Βοήθεια για επιλογή hifi

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.787
Πλάκα πλάκα, αν κάνουμε μία μήτρα για τον 2d του ep4nder, μετα θα μπορούσαμε να τον αναπαράξουμε πανεύκολα και πάμφθηνα, πχ με αφρό πολυουρεθάνης, γύψο, διάφορα.

Ρε συ, πως θα φτιάξουμε μήτρα; Ρίχτε καμία ιδέα!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.787
Μπορεί να γίνει πολύ εύκολα καλούπι σιλικόνης μοντελισμού.
Μετά αντίγραφα ρητίνης, αλλά δε ξέρω το κόστος της ρητίνης. Είδα αυτό το βίντεο, οπότε κάθε 20 λεπτά θα έχουμε ένα αντίγραφο!
Μετά βρήκα κι αυτούς.
Να το δούμε πιο σοβαρά μήπως;
Κάποιος να πάει να κλέψει το πρωτότυπο. Κανονίστε τομάργιαααα

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.386
Δεν χρειάζεται το καλούπι. Φαντάζομαι θα ειναι απλό να περαστούν τα δεδομένα στον υπολογιστή του 3D printer, και μετα αναλαμβάνει το τζίνι....

Μπορουν και να σκανάρουν τους διαχυτές μου τσακ-πατ
http://www.3dsolidforms.com/articles/displayArticles/3

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.787
Πρέπει να μάθουμε κόστος επειγόντως.
Άμα καταφέρουμε να βγει το τετραγωνικό στα 20€, θα γίνει χαμός!
κι οι άλλοι ασχολούνται με ηχεία... Τς τς τς... Εδώ είναι το νόημα!

Reaction score
2.566
Θυμάμαι πριν τους φτιάξω με EPS είχα δει διάφορες εναλλακτικές. Αυτό που με ενδιέφερε περισσότερο ηταν η δυνατότητα χρήσης 3D printer, αλλά ακόμα περισσότερο η δημιουργία καλουπιού. Κάποια τηλέφωνα που είχα κάνει σε λίγες σχετικές επιχειρήσεις, με είχαν αποθαρρύνει δυστυχώς από άποψη κόστους ή κάποια πράγματα δεν γινόντουσαν. Δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς, νομίζω πάντως σε ότι αφορά το 3d δεν μπορούσαν να βγάλουν τέτοια διάσταση, ενώ ακόμα και το απλό κόψιμο των eps σε (248) blocks από ειδικό μηχάνημα σε μια επιχείρηση, για να μη μπω στη διαδικασία να φτιάξω ερασιτεχνικό δικό μου, κόστιζε αν θυμάμαι καλά κάνα 250άρι...
Και έτσι δεν το έψαξα περαιτέρω, γιατί είχα όρεξη, χρόνο και μου αρέσουν οι κατασκευές. Είμαι σίγουρος όμως ότι αν το έψαχνα θα έβρισκα λύση, πάντα υπάρχουν λύσεις.
Όπως το έκανα πάντως, κοστίζει περίπου κάνα 60€/ τεμ. και θέλει 3-4 μέρες δουλειά...και φυσικά να έχεις φτιάξει και τον πάγκο κοπής θερμαινόμενου σύρματος. Eίχα ανεβάσει τότε κι ένα βιντεάκι μου θυμάμαι...

Last edited:

Reaction score
6.596
Με ξυλο βγαινει γυρω στο 150αρι αν θυμαμαι το τετραγωνικο περιπου τα 21 εκατοστα βαθος φτανοντας ομως τα 35 κιλα !!
Βεβαια τα εχεις ετοιμα κομμενα αλλα εαν κανεις εκτεταμενη χρηση εχεις πολυ βαρος για ταβανι, αλλα εχεις και την πυκνοτητα ξυλου που εχει και αυτη το ρολο της ακουστικα , εγω παντως δε θα επελεγα eps αλλα xps λογω φυσικα καλυτερης πυκνοτητας ...

Reaction score
2.566
Το ξύλο τότε δεν το επέλεξα λόγω βάρους και κόστους. Αυτά σκέψου είναι 1Χ1 και ζυγίζουν 3-4 κιλά, αναλόγως βάρους της βάσης τους (από ξύλο). Έτσι, τα βάζεις παντού χωρίς φόβο. Ειδικά με τόσες δοκιμές που χα κάνει εγώ τότε θα τα χα παίξει αν ήταν βαριά... Είχα κάνει και μια ωραία πατέντα για να τα κρεμάω στο ταβάνι. Είχα φτιάξει και βιδώσει στο ταβάνι μια κοινή βάση από mdf με λαμάκια κλειδώματος στο πλάι και άλλαζα μεταξύ απορρόφησης και διάχυσης, αφού τα είχα φτιάξει επίτηδες σε βάσεις με κοινές διαστάσεις, για να δοκιμάζω...πού την έβρισκα την όρεξη...

Last edited:

Reaction score
1.019
υπάρχει καποιο συγκεκριμενο μοτίβο για την κατασκευη τους?
δηλαδη πρεπει να εχει στανταρ υψος- πλατος καθε τετραγωνο -ορθογωνιο ?η απλα πρεπει να ειναι ασύμμετρα?

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.453
Θενκς, αλλά δεν έχει ncore εμένα, ucd έχει. Επίσης, δεν κάνουν για τον χώρο του, εκτός αν αλλάξει την τωρινή διαρρύθμιση.
E, OK, δεν είναι "Γιάννης" είναι "Γιαννάκης". Δεν νομίζω ότι τα UCD υπολοίπονται σε ικανότητα οδήγησης από τα nCore, τουλάχιστον όσον αφορά τα ηχεία του set.

Η διαρρύθμιση αλλάζει (στο μέτρο του δυνατού), τέτοιο σύστημα (σε τέτοια τιμή!!!) που θα βρει ξανά;

Reaction score
15.469
Θυμάμαι πριν τους φτιάξω με EPS είχα δει διάφορες εναλλακτικές. Αυτό που με ενδιέφερε περισσότερο ηταν η δυνατότητα χρήσης 3D printer, αλλά ακόμα περισσότερο η δημιουργία καλουπιού. Κάποια τηλέφωνα που είχα κάνει σε λίγες σχετικές επιχειρήσεις, με είχαν αποθαρρύνει δυστυχώς από άποψη κόστους ή κάποια πράγματα δεν γινόντουσαν. Δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς, νομίζω πάντως σε ότι αφορά το 3d δεν μπορούσαν να βγάλουν τέτοια διάσταση, ενώ ακόμα και το απλό κόψιμο των eps σε (248) blocks από ειδικό μηχάνημα σε μια επιχείρηση, για να μη μπω στη διαδικασία να φτιάξω ερασιτεχνικό δικό μου, κόστιζε αν θυμάμαι καλά κάνα 250άρι...
Και έτσι δεν το έψαξα περαιτέρω, γιατί είχα όρεξη, χρόνο και μου αρέσουν οι κατασκευές. Είμαι σίγουρος όμως ότι αν το έψαχνα θα έβρισκα λύση, πάντα υπάρχουν λύσεις.
Όπως το έκανα πάντως, κοστίζει περίπου κάνα 60€/ τεμ. και θέλει 3-4 μέρες δουλειά...και φυσικά να έχεις φτιάξει και τον πάγκο κοπής θερμαινόμενου σύρματος. Eίχα ανεβάσει τότε κι ένα βιντεάκι μου θυμάμαι...
Κοιτα εδω τι κανει ο τυπος,αν βαριεστε πεταχτητε στο 3.40 και μετα...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo