Tripath?

ryk

Reaction score
925
Έγιναν οι συνδεσμολογίες λοιπόν, μπήκε στην πρίζα, πατήθηκε το κουμπί, ακούστηκε το κλακ του ρελέ (βγάζει και σπινθήρα μέσα του !?!?), άνοιξε,κινήθηκαν λίγο οι βελόνες των vu meters και με fade out έκλεισε μόνος του.....
Άντε τώρα να δούμε τι δεν πάει καλά....

Attachments

• 436,4 KB Προβολές: 118
  • 406,1 KB Προβολές: 114

Reaction score
29.733
Οι βελόνες Κυριάκο μου πάντα κινούνται στην έναυση.Τώρα για σπινθήρα δεν νομίζω οτι βγάζει κάτι.
Τι εννοείς fade out?

ryk

Reaction score
925
Οι βελόνες Κυριάκο μου πάντα κινούνται στην έναυση.Τώρα για σπινθήρα δεν νομίζω οτι βγάζει κάτι.
Τι εννοείς fade out?
Σβήνουν σιγά-σιγά ότι λαμπιόνια έχουν επάνω οι πλακέτες και ο διακόπτης-vu meters...σαν να αποφορτίζεις πυκνωτή. Δεν ακούγεται κάποιο κλακ από το ρελέ. Μάλλον μπαίνει κάποια προστασία μπρος....

ryk

Reaction score
925
Λοιπόν η απάντηση ήταν απλή, μου ήρθε με p.m.(χωρίς μούντζα, ευτυχώς!). Το διακοπτάκι δεν είναι διακοπτάκι, αλλά μπουτόν, άρα πάμε για άλλο! Κρατώντας το πατημένο μια χαρά δουλεύει! Εκτός αν έρθει κανένας για καφέ και τον βάλω να το πιέζει μόνιμα. :D

Reaction score
29.733
Λοιπόν η απάντηση ήταν απλή, μου ήρθε με p.m.(χωρίς μούντζα, ευτυχώς!). Το διακοπτάκι δεν είναι διακοπτάκι, αλλά μπουτόν, άρα πάμε για άλλο! Κρατώντας το πατημένο μια χαρά δουλεύει! Εκτός αν έρθει κανένας για καφέ και τον βάλω να το πιέζει μόνιμα. :D

Βρε πόντιε, το μπουτόν πήγες και αγόρασες? αυτό χρειάζεται και κύκλωμα που ενεργοποιήται απο το μπουτόν.
Δεν ζήτησες διακόπτη? Εχει ο φανός διακόπτες με οτι χρώμα led θέλεις, και μέχρι 5Α νομίζω.Ακριβώς τους ίδιους με το δικό σου , αλλά διακόπτες. Εχει και μπουτόν αν θέλεις.
Μην το κρατάς πατημένο , γιατί θα το κάψεις. Δεν είναι για πολλά πολλά αυτό.

ryk

Reaction score
925
Βρε πόντιε, το μπουτόν πήγες και αγόρασες? αυτό χρειάζεται και κύκλωμα που ενεργοποιήται απο το μπουτόν.
Δεν ζήτησες διακόπτη? Εχει ο φανός διακόπτες με οτι χρώμα led θέλεις, και μέχρι 5Α νομίζω.Ακριβώς τους ίδιους με το δικό σου , αλλά διακόπτες. Εχει και μπουτόν αν θέλεις.
Μην το κρατάς πατημένο , γιατί θα το κάψεις. Δεν είναι για πολλά πολλά αυτό.
Από ebay το είχα χτυπήσει.
Άμα έχεις και στραβωμάρα...αυτά παθαίνεις!

ryk

Reaction score
925
Το λοιπόν...
Μπήκε ρελεδάκι και αλλάχθηκε ο διακόπτης (που τελικά αποδείχθηκε μπουτόν) και ξεκίνησε ο ενισχυτής. Ρυθμίστηκε η τάση του τροφοδοτικού στα 48V, ρυθμίστηκαν και τα vu meters στην είσοδο του σήματος και το residual noise του κάθε καναλιού και έτοιμος.
Η πρώτη παρατήρηση είναι η περίεργη συμπεριφορά του τροφοδοτικού με τον ενισχυτή και χωρίς αυτόν. Έχω στείλει ερώτηση στην connexelectronic με τα βίντεο, να δούμε τι γίνεται. Το κακό είναι ότι έιναι εκτός εγγύησης από την ημερομηνία αγοράς.

Κατά τα άλλα είναι πανήσυχος και εύκολα δείχνει τα δόντια του στα ηχεία μου. Αρχικά μου φαίνεται λίγο "κλειστός" στα ψηλά, αλλά μάλλον βιάζομαι να τον κρίνω.

Μένει μόνο ένα ρετουσάρισμα της μπροστινής αλουμινένιας πλευράς που χτυπήθηκε κατά την μεταφορά και είμαστε τζετ.

Φωτό αργότερα....

Reaction score
431
Δωσε καμιά πληροφορία. Τι ειναι περιεργο αλλάζει η τάση με το φορτίο?, εχεις κυμάτωση?

ryk

Reaction score
925
To πρώτο βίντεο είναι με το τροφοδοτικό μόνο. Δεν είναι συνδεδεμένη η πλακέτα του ενισχυτή. Μόνο η 12V aux έξοδος που είναι τα VU meters.
Στο δεύτερο είναι συνδεδεμένος ο ενισχυτής και αποτέλεσμα έχει αυτή τη βύθιση.

Reaction score
431
To πρώτο βίντεο είναι με το τροφοδοτικό μόνο. Δεν είναι συνδεδεμένη η πλακέτα του ενισχυτή. Μόνο η 12V aux έξοδος που είναι τα VU meters.
Στο δεύτερο είναι συνδεδεμένος ο ενισχυτής και αποτέλεσμα έχει αυτή τη βύθιση.

Dear Ryk

Το βιντεο είναι χάλια δεν μπορω να διακρίνω τίποτα. εχεις παλμογράφο πάνω απο τον ενισχυτή?κατι με κυματομορφή βλέπω.
Εκανες μετρήσεις με πολύμετρο?
Εχω κατσιαβιδιάσει πολλά τροφοδοτικά υπολογιστών για να κάνω εκπομή με ασύρματο και το μόνο θέμα που χρεάζεται προσοχή είναι οτι τα παλμοτροφοδοτικά των υπολογιστών θέλουν πάντα φορτίο για αυτο τα βάζω μια αντίσταση 17w. 'Oμως το δικό σου είναι κατασκευασμένο για χρήση σε ήχο οπότε δεν θα έπρεπε να εχεις προβλήματα.Αμα βρεις χρόνο εξηγησε την βύθιση η δώσε μετρήσεις απο πολύμετρο.

ryk

Reaction score
925
To βίντεο πιο πολύ το ανέβασα για να φανούν τα on-off που κάνει και οι βυθίσεις.
Αυτό που λες για το φορτίο μου απαντήσαν από την connexelectronic καθώς και να διαβάσω αναλυτικά την περιγραφή του θέματος στο τροφοδοτικό των 2000W εδώ: http://www.connexelectronic.com/documents/SMPS2000R.pdf
Νομίζω ότι βγαίνει νόημα....

Reaction score
7.982
Το λάδι θα σου βγει, το νόημα μάλλον όχι...
Πες πως η βύθιση της κύριας τάσης λόγω έλλειψης φορτίου είναι αποδεκτή.
Αν διαβάζω καλά, βάσει σχεδίου τα +12V βγαίνουν από τα άκρα 3 και 4. Εκεί όμως υπάρχει σταθεροποίηση με το LM7812. Πως ταιριάζουν όλα αυτά;

Ουσιαστικά αυτό είναι και το νόημα της ύπαρξης της βοηθητικής τάσης. Να προετοιμάζονται και να προετοιμάζουν τα περιφερειακά κυκλώματα για την παροχή της κύριας λειτουργίας.

Last edited:

ryk

Reaction score
925
Δεν το κατέχω το θέμα....μήπως είναι από το θέρμιστορ που υπάρχει στην είσοδο των 230V?
Κάποια στιγμή θα μετρήσω και την έξοδο 48V να δω τι δίνει (παλμογράφος δεν υπάρχει).
Οι της connexelectronic δεν μπορούσαν να δουν τα βίντεο στην Κίνα λόγω youtube και τους τα έστειλα. Περιμένω σχολιασμό. Καλά,....δεν έχει χρησιμοποιήσει άλλος τέτοιο τροφοδοτικό?
Πάντως ο ενισχυτής παίζει πολύ ωραία!!! ;)
Όσο πάει και "ανοίγει" ο ήχος!

Reaction score
431
Dear Ryk

Εχω ενα παρόμοιο παλμοτροφοδοτικό 13,8 V/ 29A απο την sure electronics και το χρησιμοποιώ σε LINEAR RF AMPLIFIER. Η έξοδος είναι πάντα σταθερή όπως πρέπει να είναι και του δικού σου.
Στις οδηγίες του τροφοδοτικού σου, λέει οτι εχουν ενα θερμίστορ, για το περιορισμό του αρχικού ρεύματος και έπειτα αυτό βγαίνει εκτός με ρελέ άρα λοιπόν θα έπρεπε να βάλουν ένα ακόμα ρελέ ώστε να καθυστερεί η έναρξη λειτουργίας του ενισχυτή. Οπότε η απλούστερη λύση είναι να βάλεις τελικά ένα ανεξάρτητο κύκλωμα καθυστερησης τροφοδοσίας ώστε ο ενισχυτής σου να παίρνει ρευμα μετά απο 3-4 δευτερόλεπτα. Εγώ φτιάχνω πάντα το ίδιο κύκλωμα απο το ελεκτορ και είμαι ευχαριστημένος, στις γιορτές θα ψάξω να στο στείλω, είναι καθυστέρηση έναρξης με προστασία απο συνεχές και βραχυκύκλωμα εξόδου όλα σε ένα πλακετάκι.
Εγώ αναρωτιώμουν για αυτό ακριβώς το θέμα και κατέληξα σε λινεαρ τροφοδοτικό με τοροιδή και 6 πυκνωτές για τον D-class που φτιάχνω.
Περα απο αυτά το πιο σημαντικό είναι ο ήχος που σου δίνει ο ενισχυτής είσαι ευχαριστημένος? εχει ατάκα, μεσαίες και ευκρίνεια?
Όταν στρώσει περιμένω εντυπώσεις.

Reaction score
431
Υπαρχει περιπτωση να μην εχει μεσαιες;

Απορια..
Σαφώς και υπάρχει μεχρι στιγμής απο 3 διαφορετικούς D -class που εχω ακούσει δεν εμεινα ευχαριστημένος δεν ειχαν γλύκα και μη με παρεξηγείς μιλάω μονο για DIY κατασκευές και Hi-fi εγω με Hi -end δεν ασχολούμε επειδή δεν υπαρχει το μαλλί και επειδή είμαι χομπίστας και γουστάρω κάθε ιδιοκατασκευή και ας είναι και κινέζικη.
Οπότε ναι οι γλύκα και η καθαροτητα με ενδιαφέρουν επειδή έτσι με αρέσει.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.111
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON