2 x SVS PB 2000 vs SVS PB 13 Ultra

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.183

Reaction score
403
στο ιδιο διλημμα ημουν και εγω.. μεχρι που διαβασα μερικα πραγματα και εμαθα για το xtz 3x12.

εχει ιδια τιμη με το svs 13 και σχεδον ολοι αναφερουν οτι ειναι καλύτερο.
Subwoofer measurements

Βεβαια παιζει ρόλο και ο χωρος που εχει ο καθενας.

αν μπορεις να περιμενεις ενα μήνα, λογικά θα κάνουν 10% εκπτωση την black friday τα svs και ίσως και τα xtz.

Reaction score
607
Εγώ πάντως όταν σύνδεσα το PB 1000 στο anti-mode, κυριολεκτικά δεν άκουσα κάποια διαφορά. Μόνο όταν αποσύνδεσα όλα τα ηχεία και άφησα μόνο το sub πάνω στο av (προκειμένου να βεβαιωθώ ότι δεν ήταν χαλασμένο το anti-mode που παρέλαβα), κατάλαβα κάτι, τίποτα όμως το σπουδαίο.

Reaction score
403
http://www.dspeaker.com/en/products/anti-mode-8033.shtml

Καμία σχέση με αυτά τα λίγα που μπορεί να κάνει ο av σου.
Νομίζω πως αυτή πρέπει να είναι η πρώτη σου αγορά, είτε με τα υπάρχοντα σαμπ, είτε με το 13.
O φίλος Μελίδης λέει τα καλύτερα για το antimode.
Προσωπικά δεν εχω γνωμη και καποια στιγμή θα πάω να το ακούσω.
Βέβαια για να βγει καποιο αποτέλεσμα θα πρέπει να δοκιμασουμε 4 πραγματα

1) χωρις καμία ισοστάθμιση
2) μόνο με antimode
3) μόνο με ισοσταθμιση απο τον avr
4) με ισοσταθμιση απο τον avr + antimode

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.183
Μπα, μόνο το 4, αρκεί. ;)
[DOUBLEPOST=1475590139][/DOUBLEPOST]
Εγώ πάντως όταν σύνδεσα το PB 1000 στο anti-mode, κυριολεκτικά δεν άκουσα κάποια διαφορά. Μόνο όταν αποσύνδεσα όλα τα ηχεία και άφησα μόνο το sub πάνω στο av (προκειμένου να βεβαιωθώ ότι δεν ήταν χαλασμένο το anti-mode που παρέλαβα), κατάλαβα κάτι, τίποτα όμως το σπουδαίο.
Κάτι δεν έγινε σωστά σε σένα.
Εδώ όσους ξέρω που το δοκίμασαν, έχουν πάθει πλάκα με τη διαφορά.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.429
στο ιδιο διλημμα ημουν και εγω.. μεχρι που διαβασα μερικα πραγματα και εμαθα για το xtz 3x12.

εχει ιδια τιμη με το svs 13 και σχεδον ολοι αναφερουν οτι ειναι καλύτερο.
Subwoofer measurements

Βεβαια παιζει ρόλο και ο χωρος που εχει ο καθενας.

αν μπορεις να περιμενεις ενα μήνα, λογικά θα κάνουν 10% εκπτωση την black friday τα svs και ίσως και τα xtz.
Tα σπάει..:geek:

Reaction score
403
Tα σπάει..:geek:
το εχεις ακούσει;

δεν γνωριζω ποσο ευκολο ειναι στην τοποθετηση του λογο μεγάλου ύψους.
πχ 2 SVS 13 ισως να τοποθετουνταν ευκολοτερα, απο οτι το XTZ 3x12.

Reaction score
2.482
Δευτερο δεν υπαρχει δυνατοτητα οικονομικη, και το βλεπω λιγο δυσκολο να επενδυσω μελλοντικα αλλα 2κ για δευτερο.
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πιο ευκολα "βρίσκονται" τα λεφτά για ένα 2ο sub αργότερα! :D

Επειδη θα σε τρώει, πάρε τότε το PB13. Υπάρχει ήδη ένα στο outlet του Lsound.eu με 2000€

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.429
το εχεις ακούσει;

δεν γνωριζω ποσο ευκολο ειναι στην τοποθετηση του λογο μεγάλου ύψους.
πχ 2 SVS 13 ισως να τοποθετουνταν ευκολοτερα, απο οτι το XTZ 3x12.
Δεν το έχω ακούσει,εννοείται το βάζεις πλαγιαστό και έχει χαμηλό ύψος για την οθόνη.

Reaction score
403
Δεν το έχω ακούσει,εννοείται το βάζεις πλαγιαστό και έχει χαμηλό ύψος για την οθόνη.
αν το βάλω πλαγιαστό κάτω από την οθόνη, μπορώ να βάλω από επάνω του, το κεντρικό ηχείο;
ή θα δημιουργούνται προβλήματα με το που θα βρυχάται το θεριό..;

αν δεν υπαρχει προβλημα χώρου, ο φίλος alfakias ας δει και την λύση του XTZ 3x12.

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.412
PB 13 Ultra! επειδη εχουμε τα ιδια τετραγωνικα και εχω το ιδιο sub! το απαντω ετσι εγω! ;)

φυσικα οταν εχεις 2 κωνους να ''παιζεις'' εχεις αλλου ειδους χαμηλες.θα ελεγα πιο γεματες και πιο ανετα να κανεις τα γεμισματα. πλεον δεν υπαρχει ταινια που να μην εχει πληροφορια χαμηλα...θα λεγα λιγες να μην εχουν.
[DOUBLEPOST=1475593908][/DOUBLEPOST]
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πιο ευκολα "βρίσκονται" τα λεφτά για ένα 2ο sub αργότερα! :D

Επειδη θα σε τρώει, πάρε τότε το PB13. Υπάρχει ήδη ένα στο outlet του Lsound.eu με 2000€
δικο μου βρε! :p

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.429
αν το βάλω πλαγιαστό κάτω από την οθόνη, μπορώ να βάλω από επάνω του, το κεντρικό ηχείο;

αν δεν υπαρχει προβλημα χώρου, ο φίλος alfakias ας δει και την λύση του XTZ 3x12.
Αν σε παίρνει στα cm..παλιά το είχα έτσι,κεντρικό πάνω στο svs δεν υπήρχε πρόβλημα ,μόνο στο ύψος ,βάζεις και λαστιχένια ποδαράκια ενδιάμεσα.

Reaction score
607
Προς costas EAR

Αρχικά, αυτή την εντύπωση είχα και εγώ. Δοκίμασα, ξαναδοκίμασα, τίποτα. Στο τέλος απελπίστηκα και επικοινώνησα με την κατασκευάστρια εταιρεία, η οποία με διαβεβεβαίωσε ότι αποκλείεται να είναι ελαττωματική η συσκευή (αφού ανάβουν όλα τα led, κάνει τις απαραίτητες σαρώσεις κλπ). Σαν έσχατη λύση (αφού να μετρήσω τη διαφορά με REW δεν το κατέχω) μου πρότεινε να αποσυνδέσω όλα τα ηχεία, να αφήσω μόνο το sub και να ακούσω με και χωρίς anti-mode. Όπερ και εγένετο. Ασήμαντη η διαφορά, για τα δικά μου αυτιά τουλάχοστον.

Last edited:

Reaction score
607

Μάλλον τον φίλο andreas_a εννοείς.
Μιας και μιλάμε όμως για Dual SVS, να ρωτήσω και εγώ το εξής: Ο χώρος μου είναι μεγάλος, ενιαίος, 50 τμ. Δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο από το PB 1000, ίσα ίσα με εκπλήσσει πόσο καθαρά και δυνατά παίζει. Σκεφτόμουν όμως να το πουλήσω (το χω ήδη βάλει στις αγγελίες) και να πάρω το PB 2000. Αν δεν το πουλήσω τελικά και πάρω και το PB 2000, θα συνεργαστούν καλά, ή το όλο σύστημα θα περιορίζεται από το πιο μικρό sub?

Reaction score
245
PB 13 Ultra! επειδη εχουμε τα ιδια τετραγωνικα και εχω το ιδιο sub! το απαντω ετσι εγω! ;)

φυσικα οταν εχεις 2 κωνους να ''παιζεις'' εχεις αλλου ειδους χαμηλες.θα ελεγα πιο γεματες και πιο ανετα να κανεις τα γεμισματα. πλεον δεν υπαρχει ταινια που να μην εχει πληροφορια χαμηλα...θα λεγα λιγες να μην εχουν.
[DOUBLEPOST=1475593908][/DOUBLEPOST]

δικο μου βρε! :p
Σου γεμιζει το χωρο επαρκως σε reference εντασεις?

Reaction score
245
Αν μιλησουμε καθαρα με specs που χανουν τα 2 pb 2000 εναντι σε ενα pb 13 ultra?

Απο πλευρας watt 2 χ 500 = 1000 του ultra. αντιστοιχα σε peak.

Επειδη δεν εχω ακουσει ουτε το μεν ουτε το δε, αυτο που ψαχνω ειναι ΚΑΘΑΡΟ βαθυ χαμηλο με οσο το δυνατο περισσοτερο SPL.
Εχουν παρα πολυ καλες κριτικες τοσο το pb 2000 οσο και το pb 13ultra.

Εκει που προσωπικα βλεπω να υστερουν τα pb 2000 χ 2 ειναι καπου εκει στα 16-17-18hz κατα μερικα db.
Παρακαλω διορθωστε με αν κανω λαθος. Ετσι δεν είναι?

Reaction score
1.391
κατεβαίνουν χαμηλά κατω απο 23 κύκλους κλπ αλλα στα πόσα ντιμπι ? ξέρουμε ?

γιατι εγω σε 60 μέτρα σαλόνι με το ταπεινό tannoy s15 , γκρεμιζα τοιχο ...

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.282
Members
38.543