Bazinga... Hypex για τα Orion

Reaction score
2.566
Ναι αμέ, υπάρχει μόνο ένα σοβαρό mode στα 45 αλλά δεν ακούγεται καθώς έχει γρήγορη απόσβεση...δεν μέτησα κάτω από 40 γιατί ξέρω ότι δεν έχω θέμα πιο χαμηλά σε αυτή τη θέση ηχείων από πολλές παλαιότερες μετρήσεις...μην καταπονώ τα γούφερ χωρίς λόγο....

Η αλήθεια είναι πάντως ότι με τους χάυπεξ μετράω λίγο μεγαλύτερες εντάσεις χαμηλά...

time.jpg

Reaction score
2.566
Κα-τα-πλη-κτι-κό αποτέλεσμα. Για το δικό μου μικρό δωμάτιο, είναι όνειρο θερινής νυκτός! Εντύπωση μου κάνει το φούσκωμα στα χαμηλά, δεδομένου του ηχείου, τοποθέτησης μακριά από τοίχους και μεγάλου χώρου.
Αφού τα έχεις ακούσει εσύ κιόλας, ξέρεις πώς παίζουν χαμηλά...

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.628
ΟΚ, τώρα που έβαλες το spectrogram, κατάλαβα ότι είναι σχετικά "ζωντανός" ο χώρος χαμηλά παρόλο το μέγεθός του.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.596
Δηλαδη εχεις μπασα Χαρη?:):D
Μετρας,,,,,,,,, ΠΑΡΑ πολυ καλα, Τα χαμηλα μεχρι τους 200 περιπου, μπορουν να γεμισουν?
που κροσαρουν τα χαμηλα?

Reaction score
2.566
Δηλαδη εχεις μπασα Χαρη?:):D
Μετρας,,,,,,,,, ΠΑΡΑ πολυ καλα, Τα χαμηλα μεχρι τους 200 περιπου, μπορουν να γεμισουν?
που κροσαρουν τα χαμηλα?
Γιατί να γεμίσουν βρε τί έχουν? Αν εννοείς την μικρή καμπή γύρω στους 100-110 εξαρτάται αποκλειστικά από την απόσταση από τον τοίχο πίσω τους. Δηλαδή, η καμπή ανεβαίνει σε συχνότητα και βαθαίνει ή ψηλώνει όσο τα μετακινείς προς τα πίσω λόγω ακύρωσης από τον πίσω τοίχο. Η θέση που είναι τώρα έχει επιλεγεί γιατί αποτελεί μια χρυσή τομή μεταξύ απόδοσης και λειτουργικότητας στο σαλόνι (δεν είναι και υπερβολικά έξω, γύρω στο 1,5μ και γι αυτό βασικά συμβαίνει και η μικρή ακύρωση αφού πλησιάζουμε στο λ/2 των 110hz), με μεγαλύτερη φυσικά έμφαση στην απόδοση. Μπορώ δηλαδή αν θέλω να την εξαφανίσω τελείως, αλλά έχω επιλέξει να μην το κάνω για λειτουργικούς-αισθητικούς λόγους. Νομίζω η θυσία στην απόδοση είναι πολύ μικρή και είναι η θέση στην οποία έχω καταλήξει εν πάση περιπτώση...
Στους 90 είναι το κρος στην έκδοση 3.3.1 του κρος που έχω φτιάξει.

Last edited:

Reaction score
2.566
Το σύστημα ηχείο-χώρος πάντως, μετράει πολύ σωστά -όπως φαίνεται στο 2ο διάγραμμα- και χωρίς καμία ακουστική φροντίδα...αυτός ήταν ένας από τους σκοπούς του Linkwitz άλλωστε...οπότε ξεκινάω από καλή βάση, απλά με την φροντίδα φυσικά γίνεται ακόμα πιο ορθό....

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.596
Σωστα Αλεξ, σορρυ, τον μπερδεψα με τον Zakman
Τοσο καλα θα μετραει και το LX521 ?.

Reaction score
2.566
Στο LX521 έχει καταφέρει να εξαφανίσει τον χώρο ακρόασης σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό...γι αυτό φρικάρω όταν ακούω να μιλάνε για άλλες κατασκευές και πειράματα και μάλιστα σε τέτοια κοστολόγια!
Ο παππούς δεν πιάνεται εύκολα και σίγουρα όχι σε τέτοια λεφτά, ούτε καν!!! ...δυστυχώς λέει ότι θα είναι το τελευταίο του ηχείο...βέβαια έτσι είχε πει και για το ορίον...

Reaction score
2.566
Την πάτησα...αλλάζουν γραφεία αυτές τις μέρες στη χάυπεξ και θα καθυστερήσουν κι άλλο οι ενισχυτές...:confused:
Δε πειράζει, ευκαιρία να βελτιώσω κι άλλο τον χώρο μου μέχρι να έρθουν...αφού με τσίτωσαν οι χάυπεξ να ασχοληθώ επιτέλους με τα προβληματάκια που είχα και βαριόμουν τόσο καιρό, καλό είναι...ήδη έχω ξεκινήσει κάτι αρκετά φιλόδοξο, διαστάσεων 2,10μ Χ 1,20μ...για να δούμε πώς θα πάει...
Σήμερα τέλειωσα και 2 άλλα μικρά πάνελ για απορρόφηση σε συγκεκριμένα σημεία στο ταβάνι που μου κάναν ζημιά στην ΕΤC και πέτυχα να μειώσω την ανάκλαση που ήθελα κατά 10db...και προχωράμε...

absorber up .jpg

Reaction score
1.772
Την πάτησα...αλλάζουν γραφεία αυτές τις μέρες στη χάυπεξ και θα καθυστερήσουν κι άλλο οι ενισχυτές...:confused:
Δε πειράζει, ευκαιρία να βελτιώσω κι άλλο τον χώρο μου μέχρι να έρθουν...αφού με τσίτωσαν οι χάυπεξ να ασχοληθώ επιτέλους με τα προβληματάκια που είχα και βαριόμουν τόσο καιρό, καλό είναι...ήδη έχω ξεκινήσει κάτι αρκετά φιλόδοξο, διαστάσεων 2,10μ Χ 1,20μ...για να δούμε πώς θα πάει...
Σήμερα τέλειωσα και 2 άλλα μικρά πάνελ για απορρόφηση σε συγκεκριμένα σημεία στο ταβάνι που μου κάναν ζημιά στην ΕΤC και πέτυχα να μειώσω την ανάκλαση που ήθελα κατά 10db...και προχωράμε...

View attachment 33480
στο τελος θα βγεις εξω εσυ για να χωρεσουν ολα τα πανελ:)

Reaction score
2.566
Xαχα, όχι δεν είναι πολλά μωρέ εντάξει, μάλλον 5 θα είναι σύνολο, 2 μπροστά, 2 πάνω, 1 πίσω...τα μπροστά και πίσω μπαινοβγαίνουν στη στιγμή, δηλαδή γενικά δεν θα υπάρχουν στον χώρο, ή βασικά το πίσω δεν θα υπάρχει, τα μπροστά μπορεί και να τα αφήνω, ταιριάζουν...τα πάνω επίσης είναι οκ και είναι και μικρά, το μεγάλο το πίσω όμως που ασχολούμαι τώρα σιγά σιγά, θα το βγάζω στάνταρ γιατί είναι του ματς για σπιτικό σαλόνι...θα το βάζω όρθιο σε μια μεγάλη εσοχή που υπάρχει και κρύβεται μια χαρά και θα το βγάζω στην ακρόαση...

Y

Yiannis_B

Guest
Xαχα, όχι δεν είναι πολλά μωρέ εντάξει, μάλλον 5 θα είναι σύνολο, 2 μπροστά, 2 πάνω, 1 πίσω...τα μπροστά και πίσω μπαινοβγαίνουν στη στιγμή, δηλαδή γενικά δεν θα υπάρχουν στον χώρο, ή βασικά το πίσω δεν θα υπάρχει, τα μπροστά μπορεί και να τα αφήνω, ταιριάζουν...τα πάνω επίσης είναι οκ και είναι και μικρά, το μεγάλο το πίσω όμως που ασχολούμαι τώρα σιγά σιγά, θα το βγάζω στάνταρ γιατί είναι του ματς για σπιτικό σαλόνι...θα το βάζω όρθιο σε μια μεγάλη εσοχή που υπάρχει και κρύβεται μια χαρά και θα το βγάζω στην ακρόαση...
....ναι, να βάζεις στην θέση του κανά πίνακα του Matisse, μην σε περάσει και το γκομενάκι για κανένα φρίκουλα :rolleyes:...που είναι οι ντομάτες, που? :prankster:

Reaction score
2.566
Που ειναι το κουμπί ¨hate¨ ...
Αν ήξερες πώς θέλω να κάνω την etc... αλλά είναι πολύ περιοριστικό το σαλόνι ρε γμτ και δε το βλέπω να τη κάνω έτσι, γιατί θα πρέπει να βάλω και reflectors σε κάποια σημεία...κι εντάξει, ωραία όλα αυτά, αλλά θέλω να μου αρέσει κι ο χώρος μου....και ήδη τώρα είναι λίγο κάπως...

Reaction score
2.566
....ναι, να βάζεις στην θέση του κανά πίνακα του Matisse, μην σε περάσει και το γκομενάκι για κανένα φρίκουλα :rolleyes:...που είναι οι ντομάτες, που? :prankster:
Χα, μπα αν ήταν μπροστά από τοίχο δεν θα το έβγαζα, αλλά δεν είναι... θα είναι σε πολύ χειρότερο σημείο γι αυτό και θα μπαίνει μόνο σε ακροάσεις.

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.417
Members
38.696
Νεότερο μέλος
Spiromag