To MM project εξελίσσεται...

Status
Not open for further replies.
Y

Yiannis_B

Guest
Συμπέρασμα: κάνω λάθος (και πάλι!!! ) όταν λέω ότι η τεχνολογία και τα υλικά του 2010 προσφέρουν πολύ περισσοτερες δυνατότητες από τη δεκαετία 1960 ή 1970!!! Α, και οι σημερινοί τεχνικοί με τα θηριώδη sofware στους υπολογιστές τους είναι άσχετοι και ....δεν ξέρουν (!!!) να φτιάξουν πικάπ γι' αυτό το ρίχνουν στις ...δικαιολογίες με τα υλικά! Παλιά επίσης έφτιαχναν και ....ντακότες, όχι τα σημερινά άχρηστα AirBus. Επίσης, όμως, οι ίδιοι παραδοσιακοί μηχανικοί σας, αυτοί που έφτιαχναν πικαπάρες και βραχιονάρες "παλιά", μηχανικοί σαν αυτούς που διοικούν εταιρείες όπως η Wavac, η Mactone και άλλες, είναι άσχετοι (παρόλο που είναι παλιοί!!!) και φτιάχνουν ενισχυτές αξίας 350.000 ευρώ χειρότερους από ενισχυτές των 150 ευρώ. Αποφασίστε με ποιους θα πάτε και ποιους θα αφήσετε! Προσωπικά μου είναι παντελώς αδιάφορες τέτοιες "απόψεις" και, τελικά, μου κάνει απορία όλο το περβάλλον εδώ... Πολύ ...σουρεάλ! Così è (se vi pare) που θα έλεγε και ο αγαπημένος μου Λουίτζι!
Η Wawac κάνει voicing με τεχνολογία ντακότας και τιμή AirBus. Τι δεν καταλαβαίνεις? :rolleyes:

Δεν αμφιβάλλω επίσης, ότι μια βόλτα με ένα μαχητικό του Β' παγκοσμίου, θα ήταν λιγότερο ανιαρή από το AirBus....για βάλε όμως στο παιχνίδι και ένα mig....αλλάζει λίγο η οπτική έ?

P.S.Μια χαρά σουρεάλ είμαστε! :prankster: ... θα το συνηθίσεις...:drinks:

Last edited by a moderator:

Reaction score
55
Η Wawac κάνει voicing με τεχνολογία ντακότας και τιμή AirBus. Τι δεν καταλαβαίνεις? :rolleyes:

P.S.Μια χαρά σουρεάλ είμαστε! :prankster: ... θα το συνηθίσεις...:drinks:
Αυτό ήταν το θέμα; Ράβδος εν γωνία άρα βρέχει;

D

Deleted member 8307

Guest
...Τα υλικά τα αναφέρουν επειδή δεν ξέρουν να κατασκευάσουν ένα σύστημα με ανάρτηση και να το κάνουν πιο άκαμπτο επειδή είναι πιο εύκολο κ.ο.κ. τα έχουμε πει και στο παρελθόν…
...καταρχήν υπάρχει ένα συντακτικό λάθος που οδηγεί ίσως σε λάθος συμπεράσματα, ήθελα να σου πω ότι χρησιμοποιούν τα υλικά έτσι ώστε να κατασκευάσουν μόνο ένα άκαμπτο σύστημα το οποίο είναι πιο εύκολο να κατασκευαστεί και πιο δημοφιλές λόγω της ευκολίας που προσφέρει στο στήσιμο.

...Α, και οι σημερινοί τεχνικοί με τα θηριώδη sofware στους υπολογιστές τους είναι άσχετοι και ....δεν ξέρουν (!!!) να φτιάξουν πικάπ γι' αυτό το ρίχνουν στις ...δικαιολογίες με τα υλικά!...
...για να φτιάξουν λοιπόν το πικάπ έχουν 1-2 μηχανικούς ή το κάνουν οι ίδιοι τρέχοντας προγράμματα 'finite element analysis" όπως το ANSYS ή το COMSOL σε βασικές "δομικές" λειτουργίες, ίσως να κάνουν και καμία δυναμική ανάλυση με ελατήρια αλλά η αγορά χαλιεντ προτιμά την ευκολία … Τα σασί τα κατασκευάζουν στην Ευρώπη και την Κίνα.

