Αγορά πικάπ και βινυλίων: προβληματισμοί κι απόψεις...

Reaction score
666
Δεν εννοω τιποτα κακο, αλλα μονο τουτο,
Δεν μπορεις με μηχανες χαμηλοτερου επιπεδου σε σχεση με αλλες να δημιουργεις μια Α προσωπικη εντυπωση και να την ονομαζεις γενικο κανονα.
Δε θα διαφωνήσω για το επίπεδο των μηχανών μου μαζί σου. Δικαίωμά σου να τις απορρίπτεις.

Ο γενικός κανόνας που λες είναι δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα. Το ποστ μου που έκανες παράθεση στο μήνυμά σου (ποστ 253) γράφει καθαρά τι λέω. nothin' more, nothin' less.

Reaction score
1.685
Ο γενικός κανόνας που λες είναι δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα. Το ποστ μου που έκανες παράθεση στο μήνυμά σου (ποστ 253) γράφει καθαρά τι λέω. nothin' more, nothin' less.
Οταν μιλαω για γενικο κανονα, εννοω οτι ο τροπος με τον οποιο εκφραζεις τις αποψεις σου, δειχνει σαν να μην ειναι αποψεις σου, αλλα σαν δεδομενα που ισχυουν παντα.
Λόγω περιορισμών του μέσου αλλά και της τεχνολογίας αναπαραγωγής των δίσκων όσο αναβαίνεις κατηγορίες τόσο πιο εύκολα γίνονται ακουστές οι αδυναμίες και οι κακές παραγωγές.
Το ξέρω καλά αυτό για τις κακές παραγωγές. Συμβαίνει ανεξαρτήτως μέσου.
Αλλά στα αναλογικά όσο πιο πολλά ξοδεύεις τόσο πιο απαιτητικά σε "ντάντεμα" γίνονται και καταντάς να υπηρετείς το μέσο αντί να σε υπηρετεί αυτό.
Να το γράψω αλλιώς: η πλειοψηφία των παραγόμενων βινυλίων σήμερα είναι φτιαγμένα από ψηφιακά masters.
Αν οι δίσκοι είναι παλιοί, κακομεταχειρισμένοι, σκεβρωμένοι, παιγμένοι σε αρρύθμιστα πικαπ του παρελθόντος με ακατάλληλες βελόνες είναι λογικό να είναι ο αδύναμος κρίκος στην συνολική αναπαραγωγή. Όσο καλή κι αν έιναι η παραγωγή-εγγραφή "θάβεται" από τις φθορές. Δυστυχώς έχω αρκετούς τέτοιους προβληματικούς δίσκους και δεν μπορώ να τους χαρώ όσο θα ήθελα.
Η αγορά μεταχειρισμένων βινυλίων έχει ρίσκο και δεν μένεις πάντοτε ευχαριστημένος.
Θεωρητικά πάντα αυτά. Γιατί μπορεί το βινύλιο να είναι καμωμένο από το CD.
Έχω αρκετά έργα της ίδιας εταιρείας σε CD αλλά και βινύλιο ταυτόχρονα. Τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει καμμιά διαφορά.
Και σου λεω ξανα, σεβαστη η αποψη σου αλλα με ενα διαφορετικου επιπεδου μηχανηματα, θα ηταν διαφορετικη.

Reaction score
1.000
Δηλαδή τι τιμολογιακου επιπεδου μηχανηματα αναδεικνύουν αυτές τις διαφορες;,

Sent via my android Sony Xperia S

Reaction score
666
Οταν μιλαω για γενικο κανονα, εννοω οτι ο τροπος με τον οποιο εκφραζεις τις αποψεις σου, δειχνει σαν να μην ειναι αποψεις σου, αλλα σαν δεδομενα που ισχυουν παντα.

Και σου λεω ξανα, σεβαστη η αποψη σου αλλα με ενα διαφορετικου επιπεδου μηχανηματα, θα ηταν διαφορετικη.
Δηλαδή τι εννοείς διαφορετικού επιπέδου μηχανήματα? Στην τιμή? στην φιλοσοφία κατασκευής σε τί τέλος πάντων? Για γίνε πιο συγκεκριμένος.

Reaction score
1.685
Η τιμη δεν καθοριζει την αποδοση παντα, αλλα ενα ακριβο μηχανημα εχει σαφεστατα δυνατοτητα να αποδοσει μεγαλυτερο ογκο πληροφοριας απο ενα φτηνοτερο.

Αυτη η διαφορετικοτητα στην αποδοση της πληροφοριας ειναι αρκετη για να σου δωσει τις διαφορες.

Οσο κι αν 'πιστευεις' οτι με ενα απλο (αλλα καλο) μηχανημα θα παρεις ολη την πληροφορια απο το μεσο, εισαι απλα γελασμενος. Το θεμα ειναι οτι η "αγνοια μας" σχετικα με την ακροαση ανωτερων ηχητικα μηχανων μας "πειθει" οτι δεν μπορει να υπαρξει περισσοτερη πληροφορια απο αυτη που ηδη ακουμε.
Ετσι, αφ΄ενος ειμαστε σιγουροι οτι ακουμε καλα κι αφ' εταιρου δεν αισθανομαστε την αναγκη να παμε καπου πιο πανω.

Reaction score
666
Μπορείς παρακαλώ να αναφέρεις κάποια ανώτερα μηχανήματα τα οποία μπορούν να αποδώσουν το μέγιστο και που να δικαιολογουν γιατί πρέπει να τα ακούσω οπωσδήποτε για να δω τη διαφορά?

Reaction score
666
Γνωρίζω αλλά δεν τα έχω ακούσει όλα και δεν μπορώ να έχω άποψη. Αν μπορείς θα με βοηθούσες πολύ.

Reaction score
1.685
Αφου δεν τα εχεις ακουσει, ποιος μπορει να σε βοηθησει?
Φροντισε να τα ακουσεις και μετα με ξαναρωτας, η οποιον αλλον θελεις.

Reaction score
666
Η τιμη δεν καθοριζει την αποδοση παντα, αλλα ενα ακριβο μηχανημα εχει σαφεστατα δυνατοτητα να αποδοσει μεγαλυτερο ογκο πληροφοριας απο ενα φτηνοτερο.
Αυτη η διαφορετικοτητα στην αποδοση της πληροφοριας ειναι αρκετη για να σου δωσει τις διαφορες.
Οσο κι αν 'πιστευεις' οτι με ενα απλο (αλλα καλο) μηχανημα θα παρεις ολη την πληροφορια απο το μεσο, εισαι απλα γελασμενος. Το θεμα ειναι οτι η "αγνοια μας" σχετικα με την ακροαση ανωτερων ηχητικα μηχανων μας "πειθει" οτι δεν μπορει να υπαρξει περισσοτερη πληροφορια απο αυτη που ηδη ακουμε.
Ετσι, αφ΄ενος ειμαστε σιγουροι οτι ακουμε καλα κι αφ' ετερου δεν αισθανομαστε την αναγκη να παμε καπου πιο πανω.
Όχι πάντα. Υπάρχουν και υπερτιμολογημένα μηχανήματα που δεν παίζουν πάντα σύμφωνα με το αντίτιμο που ζητάνε.

Οι διαφορές δεν μεταφράζονται πάντα ως καλύτερη απόδοση.
άλλο το διαφορετικό κι άλλο το καλύτερο.

Reaction score
8.905
Υπάρχουν και υπερτιμολογημένα μηχανήματα που δεν παίζουν πάντα σύμφωνα με το αντίτιμο που ζητάνε.
Εάν θέλεις την γνώμη μου, αυτό είναι κανόνας τα τελευταία χρόνια και ειδικά στα αναλογικά! :prankster:

Reaction score
1.685
Ολα εξαρτωνται απο το ποσα θελεις να δωσεις, τι θελεις να παρεις κι αν μπορεις - θελεις να ξεχωρισεις το καλυτερο απο το διαφορετικο.

Δεν υπαρχει κανενας κανονας, για μενα, ειδικα στα αναλογικα.

Όχι πάντα. Υπάρχουν και υπερτιμολογημένα μηχανήματα που δεν παίζουν πάντα σύμφωνα με το αντίτιμο που ζητάνε.
Παντως το δικο σου πλατω μαλλον ανηκει σ αυτη την κατηγορια..

Reaction score
8.905
Εγώ θα σου έλεγα στα λεφτά που κινείσαι να δοκιμάσεις άλλη σχολή κεφαλής - βελόνας, πχ. σε ΜΜ και εάν έχεις (μάξιμουμ) 200 ευρώ για δοκιμές και ενδιαφέρεσαι μου λες και εδώ είμαστε!

ΥΓ. Το ξέρω ακούγεται παράξενα, πού σου μιλάω για υποβάθμιση... αλλά μόνο στην τιμή!:D

Reaction score
666
Εγώ θα σου έλεγα στα λεφτά που κινείσαι να δοκιμάσεις άλλη σχολή κεφαλής - βελόνας, πχ. σε ΜΜ και εάν έχεις (μάξιμουμ) 200 ευρώ για δοκιμές και ενδιαφέρεσαι μου λες και εδώ είμαστε!

ΥΓ. Το ξέρω ακούγεται παράξενα, πού σου μιλάω για υποβάθμιση... αλλά μόνο στην τιμή!:D
Κοίτα προς το παρόν δεν έχω σκοπό να κάνω αλλαγές αλλά αργότερα θα δοκιμάσω αυτή την κεφαλή που προτείνεις. Ίσως κάνω downgrade και το phono και ψαχτώ περισσότερο στα ψηφιακά που είναι το μέλλον.
Δε μπορώ να πω ότι δεν απολαμβάνω το πικαπ απλα έίναι κάποια πράγματα που μ' ενοχλούν όπως έχω αναφέρει. Ακόμη έχω σκεφτεί και τη λυση να κρατήσω τα πιο καλά βινύλια που έχω, να τα ψηφιοποιήσω και να πουλήσω τα υπόλοιπα.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.818
Free Lossless Audio Codec!