Εντυπώσεις από το Hi End AVShow 2013

Reaction score
322
Συμφωνώ απόλυτα με το φίλο loudobic.Τα Lamm μαζί με τα Horning πιστεύω πως είχαν το καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα στη φετινή έκθεση.Επίσης πιστεύω πως τα Scala αδικήθηκαν από τους ενισχυτές που τα οδηγούσαν.
Ενα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, πρέπει να πούμε όλοι μας στους εκθέτες, που παρά τις τρομερές οικονομικές δυσκολίες πού περνάνε λόγω της καταραμένης κρίσης,φρόντισαν για μια ακόμα χρονιά να μας χαρίσουν μερικές ώρες απόλαυσης.
Και του χρόνου παιδία...........................

Reaction score
372
Με τι συνοδά τα έπαιξες ; (προ - τελικό εννοώ)
Από προ:
Cary SLP-05,
Krell KST,
Audio Research Ref-3 & Ref-5

Από τελικούς:
Cary CAD 211(mono block),
Krell 400CX,
Audio research VM-220 (mono block)
Plinius SA-Reference

Σε διάφορους συνδυασμούς από τα παραπάνω.

Reaction score
1.815
Kάπταιν Φοάσης με Lamm & Ηοrning!!
Μακράν ο ποιό ολοκληρωμένος ήχος που άκουσα και έκανα κέφι, για μένα και τα γούστα μου - ανεξαρτήτου τιμής! (δε ρώτησα...)
Άσε που ήταν και κουκλιά η νέα σειρά των ηχείων...:thumbsup:

Μου έκαναν εντύπωση τα εξαιρετικά μεσαία τους και το "πραγματικό" αβίαστο χαμηλό, που ΔΕΝ μπουμάρισε στο χώρο!
Ααα ρε Κάπταιν φωτιές μ' άναψες!:D

Μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν στη γιορτή του Hi-Fi.
Μπράβο και στους επαγγελματίες που δεν μπόρεσαν να λάβουν μέρος, καθώς οι οικονομικές συγκυρίες δεν τους το επέτρεψαν, αλλά ήταν όλες τις μέρες της έκθεσης εκεί... το φυσικό τους χώρο!:hi:

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
Σνιφ.
Κότες θα γράψετε τίποτα η να αρχίσω;
(Cotton)Κότων...Club.-ή ΄΄Πώς τα διαδικτυακά έγγραφα αποβαίνουν ωφελιμότερα των...εκθέσεων΄΄.
Με τι συνοδά τα έπαιξες ; (προ - τελικό εννοώ)
+Jeff Rowland,Mcintosh,υποθέτω.
...το καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα...ίδιοι...Χαμηλή προσέλευση
Χαμηλή προσέλευση στις εκθέσεις προκύπτει με τη συνειδητοποίηση ότι το καλύτερο από πλευράς τερπνότητας συχνά αδυνατεί να ταυτιστεί μ'εκείνη της ωφελιμότητας.

Reaction score
15.548
ολα ωραια ηταν και για ολα τα γουστα...

ακομα και στην εικονα...

αυτη η LG oled curved πλακα ειχε....θελουν δουλεια ακομα για να δειξουν εικονα.

Reaction score
791
Πάντως τουλάχιστον όσοι πήγαν στην έκθεση δεν έχουν καμμία δικαιολογία και να πούν ότι δεν είδαν δεν άκουσαν πως αναπαράγεται ποιό σωστά η μουσική σε μικρούς δλδ οικιακούς χώρους. Τα υπόλοιπα δυστυχώς μετατρέπονται σε απομεινάρια μιας άλλης εποχής. Δεν θελει ούτε ρακ, ούτε καλώδια ούτε ούτε ούτε..... Το πιό επιτυχημένο σχόλιο )το παραφράζω λίγο) ήταν απο άνθρωπο του χώρου ότι ευτυχώς το κοινό του hi-fi είναι αρκετά συντηρητικό για να πεθάνει ο ξεπερασμένος κλασικός τρόπος αναπαραγωγής στο σπίτι......
Φυσικά και τα ηχεία του Bull είναι πολύ καλά και σωστά τιμολογημένα, αλλά έχουν δύο ελαττώματα 1. δεν είναι ενεργά και 2 απαιτούν καλώδια κλπ κλπ για να παίξουν.
Η grimm έδειξε τον δρόμο, όποιος τον είδε τον είδε οι άλλοι του χρόνου πάλι.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.987
Δυό λόγια κι από μένα...

