Bazinga... Hypex για τα Orion

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.715
Τι ώρα θα ''τσακωθείτε'' σήμερα για να προλάβω ν' αγοράσω ποπκόρν;

:p:D

Reaction score
1.772
τέτοιο κόστος έχει νόημα το κολλητήρι εκτός από επιθυμία κατασκευής ;
Για να μην πω για πλεονεκτήματα :unsure:
εχτες το κοιταγα και εχει maximum output 2.9v.

αυτες τις μερες δοκιμαζω ενα alpine processor (ναι αυτοκινητου) και δεν περιμενα ποτε να παιξη τοσο καλα.

Reaction score
677
Για το κροσάρισμα το ανέφερα
Μάνο μου το ανέφερα κι εγώ στην πρώτη σελίδα του νήματος.
Το κακό είναι πως δεν έχουμε γνώμες από κόσμο που το έχει δοκιμάσει,ξέρουμε πάρα πολύ λίγα.
Όπως το βλέπω πάντως,είναι σπατάλη να το χρησιμοποιήσουμε ανάμεσα σε προ και τελικούς,καλά θα 'ηταν να είναι στην αρχή της αλυσίδας.
Αν υπολογίσεις πόσα θέλει κομπλέ,πάει γύρω στο χιλιάρικο,δεν είναι και φτηνό...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846
Το οτι το χρησιμοποιούν τα Grim σου φτάνει ;
Ισως με μια ακόμα καλύτερη έκδοση αλλά η φιλοσοφία είναι αυτούσια .
Και φυσικά σαν ενεργό κρος χωρίς καθόλου παθητικά στοιχεία
Μαζί με τροφοδοτικό και κουτί το πολύ 650-700 €
Ένα μέτριας ποιότητας υλικών παθητικό κρος τρίδρομου θα πάει φθηνότερα ;

Reaction score
677
Το οτι το χρησιμοποιούν τα Grim σου φτάνει ;
Ισως με μια ακόμα καλύτερη έκδοση αλλά η φιλοσοφία είναι αυτούσια .
Και φυσικά σαν ενεργό κρος χωρίς καθόλου παθητικά στοιχεία
Μαζί με τροφοδοτικό και κουτί το πολύ 650-700 €
Ένα μέτριας ποιότητας υλικών παθητικό κρος τρίδρομου θα πάει φθηνότερα ;
Με κουτί,βύσματα,κλπ και φπα,κομπλέ,950 το ελάχιστο.
Και φυσικά υπάρχει τρίδρομο άριστης ποιότητας,με υλικά κορυφαία και 110db S/N.
Ένα απο αυτά πχ...
Βεβαίως το DLCP υπερτερεί λόγω του ότι δέχεται και Fir φίλτρα.
Όμως δεν ταιριάζει σε όλα τα σεταπ.
Μην φοβάσαι και το έχω ξεψαχνίσει :roflmao:.

Reaction score
2.566
Δεν ξέρω αν το πα :p...ο ενισχυτής είναι πολύ καλός...
Η ταχύτητά του, ο έλεγχος του και η έλλειψη παραμόρφωσης ακόμα και σε υψηλές εντάσεις είναι εξαιρετικά...αυτά μεταφράζονται προφανώς σε πολλά ωραία, όπως βαθύ και ακαριαίο χαμηλό, δεν κουράζουν, μεγάλη και σταθερή σκηνή, ότι τους ταίζεις παίρνεις κλπ...
Βασικά αυτό που λένε μερικοί, ότι έχει υπερέλεγχο χαμηλά με συνέπεια λίγο πιο γρήγορες αποσβέσεις, ε...δεν ισχύει, έχει ακριβώς όσο πρέπει, αρκεί το ηχείο να παίζει σωστά το χαμηλό μάλλον...γενικά νομίζω ακούς ότι παίζει το υπόλοιπο σύστημα, τα καλά του και τα κακά του...όπως πρέπει δηλαδή να είναι ένας ενισχυτής...
Κι αφού από ηχεία μια χαρά ήμαστε, φαντάζομαι πως με ένα πάρα πολύ καλό ντακ το σύστημα θα απογειωθεί άσχημα...αλλά πού λεφτά...μια χαρά παίζει και το βουβαλάκι...

Reaction score
1.772
απο τη μια το dlcp δεν κανη μεταξυ προ και τελικων αλλα απο την αλλη το marchand δεν μπορη να εκτελεση διρθωση baffle step, eq κλπ.

επισης γλυτωνεις dac-pro με τοdlcp το μονο που θα ηθελα ηταν λιγο μεγαλυτερη εξοδο.

Reaction score
677
απο τη μια το dlcp δεν κανη μεταξυ προ και τελικων αλλα απο την αλλη το marchand δεν μπορη να εκτελεση διρθωση baffle step, eq κλπ.

επισης γλυτωνεις dac-pro με τοdlcp το μονο που θα ηθελα ηταν λιγο μεγαλυτερη εξοδο.
The XM44 Electronic Crossover Network is a very flexible crossover design that provides individual outputs for 1, 2, 3 or 4 frequency bands on the 1- 2- 3- and 4-way models respectively. The crossover frequency of XM44 Electronic Crossover Network can easily be set by replacing frequency modules. Each frequency module has the capacitors and resistors that set the crossover frequency and slope for that channel. Normal slope is 24 dB/oct, 4th order, constant voltage, but modules for first, 2nd, 3th, 4th, 5th, 6th, 7th and 8th order slopes are also available. When choosing slopes of 24 dB/octave and 48 dB/octave the high-pass and low-pass outputs of the crossover are always in phase with each other (Linkwitz-Riley alignment). Note that the slopes on the low, mid and high channels can be different, so asymmetrical slopes are possible. For example, a 2-way XM44 can easily be set with 6 dB/oct on the high pass and 18 dB/oct on the low pass by choosing appropriate frequency modules. One set of frequency modules is included whith the XM44 crossover. Muting relays ensure there are no transients during turn-on or turn-off.
Optional plug-in modules are also available for special features like delay, bass boost(Linkwitz transform), baffle step compensation and notch filter.
(Όλα το κάνουν πια,ακόμα και τα παλιότερα της Marcand,είναι δαιμόνιοι οι αμερικάνοι και η αγορά τους απαιτητική.)

Reaction score
677

Κοίτα τι γίνεται στο δικό μου πχ.(που το έχεις φτιάξει και με τα χέρια σου)

Καταγραφή.PNG

Reaction score
1.772
ναι το ξερω το συγκριμενο αλλα δεν ειναι τοσο απλο το θεμα.στα ψηφιακα κανεις οτι θελεις.
εκει μια χοντρικη ρυθμιση αλλαζοντας υλικα αλλα υπαρχη και η αποκριση του καθε μεγαφωνου ξεχωριστα τα notch φιλτρα διορθωση του χωρου καθυστερηση ακουστικων κεντρων και οτι αλλα σκεφτης.
δεν γινονται αυτα με αναλογικο κρος.

για ευκολια ουτε συζητηση.

Reaction score
1.772
αυτο με το delay πως το κανουν σε αναλογικο κρος παντως δεν το ξερω το δικο σου δεν το εχει ισως με κανα all pass φιλτρο.

Reaction score
677
αυτο με το delay πως το κανουν σε αναλογικο κρος παντως δεν το ξερω το δικο σου δεν το εχει ισως με κανα all pass φιλτρο.
Το κάνει κι αυτό,και το δικό μου και βεβαίως τα νεώτερα (και ότι άλλο χρειαστείς εκτός από FIR)και είναι απλό,όταν το βρω θα το ποστάρω κι αυτό.
(Εδώ το κάνει το αναλογικό μπεράκι μου,δεν είναι τίποτα,αν το ψάξεις θα δεις,άλλωστε και τα ψηφιακά αυτά τα κυκλώματα δεν μιμούνται. Στα παθητικά αναλογικά δεν το κάνουμε; )
Πάντως αν ξαναπέσει κανένα στα χέρια σου και χρειαστείς κάτι,ρώτα τους στην Μ.,απαντούν άμεσα και έχουν λύση για τα πάντα,τρελοαμερικάνοι είπαμε,σε αγορά ξυράφι οπου η πολυενίσχυση είναι πολύ συνηθισμένη...
Αλλά από ευκολία βράστα,εννοείται,το παρήγορο είναι πως τα κάνεις μια φορά και το παρατάς ήσυχο.
Εκτός και είσαι του παιχνιδιού,οπότε DLCP ολοταχώς...(Με το ανάλογο σεταπ,βέβαια.)

Reaction score
1.772
sokmav εριξα μια ματια στο manual και οταν το εφτιαξα εγω ειχε αλλο manual.
εχουν προσθεση πολλα.
ωστοσο και ο ηχος δεν ειναι τοσο καλος οσο θα ηθελα.υπαρχουν καρτες με software που ακουγονται καλυτερα οπως και το alpine που εχω τωρα το οποιο αν μου το ελεγαν δεν θα το πιστευα.
ξεπερναη οριακα και την impact twin και εχει και απο ολα μεχρι και αποκωδικοιηση dts και dolby digital.
το κακο ειναι οτι δουλευη μεχρτι 48khz αλλα σε λιγο θα παρω το καινουργιο που εχει ακομα καλυτερο ηχο και παιζη και 96khz.

ριξε μια ματια
http://vault.alpine-usa.com/products/documents/OM PXA-H700.pdf

επισης ανακαλυψα οτι καμποσους processor αυτοκινητου τους φτιαχνη η minidsp

και το καινουργιο

http://www.alpine-europe.com/filead...car_audio_manuals/PXA-H800/IM_PXA-H800_EN.pdf

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Nαι πήγα το απόγευμα σε έναν φίλο και κονόμησα...:)

Οπότε, το βράδυ ξεκόλλησα επιτέλους (το έλεγα εδώ και καιρό) το στάδιο εισόδου του κρος (που αποτελούσε βασικά ένα LP/RF φίλτρο, βλέπε σχηματικό του μισού κρος) και αντικατέστησα ετσι την αντίσταση εισόδου που αθροιστικά έφθανε τα 10k με μία 15k που είναι και το ενδεδειγμένο φορτίο για τον line level μετασχηματιστή μου, τον οποίο έβαλα ακριβώς πριν από αυτή. Το αποτέλεσμα είναι ...εξαιρετικό...απέκτησα κέρδος, μαζί με ενέργεια και ζωντάνια από χαμηλομεσσαίες εντάσεις, με τα οποία ήρθαν δωράκια έκταση και σώματα χαμηλά και ψηλά και αυξημένη φυσικότητα. Λογικά δηλαδή την έκανε την ζημιούλα του και το φίλτρο και πιθανόν και ο μη ιδανικός τερματισμός του μετασχηματιστή πριν. Αυτά δεν τα περίμενα να σου πω την αλήθεια σε τέτοιο βαθμό και γι αυτό δεν είχα ασχοληθεί και τόσο καιρό. Μια χαρά λοιπόν...τί άλλο να ζητήσω...α ναι...δυστυχώς ήρθε και λίγος θόρυβος αλλά οκ, τα χω όλα υπερχύμα, τώρα που ησύχασα θα κάτσω σιγά σιγά να τα φτιάξω σοβαρά στα κουτιά...

View attachment 32549

Τελική ετυμηγορία...ο ενισχυτής γ@μεί...:D
Βασικά εκτός από το φίλτρο εισόδου, αλλαξές και το gain του U1 από την στιγμή που άλλαξες τις τιμές στις R3 + R4. Πιθανόν για αυτό να ήρθε και λίγος θόρυβος όπως λες.

Θα μπορούσες επίσης να άλλαζες το gain αλλάζοντας μόνο τις R5 + R6.

Γενικά πειραματίσου με διάφορες τιμές στις αντιστάσεις R3-R6 μέχρι να πετύχεις το επιθυμητό gain με τον λιγότερο θόρυβο.

Όπως και νά χει από την στιγμή που χρειαζόσουν περισσότερο gain, καλά έκανες και άλλαξες το κύκλωμα.

Reaction score
677
sokmav εριξα μια ματια στο manual και οταν το εφτιαξα εγω ειχε αλλο manual.
εχουν προσθεση πολλα.
ωστοσο και ο ηχος δεν ειναι τοσο καλος οσο θα ηθελα.υπαρχουν καρτες με software που ακουγονται καλυτερα οπως και το alpine που εχω τωρα το οποιο αν μου το ελεγαν δεν θα το πιστευα.
ξεπερναη οριακα και την impact twin και εχει και απο ολα μεχρι και αποκωδικοιηση dts και dolby digital.
το κακο ειναι οτι δουλευη μεχρτι 48khz αλλα σε λιγο θα παρω το καινουργιο που εχει ακομα καλυτερο ηχο και παιζη και 96khz.

ριξε μια ματια
http://vault.alpine-usa.com/products/documents/OM PXA-H700.pdf

επισης ανακαλυψα οτι καμποσους processor αυτοκινητου τους φτιαχνη η minidsp

και το καινουργιο

http://www.alpine-europe.com/filead...car_audio_manuals/PXA-H800/IM_PXA-H800_EN.pdf
Τα έχω δει κι αυτά.
Για τον ήχο που λες,χρειάζεσαι τα 627 επάνω κι είσαι εντάξει,στην τελική των χαρακτήρα των τελεστικών εισπράτεις,το ξέρεις,εκτός πια και πας σε τελεστικούς με διακριτά.
(Εμένα με τις ηχογραφήσεις και τους αγριανθρώπους που ακούω,δεν...
Σε audiophile ηχογραφήσεις είναι τέλεια,αλλά δεν ακούω τέτοια. )
Πάντως για να το χρησιμοποιεί ή Wisdom Audio στο Rush των 85.000$ (και μάλιστα το συγκεκριμένο,ούτε καν το καινούργιο!) σημαίνει πως κάνει δουλειά...απλώς θέλει τρέξιμο παναθεμα το...

Reaction score
1.772
Τα έχω δει κι αυτά.
Για τον ήχο που λες,χρειάζεσαι τα 627 επάνω κι είσαι εντάξει,στην τελική των χαρακτήρα των τελεστικών εισπράτεις,το ξέρεις,εκτός πια και πας σε τελεστικούς με διακριτά.
(Εμένα με τις ηχογραφήσεις και τους αγριανθρώπους που ακούω,δεν...
Σε audiophile ηχογραφήσεις είναι τέλεια,αλλά δεν ακούω τέτοια. )
Πάντως για να το χρησιμοποιεί ή Wisdom Audio στο Rush των 85.000$ (και μάλιστα το συγκεκριμένο,ούτε καν το καινούργιο!) σημαίνει πως κάνει δουλειά...απλώς θέλει τρέξιμο παναθεμα το...
ενταξη δεν λεω οτι ηταν κακο πολυ καλο ηταν αλλα υπαρχουν και καλυτερα

Reaction score
677
Εν τω μεταξύ,αν θέλεις να γελάσεις,δοκίμασε αν πέσει στα χέρια σου κάτι παρόμοιο,τους NJM 4580 των 0.40 σεντ του ευρώ.
Τους είχε ένας επάνω σε μια πανάκριβη κατασκευή στο diy audio και είπα από περιέργεια να δω...
Τρελή ακρίβεια και ταχύτητα,μπάσο-γρανίτης,να απορείς δηλαδή...

Last edited:

Reaction score
677
ενταξη δεν λεω οτι ηταν κακο πολυ καλο ηταν αλλα υπαρχουν και καλυτερα
Δυστυχώς υπάρχουν...
Άκουσα το Men της McIntosh...δυστυχώς ξαναλέω...:roflmao:
Από ευκολίες μάπα,από ήχο όμως....

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.400