Κάτι ψήνεται στο σπίτι μας

Μηνύματα
2.031
Reaction score
7.856
Ναι, κοίτα όμως. Η σχάρα απέχει περίπου δύο-τρεις πόντους από το σώμα. Άρα δεν εγκλωβίζεται ποτέ, όπως φυσικά δεν μπορείς να καλύψεις πλήρως τη σχάρα δίχως κενά με τις μπριζόλες.

Το ορθόν λοιπόν είναι πως δεν "εγκλωβίζεται" ο αέρας (όπως έγραψα) αλλά η θερμότητα. Αν δεν βρίσκει ελεύθερη δίοδο προς το περιβάλλον, χτυπά πρώτα μετωπικά το ψητό στη σχάρα και μετά φεύγει από τα πλάγια λόγω κενού μεταξύ σχάρας και σώματος.
 


VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Μηνύματα
8.073
Reaction score
14.057
Παντως στο βιντεακι, την ωρα που γυριζει την μπριζολα, η μιση ειναι αψητη και η μιση ψημενη.
Θα πρεπει να συσταθει 3μελης επιτροπη απο 5-6 ατομα για την αξιολογηση του προιοντος.
[DOUBLEPOST=1442954621][/DOUBLEPOST]Εμεις ψηνουμε παραδοσιακα με καρβουνα και αρκετα συχνα. Τελευταια χρησιμοποιουμε μια που εφτιαξε ο μπατζανακης και εχει και ροδακια. Ειναι ανοξειδωτη με μαντεμενια σχαρα.
 

Manos58

εγχειρισμένη
Μηνύματα
17.160
Reaction score
12.843
Σαν το melidis-grill δεν υπάρχει τίποτα .
Και είναι και ελληνικό προϊόν .:drinks:
 

Μηνύματα
10.995
Reaction score
14.648
μουσκεψετε ριγανη θυμαρη τριμμενο η οτι αλο θελετε...στρεγγιξε το..ισα ισα να μουλιαση ..και την ωρα που ψηνετε να ριχνετε απο λιγο στα καρβουνα...δινει μυρωδια στα ψητα..
 


Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
31.044
Reaction score
30.518
Γκουχ , γκουχ, καλά πάρτε εσείς πράσινα αυγά και πράσινα άλογα.
Είπαμε τα κάρβουνα είναι ιεροτελεστία και αν τα κάψεις και τα χωνέψεις όπως πρέπει και φυσικά αν ψήνεις όπως πρέπει το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό κι ας βγάζει τσίκνα.

Χωρίς τσίκνα τι να το κάνεις το ψήσιμο; :D :D
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
39.614
Reaction score
97.068
Ναι, κοίτα όμως. Η σχάρα απέχει περίπου δύο-τρεις πόντους από το σώμα. Άρα δεν εγκλωβίζεται ποτέ, όπως φυσικά δεν μπορείς να καλύψεις πλήρως τη σχάρα δίχως κενά με τις μπριζόλες.

Το ορθόν λοιπόν είναι πως δεν "εγκλωβίζεται" ο αέρας (όπως έγραψα) αλλά η θερμότητα. Αν δεν βρίσκει ελεύθερη δίοδο προς το περιβάλλον, χτυπά πρώτα μετωπικά το ψητό στη σχάρα και μετά φεύγει από τα πλάγια λόγω κενού μεταξύ σχάρας και σώματος.
Επίσης είδα στο site ότι πουλάνε ένα έξτρα καπάκι με ενσωματωμένο θερμόμετρο.


 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
48.555
Reaction score
102.067
Μας έχετε πριζώσει...:sneaky:

Κάποιος στο Amazon που πήρε την Lotus, λέει για την Cobb, και την πλειάδα ανταλλακτικών με τα οποία μπορείς να ψήσεις, να καπνίσεις, να ψήσεις pizza κλπ.



Αξεσουάρ: https://cobbchef.ecwid.com/#!/COBB-ACCESSORIES/c/12984222/offset=0&sort=normal



Τη γνωρίζει κανείς; Περιμένω να μου πείτε και από πού παίρνετε κάρβουνα.
 
Last edited:



xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
39.614
Reaction score
97.068
Μας έχετε πριζώσει...:sneaky:

Κάποιος στο Amazon που πήρε την Lotus, λέει για την Cobb, και την πλειάδα ανταλλακτικών με τα οποία μπορείς να ψήσεις, να καπνίσεις, να ψήσεις pizza κλπ.



Αξεσουάρ: https://cobbchef.ecwid.com/#!/COBB-ACCESSORIES/c/12984222/offset=0&sort=normal



Τη γνωρίζει κανείς; Περιμένω να μου πείτε και από πού παίρνετε κάρβουνα.
Η Cobb είναι δημοφιλής στους campers. Ελπίζω το γευστικό τους γούστο να είναι καλύτερο από αυτό των διακοπών...
 



xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
39.614
Reaction score
97.068
τελικα βλεπω το avsite εχεις πολυ δυνατους ψηστες!! ;) ευγε μας!!!! :thumbsup:
Προσωπικά δεν χαίρομαι που ψήνω και ασχολούμαι με όλων των ειδών τις κάπνες και τα λίπη. Όμως, επειδή το φαγητό είναι για μένα hi-end ασχολία και δεν μπορώ να τρώω τις σαχλαμάρες της κάθε άσχετης νοικοκυράς και του κάθε ατάλαντου ψήστη που αν του πεις για την αντίδραση Maillard θα νομίζει ότι τον βρίζεις, ασχολούμαι αποκλειστικά με τα ψώνια και τη μαγειρική στο σπίτι και επιλέγω αυστηρά τα μαγαζιά που τρώω έξω.

Το στοίχημα είναι οι περίοδοι που κάνω αθλητική διατροφή και προσπαθώ να συνδυάσω τη γεύση με τη διατροφική αξία.
 


Μηνύματα
2.031
Reaction score
7.856
... Όμως, επειδή το φαγητό είναι για μένα hi-end ασχολία και δεν μπορώ να τρώω τις σαχλαμάρες της κάθε άσχετης νοικοκυράς και του κάθε ατάλαντου ψήστη που αν του πεις για την αντίδραση Maillard θα νομίζει ότι τον βρίζεις....
Χαχαχαχα, κρύβε λόγια...
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
39.614
Reaction score
97.068
Χαχαχαχα, κρύβε λόγια...
Δεν μπορώ. :D

Η γυναίκα μου έχει βρει τη χαρά της και λέει με μεγάλο καμάρι στις φίλες της ότι ο σύζυγος της μαγειρεύει νοστιμιές. Έχει σταματήσει στο ελάχιστο να τρώει φαγητά που της δίνει η μάνα της και την κράζει συνεχώς για τις αποτυχίες της. Όταν δε, βρίσκομαι στο σπίτι της πεθεράς και έρθει η ώρα του φαγητού, πάντα βγαίνω και αγοράζω φαγητό. Στο τραπέζι τρώνε οι υπόλοιποι τις βλακείες κι εγώ είμαι στον δικό μου κόσμο. 8-)

Γενικά το θέμα "Ελληνίδα μαγείρισσα" είναι πολύ παρεξηγημένο. Για μένα είναι ο ορισμός της μετριότητας και του περίπου...
 

Kotsidis John

Photography
Moderator
Μηνύματα
14.346
Reaction score
37.075
xfader πρεπει να σ αγαπαει πολυ η πεθερα σου ε???

να το δω λαιβ αυτο να συμβαινει κ τιποτα αλλο στον κοσμο..

Αραγε, η γυναικα του Γιαννου τι λεει στις φιλες της????
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
39.614
Reaction score
97.068
xfader πρεπει να σ αγαπαει πολυ η πεθερα σου ε???

να το δω λαιβ αυτο να συμβαινει κ τιποτα αλλο στον κοσμο..
Κι όμως, με αγαπάει περισσότερο απ' όλους. Περίεργο... :D

Το δύσκολο είναι μέχρι να πείσεις κάποιον που έχει μεγάλη ιδέα για τις ικανότητές του, ποιος είναι ο πραγματικός ανταγωνισμός. Αν το κάνεις ευγενικά και σωστά μπορείς να γλιτώσεις την παρεξήγηση.

Το ίδιο ισχύει και για τους υμνητές. Ένας που βρίσκει ωραίο το φαγητό συνοικιακού μαγειρείου, δεν γίνεται να έχει άποψη για το φαγητό παραέξω.

Υ.Γ. Η μόδα που υπάρχει εδώ και λίγα χρόνια σε πολλά νέα εστιατόρια να έχουν για motto τη φράση "Σαν της μαμάς" είναι για μένα εγγύηση αποτυχίας. :wink:
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.733
Μηνύματα
3.025.508
Members
38.488
Νεότερο μέλος
nikpapageo
Top