Ποδήλατο

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.478
Σώτο, καλημέρα και καλή χρονιά! Ωραία βόλτα! Για μένα, η ποδηλατική χρονιά ελπίζω να ξεκινήσει αύριο, με τη γνωστή διαδρομή σπίτι-δουλειά-σπίτι.
Βλέπω χθες το δελτίο ειδήσεων και συγκεκριμένα την πρόβλεψη του αυριανού (σημερινού) καιρού. Μιλάνε για ανέμους 7 Μποφώρ και σποραδικές καταιγίδες. Σκέφτομαι "Καλύτερα θα ήταν να μην πάω με το ποδήλατο αύριο δουλειά, γιατί μπορεί να με πάρει και να με σηκώσει - στην κυριολεξία".

Ήρθα δουλειά με το αυτοκίνητο. Μέχρι στιγμής, ούτε αέρα έχει, ούτε σύννεφα για βροχές/καταιγίδες κτλ. Τα ΝΕΥΡΑ μου.

Reaction score
20.829
Μην ανησυχείς, θα έχει όταν δεν θα τα έχει προβλέψει η μετεωρολογική υπηρεσία! :D

Reaction score
114
Καλησπέρα καλη χρονιά με υγεία, απορία στο βίντεο βλέπω ωριαία ταχύτητα εως και 50+ χιλιόμετρα την ωρα, ειναι σε κατηφόρα γιατί μου φένωνται παρα πολλά χιλιόμετρα, συγνώμη για την απορία αλλά εχω να ανέβω σε ποδήλατο 40+ χρόνια.
Καλησπέρα, επίσης καλή χρονιά!

Φυσικά ειναι σε κατηφόρα, σιγά μην πιάσω 55 χιλιόμετρα σε ευθεία (είναι στο τμήμα που ξεκινά από την υψηλότερη κορυφή στο γράφημα περίπου στα 40 χιλιόμετρα, μέχρι τη βάση στο Κολυμπάρι), και μάλιστα χρησιμοποιώντας τον μεσαίο δίσκο! :D

Και στην ευθεια μπορεις να πιασεις 50χλμ. αν εχεις αξιολογο ποδηλατο οπως το Giant .
Καλη ποδηλατικη χρονια σε ολους !

Reaction score
76
Αυτό το στυλ ποδηλασίας πως λέγεται, κρι-κρι mode? :D

:offtopic: Αυτό που ο εκφωνητής παίρνει και καλά φωνή κατσικιού και λέει τι σκέφτεται ίσως ήταν το καλύτερο που μου συνέβη σήμερα... :lol:

wizzy

Reaction score
22.478
Το "party" του Σαββατοκύριακου πήρε προσωρινή αναβολή. Αντί να πάω και χτες και σήμερα (ένα σύνολο 160χλμ, περίπου) πήγα μόνο χτες.:( Ευτυχώς, οι προβλέψεις μου για το επόμενο Σαββατοκύριακο περιλαμβάνουν ποδηλασίες Σάββατο και Κυριακή. Ίδωμεν...

Υ.Γ.: Ξέρετε γιατί δεν πήγα σήμερα, ε; Διότι το είπα στον xfader:D, αυτός μου είπε "ζηλεύω το Σαββατοκύριακό σου":smg:, χτες, κοντά στα τελειώματα με "τσίμπαγαν" οι τετρακέφαλοι και σήμερα σηκώθηκα μετά από χάλια ύπνο, πού σκέψη για ποδηλασία...:headbang:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.609
Υ.Γ.: Ξέρετε γιατί δεν πήγα σήμερα, ε; Διότι το είπα στον xfader:D, αυτός μου είπε "ζηλεύω το Σαββατοκύριακό σου":smg:, χτες, κοντά στα τελειώματα με "τσίμπαγαν" οι τετρακέφαλοι και σήμερα σηκώθηκα μετά από χάλια ύπνο, πού σκέψη για ποδηλασία...:headbang:
:lolsign:

Πάντως, όταν δεν αισθάνεσαι καλά για κανονική έξοδο, βοηθάει πολύ να κάνεις μία απλή χαλαρή βόλτα χωρίς χρονικούς ή χιλιομετρικούς στόχους. Κάτι σαν αποθεραπεία.

wizzy

Reaction score
22.478

Πάντως, όταν δεν αισθάνεσαι καλά για κανονική έξοδο, βοηθάει πολύ να κάνεις μία απλή χαλαρή βόλτα χωρίς χρονικούς ή χιλιομετρικούς στόχους. Κάτι σαν αποθεραπεία.
ΟΚ, να κάτι που δεν ήξερα! Ευχαριστώ για την συμβουλή!:thumbsup:

wizzy

Reaction score
22.478
Μιλώντας για τη "συμβουλή" πιο πάνω, σήμερα ήρθα δουλειά με το ποδήλατο. Σε σχετικά, ανα διαστήματα, υψηλή ένταση και με το back-pack με τα ρούχα φορτωμένο στην πλάτη, δεν ένιωσα ούτε "τσιμπήματα" ούτε κάτι άλλο.