Συμπέρασμα: κάνω λάθος (και πάλι!!! ) όταν λέω ότι η τεχνολογία και τα υλικά του 2010 προσφέρουν πολύ περισσοτερες δυνατότητες από τη δεκαετία 1960 ή 1970!!!
Όχι για το software αλλά δες παρακάτω...

...Παλιά επίσης έφτιαχναν και ....ντακότες, όχι τα σημερινά άχρηστα AirBus.
Μην μπερδεύεις το μέγεθος της material science και stractural analysis που κρύβεται πίσω από ένα ΑIRBUS με τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες του χαλιεντ.

Y

Yiannis_B

Guest
Αυτό ήταν το θέμα; Ράβδος εν γωνία άρα βρέχει;
Το θέμα είναι ότι μετά από έξι (6) σελίδες, δεν εννοείς να κατανοήσεις αυτό που έγραψα. :whistling:

P.S. Μεταξύ μας, ένα του Β' θα προτιμούσα...:rolleyes:

Reaction score
55
Το θέμα είναι ότι μετά από έξι (6) σελίδες, δεν εννοείς να κατανοήσεις αυτό που έγραψα. :whistling:

P.S. Μεταξύ μας, ένα του Β' θα προτιμούσα...:rolleyes:

Nαι η αλήθέια είναι ότι μετά τις 12 σελίδες αρχίζω και καταλαβαίνω... Εσείς, στις πόσες δικές μου θα καταλάβετε;

Reaction score
2.248
"Mην ξεχάσεις όμως να βάλεις το δίσκο στο πικάπ! Οχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία αλλά να, μάλλον δεν θα παίξει χωρίς δίσκο...
Δίσκος είναι (technical test record), απλά δεν είναι δίσκος μουσικής. Μας βοηθά να ελέγξουμε το set up μας και να προχωρήσουμε με διάφορες ρυθμίσεις έτσι ώστε μετά να αναπαράγουμε σωστότερα το δίσκο μουσικής και φυσικά να ακούμε την αγαπημένη μας μουσική καλύτερα.

Reaction score
2.248
Βέβαια να σημειώσω ότι υπάρχουν και mousical test records τα οποία είναι μία κλάση παραπάνω.

Πχ λένε "Αμα δεν ακούσεις την χοντρή να κλάσει πάνω δεξιά και πίσω στα 3,45 λεπτά μετά τη βιόλα στο δεύτερο track τότε άλλαζε τις κεφαλές μέχρι να ακούσεις την κλ@νιά"

Αυτα τα test records είναι σπάνια και αλλάζουν από χέρι σε χέρι :p

PS Ζητώ συγγνώμη για την αναίδειά μου αλλά διάβασα το νήμα σου περί συνωμοσίας και αποστασίας των 11.

Reaction score
1.147
Σύνοψις:
Ο ΜΠΙΤΣ λέει ότι ένα σύστημα παίζει καλά όταν ακούγεται ευχάριστα
Οι άλλοι λένε ότι ένα σύστημα παίζει καλά όταν είναι ακριβείας.

Μπορούμε να ζήσουμε με αυτό? Τόσες φορές (στους "αλλους" αναφερομαι) δεν έχει γίνει αυτή η συζήτηση?
Δεν μπορείτε πια να την αναγνωρίσετε και να απαντήσετε ανάλογα? Αφήστε τα μαθηματικά και τις επιστήμες, αφού δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

Reaction score
2.248
Στα αναλογικά συστήματα δεν ισχύει αυτό παιδιά.
Ολοι οι κατασκευαστές (από τον μικρότερο έως το μεγαλύτερο) και όλα αυτά τα χρόνια βασίζονται σε αυτά τα μαθηματικά, την φυσική κτλ για να βγάλουν το ΣΩΣΤΟ.

Εάν έχετε δει κατασκευαστή να λέει "το πλατό μου παίζει ομορφότερα στις 35,5 στροφές" να μου το πείτε

Εάν έχετε δει κατασκευαστή να λέει ότι ο βραχίωνας μου που είναι 7 ιντζες παίζει υπέροχα να μου το πείτε

Εάν έχετε δει κατασκευαστή να λέει ότι το stage μου κάνει αποέμφαση στο περίπου του standard RIAA και ακούγετε υπέροχα να μου το πείτε

Ολοι οι κατασκευαστές βαδίζουν εντός DIN, IEC και λοιπά standards που τους ΘΕΤΕΙ το αντικέιμενο ΒΙΝΥΛΙΟ που κόβεται, τυπώνεται σε standards εδώ και δεκαετίες.

Με λίγα λόγια το βινύλιο παίζει τον ρυθμό και όλες οι συνεδρίες (μηχανικές και ηλεκτρικές) χορεύουν στον ρυθμό του. Εκτός standard είσαι εκτός μαθηματικών, εκτός φυσικής, εκτός αυτού που γράφτηκε στο αντικείμενο δίσκος, ακόμα και εάν σου αρέσει.

Ο χομπίστας ας κάνει ότι θέλει. Αρκει να ξέρει ότι είναι λάθος

Reaction score
1.147
προφανώς δεν μιλούσα για τις στροφές του πικάπ..πιο πολύ για την συμπεριφορά ενός ενισχυτή, προενισχυτή, βελόνας, dac κτλ

Reaction score
221
Στα αναλογικά συστήματα δεν ισχύει αυτό παιδιά.
Ολοι οι κατασκευαστές (από τον μικρότερο έως το μεγαλύτερο) και όλα αυτά τα χρόνια βασίζονται σε αυτά τα μαθηματικά, την φυσική κτλ για να βγάλουν το ΣΩΣΤΟ.

Εάν έχετε δει κατασκευαστή να λέει "το πλατό μου παίζει ομορφότερα στις 35,5 στροφές" να μου το πείτε

Εάν έχετε δει κατασκευαστή να λέει ότι ο βραχίωνας μου που είναι 7 ιντζες παίζει υπέροχα να μου το πείτε

Εάν έχετε δει κατασκευαστή να λέει ότι το stage μου κάνει αποέμφαση στο περίπου του standard RIAA και ακούγετε υπέροχα να μου το πείτε

Ολοι οι κατασκευαστές βαδίζουν εντός DIN, IEC και λοιπά standards που τους ΘΕΤΕΙ το αντικέιμενο ΒΙΝΥΛΙΟ που κόβεται, τυπώνεται σε standards εδώ και δεκαετίες.

Με λίγα λόγια το βινύλιο παίζει τον ρυθμό και όλες οι συνεδρίες (μηχανικές και ηλεκτρικές) χορεύουν στον ρυθμό του. Εκτός standard είσαι εκτός μαθηματικών, εκτός φυσικής, εκτός αυτού που γράφτηκε στο αντικείμενο δίσκος, ακόμα και εάν σου αρέσει.

Ο χομπίστας ας κάνει ότι θέλει. Αρκει να ξέρει ότι είναι λάθος
θα ηθελα να θυμισω οτι οταν ζησαμε την επελαση του cd η κυριαρχη αποψη των μουσικοφιλων ηταν οτι "λυνονται" τα χερια μας και δινεται τελος σε ρυθμισεις επι ρυθμισεων στα αναλογικα.Η αληθεια ειναι οτι το βινυλιο ειναι "μπελας" απο ολες τις αποψεις αλα επιμενει να αρεσει ακομα και με το απαραιτητο τρεξιμο που μας προκαλει.Η ιδιαιτεροτητα του ειναι δεμενη με το σωστο σεταρισμα αλλιως θα νομιζουμε οτι η βελονα ειναι φθαρμενη στις 50 ωρες λειτουργιας...

Reaction score
2.248
Μακάρι να είχε 30 ώρες η ημέρα για να το διάβαζα όλο
Αμα δεν το διαβάσεις τότε φτιάχνεις ένα τέλειο αναλογικό αναπαραγωγέα που σε συνδυασμό με έναν επίσης καταπληκτικό ενισχυτή (off IEC standards) ακούς την κλ@νιά τις χοντρής στην γωνία πάνω δεξιά (που είπα παραπάνω) σαν τρομπόνι και μάλιστα το χαίρεσαι κιόλας που το ακούς τόσο φυσικά και με αρμονικές, που κλείνεις τα μάτια και κουνάς μελωδικά τα χέρια στον ρυθμό της :p

PS αυτά τα λίγα, αλλά με πολύ χιούμορ :)

Reaction score
1.147
κλανιές εννοείς τα τρομπόνια. Ναι, μερικές φορές όταν οι μουσικοί είναι αδιάβαστοι ακούγονται λίγο...κάπως! :)

D

Deleted member 8307

Guest
… 4.Τόλμησα να διατυπώσω την αυτονόητη άποψη ότι το βινύλιο, από πλευράς συσκευών αναπαραγωγής, βρίσκεται στα καλύτερά του. Αμέτρητες μάρκες πικάπ, βραχιόνων, κεφαλών, αξεσουάρ, phono, σε εποχή προηγμένων τεχνολογιών στην επεξεργασία μετάλλων και νέων σπουδαίων υλικών, από τη σορμποθάνη μέχρι τα ανθρακονήματα κλπ. Νέα επίθεση! Όχι, κάνεις λάθος (σε τι άραγε;). Καλά πηγάδια έφτιαχνε η Linn και η Michel, και άριστους βραχίονες η SME και η REGA, γιατί οι σημερινοί κατασκευαστές ...ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΠΙΚΑΠ!!! Στα πικάπ λοιπόν οι "παλιοί" ήξεραν, επειδή εγώ υποστήριξα τους "καινούργιους"
...
Από την ώρα εκείνη ο γάτος μου ο Ζούγκλας κλαίει απαρηγόρητος....
Δεν το λυπάστε το γατάκι;
...επειδή για κάποιο λόγο σε βρίσκω συμπαθή, διασκεδαστικό αλλά και φαφλατά άκου για μία ακόμη φορά:

H επιστήμη και το ανθρώπινο δυναμικό, το μέγεθoς τους, πίσω από την σχεδίαση ενός AIRBUS δεν έχει καμία σχέση με αυτήν ενός μοντέρνου πικάπ από την clearaudio, amg ή την thales για παράδειγμα. Μην χρησιμοποιείς λοιπόν την τεχνολογική εξέλιξη του σήμερα σε μία εφαρμογή που είναι σχετικά απλή και μπορεί να γινει και στο "χέρι" ή με απλούστερη ανάλυση.
Εντυπωσιακά βέβαια είναι μόνο για εκείνους που δεν έχουν ιδέα, πραγματική γνώση περί τεχνολογίας οπότε τους πουλάνε ότι νάνε.

Αλήθεια το πικαπ σου, το οποιο είναι καλοσχεδιασμένο (από τα ελάχιστα και όχι ακριβώς μοντέρνο), τι εξωτικά υλικά ή τεχνολογία χρησιμοποιεί ? Μήπως χρησιμοποιεί βασικές αρχές μηχανικής , ηλεκτρονικής και υλικών ? Ξέρεις γιατί το αγόρασες ? σου άρεσε στο μάτι, στο αφτί ή επειδή είναι, στις μέρες μας, σχετικά ακριβό ? Τον Jelco γιατί τον πήρες ?

Reaction score
8.905
Κάποτε εδώ μέσα τσακωνόντουσαν οι αναλογικοί (πικαπάκιδες) με τους ψηφιακούς..... τον τελευταίο καιρό τσακώνονται οι αναλογικοί μεταξύ τους το ποιο παίζει ποιο σωστά....:rolleyes: δηλαδή το πικάπ....:cautious: :laugh:

Reaction score
620
Κάποτε εδώ μέσα τσακωνόντουσαν οι αναλογικοί (πικαπάκιδες) με τους ψηφιακούς..... τον τελευταίο καιρό τσακώνονται οι αναλογικοί μεταξύ τους το ποιος παίζει ποιο σωστά....:rolleyes: δηλαδή το πικάπ....:cautious: :laugh:
Εμείς οι ψηφιακοί σπειραμε διχόνοια !! :p:p:cool:

Status
Not open for further replies.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.519
Νεότερο μέλος
mrkgeo