Bazinga... Hypex για τα Orion

Reaction score
1.686
Το φιλτρο κοβει 6 db, το προσεξε κανεις αυτο?
Μπορεις να το κρατησεις το φιλτρακι μια χαρα και να αλλαξεις την R4 με μια 18 - 22 Κ.

Reaction score
1.772
:offtopic:O Δημητρης ακουει με otl οποτε η αποκριση στο ανω ακρο ειναι τουλαχιστον ζηλευτη !!
Ο δικος μου λ.χ φτανει μεχρι τους 183khz zero f.b Με 12db αναδραση σταματαει στους 1,2 mhz -6 plus db χωρις ιχνος ταλαντωσης.
εγω παντως πανω απο 15khz δεν ακουω ενω ξεχωριζω 0.03% απο 1% παραμορφωση

Reaction score
488
καθολου εγω μια υποθεση εκανα.το φιλτρο μπορη να ξεκιναη και στους 20khz μπορη να δημιουργη στροφη φασης μπορη να μην εκανε και τιποτα.

μαλλον εσυ εισαι πολυ μπερδεμενος αφου συγκρινεις λαμπατους με class d.

αν σου αρεσουν περισσοτερο οι λαμπατοι παω πασο αλλα μεχρι εκει.
Χαχαχα , πως ξεκιναει απο τους 20ΚΗz δεν ειδες τις τιμες των εξαρτηματων στο σχεδιο , ασε που το γραφει 140Κ , με υποθεσεις και νομισματα δεν μπορεις να μιλας και να ειρωνευεσαι κιολας :D , θελει προσοχη και λιγη γνωση ;) .

Reaction score
1.789
Προσοχή ,
να μην γίνει το θέμα κόντρα λαμπες-διακοπικά .
Ας κρατηθει στο τι χρειάζεται για να παίξουν σωστά αυτά τα διαόλια
Μανο, μα τον Θεο, εγω εβαλα ταμπελα off topic!:unsure:

Reaction score
1.789
Παπα, ο Αλεξανδρος απλα την εκανε 15 κ και εβγαλε τελειος το φιλτρο. Αν δεν εχει θεμα δεν το χρειαζεται. Αλεξανδρε για δοκιμασετο οπως λεει ο Κωστας μημπως σου κοψει και τον θορυβο [ μαλλον φυσιμα]

Reaction score
488
εγω παντως πανω απο 15khz δεν ακουω ενω ξεχωριζω 0.03% απο 1% παραμορφωση
Αυτο εννοειται οτι δεν ακουει κανενας πανω απο τους 16khz , αλλα η εκτεταμενη αποκριση εχει και τα καλα της ( στους αναλογικους ενισχυτες ) , εκτος οτι τα πριμα ειναι πιο "αερατα" εχουν και χαμηλοτερες παραμορφωσεις , και μεγαλυτερη ταχυτητα , αφου εαν ενας ενισχυτης φτανει σε αποκριση τα 200ΚΗz ( -3dB ) τοτε τα 16ΚΗz ειναι πεχνιδακι γιαυτον .
Για τους ClassD δεν ισχυουν αυτα ετσι ακριβως , διοτι εχουν αλλη φιλοσοφια σχεδιασης και ειναι πολυ γρηγοροι σε θεματα ταχυτητας .

Reaction score
1.772
Χαχαχα , πως ξεκιναει απο τους 20ΚΗz δεν ειδες τις τιμες των εξαρτηματων στο σχεδιο , ασε που το γραφει 140Κ , με υποθεσεις και νομισματα δεν μπορεις να μιλας και να ειρωνευεσαι κιολας :D , θελει προσοχη και λιγη γνωση ;) .
δεν το κοιταξα καν το σχεδιο αλλα αυτο δεν αναιρη κατι.

οπως εγραψα και παραπανω δεν ξερουμε τι αλλαγη εκανε το φιλτρο μπορει και καμια αφου εγιναν ολα μαζι
οσο για τις ειρωνειες εσυ αρχισες πρωτος να μην καυχιομαστε και πολυ κλπ.

Reaction score
1.772
Αυτο εννοειται οτι δεν ακουει κανενας πανω απο τους 16khz , αλλα η εκτεταμενη αποκριση εχει και τα καλα της ( στους αναλογικους ενισχυτες ) , εκτος οτι τα πριμα ειναι πιο "αερατα" εχουν και χαμηλοτερες παραμορφωσεις , και μεγαλυτερη ταχυτητα , αφου εαν ενας ενισχυτης φτανει σε αποκριση τα 200ΚΗz ( -3dB ) τοτε τα 16ΚΗz ειναι πεχνιδακι γιαυτον .
Για τους ClassD δεν ισχυουν αυτα ετσι ακριβως , διοτι εχουν αλλη φιλοσοφια σχεδιασης και ειναι πολυ γρηγοροι σε θεματα ταχυτητας .
μα εδω ειναι το ζουμι στην ταχυτητα χαιρομαι γιατι το εγραψες μονος σου.

εχεις δικιο rose ας το αφησουμε εδω.

Reaction score
488
Το τελευταιο off topic , υπαρχουν και λαμπατα πολυ γρηγορα και με χαμηλες παραμορφωσεις , ετσι για να μαθαινουν μερικοι !! . Ευχαριστω και συγνωμη για την αναστατωση ! .

Reaction score
2.566
Ρε παιδιά τί σχέση έχουν τώρα οι λαμπάτοι δε μπορώ να καταλάβω...λοπόν, η αντίσταση δεν αλλάζει από 15k γιατί θέλω να βλέπει ο μετ/της το φορτίο στο οποίο μετράει καλύτερα σύμφωνα με το PDF του...τώρα αν δεν καταφέρω να περιορίσω τον θόρυβο θα το ξανασκεφτώ...

Reaction score
1.772
και με υψηλο damping factor, χαμηλη καταναλωση,χαμηλο κοστος αποκτησης,και χωρις την αναγκη αλλαγης λυχνιων;

μαλλον πιασαμε τις εξαιρεσεις στον κανονα τωρα.

Reaction score
2.566
Το τελευταιο off topic , υπαρχουν και λαμπατα πολυ γρηγορα και με χαμηλες παραμορφωσεις , ετσι για να μαθαινουν μερικοι !! .
Πιάσε μου 6... έχετε συνειδητοποιήσει ότι μιλάμε για ενεργή πολυενίσχυση? ...λοιπόν, ακόμα κι αν αφήσω απ' έξω το θέμα της απόδοσης, βάλε κάτω κόστος, κατανάλωση, λειτουργικότητα, επάρκεια ισχύς, συντήρηση κτλ κτλ κτλ και τα λέμε...μέχρι κι ένας λαμπάκιας κλας ντε θα έβαζε ασυζητητί σε τέτοια εφαρμογή...κι αν ακούσεις κιόλας νομίζω θα χαλαρώσεις με τις λάμπες...

Reaction score
488
Πιάσε μου 6... έχετε συνειδητοποιήσει ότι μιλάμε για ενεργή πολυενίσχυση? ...λοιπόν, ακόμα κι αν αφήσω απ' έξω το θέμα της απόδοσης, βάλε κάτω κόστος, κατανάλωση, λειτουργικότητα, επάρκεια ισχύς, συντήρηση κτλ κτλ κτλ και τα λέμε...μέχρι κι ένας λαμπάκιας κλας ντε θα έβαζε ασυζητητί σε τέτοια εφαρμογή...κι αν ακούσεις κιόλας νομίζω θα χαλαρώσεις με τις λάμπες...
Βρε μαστορα , το εχω δει οτι μιλατε για ενεργη πολυενισχυση , αλλα τιποτα δεν ειναι τελειο σε αυτο τον κοσμο , και η ενεργη πολυενισχυση εχει και αυτη τα μειονεκτηματα της , δες απο ποσο ολοκληρωμενα στην σειρα σου περνανε το σημα σου και ποσα ενεργα φιλτρα εχει αυτο το σχεδιο που παραθεσες ( για να μαθαινεις κιολας χαχαχ ) , μετα εβγαλες εσυ το ενα παθητικο φιλτρο στην εισοδο και νομιζεις οτι κατι εκανες , δλδ ολα αυτα τα "αγιοποιεις" τα θεωρεις τελεια και χωρις κοστος , μηπως εαν ακουσεις εσυ καποιο πολυ καλο λαμπατο θα χαλαρωσεις τελειως ( λεξοτανιλ ) . Α ! επι της ευκαιριας πιασε μου 13 :D .

D

deleted user 10898

Guest
Ardim δεν ανοίγεις νέο θεματάκι να μας παρουσιάσεις κάποιο πολύ καλό λαμπατο να χαλαρώσουμε;
Ασε τα παιδιά εδώ να παίζουν με ενεργα κρόσς και άλλα χαζά...

Reaction score
488
Εγω απλα ειπα ενα πειραγματακι στην αρχη για τους classD , δλδ οταν ειπα το """Παντως δεν πρεπει να καυχιεσται παρα πολυ με τους classD """ στο ποστ #124 , καποιοι το πειραν για ειρωνια και με ειρωνευτηκαν εμενα τον ιδιο , αλλα εγω δεν ειρωνευτηκα κανεναν με αυτο το σχολιο , υστερα πεσανε ολοι πανω μου λες και τους προσβαλα προσωπικα , να θυμισω οτι ειπα και εγω καποια καλα στοιχεια που εχουν οι classD ενισχυτες , αλλα και καποια αρνητικα , τωρα εαν καποιοι θελουν να τους λεμε μονο τα καλα , τοτε λυπαμαι πολυ ! .

Reaction score
2.566
Φίλε μου επειδή δεν μιλάμε για κλαςντ γενικά, αλλά για το σύστημα εδώ και πώς παίζει με αυτά...λοιπόν, έχω ακούσει πολλά ηχεία και πολλές λάμπες...το πώς παίζει το σύστημα εδώ δεν έχει καμία μα καμία σχέση...δε πα να χει και ολοκληρωμένα στο κρος όπως σωστά λες και ότι άλλο θες...το τελικό αποτέλεσμα ηχείων, κρος, όλων μαζί, είναι αποτέλεσμα της δουλειάς ενός πολύ αξιόλογου επιστήμονα που ήξερε τί έκανε και δεν έπαιζε με γεύσεις και απόψεις...σαφώς και έχει κάποιους περιορισμούς εδώ κι εκεί, βασικά για οικονομικούς κυρίως λόγους, πχ γι αυτό χρησοιμοποίησε τους OPA2134 στο κρος, και σίγουρα θα μπορούσε να παίζει και καλύτερα αν ο σχεδιαστής δεν πρόσεχε μη ξεφύγει το τελικό κόστος...όμως φέρε μου εσύ αν θες έναν συνδυσμό λάμπας-ηχείου στο κόστος και βάλε του συστήματός μου να τα βάλουμε δίπλα να γελάσουμε...ή να γελάσω μάλλον...γι αυτό χαλάρωσε εσύ βασικά, βάλε και τον παράγοντα κόστος και απόδοση στο μυαλό σου...δεν ήμαστε κροίσοι...τα ορίων με αυτά τα κρος με τα ολοκληρωμένα που λες και ακόμα και με κλας ντ που εσένα δεν σου αρέσουν, προσφέρουν πολλαπλάσια απόλαυση και αξία από το κόστος τους...και μακράν καλυτερη απόδοση από λάμπες και ηχειάκια σε τέτοια κοστολόγια και πολύ παραπάνω...

Last edited:

Reaction score
2.566
...μετα εβγαλες εσυ το ενα παθητικο φιλτρο στην εισοδο και νομιζεις οτι κατι εκανες....
Ενώ κατά την άποψή σου θα έπρεπε να το είχα αφήσει στη θέση του, επίσης να το έχω πουλήσει ολόκληρο και να έχω πάρει έναν ωραίο λαμπάτο με ευαίσθητα ηχεία...οκ, καταλάβαμε την άποψή σου...πάμε παρακάτω...

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.400
Members
38.694
Νεότερο μέλος
manos.papadopoulos