Ποιο SVS κι από πού;(Sub βρήκα τελικά.Σπίτι που θα βρω;)

Reaction score
2.482
Λοιπον, το PB2000 το ξεχναω. Καταλήγω ότι θα βάλω όποιο sub πάρω, δεξια από το αριστερό ηχείο, Είτε το SB13U ή το PB12+ η σχετική διαφορά τους είναι μικρή κοστολογικά και θα κατσω να αναλογιστω το WAF του καθενος (δλδ 0 για το PB12+).

Να θεωρώ ότι ιδανικά θα προτιμούσα το PB12+, γιατι θα μου ρίχνει καλυτερες μπάτσες, αλά Οβελιξ στους Ρωμαίους ή αυτο αντισταθμίζεται με τις περισσότερες ίντσες και μεγαλυτερο ενισχυτη του SB13;

Δυστυχώς επειδη δεν έχω εμπειρία από καλα sub, περα από ό,τι έχω ακουσει στα σινεμα, προσπαθώ να καταλάβω αν έχει μεγάλη σημασία το Frequency response μεταξυ των PB12+/ SB13U, οπου του SB είναι 20-460Hz ± 3dB και το PB12+ 16-250 Hz ± 3 dB (16 Hz mode).

Με ενδιαφέρουν αυτα τα specs? Καποιο link να μορφωθω θα το εκτιμουσα, πριν δώσω 1600-1700€!

Reaction score
1.042
Αν εχεις τα χρηματα παρε το pb12 ,εχεις μεγαλο χωρο! Εξαλου κανενας δεν μετανοιωσε για το μεγαλυτερο,το αντιθετο συμβαινει για το μικροτερο!

Reaction score
2.482
Κοιτα. Το PB12 ουτως ή άλλως ειναι πιο φτηνο απο το SB13. Θεωρητικά δλδ, ετσι μπακαλίστικα, το PB12+, θεωρείται καλύτερο απο το SB13U ή συγκρίνω μήλα με πορτοκάλια;

Reaction score
1.042
Το plus εννοουσα
Απο την αλλη με τα χρηματα αυτα παιρνεις το Κλιπς. Sw115 x2 και εχεις και υποστηριξη σε περιπτωση βλαβης ! Και εγω για το pb2000 πηγαινα αλλα στο τελος το κλιπς πηρα γιατι αν σου παθει κατι το κοστος αποστολης- και επαναεισαγωγης ειναι απαγορευτικο!

Last edited:

Reaction score
15.548
το pb12 παιζει δυνατοτερα στις πολυ χαμηλες συχνοτητες(20hz)μιας και φτανει τα 10db η διαφορα απο το sb .....οποτε καταλαβαινεις πια ειναι η διαφορα

......διπλασια ενταση..

εδω εχει το sb13 vs pb13

Reaction score
2.482
το pb12 παιζει δυνατοτερα στις πολυ χαμηλες συχνοτητες(20hz)μιας και φτανει τα 10db η διαφορα απο το sb .....οποτε καταλαβαινεις πια ειναι η διαφορα

......διπλασια ενταση..

εδω εχει το sb13 vs pb13
Τα αρθρα αυτα τα δίαβασα και τα 3 και μαλιστα ειχα σταθει σε αυτες τις διαφορες που ελεγε ο τυπος, αλλα στο δια ταυτα, δεν ηταν συγκριση μεταξυ pb12 vs sb13 για να μπορω να καταλάβω τις μεταξυ τους διαφορες μιας και π.χ. Το ενα εχει 800w, το αλλο 1000, ενω επίσης αλλο μεγεθος woofer. Πως αντισταθμιζονται αυτες οι διαφορες μεταξυ τους.

Παντως, καταλαβαινω πως για ταινιες που εχουν ως επι το πλειστον αρκετα εφε στις πολυ χαμηλες συχνοτητες θα ειναι καλυτερα ενα pb12 απο ενα sb13.

Σκεφτομαι οτι οντως ισως να ειναι καλυτερα να παρω πρωτα το sb13 που χωροταξικα ταιριαζει καλυτερα στον χωρο μου και αφου το καλιμπραρω και βαλω τις κλασσικες σκηνες με πολυ χαμηλες συχνοτητες σε ταινιες απο την λιστα των audioholics και δεν με ικανοποιήσει το αποτέλεσμα (λεμε τωρα, λες κι εχω εμπειρια), το αλλαζω και λογικα θα ειναι πιο φτηνα τα μεταφορικα για το sb παρα απο το pb.

Καπου εδω νομιζω οτι εχω αρκετες πληροφοριες για την αποφαση μου και θα σας ενημερωσω μολις παραγγειλω!

Σας ευχαριστω!

Reaction score
2.482
αυτα στη συνθεση που βλεπω ειναι γυαλινα ποτηρια? η πλαστικα?:whistling:
Αν σου πω ότι σημερα κι εγω αυτό σκέφτηκα! Γυάλινα είναι!

υπολογισε οτι το pb12 ειναι 3db κατω του pb13 sealed tune
Σε σχεση με το SB13U που με ενδιαφέρει τι διαφορές έχει το PB12+?

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.016
Το plus εννοουσα
Απο την αλλη με τα χρηματα αυτα παιρνεις το Κλιπς. Sw115 x2 και εχεις και υποστηριξη σε περιπτωση βλαβης ! Και εγω για το pb2000 πηγαινα αλλα στο τελος το κλιπς πηρα γιατι αν σου παθει κατι το κοστος αποστολης- και επαναεισαγωγης ειναι απαγορευτικο!
Ναι αλλά έχει πέντε χρόνια εγγύηση χωρίς πολλά-πολλά. Οι άλλοι;
Υποθέτω επίσης πως θα δέχονται να στείλουν μόνο το ανταλλακτικό.

Reaction score
1.042
Εδω αμα ανοιξεις κατι μονος σου χανεις την εγγυηση,τωρα οσον αφορα την svs θα δειξει το μελλον!!

Reaction score
6.624
φιλε μου επειδη εισε λιγο μπερδεμενος με διαστασεις,τεχνικα, ρεβιου κλπ θα σου πω ενα γενικο κανονα , τα λιτρα της καμπινας κανουν τη διαφορα στο ποσο χαμηλα μπορει να κατεβει και με τι ενταση, τα μεγαφωνα που επιλεγωνται καλουνται να διαχειριστουν τον ογκο αυτο και οι ενισχυτες με τη σειρα τους τα μεγαφωνα...

Reaction score
2.482
φιλε μου επειδη εισε λιγο μπερδεμενος με διαστασεις,τεχνικα, ρεβιου κλπ θα σου πω ενα γενικο κανονα , τα λιτρα της καμπινας κανουν τη διαφορα στο ποσο χαμηλα μπορει να κατεβει και με τι ενταση, τα μεγαφωνα που επιλεγωνται καλουνται να διαχειριστουν τον ογκο αυτο και οι ενισχυτες με τη σειρα τους τα μεγαφωνα...
Εγω μπερδεμένος; Πού το κατάλαβες;:D

Πάντως αυτο με βοηθάει αρκετα που λες, αν και φυσικα δυστυχως δεν εχω ακουστικο μέτρο συγκρισης.
Κοίτα, αν είχα χώρο θα είχα πάρει το PB13 να τελειώναμε να μην κουραζόμαστε κι εγω κι εσεις.

Θα έτρωγα ξυλο απο τη γυναικα, αλλα θα τελειωνε εκει το παραμυθι.

Reaction score
1.042
Παρε το pb13 να μην ξαναασχοληθεις με το θεμα! Μπρος την απολαυση τι ειναι η εμφανιση! Πες στην συζηγο οτι παρηγγειλες το μικρο και κατα λαθος ηρθε το μεγαλο!!

Reaction score
6.624
:D:D , δεν τα τρωνε αυτα ουτε οι γυναικες του μεσσαιωνα αυτα αστα , αλλους τροπους θελει.:D:D

παντως εγω ειμαι υπερ του pb2000 ως vfm .

Last edited:

Reaction score
8.076
...O χώρος μου είναι ενιαιος σαλόνι κουζίνα, που συνολικα πρεπει να είναι 15-20 τετραγωνικά. Σίγουρα όχι παραπάνω...
Τελικά ο χώρος δεν είναι τόσος, έτσι;

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.016
Για να βάλουμε τα πράγματα σε προοπτική: Αφού μένεις σε διαμέρισμα και έχεις παιδί(α) και γείτονες, δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να λειτουργήσει κάποιο sub όπως μπορεί. Επιμένω στο PB-2000 λόγω τιμής.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Για να βάλουμε τα πράγματα σε προοπτική: Αφού μένεις σε διαμέρισμα και έχεις παιδί(α) και γείτονες, δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να λειτουργήσει κάποιο sub όπως μπορεί. Επιμένω στο PB-2000 λόγω τιμής.
+1

Reaction score
767
συμφωνω και γω...αν ειναι σε πολυκατοικια, με παιδια, γειτονες κλπ κλπ, τοτε το σαμπ (pb13), αναγκαστικα θα παιζει μεχρι καποιου οριου...

το θεμα ισως ειναι και ψυχολογικο...οτι αγοραζω το καλυτερο κι ας μην μπορω να το παιξω δυνατα..αλλα ξερω οτι εχω το καλυτερο...δεν ειναι κακο αυτο...και μια στις τοσες που ειμαι μονος μου, το βαζω φουλ και γουσταρω:D

επισης, αν στο κοντινο πεδιο υπαρχουν πραγματα που συντονιζουν ευκολα (βλεπω το επιπλο-συνθεση πανω απ τα ηχεια με οτι υπαρχει μεσα), τοτε σε ψηλες εντασεις, θα κροταλιζουν τα παντα...ειδικα με ενα pb13

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.335
Members
38.542
Νεότερο μέλος
takis-g