Bazinga... Hypex για τα Orion

Reaction score
1.772
Εγω απλα ειπα ενα πειραγματακι στην αρχη για τους classD , δλδ οταν ειπα το """Παντως δεν πρεπει να καυχιεσται παρα πολυ με τους classD """ στο ποστ #124 , καποιοι το πειραν για ειρωνια και με ειρωνευτηκαν εμενα τον ιδιο , αλλα εγω δεν ειρωνευτηκα κανεναν με αυτο το σχολιο , υστερα πεσανε ολοι πανω μου λες και τους προσβαλα προσωπικα , να θυμισω οτι ειπα και εγω καποια καλα στοιχεια που εχουν οι classD ενισχυτες , αλλα και καποια αρνητικα , τωρα εαν καποιοι θελουν να τους λεμε μονο τα καλα , τοτε λυπαμαι πολυ ! .
εισαι σιγουρος οτι δεν ειρωνευτικες κανεναν;
εδω μας εχει πρηξει στις συμβουλες για να μαθαινουμε και εμεις οι ασχετοι.
τι να μαθαινουμαι;
μα για τις αγαπημενες σου λαμπες.
τουλαχιστον εγω ο ασχετος εδωσα μια συμβουλη στο παλικαρι πριν καλα καλα ακουση
και επιβαιωθηκε.
εσυ περα απο το να μας κανης μαθημα για τις λαμπες (λες και θελουμε )και να πετας αστειακια
και ειρωνειες δεν εκανες κατι αλλο.

οσο για το πεσαμε να σε φαμε εσυ μπηκες εδω και αν εγω εμπαινα σε ενα θεμα για λαμπατους
και τους εγραφα οι classd ετσι οι classd αλλιως και εσεις οι ασχετοι τι νομιζεις θα γινοταν;

Reaction score
488
Προς ep4nder , Θα ηθελες πολυ να με παρουσιασεις ως κροισο , αλλα κανεις μεγαλο λαθος , φτωχαδακι ειμαι , τα λαμπατα ενισχυτικα και τα ηχεια μου ειναι ολα DIY απο το Α ως το Ω τα εχω φτιαξει με πολυ αγωνα και κοπο και χωρις κανενα εξωτικο υλικο και με κριτηριο τον λογο τιμης προς αποδοση , και παιζουν αξιοπρεπεστατα , εαν ειχα λεφτα θα επαιρνα καποια ακριβα ετοιμα , αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα , το θεμα ειναι το μικροβιο που εχουμε ολοι μεσα μας το DIY , που μας βοηθαει να μαθαινουμε περισσοτερα μερα με την μερα και να βελτιωνομαστε , και πιστευω οτι απο ολη αυτη την κουβεντα εκτος απο τις αψιμαχιες , δοθηκαν πολλες χρησημες πληροφοριες ( απο εμενα και απο αλλους ) σε καποιους που δεν τα γνωριζαν ολα αυτα , αλλα και σε καποιους που απο εγωιζμο κανουν οτι τα γνωριζουν ολα ενω δεν τα γνωριζουν .

Reaction score
8.905

Rulzzzz!!! Γεια σου Άλεξ με τα ωραία σου.... με ταλαιπωρεί μια ίωση αυτές τις μέρες και δεν πολυμπαίνω στο φόρουμ, χαίρομαι που βρήκες λύση φιλαράκι.... καλώς ήλθες στον κόσμο των UcD....;)

Reaction score
677
Τα 2194 είναι θρησκεία αν ακούς τις μουσικές που ακούω εγώ :roflmao:,τα ίδια έχω κι εγώ στο κρος.
Και νομίζω πως μόνο με τελεστικούς με διακριτά θα μπορέσω να αντέξω κάτι άλλο,το λέω γιατί με τις ως τώρα δοκιμές με άλλους τελεστικούς,δεν...
Μπορεί να είναι πιο ακριβείς και χειρουργικοί μερικοί,αλλά για πολύ ώρα είναι πονοκέφαλος...
Και μην τρέξετε να μου πείτε για τους 627,κι αν το κύκλωμα είναι σωστό για να τους σηκώνει,κλπ,είναι και παραείναι σωστό,πάρα πολλοί έτσι τους παίζουν στο κρός μου,απλώς για τα γούστα μου μιλάω..

Reaction score
2.566
Προς ep4nder , Θα ηθελες πολυ να με παρουσιασεις ως κροισο , αλλα κανεις μεγαλο λαθος , φτωχαδακι ειμαι .
Τίποτα δεν θα ήθελα να σε κάνω...ούτε υπονόησα κάτι...εσύ μιλάς λες και δε ξέρεις ότι για την συγκεκριμένη εφαρμογή η σωστή -όσο γίνεται εν πάση περιπτώση- και ποιοτική οδήγηση με καλή λάμπα θα κόστιζε πολλά χιλιάρικα...ενώ θα ήταν πλήρως ασύμφορη εν λειτουργία...

Last edited:

Reaction score
488
εισαι σιγουρος οτι δεν ειρωνευτικες κανεναν;
εδω μας εχει πρηξει στις συμβουλες για να μαθαινουμε και εμεις οι ασχετοι.
τι να μαθαινουμαι;
μα για τις αγαπημενες σου λαμπες.
τουλαχιστον εγω ο ασχετος εδωσα μια συμβουλη στο παλικαρι πριν καλα καλα ακουση
και επιβαιωθηκε.
εσυ περα απο το να μας κανης μαθημα για τις λαμπες (λες και θελουμε )και να πετας αστειακια
και ειρωνειες δεν εκανες κατι αλλο.

οσο για το πεσαμε να σε φαμε εσυ μπηκες εδω και αν εγω εμπαινα σε ενα θεμα για λαμπατους
και τους εγραφα οι classd ετσι οι classd αλλιως και εσεις οι ασχετοι τι νομιζεις θα γινοταν;
Αφου ειναι δημοσιο το site και δεν ειναι ιδιοκτησια σου , γιατι εξαπτεσαι τοσο , αυτα που λεμε τα βλεπουν πολλοι αλλοι και οχι μονο εσυ , υστερα δεν φταιω εγω που πρηζεσαι τοσο ευκολα και δεν ξεχωριζεις τις ειρωνιες απο τις πληροφοριες που δινονται στα ποστς .

Reaction score
488
..εσύ μιλάς λες και δε ξέρεις ότι για την συγκεκριμένη εφαρμογή η σωστή και ποιοτική οδήγηση με λάμπες -όσο γίνεται εν πάση περιπτώση- θα κόστιζε πολλά χιλιάρικα...
Ξερω , σιγουρα τα λαμπατα δεν κανουν για την δικη σου εφαρμογη και ολα αυτα που ειπα δεν αφορουν την δικη σου εφαρμογη εχουν να κανουν με το οτι δεν πρεπει να παιρνει κανεις τιποτα ως τελειο η καλυτερο απο το αλλο και να το θεωρει ως δεδομενο ( ουτε τα λαμπατα ουτε τα classD ) , με τα σχολια μου ηθελα να αναδειξω αυτο το σημειο , καλες ακροασεις ευχομαι :) .

Reaction score
1.772
Αφου ειναι δημοσιο το site και δεν ειναι ιδιοκτησια σου , γιατι εξαπτεσαι τοσο , αυτα που λεμε τα βλεπουν πολλοι αλλοι και οχι μονο εσυ , υστερα δεν φταιω εγω που πρηζεσαι τοσο ευκολα και δεν ξεχωριζεις τις ειρωνιες απο τις πληροφοριες που δινονται στα ποστς .
σιγα να μην εξαπτομαι κιολας.
αν ψαξεις στα τοσα χρονια που ειμαι μελος στα φορουμ δεν εχω τσακωθη ποτε με κανεναν.
και μια χαρα τις ξεχωριζω τις πληροφοριες απο τις ειρωνειες.
εγω δεν κρυβω οτι δεν ξερω απο λαμπες.(ουτε θελω να μαθω)
αλλοι κανουν οτι ξερουν απο classd.

Reaction score
2.566
Ξερω , σιγουρα τα λαμπατα δεν κανουν για την δικη σου εφαρμογη και ολα αυτα που ειπα δεν αφορουν την δικη σου εφαρμογη εχουν να κανουν με το οτι δεν πρεπει να παιρνει κανεις τιποτα ως τελειο η καλυτερο απο το αλλο και να το θεωρει ως δεδομενο ( ουτε τα λαμπατα ουτε τα classD ) , με τα σχολια μου ηθελα να αναδειξω αυτο το σημειο , καλες ακροασεις ευχομαι :) .
Φοβάμαι ότι είναι το μόνο σημείο που δεν κατάφερες να αναδείξεις....τέσπα...να σαι καλά...

Reaction score
1.789
παιδες ψυχραιμια!! ειμαστε στην ποιο ομορφη και διμιουργικη κατηγορια του SITE που ακουει στο ονομα DIY!!!

Ας αφησουμε τις [κοντρες] και να συνεχισουμε να ποσταρουμε τις οποιες προσπαθιες μας. Αλλιως ας σταματησουμε!

Για ονομα του θεου!! Ολοι εχουμε να προσφερουμε κατι . Αλλοι με κατασκευες, αλλοι ποιο θεωρητικοι αλλοι με σφουγγαρισμα...........κ.λ.π κ.λ.π !!!
Πανω απ ολα μοιραζομαστε την ιδια τρελα.

Reaction score
677
Σχετικά με το κόστος που έλεγα και στον φίλο ardim και τις επιλογές του σχεδιαστή...λοιπόν, ο 627 είναι πολύ καλύτερος από τον 2134, οκ, και ? Αν στο κρος μου υπήρχαν 627 που είναι και μονοί, θα στοίχιζε 24Χ2Χ17€ που έχει νομίζω... = 820€ παραπάνω...δηλαδή από 700-800 $ πόσα είχε έτοιμο το κρος, θα στοίχιζε 1900$ μόνο το κρος....οπότε...το θέλει αυτό ο σχεδιαστής ή όχι? Τίθεται θέμα επιλογής λοιπόν και ανάλυση κόστους-οφέλους...
Σχετικά με το κόστος που έλεγα και στον φίλο ardim και τις επιλογές του σχεδιαστή...λοιπόν, ο 627 είναι πολύ καλύτερος από τον 2134, οκ, και ? Αν στο κρος μου υπήρχαν 627 που είναι και μονοί, θα στοίχιζε 24Χ2Χ17€ που έχει νομίζω... = 820€ παραπάνω...δηλαδή από 700-800 $ πόσα είχε έτοιμο το κρος, θα στοίχιζε 1900$ μόνο το κρος....οπότε...το θέλει αυτό ο σχεδιαστής ή όχι? Τίθεται θέμα επιλογής λοιπόν και ανάλυση κόστους-οφέλους...
:thumbsup:
Πολλοί οι δικοί σου,δεν το ήξερα,εμένα 6 διπλούς έχει όλους κι όλους [δίδρομο βέβαια].
Δοκίμασα πάντως και 627 (δανεικούς) όπως σου είπα,υποθέτω πως αν κάποιος είναι της υψηλής ανάλυσης και ακρίβειας θα τους εκτιμήσει...
Πάντως για ένα χιλιάρικο παραπάνω,έχεις απόλυτο δίκιο...

@Ardim
Ένα τέτοιο,σπιτικό,πόσο θα πήγαινε,μιας και το κατέχεις,περίεργος είμαι...
Εδώ και το pdf του.

Reaction score
488
:thumbsup:
Ardim[/USER]
Ένα τέτοιο,σπιτικό,πόσο θα πήγαινε,μιας και το κατέχεις,περίεργος είμαι...
Εδώ και το pdf του.
Απο οτι ειδα στο pdf ειναι διπλο ενεργο κροσσοβερ 4ης ταξης
""'The XM26 is an electronic crossover for use in high
quality audio equipment. The basic board has two
fourth order filters, one for the high pass and one for
the low pass ""' .
οι λυχνιες ειναι σε συνδεσμολογια ακολουθου καθοδου ( cathode follower ) για να μην εισαγουν παραμορφωσεις , δλδ δεν κανουν την παραμικρη ενισχυση , και τοσα cathode follower στην σειρα σιγουρα γινεται και υποβιβασμος της τελικης τασης εξοδου δλδ η ταση εξοδου θα ειναι σιγουρα πιο μικρη απο την ταση εισοδου και στο τελος θα χρειαστεις ευαισθητους τελικους η ενα ακομα ενεργο σταδιο που να κανει καποια προενισχυση , τωρα για κοστος δεν μπορει να πει προς το παρον κανεις τιποτα , θελει πολυ μελετη .

Reaction score
677
Απο οτι ειδα στο pdf ειναι διπλο ενεργο κροσσοβερ 4ης ταξης
""'The XM26 is an electronic crossover for use in high
quality audio equipment. The basic board has two
fourth order filters, one for the high pass and one for
the low pass ""' .
οι λυχνιες ειναι σε συνδεσμολογια ακολουθου καθοδου ( cathode follower ) για να μην εισαγουν παραμορφωσεις , δλδ δεν κανουν την παραμικρη ενισχυση , και τοσα cathode follower στην σειρα σιγουρα γινεται και υποβιβασμος της τελικης τασης εξοδου δλδ η ταση εξοδου θα ειναι σιγουρα πιο μικρη απο την ταση εισοδου και στο τελος θα χρειαστεις ευαισθητους τελικους η ενα ακομα ενεργο σταδιο που να κανει καποια προενισχυση , τωρα για κοστος δεν μπορει να πει προς το παρον κανεις τιποτα , θελει πολυ μελετη .
Ευχαριστώ πολύ!
Αυτός το έχει 2.000$,στο pdf υπάρχει και το σχηματικό.
Αν δηλαδή ο προενισχυτής πριν από αυτό,έχει αρκετά βολτ,είναι καλύτερα να βάλω στους τελικούς την ρύθμιση για παθητικό προ μετά από αυτό;

Reaction score
488
Ευχαριστώ πολύ!
Αυτός το έχει 2.000$,στο pdf υπάρχει και το σχηματικό.
Αν δηλαδή ο προενισχυτής πριν από αυτό,έχει αρκετά βολτ,είναι καλύτερα να βάλω στους τελικούς την ρύθμιση για παθητικό προ μετά από αυτό;
Αν ο προενισχυτης βγαζει αρκετα βολτ στην εξοδο του τοτε δεν πιστευω να χρειαζεσαι τιποτα αλλο μετα απο αυτα , οδηγεις κατευθειαν τους τελικους , βεβαια υπαρχει μια μικρη εως πολυ μικρη πιθανοτητα να μπουκωνει η εστω να ψιλοπαραμορφωνει οταν δεχεται μεγαλες εντασεις στην εισοδο του αυτο το κροσσοβερ .

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.395
Members
38.695
Νεότερο μέλος
Antonis N.