν ανεβασω εντασεις σε κανενα εργο πιασαρικο τοτε παλι δεν κουραζομαι.

οποιος μπορει ας δοκιμασει 2 ιδια σαμπ στο χωρο του ψευτοσωστα στημενα (με ενα απλο ντεσιμπελομετρο ετσι?) και αν δεν παιζει καλυτερα και χαμηλωτερα και χανω οτι θελει .
αρκει να ξερει τι ακουει ετσι ?
και γιατι να μην σε πιστευω βρε χαμενε ;

αφου σεφτιαξε ο καλιμπρατορας....

υπηρχε καποιος αλλος να σεφτιαχνε ετσι ;

Reaction score
6.035
μα το εγραψα πανω πανω argi !
εννοειται οτι μιλαμε για τα σαμπ με σοβαρη ενισχυση των αλλων ηχειων .
δεν μπαινω καν στην κουβεντα των καλωδιων κλπ κλπ

Reaction score
6.035
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: SVS PB13-Ultra VS SB13-Ultra

εσυ εισαι ο χαμενος ! ακομα περιμενω ...
καλιμπρατορες αρκετοι !
με γνωση ... 2-3 !

Reaction score
8.239
Απάντηση: Re: Απάντηση: SVS PB13-Ultra VS SB13-Ultra

Προσδεθείτε! Αρχίζουμε: :smg::vinsent::hunter:

Reaction score
5.731
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: SVS PB13-Ultra VS SB13-Ultra

καθημερινα δεν εχω την πολυτελια για ταινιες , μονο σκ
Αν μιλάμε μόνο για μια ταινία (ή δοκιμές με αποσπάσματα ταινίας) το σ/κ για ξεχαρμάνιασμα, χαίρω πολύ. Κι αυτός που ακούει σε μεσαίες εντάσεις, μια φορά την εβδομάδα θα δώσει γκάζια. Ε, και;

Το "της δίνω το σ/κ κάνοντας δοκιμές" δεν είναι ο ορισμός του home cinema, αλλά απλά ξεχαρμάνιασμα.

Το νήμα αφορά επιλογή σαμπ σε οικιακό χώρο, για καθημερινή θέαση ταινίας και ακρόαση μουσικής. Θέτοντας ένα θεωρητικό δίλημμα μεταξύ δύο sealed κι ενός ported SVS.

Reaction score
5.731
Σε ποια cinema πηγαινετε και ακουτε σ'εκκωφαντικες εντασεις;
Στην IMAX αίθουσα στη Σόφια Βουλγαρίας έχω ακούσει τον καλύτερο ήχο μέχρι στιγμής. Εννοείται βέβαια πως ήταν πληθωρικός, και όχι εκκωφαντικός. Εκκωφαντικός ήχος δεν νοείται να υπάρχει είτε σε σινεμά είτε σε hc. Καθίσταται αδύνατη η θέαση της ταινίας σε εκκωφαντικές στάθμες.

Η γνώμη μου είναι ότι δεν αποτελεί πρότυπο ο κινηματογράφος στο στήσιμο ενός hc. Οι κινηματογράφοι οφείλουν να προσπαθούν να πλησιάσουν την απόδοση ενός καλού hc, όχι το αντίστροφο. Τα θεωρώ ξεχωριστά είδη, με ξεχωριστές ανάγκες.

Παρεπιπτοντως, σ'επικοινωνια με υπευθυνο της SVS εμαθα πως ειναι προτιμοτερο το SB13 εναντι του PB αν ο ακροατης δινει μεγαλη βαση στη μουσικη. Ακομη, τα 30τμ τα καλυπτει ανετα και σε υψηλες εντασεις στις ταινιες.
Χρήσιμη πληροφορία. Προς τα SB δείχνει να κλίνει η ζυγαριά τελικά.

Reaction score
5.731

ηχητικα ευκολο ειναι οταν παιζεις χαμηλα.....το δυσκολο ειναι να παιζεις δυνατα και ταυτοχρονα οχι κουραστικα
Σε νεκρό ακουστικά χώρο, το δυνατά και όχι κουραστικά είναι εύκολο.

Σε τυπικό χώρο σαλονιού, χωρίς ακουστική φροντίδα, είναι θέμα επιλογής ηχείων. Μέχρι στιγμής μόνο με τo Klipsch THX σετ ηχείων είχα στο σαλόνι πολύ υψηλές στάθμες χωρίς να κουράζουν. Έχουν τέτοιο voicing τα ηχεία που ακόμη και σε τζαμαρία να τα βάλεις θα παίξουν σαν σε κινηματογραφική αίθουσα. Γι' αυτό πιστεύω και δεν άρεσαν στον argi, αφού τα δοκίμασε στον dedicated νεκρό χώρο του.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Re: SVS PB13-Ultra VS SB13-Ultra

Στην IMAX αίθουσα στη Σόφια Βουλγαρίας έχω ακούσει τον καλύτερο ήχο μέχρι στιγμής. Εννοείται βέβαια πως ήταν πληθωρικός, και όχι εκκωφαντικός. Εκκωφαντικός ήχος δεν νοείται να υπάρχει είτε σε σινεμά είτε σε hc. Καθίσταται αδύνατη η θέαση της ταινίας σε εκκωφαντικές στάθμες.
και που να πας στις 7καναλες της βαρκελωνης, απο thx (thx οχι σκ@τεξ) μεχρι οτι τραβα η ορεξη σου, στην καταλουνια , και στην πλαθα εσπανια ...τριζουν τετραγωνα.......η ελλας νοσει κινηματογραφικα
Η γνώμη μου είναι ότι δεν αποτελεί πρότυπο ο κινηματογράφος στο στήσιμο ενός hc. Οι κινηματογράφοι οφείλουν να προσπαθούν να πλησιάσουν την απόδοση ενός καλού hc, όχι το αντίστροφο. Τα θεωρώ ξεχωριστά είδη, με ξεχωριστές ανάγκες.

Χρήσιμη πληροφορία. Προς τα SB δείχνει να κλίνει η ζυγαριά τελικά.
εξαρταται, και ενα δευτεροχερο sunfire θα εσαχνε κατασταση

Reaction score
15.548

δεν ειναι ετσι απλα οπως τα παρουσιαζεις Γιαννη......

π.χ στου argi* τα μπροστα με τα πισω εχουν μεγαλο ηχητικο κενο,αναμεσα....καταλαβαινεις τι λεω.

.....το δε κεντρικο παιζει σαν ντουντουκα.....χωνι....και με μεγαλη απουσια χαμηλου στο συνολο.

και ξερεις τι ηχεια εχει....ναι μεν εντασεις,αλλα καμια σχεση με κινηματογραφικο ηχο.

* αναφερομαι μιας και εχει νεκρο χωρο.....μην παρεξηγηθω.

ενας αλλος φιλος με νεκρο χωρο(ιδια μαρκα ηχειων...7αδα) παλι εχει το ιδιο θεμα μπροστα με πισω.....
....αλλα εχει καλυτερο κεντρο και πολυ καλο χαμηλο..

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

τελικα δεν ειμαι 2,0 οπως εχεις γραψει αλλου ? :wink: ή ησουν υπο επηρεια ?
τελικα εχω κεντρικο ? πλαινα ?
ρε τι μαθαινει κανεις οσο διαβαζει

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: SVS PB13-Ultra VS SB13-Ultra

εσυ εισαι ο χαμενος ! ακομα περιμενω ...
καλιμπρατορες αρκετοι !
με γνωση ... 2-3 !

μακη μονο μην πεις τι ειχε πει ο σωτηρης και ο αποστολης περι καλιμπρεισον (οταν δοκαμαζαμε τους ada), γιατι θα καψεις κοσμο.....u know

Reaction score
15.548

περιττο να πω οτι και στους δυο νεκρους χωρους η πληροφορια των περιφερειακων ηταν εντελως κατευθυντικη....
.....σε σημειο αηδιας...

1)λαθος τοποθετηση ηχειων
2)ακουστικη χωρου
3)ηχεια

διαλεξε οτι θες Γιαννη......τα 2 πρωτα ειναι το 80%

και αντι καποιος να ασχολειται με αυτα αφου ξερει οτι δεν παιζει..... ψαχνει καλωδια για να φτιαξει τον ηχο του !!!!!

Reaction score
5.731

Ναι, δεν πρόβαλα τον νεκρό χώρο ως ιδανικό. Αναφερόμουν στις πολύ υψηλές εντάσεις, που ένας νεκρός χώρος κουράζει πολύ λιγότερο. Άσχετα αν απέχει από την απόλυτη ισορροπία. Εξάλλου είπαμε, δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Ο καθένας όπως ευχαριστιέται. Προσωπικά πάντως, για hc προτιμώ τον νεκρό παρά τον ζωντανό ακουστικά χώρο.

Για το πόσο μεγάλο κεντρικό αξίζει να έχει κανείς, νομίζω είναι γνωστές οι απόψεις μου. :wink:

Για το κενό μεταξύ μπροστά/πίσω, υπάρχει και η λύση των front wide.

Reaction score
15.548

αν ειναι ετσι ρε Γιαννη,τοτε δεν χρειαζεται να λεμε τα συν κσι πλην........

εγω εχω αλλη αποψη .....υπαρχει και σωστο και λαθος.....τεκμηριωμενα αν θες.

Θεωρω δε οτι πρεπει να ακολουθεις τις προδιαγραφες και να κανες ρετους εκει που δεν σαρεσει......

οποτε εισαι κοντα σε αυτο που πρεπει να ακους με μια μικρη πινελια δικια σου.....

το να κανεις λοιπον ενα χωρο νεκρο η ζωντανο ειναι το πιο ευκολο.....παραδειγματα εχουμε.
.....το να κανεις εναν χωρο ακουστικα καλο ειναι το δυσκολο.....

απο μηχανηματα και κουτια δοξα το θεο μπολικα και οικονομικα.
τοτε μπορεις να παιξεις και με καλωδια...:tongue:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.382
Members
38.693
Νεότερο μέλος