Κατά πρώτον, όσον αφορά τα εντός θέματος, τι μπόρεσα να εξάρω από την εφετινή έκθεση…

Αισθητικώς, η αρτιωτέρα παρουσία της έκθεσης νομίζω πως ανήκει στην ScaleAudio, για πολλούς λόγους. Αρχικά, το αισθητικό της μέρος σου μιλούσε στα μάτια, τη αμερίστω αρωγή του κατασκευαστή βεβαίως. Διακριτικός συμμετρικός φωτισμός (παίζει μεγάλο ψυχοσωματικό ρόλο), χαλί με το σήμα της Gryphon σε πρώτο πλάνο, ενώ σήμερα, είχε προστεθεί και ανάλογη κουρτίνα ακριβώς πίσω από το rack (δεν φαίνεται στη φωτό, η οποία ελήφθη το Σάββατο). Επίσης, τόσο τα ηλεκτρονικά της CH (γαλλόφωνος ελβετός κατασκευαστής, οπότε προφέρεται «σε-ας»), έχουν εξαιρετικό φινίρισμα, ομοίως και τα δύο συγκεκριμένα ηχεία των Zellaton και Gryphon. Το μεν είναι δαπέδου το δε σε βάση, αμφότερα σε μαύρη λάκα πιάνου. Οποιαδήποτε φωτό δείτε στο Internet θα τα αδικεί – πρέπει να τα δείτε από κοντά, και από μπρος, κι από πίσω. Ακουστικά μου άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις, ειδικά το Gryphon, που φοράει δύο 5,5άρια μιντ και ribbon tweeter της Mundorff. Αλλά δεν είναι μόνον αυτό, είναι και θέμα συμπεριφοράς. Τις «απόψεις μου» για τα καλώδια τις ξέρετε. Το συγκεκριμένο σύστημα έβριθε ακριβών καλωδίων, καθώς και μιας συσκευής ελέγχου του ηλεκτρικού ρεύματος, διακριτικά τοποθετημένης σε μια γωνιά, αλλά αξιοσημείωτη είναι η στάση του συγκεκριμένου αντιπροσώπου στο θέμα των καλωδίων. Μη νομίσετε δηλαδή ότι είναι από εκείνους τους γραφικούς που θα σας κυνηγούν από πίσω να σας πουλήσουν ένα ψωροκαβλώδιο των 5 χιλιάδων για να «φτιάξετε» εσείς τις χροιές σας (και να βγάλει κι αυτός 5 νοίκια). Αν τον ρωτήσετε τι καλώδιο να πάρετε, διακινδυνεύω (λίγο) να μαντέψω πως θα σας πει να πάρετε ένα καλό, τέλος πάντων ένα σωστό καλώδιο, κι ας κάνει και 30 ευρώ. Θέλετε σωστό καλώδιο με 30 ευρώ; Θέλετε σωστό με 7000 ευρώ; Βεβαίως να πάρετε, σωστό να είναι κι σας κοστίζει όσο θέλει. Το σωστό, σωστό, και τα λεφτά, λεφτά. Πάει αυτό.

Δεύτερον, η περίπτωση Cabasse. Μπήκα στο σχετικό δωμάτιο γεμάτος περιέργεια, τη παρουσία δύο διακριτικών κι αμιλήτων παιδιών, προφανώς της συγκεκριμένης αντιπροσωπείας. Τα συγκεκριμένα ηχεία υλοποιούνται με ομοαξονικά μιντ και τουήτερ, εφαρμοσμένα σε καμπίνα σφαιρικού σχήματος, στηριγμένη σε εντυπωσιακή βάση, συνωδεύοντο δε από ένα υποφούφερ που έδενε σωστά. Έτυχε να παίζουν δυό – τρία κομμάτια του συγχρόνου ποπ ρεπερτορίου, αν κατάλαβα καλά δηλαδή, και με παραγωγή και μάστερινγκ της σειράς, ας το πούμε έτσι, ούτε τσικι-τσίκι, ούτε εντυπωσιακές μπότες, ούτε δυσθεώρητα σαξόφωνα και άλλα χαϊεντάδικα. Κάθισα στον καναπέ απέναντι από τα ηχεία και δεν ήθελα να φύγω. Πέραν του ήχου τους, τα ηχεία είναι ειδικής αισθητικής, δένουν άψογα με σύγχρονη επίπλωση, και είμαι σίγουρος πως αν αποφασίσετε να τα βάλετε στο σπίτι σας και κάποια στιγμή θελήσετε να τα πουλήσετε, προφανώς επειδή τα βαρεθήκατε (και όχι επειδή δεν παίζουν καλά, μη γελιόμαστε), η γυναίκα σας θα έχει πολύ έντονες αντιρρήσεις.

