Technics SL-1200 CLUB

Reaction score
169
Παρεπιπτώντως το είχαμε δοκιμάσει σε ένα φίλο και ήταν πολύ σκληρό για χρήση σε βραχίωνα. Ήθελε καλό στρίψιμο και τοποθέτηση με καμπύλη/θηλιά κοντά στο pivot για να μην εμποδίζει την κίνηση του βραχίωνα.

Reaction score
30.455
Καλησπέρα,

τον τελευταίο καιρό συμβαίνει συχνά το εξής:αφαιρώ το headshell από το βραχίονα και όταν το επανατοποθετήσω δεν έχω ήχο στο δεξί κανάλι ,αν και το headshell φαίνεται να είναι βιδωμένο σφιχτά πάνω στο βραχίονα και τα καλώδια που συνδέουν κεφαλή με κέλυφος στη θέση τους.Μετά από 3-4 προσπάθειες και χωρίς να κάνω κάτι διαφορετικό ,ο ήχος επανέρχεται στο δεξί κανάλι.Ο βραχίονας και το κέλυφος είναι τα εργοστασιακά της Technics.Θα πρέπει να προσέξω κάτι? Τι μπορεί να φταίει?
Παρακαλώ τα φώτα σας!

Reaction score
1.000
Καλησπέρα,

τον τελευταίο καιρό συμβαίνει συχνά το εξής:αφαιρώ το headshell από το βραχίονα και όταν το επανατοποθετήσω δεν έχω ήχο στο δεξί κανάλι ,αν και το headshell φαίνεται να είναι βιδωμένο σφιχτά πάνω στο βραχίονα και τα καλώδια που συνδέουν κεφαλή με κέλυφος στη θέση τους.Μετά από 3-4 προσπάθειες και χωρίς να κάνω κάτι διαφορετικό ,ο ήχος επανέρχεται στο δεξί κανάλι.Ο βραχίονας και το κέλυφος είναι τα εργοστασιακά της Technics.Θα πρέπει να προσέξω κάτι? Τι μπορεί να φταίει?
Παρακαλώ τα φώτα σας!
Ίσως να θέλει που και που ένα καλό καθάρισμα στις επαφές του σελλ με την υποδοχή του βραχίονα..
Και σε μένα συμβαίνει κάτι αντίστοιχο κάποιες φορές ή βγάζει ένα περίεργο θόρυβο

Reaction score
30.455
Και εγώ αυτό σκέφτηκα να σου πω την αλήθεια αν και φαίνονται καθαρές οι ακιδούλες του κελύφους.Για τι καθάρισμα μιλάμε? Στεγνό με κάποιο βουρτσάκι ή κάτι άλλο?

ryk

Reaction score
925
Και εγώ αυτό σκέφτηκα να σου πω την αλήθεια αν και φαίνονται καθαρές οι ακιδούλες του κελύφους.Για τι καθάρισμα μιλάμε? Στεγνό με κάποιο βουρτσάκι ή κάτι άλλο?
Μπατονέτα-οινοπνευματάκι και είσαι κομπλέ (αν είναι για καθαρισμό).
Και στις υποδοχές του βραχίονα!

Reaction score
25
Μπατονέτα-οινοπνευματάκι και είσαι κομπλέ (αν είναι για καθαρισμό).
Και στις υποδοχές του βραχίονα!
Πολύ καλό γι αυτή την περίπτωση είναι λίγο WD-40 σε μπατονέτα το οποίο κάνει και λίγο λίπανση στη σύνδεση.

Reaction score
295
Oι επαφές που βρίσκονται μέσα στον βραχίωνα, όπου βιδώνει το κέλυφος είναι κινητές-υποχωρούν οταν βιδώνουμε το κέλυφος- και τις πιέζουν ελατήρια για να εφάπτονται στο κέλυφος.
Πέρα απο τον καθαρισμό που θα κάνεις, προσπάθησε με μια οδοντογλυφίδα η κάτι τέτοιο να τις κινησεις μέσα-έξω με περίσσια λιπαντικού, μήπως κάποια εχει φρακάρει και δεν μπαινοβγαίνει για να εφάπτεται καλά.

Reaction score
30.455
Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες.

Κάτι μου λέει πως το πρόβλημα εντοπίζεται σε αυτό που λέει ο nkelara.Και αυτό το λέω γιατί αφού διάβασα το post του θυμήθηκα πως παλιότερα όταν απελευθέρωνα το κέλυφος περιστρέφοντας το δακτύλιο που το συγκρατεί , το κέλυφος πεταγόταν ελαφρώς προς τα έξω δείγμα του ότι τα ελατήρια ωθούσαν τις επαφές του βραχίονα και αυτές με τη σειρά τους το κέλυφος.Τώρα αυτό δε γίνεται ή γίνεται πολύ λιγότερο οπότε προφανώς οι επαφές μάλλον έχουν ψιλοφρακάρει και περισσότερο αυτή που μεταφέρει το σήμα του δεξιού καναλιού αφού εκεί εντοπίζω το πρόβλημα.
Τη Δευτέρα θα έχω χρόνο να ασχοληθώ και θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα.

Reaction score
30.455
Τσέκαρα με μια οδοντογλυφίδα τις επαφές στο βραχίονα και κινούνται μια χαρά.Δυστυχώς δεν είχα κάποιο λιπαντικό πρόχειρο αλλά το έχω στα υπ'όψιν.Το καθάρισμά τους με μπατονέτα και οινόπνευμα έκανε δουλίτσα ,αφού δοκίμασα 5-6 φορές μετά να βγάλω και να ξαναβάλω το κέλυφος και κάθε φορά το δεξί κανάλι δούλευε κανονικά.Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες -συμβουλές!!

Reaction score
5.867
Τοποθετησα προχθες με το εργαλειακι της technics την ΑΤ95Ε,και μου την βγαζει οπως φαινεται στην φωτο,περιπου στο κεντρο.
Ειναι σωστα?
Το εργαλειακι εχει και ενα βελακι μπροστα,ακολουθω το βελακι ωστε η ακιδα να ειναι εκει που δειχνει?

Reaction score
169
Το εργαλειάκι της Technics είναι τουλάχιστον χονδροειδές στη ρύθμιση που επιτρέπει. Αν θέλεις να το κάνεις σωστά πρέπει να βρείς και να τυπώσεις ένα προτράκτορα.

Reaction score
8.905
Σε ποια θέση βρίσκονται οι βίδες στο headshell δεν παίζει κανένα ρόλο, διότι στις κεφαλές οι τρύπες στήριξης μπορεί να είναι σε διαφορετικό σημείο σε κάθε μια, η ακόμα και η άκρη της βελόνας ανάλογα με τον τύπο του ανταλλακτικού κλπ Χονδρικά η άκρη της βελόνας είναι 10mm +/- (περίπου) από τις τρύπες στήριξης. Κατέβασε και τον (πάτησε επάνω για να σε πάει) Technics Arc protractor για ποιο ακριβείας ρύθμιση, είναι εύκολο!

Reaction score
169
Αυτός που δίνει το vinyl engine είναι κατά Baerwald. Ο βραχίωνας του SL1200 είναι πολύ κοντά στη Stevenson γεωμετρία.

Reaction score
5.867
Εκτυπωσα τον Stevenson.
Σκεφτηκα να κανω πλαστικοποιηση και μετα σιγα-σιγα με διαφορετικου μεγεθους τρυπανακια να κανω την τρυπα.
Θα ειναι καλυτερα η να προσπαθησω ετσι?

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.787
Members
38.494
Νεότερο μέλος
mpalo