HTPC με τι κόστος.....;; :-)

Reaction score
248
Και για όποιον θέλει να κάνει σωστό setup με "seperates" που λέμε στην γλώσσα του HiFi, βάλτε το storage σας σε άλλη μηχανή. ΠΧ

http://www.info-world.gr/pegasus/products01/show00.php?code=57972&pcode=SHOW_PROD57972

Εγώ έχω ένα τέτοιο με 6 Χ 2ΤΒ σε RaidZ με "περίεργο" δικό μου configuration, equivalent του Raid 50 για όποιον ασχολείται. Επίσης έχω ρίξει και 2 mSATA SSD 60άρια ένα για Read Cache και ένα για Write Cache. Με 8 GB RAM το ZFS κυβερνάει, και μπορεί άνετα να δουλέψει και το compression ώστε να γλυτώσουμε χώρο από τα ISO Bluray που δέχονται συμπίεση σε αντίθεση με τα MKV αρχεία.

Οσονούπω ετοιμάζω και 2ο τέτοιο με 6 Χ 3ΤΒ για να κάνω και ZFS Replication στον πάνω όροφο ως μια λύση "Disaster Recovery"

Οι της πληροφορικής με νιώθουν! Για τους υπόλοιπους, εδώ είμαστε! Δεν χρειάζονται ΤΟΣΑ resources στο HTPC, λίγο efficiency χρειάζεται!

Reaction score
2.001
Είχα όλα τα εξαρτήματα στην κατοχή μου από Πέμπτη. Παρασκευή βράδυ και Σάββατο βράδυ ασχολήθηκα κάνα 2ωρο την φορά και έστησα ρο hardware. Σήμερα το πρωί έβαλα τα παράθυρα 7 και με ελάχιστη βοήθεια από το cd της Asus και της msi εγκαταστάθηκαν κάποιοι drivers που δεν βρήκε το σύστημα άμεσα. Καλώς εχόντων των πραγμάτων απόψε θα μεταφερθεί στο καθιστικό όπου υπάρχει και ενσύρματο δίκτυο, θα γίνει update όπου χρειάζεται και θα εγκατασταθεί το xbmc.

Reaction score
2.001
2 θέματα.

1. Όταν συνδέω το μηχάνημα στην τηλεόραση μέσω της ενσωματωμένης κάρτας γραφικών της μητρικής, μου αναγνωρίζει σαν μέγιστη συνιστώμενη ανάλυση τα 1080 και γεμίζει το κάδρο κανονικά. Όταν ενεργοποιώ την κάρτα γραφικών της msi επιλογή την ίδια ανάλυση αλλά η εικόνα που προβάλλεται δεν γεμίζει το καδρο. Αφήνει περιμετρικά μαύρη μπορντούρα.

2. Με το xbmc όταν επιλέγω ταινία για αναπαραγωγή, παίζει με κολλήματα και δεν μπορείς να δεις. Μιλάμε για αρχεία 5-8 gb. Τα ίδια αρχεία το vlc τα παίζει κανονικά.

Reaction score
3
2 θέματα.

1. Όταν ενεργοποιώ την κάρτα γραφικών της msi επιλογή την ίδια ανάλυση αλλά η εικόνα που προβάλλεται δεν γεμίζει το καδρο. Αφήνει περιμετρικά μαύρη μπορντούρα.

2. Με το xbmc όταν επιλέγω ταινία για αναπαραγωγή, παίζει με κολλήματα και δεν μπορείς να δεις.
1. Κοιταξε μεσω της καρτας γραφικων , να ενεργοποιησεις το overscan

2. Πηγαινε στα Settings\System\Audio output και κοιταξε το θεμα του ηχου

Reaction score
2.001
1. Οκ.
2. Έκανα κάποιες αλλαγές και πλέον κάποια αρχεία τα παίζει κανονικά αλλά σε κάποια άλλα πάλι κάνει κολλήματα. Δεν μπορείς να δεις ταινία αλλά δεν έχει τα χάλια που είχε πριν.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.383
Μάλλον η κάρτα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Μέχρι να μπει κάποια ισχυρότερη, παίξε με VLC...

Reaction score
2.001
Αυτό ήταν το τελευταίο που ήθελα να ακούσω. ....:(

Σε av δεν περιμενα να κομπλαρε.... σε παιχνιδια οκ.....το περιμενα.....

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.239
Τι αρχεία είναι αυτά που δεν μπορεί να τα παίξει μια σύγχρονη κάρτα γραφικών; Η 5450 που χρησιμοποιούσα παλιότερα έπαιζε BD μια χαρά, το ίδιο και μια 5750 που χρησιμοποιώ ακόμη.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.383
Τι αρχεία είναι αυτά που δεν μπορεί να τα παίξει μια σύγχρονη κάρτα γραφικών; Η 5450 που χρησιμοποιούσα παλιότερα έπαιζε BD μια χαρά, το ίδιο και μια 5750 που χρησιμοποιώ ακόμη.
Δεν φταίνε τα αρχεία. Το xbmc είναι ασήκωτο...

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
109.538
Δοκίμασε με το VLC όπως είπε ο Κώστας ή με το MPC-HC.

Reaction score
1.846
Και αν δεν σ' αρέσουν όλα αυτά, υπάρχει και το παλιό καλό KMplayer. Με πολύ βολικές συντομεύσεις πληκτρολογίου. ;)

Reaction score
2.001
Μου κάνει εντύπωση όμως το εξής....Το xbmc το έχω δουλέψει στο laptop μου, ένα Fujitsu Amilo 4ετίας πλέον....και δεν μου έχει κάνει τέτοια θέματα. Οκ...το laptop ήταν καλό για την εποχή του...αλλά πόσο βαρύ μπορεί να είναι που να δημιουργεί τέτοια θέματα σε σαφώς καλύτερο πλέον pc;

Το vlc αναπαράγει τα mkv χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα...αλλά δεν είναι καθόλου φιλικό προς τον χρήστη. Και όπως είναι τώρα δεν μου παίζει καθόλου BD iso αρχεία. Οπότε δεν μπορώ να βασιστώ επάνω του.

Timaras

Reaction score
2.156
Ότι είπε ο Vagellis21.Δες τα audio settings.Στο δικό μου που έχει 2 κάρτες ήχου ενεργοποιώντας output στην Asus
κολλάει και δεν παίζει με τίποτα.Όταν αλλάξω την Asus με την onboard Realtek παίζει μια χαρά.
Κάνε και κανά drivers update στην κάρτα ήχου!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.675
Members
38.592
Νεότερο μέλος
George Tzelalis