Bazinga... Hypex για τα Orion

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.627
Εγω ως τώρα πάντως ποτέ δεν έπαιζα με προ και ποτέ δεν χρειαζόμουν γέμισμα...
Ρε συ Αλέξανδρε, σύμφωνοι, δεν ήθελες προ αλλά είχες συνολικά στο σύστημα σου περισσεύουμενο κέρδος. Πόσο πήγαινες max το volume πριν; -20db ; θεωρητικά, δε σου χρειαζοταν αυτό το περιθώριο των 20db, υπάρχει κάποιος λόγος να υπαρχει; (δεδομένης ίδιας ισχύος εννοείται.) Αυξάνει το headroom; Νομίζω πως όχι. Τι άλλο παίζει;

Σημ., εννοείται σου φέρνω τη μέτρικ αν θέλεις.

Reaction score
2.566
Ναι είχα κέρδος οκ...για τη μέτρικ ψήνομαι Δημήτρη φυσικά, αλλά πρέπει να φέρεις και μακ, καλώδια κλπ ξέρεις...:drinks:

Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.627
Είμαι φορητός, μην ανησυχείς! Οπότε θέλεις, το κανονιζουμε.

Reaction score
677
Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα. Το ότι έχουν μικρό κέρδος, θεωρητικά θα ήταν πρόβλημα μόνο αν ήθελες παραπάνω ένταση από το ρυθμιστικό στη θέση μηδέν. Ισχύει κάτι τέτοιο; μάλλον όχι. Άρα γιατί να πρέπει να αυξήσεις το κέρδος μόνο για να κανείς μετά κάποιου είδους attenuation που ότι και να είναι, καλό δεν είναι.
Εγώ πιστεύω πως η αλήθεια είναι κάπου στην μέση,στην ισορροπία δηλαδή.
Τι εννοώ.
Οι τελικοί μου έχουν εσωτερικά μια ρύθμιση με 4 dip διακόπτες (2 στο κανάλι) για να προσαρμόζονται αναλόγως του σεταπ.
Με τον β200 που έχω τους ρυθμίζεις για ενεργό προ,με τον ολοκληρωμένο Β110 π.χ. που έχει παθητικό προενισχυτικό στάδιο τους ρυθμίζεις για παθητικό για να κάνεις παθητική διενίσχυση.
Ε,εγώ που τους δοκίμασα κάποια στιγμή στην παθητική θέση,ήταν απογοήτευση.
Δεν έγινε κάτι τραγικό,αλλά είχα μια συνολική αίσθηση πως χάνω από παντού.
Ούτε την ίδια σκηνή είχα,τα ψηλά σαν να έξυναν,τα χαμηλά σαν να άπλωναν...
Γενικά μου δημιουργούσε έναν εκνευρισμό,είναι αυτό το είδος του ήχου που αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι...Δεν ξέρω πόσο αυξανόταν το κέρδος,δεν έχω ιδέα από τεχνικά,αυτά τα αφήνω σε αυτούς που έχουν σπουδάσει και τα ξέρουν στ' αλήθεια,αλλά δεν το άφησα ούτε μισάωρο.
Οπότε νομίζω πως το όλο θέμα θέλει δοκιμή και ισορροπία...

Reaction score
1.789
Aλεξανδρε ενας μετασχηματιστης ειναι καλυτερη επιλογη απ οτι αλλο. Αν ειναι και sowter [προσωπικη επιλογη , σχολη]

Reaction score
677
Οι προενισχυτές μπορεί να έχουν 15ν έξοδο max, αλλά η εξασθένιση που υπάρχει στα αρχικά τους στάδια τη μειώνει.
(Σημ. Να μάθω προσπαθώ, θέλω ένα αδιάψευστο λόγο που να δικαιολογεί το 'γεμισμα' που δίνει ο προ - έαρ, ακούει;)
15 max είπες;
Κοίτα πόσο έχει αυτό (ΧΧ-330),το κοίταξα για να δω πως στο καλό γινόταν να φοβάμαι να το βάλω πάνω από το μισό...

Reaction score
1.772
Οι προενισχυτές μπορεί να έχουν 15ν έξοδο max, αλλά η εξασθένιση που υπάρχει στα αρχικά τους στάδια τη μειώνει.
(Σημ. Να μάθω προσπαθώ, θέλω ένα αδιάψευστο λόγο που να δικαιολογεί το 'γεμισμα' που δίνει ο προ - έαρ, ακούει;)
ναι αλλα γιατι να υπαρχη εξαρχης.δεν μου απαντησες.

σσ.το ποτ δεν ειναι στην εισοδο αλλα μια βαθμιδα πριν την εξοδο.

Reaction score
1.772
προσπαθωντας να εξηγησω το φαινομενο τεχνικα με τα λιγα που ξερω η δικη μου εξηγηση ειναι η εξης.

τα specs δεν μας λενε ολη την αληθεια.

ενας τελικος για να βγαλη την συνεχομενη ισχυ του προφανως ζηταη αυτο που αναφερη ο κατασκευαστης του.

π.χ. με 1v μπορη να βγαλη 100w συνεχομενα.

μια που η μουσικη δεν ειναι τονος αλλα εχει τεραστια δυναμικη περιοχη χ8 λενε οι ειδικοι δεν ειναι διολου απιθανο οτι ισχυη με τι σχεση ενισχυτων ηχειων να ισχυη και μεταξυ προ-τελικων.

ο παραπανω τελικος του παραδειγματος αν υποθεσουμε οτι εχει ιδεωδες τροφοδοτικο θα μπορουσε να δωση
στιγμαια παιρνοντας 8v 800watt αποδιδοντας ολη την δυναμικη περιοχη της μουσικης.

βεβαια εμπλεκονται πολοι παραγοντες οπως η ευαισθησια των ηχειων τα αποθεματα του τροφοδοτικου
η δυναμικη περιοχη της πηγης που ολα περιοριζουν το θεωρητικο χ8 αλλα νομιζω καταλαβατε το σκεπτικο
μου και αφου βαζουμε δυσαναλογα μεγαλους τελικους ακομα και 2-3 φορες πανω απο το μεγιστο που αντεχουν τα ηχεια μας γιατι να εχουμε απωλειες απο κατι που λυνεται πολυ ευκολοτερα και φτηνοτερα;

αλεξ η αντισταση εξοδου των hypex ειναι 100κ

Reaction score
2.566
Nαι Γιώργο 100k ξέφυγε ένα 0...
Τάκη εγώ έχω ηδη 2 cinemag μετ/τες που είναι πάρα πολύ καλοί...οπότε αν πάω προς τέτοια φάση θα συνεχίσω με αυτούς. Πάντως, μάλλον δεν είναι τελικά απλά "άποψη" το ότι πολλοί κατασκευαστές που χρησιμοποιούν μοντούλες χαυπεξ, αις κλπ παίζουν με διάφορες εισόδους, μπάφερς, μετ/τες κλπ....

Reaction score
1.789
Αλεξανδρε καλημερα.

παντως με τους μετασχηματιστες ξεμπλεκεις απο ολους τους πονοκεφαλους να ματσαρεις. Οσο για την αποψη ως προς πως ηχει ο καθενας ........ ειναι εντελως υποκειμενικο οποτε αν εισαι ευχαριστημενος με αυτους που εχεις παω πασο. Αν θελεις μπορω να βρω καποιους να κανεις δοκιμη. DIY αλληλεγγυη !:thumbsup::drinks:

Reaction score
2.566
Παίζει να πάρω από φίλο κάτι γ@μάτους lundahl, έτσι για δοκιμή σήμερα...έχει αλλά δεν ξέρω αν έχει αρκετούς, θέλω και 6 βλέπεις...θα σου πω...θενκς!!

Απλά οκ, από όσο ξέρω οι μετασχηματιστές δεν θα λύσουν το πρόβλημα της έλλειψης τάσης...εκτός αν κάνουν και ανύψωση αυτής, που οι περισσότεροι που βλέπω τουλάχιστον στην cinemag για αυτή την εφαρμογή δεν κάνουν ανύψωση, είναι 1:1 περίπου...

Last edited:

Reaction score
1.789
παντως δοκιμη που εχω κανει με λουνταλ και σοουτερ , οι σοουτερ δεν εχουν αυτη την χαιεντια δηθεν , αλλα ειναι καπως πιο φυσικοι με αρκετο σωμα. Βεβαια υπαρχει και ενας Ελληνας που ακουσα ενα στεπ απ του και μου αρεσε παρα πολυ . Η τιμη ομως ειναι στουχτερη!!

εννοειται οτι το τυλιγμα θα ειναι 1 προς 2 για να εχεις αυξηση της τασης.

Reaction score
1.789
να κανω και μια ερωτηση.
ο κατασκευαστης της μοντουλας για πληρη ισχυ τι ταση εισοδου δηλωνει ΄;;;

Reaction score
2.566
Αυτό είναι το παράξενο...νομίζω 2-2,5 κάτι τέτοιο...

Last edited:

Reaction score
1.789
με μπουσταρισμενη την εισοδο εχεις κανει καποιες μετρησεις αν αυτα που δηλωνει στα σπεκσ ο κατασκευαστης παραμενουν τα ιδια;; Σαφως δειχνει ποιο ζωντανος αλλα μολις παιζει κοντα στο 60-70 τοις εκατο της ισχυς του και εχουμε ενα κρεσσεντο των μουσικων δρωμενων τι κανει;;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.386
Members
38.694
Νεότερο μέλος
Verdier