Για να ξέρετε με τι είδους επαγγελματία ενδεχομένως θα έχετε να κάνετε, η περίπτωση ChrisHat, κατά κόσμον Χρήστος Χατζηστάμου, ψυχή της Athensproaudio (τελεία τζι-αρ). Γύρισα όλα τα δωμάτια. Αν δεν κάνω λάθος, τα δύο δωμάτια της Athensproaudio ήσαν τα μόνα που έφεραν στους τοίχους και την οροφή ηχοαπορροφητικά και διαχυτές ελέγχου των ανακλάσεων του δωματίου. Ρώτησα σχετικά τον κ. Χατζηστάμου, δηλαδή, πώς τα στήριξε στον τοίχο. Τα κάρφωσε με καινούργια καρφιά – σε τοίχους δωματίου ξενοδοχείου; Τα κρέμασε σε υπάρχοντα καρφιά από τα οποία κρέμονται τα κάδρα του δωματίου; Τα κόλλησε; Προφανώς τα κόλλησε και τα κάρφωσε, και σε σχετική ερώτησή μου, πήρα μιαν απάντηση που συνάγεται (με δικά μου λόγια) πως, «δεν με ενδιαφέρει αν θα μας κυνηγάνε από αύριο να στοκάρουμε τις τρύπες και να τους περάσουμε καινούργια ταπετσαρία, πάντως εγώ δεν αφήνω τις συσκευές μου στο έλεος του Θεού, να παίζουν ό,τι κάτσει, αν κάτσει κι όπως κάτσει, διότι στα συγκεκριμένου είδους και με αυτήν την επίπλωση δωμάτια, απλώς, δεν θα κάτσει. Τελεία». Προς γνώση όλων μας…

Άλλοι επαγγελματίες, οι AudioVeterans, άρτι εμπορικώς αναλαβώντες την τριάδα B&W– Classe– Rotel στην Ελλάδα, και μαζί τους ο κ. Βασίλης Χουρμουζιάδης, άμεσα εμπλεκόμενος με τις συγκεκριμένες φίρμες στο παρελθόν, αλλά και στην τρέχουσα διάδοχη κατάσταση. Του ζήτησα ένα συγκεκριμένο flac να μου το γράψει σε ένα φλασάκι, να πάω να το ακούσω δίπλα, σε δωμάτιο ανταγωνιστή του. «Γίνεται; Του λέω». Και μου απήντησε, «αστειεύεσαι; Φυσικά και γίνεται, αμέσως να στο δώσω, μάλιστα θα έρθω κι εγώ να το ακούσω, με ενδιαφέρει». Εντάξει, εδώ που τα λέμε, αυτή την αντιμετώπιση περίμενα. Άλλωστε, μαζί κάναμε σε παλαιότερη έκθεση και ένα scoop στα εξαιρετικά Wilson Sophia.

Μιας και το έφερε η κουβέντα, άκουσα κι εγώ για λίγο τα Wilson Alexia – περί αυτών δεν πρόκειται; Περί αυτών, ωραία. Η παραγωγή που έτυχε να παίζει όταν πέρασα από το δωμάτιο, ανήκε στο ρεπερτόριο που κινείται ο Rit, της οποίας η ηχογράφηση και το μάστεριν κινούνται αισθητικά σε εκείνο το ολίγον τελειομανές, οξυζενέ άκουσμα που αποπνέουν οι παραγωγές των Steely Dan. Τα ηχεία είναι ακριβή σε όλο το φάσμα, δεν μπουμάρουν και δεν φωνάζουν από μόνα τους. Εντάξει, δεν προορίζονται να παίζουν σε τόσο μικρό δωμάτιο, στο οποίο άλλωστε υποαπασχολούνται, αλλά από την άλλη, νομίζω πως ο αντιπρόσωπος ορθώς επέλεξε να τα βάλει να παίξουν, στο κάτω της γραφής, να πουλήσουν θέλουν οι άνθρωποι. Αν επέμενα να είμαι γκρινιάρης, θα επεσήμαινα την παντελή έλλειψη ελέγχου των ανακλάσεων του δωματίου – και η μόνιμη κουρτίνα του ξενοδοχείου πίσω από τα ηχεία είναι απλώς ανεπαρκής. Δοθέντος του γεγονότος ότι δεν είναι ενεργά, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό, τολμώ να σας βάλω να μαντέψετε τι μπορούν να κάνουν, οδηγούμενα από ένα ζευγάρι nCore (μη γελάτε…). Αλλά βέβαια, το target groupτης Wilson δεν αριθμεί και πολλούς θιασώτες, ούτε των ενεργών ηχείων, ούτε των «μικρών», ελαφρών, ψυχρών, κλινικών, απανθρώπων, «ψηφιακών» nCore.

Για την περίπτωση των Grimm– και κατόπιν σχετικής συζήτησης με τον αντιπρόσωπο, εκτός των άλλων, η εμπορική τους πορεία προβλέπεται να καθορισθεί και από πρόσωπα που δεν βάνει ο νους σας. Το θέμα συνεζητήθη off the record, και μάλλον δεν είναι σωστό να επεκταθώ.

Άλλη περίπτωση. Μιλώντας γενικά, αν επιλέξετε να αγοράσετε ηχεία με δύο γούφερ παράλληλα, 4ωμα δηλαδή, μη σας πω και 2,8ωμα στο φάσμα 100 – 200Hz, μην κάνετε τον κόπο να τα οδηγήσετε με 50βατο ενισχυτή με 2 τρανζίστορ ανά κανάλι, θα είναι κρίμα. Όχι ότι θα σας απογοητεύσει το αποτέλεσμα, καθώς μπορεί και να σας αρέσει, αλλά θα είναι σημαντικά κάτω των δυνατοτήτων τους.

Και κάτι τελευταίο, χωρίς ονόματα (κι ας φωνάζει ο κου-φου). Όταν διπλοκαλωδιώνουμε ένα ηχείο, βγάζουμε τους βραχυκυκλωτήρες, δεν τους αφήνουμε βιδωμένους στη θέση τους. Αν θέλουμε να αυτό-αποκαλούμαστε επαγγελματίες δηλαδή. Διότι, επαγγελματισμός δεν είναι να φροντίζουμε την πραμάτεια μας, μη τυχόν μας πάρουν χαμπάρι και μας ξεφωνίσουν και μας κάνουν ρόμπα. Επαγγελματισμός είναι να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά και για τους πελάτες που δεν ξέρουν και πολλά – πολλά, αλλά μας εμπιστεύονται, και μας δίνουν τα ωραία τους λεφτά, που είναι το ψωμί μας.

Και του χρόνου!

Last edited:

gonis

Luger
Reaction score
12.434
Με τη δικη μου αναγνωση...περιπου με τη σειρα που τα παραθετω:

1.Γνωρισα απο κοντα διαδικτυακους συναγωνιστες.
2.Στη συνυπαρξη ανθρωπων απο τα δυο φορουμ (ΑCA-AVSITE) διακρινω θετικο ισοζυγιο.
3.Για αλλη μια φορα σε εκθεση δεν μπορω να συγκεντρωθω ωστε να αξιολογησω(με τα δικα μου γουστα) ενα ηχητικο αποτελεσμα.
4.Το οφθαλμολουτρο το εχω βαρεθει οπως και το ρεπερτοριο των εκθετων.Ποσες φορες ακουστηκε το temptation της κομμωτριας το ΠΣΚ;
5.Η παρουσια της Athens Pro(fessional) Audio σε εκθεση Hi-end αλλαζει τα δεδομενα,δικαια κατα τη γνωμη μου δημιουργει στρατοπεδα, αλλα νομιζω οτι η συγκρουση θα φερει εξελιξη...
6.To room correction μεχρι πριν λιγο καιρο το αγνοουσα με οτι αυτο συνεπαγεται.Το τιμημα το εχω πληρωσει.Next!
7.Δεν μπορω να σκεφτω τροπο προσελκυσης νεων ανθρωπων στο χομπυ.Με αφορα ωστε να ξεφορτωθω και κανα μηχανημα...
8.Το βινυλιο αντιστεκεται (δικαια κατα τη γνωμη μου γιατι η μουσικη για μενα ειναι κυριως βιωματα) αλλα οι εμποροι πρεπει να κατεβασουν ταχυτητα.Τι αναμνηση να σου φερει ενα άυλο αρχειο;
9.4 Κ€ διαφορα στο εκθεσιακο Grimm σε σχεση με την εισαγωγικη μαυρη εκδοση ειναι μεγαλο νουμερο με την παραδοχη οτι δεν εχει αλλες διαφορες.
10.Τα πικαπ της εκθεσης ηταν δυο κατηγοριων
αυτο που ειχε στησει ο Μη και τα υπολοιπα

Τελος.

Last edited:

Reaction score
1.659
Τα μόνα που με εντυπωσίασαν, γιατί απο τα πανάκριβα συστήματα απογοητεύτηκα, ήταν τα μικρά ηχεία της Ελληνικής SPL.
Κανείς καταρχήν δεν πίστευε ότι αυτός ο μεγάλος και πλούσιος ήχος βγαίνει από αυτά τα μικρά ηχειάκια. Ήταν για μένα και τον φίλο μου τον Γιάννο που πήγαμε χτες το απόγευμα, η αποκάλυψη της έκθεσης.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.512
...
9.4 Κ€ διαφορα στο εκθεσιακο Grimm σε σχεση με την εισαγωγικη μαυρη εκδοση ειναι μεγαλο νουμερο με την παραδοχη οτι δεν εχει αλλες διαφορες
....
Επειδή μου έκανε και εμένα εντύπωση και ρώτησα, δυστυχώς το "φθηνό" δεν περιλαμβάνει το remote με τη usb είσοδο.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.156
Γυρισαμε κι εμεις, κ ξυπνησα παλι για δουλεια...

Δεν πειραζει ομως, γιατι περασαμε ενα υπεροχο ΠΣΚ, παρεα με πολλους κ αξιολογους ανθρωπους, ακουσαμε τα συστηματα, περασαμε ομορφα, κι επιστραψαμε στο βαση μας...

Συντομα επιστρεφω με φωτο (λιγες, δεν πολυεβγαλα...) και εντυπωσεις!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.003
...Τι αναμνηση να σου φερει ενα άυλο αρχειο;
...
4 Κ€ διαφορα στο εκθεσιακο Grimm σε σχεση με την εισαγωγικη μαυρη εκδοση ειναι μεγαλο νουμερο με την παραδοχη οτι δεν εχει αλλες διαφορες.
Eξαρτάται από το τί θεωρεί ως πηγή αναμνήσεων ο εκάστοτε ακροατής.Το μέσον μετάδοσης,ή το περιεχόμενο...
Επειδή μου έκανε και εμένα εντύπωση και ρώτησα, δυστυχώς το "φθηνό" δεν περιλαμβάνει το remote με τη usb είσοδο.
Η ΄΄διαφορά΄΄ μπορεί κάλλιστα ν'αποτελέσει ενθαρρυντικό παράγοντα γιά την κατάστρωση σχεδίων απόκτησης.Ιδίως γιά όσους βρίσκουν την αισθητική της ολόμαυρης ΄΄επαγγελματικής΄΄ έκδοσης αρμονικότερη και την αντίστοιχη μείωση της ευελιξίας...βολικότερη.;)
(Το δε υποβαθύφωνο προστίθεται δυνητικά σε δεύτερο χρόνο...)

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.462
Eξαρτάται από το τί θεωρεί ως πηγή αναμνήσεων ο εκάστοτε ακροατής.Το μέσον μετάδοσης ή το περιεχόμενο...
Είναι επιβεβλημένη η χρήση του διαζευτικού "ή"; Δεν μπορεί κάποιος να αντλεί αναμνήσεις από τον συνδυασμό των δύο;

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.212
Πηγα στην εκθεση με μαλλον βαρια καρδια καταλαβαινω οτι ειναι ενας θεσμος ο οποιος σβυνει οπου Κυριακη απογευμα ωρα 3-6 τα πραγματα απο προσελευση ηταν μαλλον χαλαρα .

Αρχικα εξοπλιστικα με ενα δισκακι CD απο το μαγαζι με καμμια διακαρια τραγουδια μεσα τα οποια μου ειναι πολυ καλα γνωστα σε επιπεδο ποιοτητας 192-320 kbps WAV 44100. Ηθελα να ξερω οπου μου δωθηκε η ευκαιρια ποσο καλα μπορουν να παιξουν τα μηχανηματα με πηγη κατι τετοιο και κατα το ποσον τα μηχανηματα παιζουν καλα με πηγες μονο υψηλης αναλυσης και μουσικες τυπου ενα πιανο μια κιθαρα και μια φωνη ...

ΘΑ χρησιμοποιησω την προσφιλη εκφραση του NELSON PASS οτι τα καλα και μεγαλα μηχανηματα πρεπει να παιζουν καλα unconditionally Χωρις ορους και χωρις περιορισμους

Δεν θα κρυψω οτι εδω και χρονια ειναι προσωπικη αποψη οτι υπαρχει μεγαλο κενο στην κατηγορια upper HIFI κατι μεταξυ HIFI και HIEND και ενω υπαρχουν φτηνα HIFI τα οποια παιζουν απο ολα με μαλλον μετριες ηχητικες επιδοσεις και HIEND τα οποια ενω παιζουν παρα πολυ καλα ειναι μαλλον στοχευμενα σε κλασσικη μουσικη και γενικα η υπεραναλυτικοτητα τους δουλευει μονο σε τετοια θεματα .

--Ανοιξε η ψυχη μου να δω οτι υπηρχε αρκετη νεολαια στην εκθεση πιτσιρικαδες με τον πατερα τους , εφηβοι με τους γονεις η μονοι , Νεαρουληδες 20-22-24 ετων με τις φιλεναδουλες τους ( αυτες δεν περασαν και πολυ καλα φανταζομαι
) Θεωρω οτι ειναι πολυ καλο να μπορουμε να μυησουμε τα παιδια μας στο hifi and more και ακομα πιο πολυ στο diy ! αν γινεται ...

Σε οτι αφορα το μηχανηματα που ακουσα θα αναφερθω σε οτι μου εκανε εντυπωση ....

---Επιβεβαιωσα οτι η Quadral παραμενει μια ηπια δυναμη ποιοτητας κατασκευαστης ο οποιος δεν εχει αφησει την ερευνα πισω ,εταιρια με σοβαροτητα αλλα και αντιπροσωπεια με γνωση και υποστιριξη στην Ελλαδα θεωρησα τα περισσοτερα μοντελα τους εντος πραγματικοτητας, χωρις χουγια και με το δικο τους γνωστο επιπεδο κατασκευης αλλα και επιπεδο πιστοτητας ηχου . Ενα απο τα πραγματα τα οποια μου εκαναν εντυπωση ηταν οτι οι τιμες σε σχεση με το προιον ηταν εξαιρετικα βατες και ενω μιλαμε για ηχειο επιπεδου MISION ανετα η τιμη ειναι τυπου 1/4 .

-- Εντυπωση μεγαλη μου εκαναν τα ηχεια της PMC οπου ενισχυμενα με τα τερατακια ηχου ,ρευματων , και ανθεκτικοτητας της BRYSTON μου εδωσαν ενα ηχειο αληθινο με απιστευτο στακαρισμα πολυ ετοιμο να παιξει απο ολα τα ειδη χωρις προβλημα ..περα για περα τιμιο , με πολυ σωστα επιλεγμενη ευαισθησια , ανετα απο πλευρας ισχυος δυσαναλογα με το μεγεθος τους , με απιστευα καλο μπασσο για τοσο μικρες μοναδες και κατασκευασμενο με τετοιο τροπο ωστε να μην ειναι τοσο εξαρτημενο απο τον χωρο που παιζει .

--Στις Ελληνικες παρουσιες η Geometric Harmony και ο κυριος Μπουλαματσης ανθρωπος με βαθεια γνωση του αντικειμενου , κατασκευες ηχειων τα οποια πργματικα ανοικουν σε πολυ υψηλη κατηγορια ηχου αλλα και αναλογης τιμης . Θα ηταν δεκα φορες καλυτερο απο μενα να υπηρχε και ενα ηχειο το οποιο να ηταν σε χαμηλη κατηγορα τιμης τυπου entry level αλλα και αντιστοιχης τιμης .

--Στο διπλανο περιπτερο ο συνδυασμος των Τσακιριδηδων με τα Geometric Harmony με αφησαν αφωνο σε σημειο οτι δεν εκατσα στο περιπτερο παραπανω απο 5 λεπτα μια και θεωρησα οτι το ολο ακουσμα ειναι by far εκτος συναγωνισμου Μπραβο στα παιδια απο καθε απο καθε αποψη .

--Εκει που μου επεσαν τα αυτια ηταν στο περιπτερο της SPL !!! Ελληνικες κατασκευες ηχειων και ενισχυτων με απιστευτα σωστες επιλογες μοναδικη ποιοτητα δυνατοτητες επιλογων χρωματων εξαιρετικες και μοναδικες σχεδιασεις και φυσικα πανεξυπνες επιλογες ευαισθησιας οπου στα μικρα τους μοντελα τα ηχεια ειναι ευαισθητα και ισως φωτεινα πλην ομως τονικα απολυτα ισσοροπημενα , Επιλογη σοφη και στοχευμενη μια και ο χρηστης που θα αγορασει μικρα ηχεια προφανως δεν εχει τον χωρο αλλα σιγουρα δεν εχει και τον αναλογο ενισχυτη .

Στα μεγαλυτερα μοντελα σαφως και δεν ειναι τοσο "φωναχτα " απαιτουν περισοτερα ρευματα αλλα χωρις να εχουν χασει σχεδον τιποτα απο τα καλουδια τους οπως η υπεροχα ισσοροπημενη τονικοτητα , χαμηλη εξαρτηση απο τον χωρο ( ισχυει και για τα μικρα τους μοντελα ) νευρο και ταχυτητα , αερινος ηχος , χωρις ενοχλητικες εξαρσεις σε κανενα σημειο του φασματος με μια απολυτη ανεση σε περιεχομενη χαμηλης και υψηλης περιεκτικοτητας και θα παιξουν καλα ακομα και με μια πηγη ακομα και σαν την δικια μου ...

Ολα τα παραπανω ειναι σε πολυ προσιτες τιμες τυπου κοστος αξιας υλικων και για κανεναν λογο τιμες που αντικατοπτριζουν την αποδοση ηχειων η ενισχυτων τους .... Νομιζω οτι ευτυχως η εταιρια εχει εδρα στην Αλεξανδρουπολη γιατι αν ηταν στην Αθηνα χαλαρα θα πηγαινα καθε μερα για καφε η μεταναστευεση στον χωρο ακροασης τους .

Το παραπονο μου για μηχανηματα UPPER HFI για την SPL δεν ισχυει γιατι αγοραζεις HIEND σε τιμες HIFI Μπραβο στα παιδια , στην σχεδιαστικη ομαδα , και την κατασκευαστικη , και θεωρησα επισης πολυ ομορφο οτι ολοι οι ανθρωποι στο περιπτερο ηταν χαμογελαστοι και οχι τοσο επειδη ηταν θεμα ευγενειας κυριως το χαμογελο το εξελαβα ως χαμογελο επιτυχιας το οποιο τους αξιζει περα για περα .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.543
Δυό λόγια κι από μένα...

.............. Όταν διπλοκαλωδιώνουμε ένα ηχείο, βγάζουμε τους βραχυκυκλωτήρες, δεν τους αφήνουμε βιδωμένους στη θέση τους. Αν θέλουμε να αυτό-αποκαλούμαστε επαγγελματίες δηλαδή................

Παντα "απολαυστικος"...................

Στο παραπανω............................κανεις πλακα ετσι?

Reaction score
98
Προφανώς δεν κάνει πλάκα......
Και προσθέτω πως δεν ειναι ο πρωτος αλλα και ουτε ο τελευταιος.....

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.987
Παντα "απολαυστικος"...................

Στο παραπανω............................κανεις πλακα ετσι?
Όχι ρε συ, δεν είναι πλάκα! Και το είδα κατά τύχη. Κοίταξα και το άλλο ηχείο, είπα μπας και το ξέχασαν οι άνθρωποι, αλλά και στο άλλο τα τζάμπερ ήταν στη θέση τους...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef