Κυνηγωντας το Απολυτο

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Νομιζω Σωκρατη οτι ειναι καλυτερο να δωσω βαρυτητα σε αυτο το μηχανημα και να κανω οικονομια στον 2 τελικο για τα μπασα,τουλαχιστον προς το παρον.

Ειναι ενα βημα παραπανω,και με της δυνατοτητες που εχει μπορω να "φερω" τις αποκρισεις ακριβως εκει που θελω.
Σωστή η σκέψη σου. Το κροσσ ειναι η καρδιά του συστήματός και από αυτό εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα.

Εγώ βέβαια διαφωνώ κάθετα με ολα τα αναλογικά κροσσ αλλά δεν έχει σημασία, καλή επιτυχία σου εύχομαι.

Reaction score
153
Ξεκινησα μια καμπινουλα ετσι για να δω πως παει,και να κανω καμια μετρηση..

Reaction score
153
Σωστή η σκέψη σου. Το κροσσ ειναι η καρδιά του συστήματός και από αυτό εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα.

Εγώ βέβαια διαφωνώ κάθετα με ολα τα αναλογικά κροσσ αλλά δεν έχει σημασία, καλή επιτυχία σου εύχομαι.
Ενοειται οτι τα ψηφιακα σου δινουν απεριοριστες δυνατοτητες..
Και οτι με ενα Metric halo πετας Dac,pre κτλπ. και με μια μοναδα κανεις τα παντα.
Eχω δωσει τοσα λεφτα για αναλογικο ηχο (phono stage,βελονα,preamplifier), και μονο η ιδεα οτι ολα θα περνανε μεσα απο A/D/A κυκλωμα με Ξενερωνει.

Αλλα αυτα ειναι γουστα,εμενα μου αρεσει το βινύλιο και οχι ο ψιφιακος ηχος για αυτον τον λογο εβαλα προς πωληση και το Dac μου.

Reaction score
153
Για να ξεκινησω να μετραω Θα παρω ενα ψιφιακο και μετα το πουλαω και περνω το αναλογικο που θελω..
Γιατι φτιαχνω την καμπινα αλλα δεν μπορω να την τρεξω :(

Reaction score
153
Σημερα τελειωνω την πρωτη καμπινα για δοκιμες.
Θα ειναι Modular,δηλαδη το μπροστα κοματι ειναι αποσπώμενο ετσι ωστε να μπορω να αλαξω τις θεσεις στα μεγαφωνα.Τα λιτρα επισης μπορουνε να αλλαξουνε απο 150 μεχρι 50.
Τωρα ελεγα να παρω ενα ψηφιακο crossover για να αρχισω της δοκιμες,κοιταζω Για μεταχειρισμενο ετσι ωστε να μην χασω μετα πολλα λεφτα οταν θα το πουλησω.

Reaction score
677
Δεν ανεβάζεις και τα στοιχεία των μεγαφώνων να υπάρχουν;
Ολο και κάποιος θα έχει τα μέσα για να κάνει μια προσομοίωση για να δούμε τι γίνεται.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.550
Ποσα λιτρα είναι η καμπινα? πως την υπολογισες?

Reaction score
153
Ποσα λιτρα είναι η καμπινα? πως την υπολογισες?
Καλημερα,

Η καμπινα ειναι προχειρη,την εχω κανει modular ωστε να μπρω να αλλαζω της διαστασεις για αυτο εχει και τοσες βιδες.

Τωρα ειναι 110 λιτρα με αυτην την μονωση,Για αρχη θα δοκιμασω 1 σχεδιο ενος φιλου απο τον Καναδα και ενα σχεδιο απο εναν Φιλο εδω μεσα απο το φορουμ.

Μολις εχω τα οργανα μετρησης και στησω τον χωρο δοκιμων στο εργαστηριο μου θα ανεβασω και αλλα στοιχια.

Θα ηθελα η καμπινα να ειναι μικρη 70 λιτρα,με ενδιαφερει πιο πολυ το punch-Atack παρα το παρα πολυ χαμηλο..

Δοκιμαζω και βλεπουμε.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.550
Αν βαλεις τα T/S του μεγαφωνου, μπορω να τα τρεξω στο πρόγραμμα που εχω και να τα ανεβασω.
Για το δικο σου 12αρι η ΑΤ στο σαιτ της δεν εχει στοιχεια.
Το ρικοφον που εβαλες........., στα χαμηλα δε νομιζω να κανει και πολλα πραγματα.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Το υλικό κατασκευής της καμπίνας (πεύκο) είναι παντελώς ακατάλληλο .Θα κουδουνάει το σύμπαν .
Και όποια συμπεράσματα και δοκιμές και να κάνεις δεν θα έχουν καμμιά αξία .
Εκτός και είσαι της σχολής Harbeth :unsure:

Reaction score
153
Το υλικό κατασκευής της καμπίνας (πεύκο) είναι παντελώς ακατάλληλο .Θα κουδουνάει το σύμπαν .
Και όποια συμπεράσματα και δοκιμές και να κάνεις δεν θα έχουν καμμιά αξία .
Εκτός και είσαι της σχολής Harbeth :unsure:
Τοσο χαλια λες ειναι το κουτι?
Παντως η φιλοσοφια του ηχειου μου ειναι να φτιαχτει απο μασιφ ξυλο μουσικων οργανων,μαονι η παλισανδρο η εβενο(οχι ολο απο εβενο γιατι θα κοστισει η καμπινα 10 χιλιαρικα,μονο το μπροστα κοματι)

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Θέλει υποχρεωτικά εσωτερικά νεύρα πολύ καλά στερεωμένα .
Εκτός αυτού το πεύκο είναι πολύ χαμηλής πυκνότητας ξύλο και δεν κάνει παρά μόνο για φράχτες :)
Πάρε μια ιδέα πως έκανα το εσωτερικό του δικού μου
inner.JPG

Reaction score
15.469
Θέλει υποχρεωτικά εσωτερικά νεύρα πολύ καλά στερεωμένα .
Εκτός αυτού το πεύκο είναι πολύ χαμηλής πυκνότητας ξύλο και δεν κάνει παρά μόνο για φράχτες :)
Πάρε μια ιδέα πως έκανα το εσωτερικό του δικού μου
View attachment 33083
και το τελικο αποτελεσμα ? (φωτο?)

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik