Technics SL-1200 CLUB

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.459
Οι διαφορές μεταξύ των protractors, και των αντίστοιχων σχολών είναι μικρές , πιθανόν , να μην είναι καν ακουστές. Οι διαφορές των βραχιόνων μεταξύ τους όμως είναι σημαντικές και ακουστές. Θεωρώ οτι το sl 1200 αξίζει έναν καλύτερο βραχίονα. Κάτι που έκανα εγω στο δικό μου , αντικατέστησα τον δικό του με εναν jelco sa 370h. Σημαντική διαφορά , τόσο πολύ που έφυγε ο κωδωνισμός ο οποίος υπήρχε σε όλες τις κεφαλές που του φόρεσα . Η καλύτερη αναβάθμιση για αυτό το πικάπ.

Reaction score
25
Οι διαφορές μεταξύ των protractors, και των αντίστοιχων σχολών είναι μικρές , πιθανόν , να μην είναι καν ακουστές. Οι διαφορές των βραχιόνων μεταξύ τους όμως είναι σημαντικές και ακουστές. Θεωρώ οτι το sl 1200 αξίζει έναν καλύτερο βραχίονα. Κάτι που έκανα εγω στο δικό μου , αντικατέστησα τον δικό του με εναν jelco sa 370h. Σημαντική διαφορά , τόσο πολύ που έφυγε ο κωδωνισμός ο οποίος υπήρχε σε όλες τις κεφαλές που του φόρεσα . Η καλύτερη αναβάθμιση για αυτό το πικάπ.
Συμφωνώ 100%, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο να κάνεις από την στιγμή που αποφασίζεις οτι θέλεις να το αναβαθμίσεις.
Εξαιρετικός ο Jelco SA-370H.

Reaction score
8.905
Το ότι ακούγεται ένας “κωδωνισμός” θα συμφωνήσω, αλλά το έχουμε ξαναπεί στο παρελθόν, αυτό λύνεται εάν βάλουμε μπαμπάκι στον σωλήνα (tube) του βραχίονα, κατά τα άλλα έχω τις αμφιβολίες μου, όσον άφορα το ότι ο jelco είναι καλύτερος, ακόμα και τα bearing του Technics έχουν λιγότερες τριβές.... Αυτά...:)!

Last edited:

ryk

Reaction score
925
Ρε παίδες, για περιγράψτε τον κωδωνισμό για να καταλάβω τι εννοείτε....

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Να τι μπορει να σου στειλουν αν αγορασεις μεταχειρισμενα ..... χαχαχα

Reaction score
0
με τη βοήθεια του Κου Μάρκου έκανα και εγώ ένα μαζεματακι στην κεφαλή denon dl-110 με τον προτράκτορα και πλεον
ειμαι τουλάχιστον σιγουρος για αυτό το σεταρισμα. Οσοι έχουν την dl με mk2 τι βάρος και antiscate χρησιμοποιούν;; Εγώ το έχω στο 1,8 όπως λεει ο κατασκευαστής και το ίδιο στο antiscate. Το ύψος vta το έχω περιπου στο 1,2 Εσεις;

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.459
Για το VTA δες τι ύψος δίνει η denon, απο ακίδα μέχρι το άνω μέρος της κεφαλής και συμβουλέψου τον αντίστοιχο πίνακα του μάνιουαλ του sl. Αν δεν το έχεις το μάνιουαλ πες μου το ύψος της κεφαλής και θα το δω στο δικό μου.

Reaction score
44
Που μπορω να βρω κελυφος για τον βραχιονα του 1200 μκ2; Αν ειναι δυνατον απο καταστηματα Ελλαδος. Ευχαριστω.

Reaction score
169
Ναι αυτο!!! headshell = κελυφος ετσι δεν ειναι;
Τις ελληνικές λέξεις ποτέ δεν τις χώνεψα σε τεχνολογικά θέματα... :D

Επίσιμος εισαγωγέας είναι η Intertech και έχει αρκετά καλύτερες τιμές από τα άλλα μαγαζιά.

Έχω το τηλέφωνο κάπου σπίτι. Θα το ποστάρω το απόγευμα αν δε βαριέσαι να ψάξεις το thread, μιας και σίγουρα έχει ξαναποσταριστεί.

Reaction score
3.524
Καλησπέρα σε όλους
Διαβάζοντας στο ιντερνετ βλέπω κατα καιρούς διάφορους που έχουν κάνει αναβαθμίσεις στα SL τους. Και δεν εννοώ μονο κεφαλή βραχίονα αλλά και τα σωθηκά του. Εγώ το έχω όπως το έδωσε ο μπαμπάς απο τις αρχές του 80 και το μόνο που του έχω αλλάξει είναι το λαστιχάκι που ανεβοκατεβάζει το βραχιόνα και την κεφαλή. Συντήρηση τυπική απο μένα με λίγο λαδάκι στο μοτερ τίποτα άλλο. Τι άλλο θα μπορούσα να του αλλάξω και να το αναβαθμίσω ηχητικά εκτός απο την κεφαλή που είναι ετσι και αλλίως στο πρόγραμμα και τι θα χρειαζότανε μετά απο 34 χρόνια λειτουργίας (πολύ λίγο χρόνο όμως σε λειτουργία απο το σύνολο των χρόνων του); Επίσης αν υπάρχει κάποιος που να αναλαμβανει τέτοιες αναβαθμίσεις εδώ στην Ελλάδα και να είναι γνώστης.
Αναμένω τις απαντήσεις σας με πολύ ενδιαφέρον.
Κωνσταντίνος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.777
Members
38.493
Νεότερο μέλος
Mili