Το μόνο λάθος που έκανα είναι ότι φόρεσα τα λεπτά γάντια, αντί για τα πλήρως αντιανεμικά κι αδιάβροχα που έχω. Έφυγα από το σπίτι με 9 βαθμούς Κελσίου και μετά από 20 λεπτά ένιωθα τα δάχτυλα λίγο κρύα και λίγο μουδιασμένα - είχα υποτιμήσει τη θερμοκρασία. Ευτυχώς, όχι σε σημείο που να μειωθεί η ταχύτητα ανταπόκρισης στις "εντολές" μου για φρενάρισμα ή αλλαγή ταχυτήτων, αλλά σίγουρα με το άλλο ζευγάρι γάντια, θα αισθανόμουν πολύ πιο σίγουρος για τις κινήσεις μου στο ποδήλατο. Ευτυχώς, το "μάθημα" δεν έγινε "πάθημα".:)

wizzy

Reaction score
22.478
Είχε συμβεί και στο παρελθόν με αθλητή της ποδηλασίας - είχε γράψει ένα άρθρο το contra.gr, αν το βρω θα το παραθέσω.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.609
Το θέμα έχει προβληματίσει από παλιά τους υπεύθυνους των αγώνων. Ήδη από το 2010 γίνονταν δειγματοληπτικοί έλεγχοι με scanners σε ποδήλατα επαγγελματιών. Υπήρχαν οι φήμες μέσα στους κύκλους της ποδηλασίας, αλλά ποτέ δεν είχε πιαστεί κάποιος επίσημα, μέχρι το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα cyclocross.

Υπάρχουν αρκετές υλοποιήσεις κρυφών μοτέρ μέσα στον κάθετο σωλήνα που μέσω γραναζώματος δίνουν κίνηση απευθείας στη μεσαία τριβή. Οι μπαταρία βρίσκεται μέσα μπουκαλάκι νερού ή ακόμα και μέσα στον ίδιο σωλήνα, ενώ υπάρχει ασύρματο κουμπί τηλεχειρισμού που μπορεί να μπει σε κρυφό σημείο. Η έξτρα ισχύς του μοτέρ είναι από 50W έως 250W και η διάρκεια της μπαταρίας από λίγα λεπτά έως μία ώρα. Το κόστος ξεκινάει από τα 10000€....

Η αρχική ιδέα για τα μοτέρ αυτά ήταν να έχει ένας ποδηλάτης αναψυχής τη δυνατότητα για ένα μικρό μοτέρ, για να διευκολύνεται στα δύσκολα σημεία της διαδρομής ή όταν είναι κουρασμένος. Χωρίς να "χαλάει" το look του αγωνιστικού ποδηλάτου. Ήταν όμως φυσική συνέχεια το πέρασμα στους αγώνες. Πρέπει να ξέρουμε ότι 50W διαφορά την κατάλληλη στιγμή μπορούν να κάνουν ένα μέτριο επαγγελματία να ανταγωνίζεται έναν κορυφαίο. Το βασικό είναι να ξέρει ο κλέφτης πώς να τα χρησιμοποιήσει χωρίς να γίνει οπτικά αντιληπτός και να έχει μοτέρ εντελώς αθόρυβο.

Όσο πολλαπλασιάζονται οι έλεγχοι γίνεται όλο και πιο δύσκολη η χρήση μοτέρ. Μία νέα μέθοδος φημολογείται ότι χρησιμοποιεί τον ηλεκτρομαγνητισμό για την παραγωγή ισχύος μέσα σε τροχούς υψηλού προφίλ (αεροδυναμικούς). Δεν ξέρουμε ακόμα πώς δουλεύουν. Όσο για την τιμή: 200000€ !!!

Όλες αυτές οι μέθοδοι σωματικού και μηχανικού doping βρίσκουν πεδίο εφαρμογής τους αγώνες χαμηλότερων κατηγοριών που δεν είναι δυνατοί οι έλεγχοι λόγω κόστους.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428

Ακόμα καλύτερα να έχεις παρέα έναν φίλο καθημερινό ποδηλάτη και η βόλτα να συνοδευτεί με άραγμα και καφεδάκι!

Reaction score
20.829
"As a result, the prosecution for failing to stop and failing to report was discontinued. The 52-year-old man, from Nottingham, received six penalty points and a £150 fine for failing to provide driver details"

Αν το πρόστιμο ήταν καμιά 50.000 λίρες και 12 μήνες μέσα, για υπόθαλψη εγκληματία, κι όχι για το ότι δεν έδωσε πληροφορίες για τον οδηγό, ίσως άλλαζε γνώμη. Αν είναι δυνατό να είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός σε μία τέτοια περίπτωση, να δίνει ή όχι πληροφορίες, και να τιμωρείται με ψίχουλα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis