Κατανάλωση ρεύματος ολοκληρωμένου Τάξης Α

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.996
Εφόσον δεν μπορείς να υπολογίσεις τις κιλοβατώρες, και άνοιξες θρεντ γι'αυτό το λόγο, η διαπίστωσή σου περί της ασχετοσύνης σου είναι ειλικρινής και αληθής.

Γι'αυτό είμαστε δω, να σε βοηθήσουμε και να κατανοήσουμε και τις ανασφάλειές σου, μη σκας.
[DOUBLEPOST=1484828977][/DOUBLEPOST]
Υπάρχουν κάτι κινεζό-τσίγκοι, με ύψος 20-30 εκατοστά, βάρος 6 κιλά, 12+4 κανάλια, 4-5 HDMI, 7-8 DisplayPort, έγχρωμη οθόνη 8.9" και 7*500W και τιμή 500 ευρώ.
Παρακαλώ πολύ 2 παραδείγματα τέτοιων κινεζοτσίγκων.

Αναφέρεσαι στον πληθυντικό, δηλαδή ξέρεις πολλούς, ε, δώσε μας 2 τουλάχιστον σε αυτά τα λεφτά με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Άντε για...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.996
Πάμε στην κιλοβατώρα;

Να σου εξηγήσω πως τη μετράμε και τι είναι.

1 κιλοβάτ κατανάλωση για χρόνο 1 ώρα είναι 1 κιλοβατώρα.

Δηλαδή αν ο ενισχυτής καταναλώνει 1 κιλοβάτ και τον έχεις ανοιχτό 1 ώρα, θα καταναλώσεις μία κιλοβατώρα. Στις 2 ώρες, 2 κιλοβατώρες.

Αν ο ενισχυτής είναι 2 κιλοβατ κατανάλωσης, τότε σε 1 ώρα καταναλώνεις 2 κιλοβατώρες.

Αν ο ενισχυτής είναι μισό κιλοβατ κατανάλωσης, τότε σε 2 ώρες καταναλώνεις 1 κιλοβατώρα.

Κιλοβάτ*ώρες=κιλοβατώρες, αυτό που λέει η λέξη δηλαδή.

Ο ενισχυτής σου δηλαδή, που λέει 330 βατ κατανάλωσης, αυτό ισούται με 0.33 κιλοβάτ κατανάλωσης. Στην 1 ώρα θα έχει κατανάλωση 0.33 κιλοβατώρες.

Αυτό δεν ήξερες και ρώτησες. Τώρα το έμαθες πως το υπολογίζουν.

Reaction score
1.738
Εφόσον δεν μπορείς να υπολογίσεις τις κιλοβατώρες, και άνοιξες θρεντ γι'αυτό το λόγο, η διαπίστωσή σου περί της ασχετοσύνης σου είναι ειλικρινής και αληθής.

Γι'αυτό είμαστε δω, να σε βοηθήσουμε και να κατανοήσουμε και τις ανασφάλειές σου, μη σκας.
Αγαπητέ άγνωστε, σας ευχαριστώ και πάλι για τα καλά σας λόγια.

Όντως είμαι ένας άσχετος που ρωτάω για να μάθω.
Και το προτιμώ από το να είμαι ένας άσχετος που νομίζω ότι τα ξέρω όλα και δεν ρωτάω κανέναν.

Όσον αφορά τα περί "ανασφαλειών" μου, νομίζω ότι αυτό δεν έχει να κάνει με ένα forum που ασχολείται με τον ήχο και την εικόνα, αλλά περισσότερο με ένα forum που ασχολείται με ψυχολογία και με παρόμοια, και δεν μπορώ από που το καταλάβατε ότι έχω τέτοιου είδους ανασφάλειες.

Αν ασχολείστε επαγγελματικά με τις ψυχικές νόσους και τα παρεμφερή, παρακαλώ να μου στείλετε με pm τα στοιχεία σας, για να σας επισκεπτώ κάποια στιγμή.

Πάντως, - αν μου επιτρέπετε - πιστεύω ότι αρχίζει και "ξεφεύγει" το θέμα και πιστεύω ότι δέχομαι μια προσωπική επίθεση χωρίς κανέναν λόγο και χωρίς ποτέ να έχω ενοχλήσει κανέναν.

Αν αυτή είναι η πολιτική των "supervisors" του forum, δηλαδή να επιτίθενται ή να ειρωνεύονται ή να βγάζουν "ψυχολογικό πόρισμα" στα μέλη που απλά επιθυμούν να λύσουν κάποιες απορίες τους, παρακαλώ να διαγράψετε αμέσως τον λογαριασμό μου.

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763
μην μου στεναχωρειτε τον marba φαινεται καλο παιδι... :p

εγω μια αλλη απορια εχω... τι θα κοστιζε (σε κοστος αγορας και υλοποιησης) να ειχε 100+ watt class A

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.996
Σου έχω γράψει ένα σωρό πράγματα για ισχύ, ηχεία, ευαισθησίες, οδήγηση, τάξη Α, κιλοβατώρα, κλπ, κι ακόμα συ εκεί, το πόσο θίχτηκε η υπόληψή σου γιατί σε είπες άσχετο και γω συμφώνησα και ω τι φόρουμ είναι αυτό που κάνουμε ψυχανάλυση επειδή εσύ ανέφερες τους κινεζοτσίγκους που δε μας λες ποιοι είναι και για ποιους είναι και ποιος ήταν ο σκοπός αυτής της υποτιμητικής και ειρωνικής αναφοράς περί κινεζοτσίγκων, τη στιγμή που κανείς δεν έκανε ανάλογη υποτιμητική αναφορά για τα λαξμαν, που αν ξεκινήσω να τα υποτιμώ, δε τα ξεπλένει ούτε ο δουναβης..

Αν έμαθες αρκετά, είσαι ελεύθερος να μη συμμετέχεις άλλο σε αυτό το φόρουμ.

Αν θες ψυχολόγο ή ψυχίατρο, ψάξε στον κατάλογο, εγώ είμαι ιατρός άλλης ειδικότητας. Απλώς με τις γενικές γνώσεις μου ιατρικής και ψυχιατρικής, καθώς και με την εμπειρία μου σε φορουμς, ερμήνευσα χαλαρά την αντίδρασή σου με τους κινεζοτσίγκους. Χαλαρά, δε σε πήρα απ'το σβέρκο, θα το' νιωθες.

Αν νομίζεις ότι σε στεναχωρώ, και επιθυμείς να μη συμμετέχω άλλο στο θρεντ σου, πες το.

Last edited:

Reaction score
1.147
Ως χρόνιος χρήστης ενισχυτικών τάξης Α ,χωρίς διάθεση να τα αλλάξω, καταθέτω την εμπειρία μου .
Ακόμα και ο ταπεινός aleph 3 των 30 βατ μου έδωσε άπειρες ώρες ηχητικής απόλαυσης με διάφορα ηχεία , 84 ,92 και 105 db ευαισθησίας . Η πρόοδος με aleph 5 (60 βατ) και aleph 2 (100 βατ) μεταφράστηκε σε σχεδόν ίδια ηχητική ταυτότητα - απόλαυση αλλά με καλύτερη αίσθηση οδήγησης και στο μοντέλο των 100 βατ καλύτερο headroom .
Όλα αυτά κοστίζουν οπότε οι αποφάσεις είναι αυστηρά προσωπικές .Η κατανάλωση ρεύματος δεν αποτέλεσε ποτέ πρόβλημα μιας και είναι ελάχιστη ,συγκρινόμενη με άλλες οικιακές καταναλώσεις.

Reaction score
935
Πάντως ας μην διανοηθεί ο νηματοθέτης να παίξει τα atc scm 40 με 20 ή 30 βατ στο κανάλι. Εκτός αν τ' ακούει σιγανά από το ένα μέτρο. Αλλά γιατί να πάρεις ηχείο δαπέδου για να ακούς σιγανά από το ένα μέτρο;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.996
Υπενθυμίζω, πριν απαντήσω σε οτιδήποτε άλλο, ότι στο ποστ #21 έθεσα μία παράκληση. Περιμένω να απαντηθεί, καθώς απάντησα σε όλα τα ποστ σου, είναι θέμα ευγένειας και πραγματικού σεβασμού του συνομιλητή σου.

Οπότε επαναλαμβάνω ότι αναμένω με ανυπομονησία μεγάλη να μάθω ποιοι είναι οι κινεζοτσίγκοι που ξέρεις με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά.

Τον πληθυντικό τον απεχθάνομαι, παρακαλώ στον ενικό. Θεωρώ ότι δεν είναι έκφραση ευγένειας, αλλά επιτηδευμένης απόστασης από τον συνομιλητή σου.

Επίσης αν γνωρίζεις και σκετους τελικούς ενισχυτές 7*500 στα 500€, πολύ θα ήθελα να μάθω ποιοι είναι, αυτό είναι μία άλλη πληροφορία που παρακαλώ πολύ να μάθω. Θα φανούν χρήσιμοι τέτοιοι ενισχυτές σε πολλούς εδώ. ;)

Αν ήταν δηλώσεις ανούσιες, για εντυπωσιασμό και για τους λόγους που ήδη ανέφερα, εντάξει, πες το, μη ντρέπεσαι. Εδώ είμαστε μία παρέα, δε παρεξηγούμε τέτοια χαζά. ;)
[DOUBLEPOST=1484832405][/DOUBLEPOST]
Πάντως ας μην διανοηθεί ο νηματοθέτης να παίξει τα atc scm 40 με 20 ή 30 βατ στο κανάλι. Εκτός αν τ' ακούει σιγανά από το ένα μέτρο. Αλλά γιατί να πάρεις ηχείο δαπέδου για να ακούς σιγανά από το ένα μέτρο;
Πολύ σωστά.
Ούτε τα μικρά κεφ βιβλιοθήκης, τα 50-αρια δε μπορεί να παίξει αυτός ο λαξμαν, όπως λεν και σε ριβιού του, καθώς είναι στα 85 η ευαισθησία τους, πόσο μάλλον τα υπέροχα ATC τα 40-αρια, τα οποία αν αγοράσει στην ενεργή τους έκδοση, θα του χαρίσουν πραγματικά υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής, χωρίς να υποοδηγούνται και με όλα τα οφέλη της πολυενίσχυσης. ;)

Τα παθητικά ATC τα 40-αρια έχουν επίσης ευαισθησία 85, όπως τα κεφ βιβλιοθήκης. Μόνο που βγάζουν 112 μαξ στάθμη, δηλαδή θέλουν ενισχυτή με κέρδος 27 ντιμπι, δηλαδή μισό κιλοβατ ισχύος, τα 500 βατ των κινεζοτσίγκων. ;)

Δι φακτς οφ λαιφ.

Last edited:

Reaction score
777
Η φυσική φίλε μου, είναι φυσική, δεν επιδέχεται άποψης.
20 βατ σημαίνει ότι θα έχεις καθαρά 12 ντιμπι γκεϊν πάνω από την ευαισθησία του ηχείου στο 1 βατ, κι αυτό μόνο αν το ηχείο είναι φλατ πανευκολο ωμικο φορτίο, διότι αλλιώς άστα, βραστα. Και βεβαίως χωρίς κανένα χεντρουμ ισχύος.

Δηλαδή ηχείο τυπικής ευαισθησίας 88 dB/w/m θα έχει Μαξ κορύφωση στα 100 ντιμπι στο 1 μέτρο απόσταση ακρόασης. Στα 2 μέτρα 94 ντιμπι Μαξ και στα 3 μέτρα απόσταση ακρόασης, θα έχεις μαξ στάθμη 88 ντιμπι.
Με δυναμικό εύρος 15 ντιμπι των μετριοκαλών ηχογραφήσεων, θα παίζει το ηχείο σε μέση στάθμη 73 ντιμπι. Στα 74 θα κλιπαρει.
Παρότι συμφωνώ στο οτι 30 watt είναι μία ανεπαρκής ισχύς για το ATC, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής.

Καταλαβαίνω οτι όταν μιλάμε για ευαισθησία και ισχύ μιλάμε για συνεχή ισχύ και όχι για στιγμιαία. Αν αυτό είναι δεδομένο τότε αυτός ο ενισχυτής μπορεί να βγάλει συνεχή ισχύ 88 ντιμπι ενώ μπορεί στιγμιαία να παίξει αρκετά παραπάνω. Άρα στα 73 ντιμπι θα παίζει άνετα, στα 75 άνετα και μέχρι τα 88 άνετα. Στιγμιαία πολύ παραπάνω. Τώρα αν η μέση στάθμη είναι στα 73 γιατί να κλιπάρει στα 74? Αφού τα βγάζει με άνεση...

Reaction score
1.738
Υπενθυμίζω, πριν απαντήσω σε οτιδήποτε άλλο, ότι στο ποστ #21 έθεσα μία παράκληση. Περιμένω να απαντηθεί, καθώς απάντησα σε όλα τα ποστ σου, είναι θέμα ευγένειας και πραγματικού σεβασμού του συνομιλητή σου.
Οπότε επαναλαμβάνω ότι αναμένω με ανυπομονησία μεγάλη να μάθω ποιοι είναι οι κινεζοτσίγκοι που ξέρεις με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά.
Τον πληθυντικό τον απεχθάνομαι, παρακαλώ στον ενικό. Θεωρώ ότι δεν είναι έκφραση ευγένειας, αλλά επιτηδευμένης απόστασης από τον συνομιλητή σου.
Επίσης αν γνωρίζεις και σκετους τελικούς ενισχυτές 7*500 στα 500€, πολύ θα ήθελα να μάθω ποιοι είναι, αυτό είναι μία άλλη πληροφορία που παρακαλώ πολύ να μάθω. Θα φανούν χρήσιμοι τέτοιοι ενισχυτές σε πολλούς εδώ. ;)
Αν ήταν δηλώσεις ανούσιες, για εντυπωσιασμό και για τους λόγους που ήδη ανέφερα, εντάξει, πες το, μη ντρέπεσαι. Εδώ είμαστε μία παρέα, δε παρεξηγούμε τέτοια χαζά. ;)
[DOUBLEPOST=1484832405][/DOUBLEPOST]

Να σε ρωτήσω, γιατί το συνεχίζεις;
Τι "ζόρι" τραβάς; Σε έθιξα προσωπικά;

Γιατί μου χάλασες το νήμα και την διάθεση;

Θες να με κάνεις να ζητήσω από τους υπευθύνους να διαγραφεί ο λογαριασμός μου και να τελειώνουμε;

Είμαι χρόνια εδώ και δεν έχω ενοχλήσει ποτέ κανέναν εδώ μέσα, ούτε έχω γράψει εξυπνάδες.

ΟΚ;

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.518
Η επιλογή που μένει για να αποφευχθούν αυτά τα προβλήματα, είναι επιλογή ηχείου κόρνας με πολύ υψηλή ευαισθησία, πάνω από 110 δηλαδή, ηχείο που εγγενώς έχει ενσωματωμένες τονικές αλλοιώσεις και υψηλές παραμορφώσεις, άρα τζάμπα η ποιότητα του ενισχυτή.
- προκαταβολικά συγνώμη απ΄ όλους για το μικρό αυτό :offtopic: , αλλά επί τέλους με τι παίζουν σωστά αυτά τα υπερευαίσθητα ηχεία ;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.996
Αν αυτό είναι δεδομένο τότε αυτός ο ενισχυτής μπορεί να βγάλει συνεχή ισχύ 88 ντιμπι..
Εκφράζεσαι λάθος.
Ο ενισχυτής έχει συγκεκριμένο γκεϊν, σε ντιμπι εκφρασμένο, σε συνάρτηση με την τάση εισόδου.

Επίσης έχει συγκεκριμένη ισχύ, σε βατ εκφρασμένη, και σε συγκεκριμένη ωμική αντίσταση (8ωμ).

Το ηχείο έχει 3 χαρακτηριστικά που ενδιαφέρουν:

1) σχεδιάγραμμα εμπέδησης, που είναι χρήσιμο για να δεις που έχει βυθίσεις, διότι εκεί θα απαιτεί διαφορετική ισχύ (περισσότερη) από την τυπική, βάση της μέσης ωμικής του αντίστασης (της ονομαστικής)
2) ευαισθησία εκφρασμένη σε ντιμπι στο 1 βατ στο 1 μέτρο
3) μαξ στάθμη εξόδου εκφρασμένη σε ντιμπι

Χωρίς να λάβουμε υπόψη μας το 1), από το 2) και 3) βγάζουμε την απαραίτητη ισχύ του ενισχυτή για επαρκή οδήγηση.

Λόγου χάριν το παθητικό ATC το 40-αρι. Έχει ευαισθησία 85 και μαξ στάθμη 112, η διαφορά είναι 27 ντιμπι, δηλαδή 9 διπλασιασμοί ισχύος από το 1 βατ της μέτρησης της ευαισθησίας, δηλαδή 512 βατ στα 8 ωμ για επαρκή οδήγηση.

Αυτά με προϋπόθεση να μην έχει διακυμάνσεις η εμπέδηση του ηχείου στο φάσμα, πράγμα που το βλέπεις στο ανάλογο σχεδιάγραμμα εμπέδησης.

Και μετά πάμε στο χεντρουμ, για να μη κλιπαρει ο ενισχυτής και για να μην είναι στα όρια της ισχύος του, όπου βγάζει τη μέγιστη συνολική αρμονική παραμόρφωση, όπως φαίνεται από τα σχεδιαγράμματα ολικής παραμόρφωσης των ενισχυτικων σταδίων.

Μολύβι και χαρτί χρειάζεται για την εξασφάλιση επαρκούς οδήγησης, τίποτε άλλο.
[DOUBLEPOST=1484834203][/DOUBLEPOST]
- προκαταβολικά συγνώμη απ΄ όλους για το μικρό αυτό :offtopic: , αλλά επί τέλους με τι παίζουν σωστά αυτά τα υπερευαίσθητα ηχεία ;
Με ενισχυτικά στάδια μεγάλης ισχύος. ;)

Πχ τα κλιπσχορν. Ναι, πολλοί τα έχουν με 5 και 15 βατ ενισχυτικά, σετ και λαμπιτσες και μπούρδες, αλλά αν τα ακούσουν με σοβαρά ενισχυτικά στάδια των >150 βατ, τότε αναθεωρούν τις "απόψεις" τους. ;)

Βεβαίως, αυτό αναιρεί τρόπον τινά την δικαιολογία ύπαρξή τους, που είναι η οδήγησή τους από αναιμικούς ενισχυτές. Κι έτσι διαλύεται ένας μύθος. Σόρρυ..

Ο λόγος ύπαρξης των ηχείων κόρνας ήταν και συνεχίζει να είναι η υψηλή ευαισθησία για επίτευξη πολύ υψηλής στάθμης σε ηχεία ΡΑ με ενισχυτές πολύ μεγάλης ισχύος για κάλυψη πχ συναυλιακών χώρων.

Για πολύ υψηλές στάθμες σε μεγάλες αποστάσεις ανοιχτών συναυλιακών χώρων, ιδίως στα πρίμα, υπάρχουν φυσικοί περιορισμοί, οι οποίοι έχουν σχέση με την υψηλή απόκριση συχνότητας και την απαίτηση ταχύτητας στην κίνηση του διαφράγματος, το οποίο είναι αντιστρόφως ανάλογο με τη μάζα του πηνίου φωνής και του διαφράγματος, δηλαδή αν το πηνίο είναι μεγάλο για να αντέχει πολύ ισχύ έχει πολύ μεγάλη μάζα για να καταφέρει να βγάλει πολύ υψηλές συχνότητες, άρα χρειάζεται να είναι πολύ μικρής μάζας και μεγάλης ευαισθησίας ώστε να απαιτείται υποπολλαπλάσια ισχύς για υψηλότατες στάθμες. Εδώ δίνεται λύση από κόρνες υψηλής κατευθυντικότητας και μεγάλου κέρδους, και δεν είναι τυχαίο που όλα τα ΡΑ έχουν χορν σχεδίαση στις υψηλές συχνότητες.

Last edited:

Reaction score
666
Τα 30W/ch του L-590ax είναι σε καθαρή τάξη Α'. Από κεί και πάνω δίνει τουλάχιστον 160W/ch σε τάξη ΑΒ.
Έχω ακούσει τον εν λόγω ενισχυτή να οδηγεί Β&W 803S και τα Focal 1028be σε υψηλές στάθμες. Αν δεν τον ακούσεις δεν το πιστεύεις. Ρεύματα φίλε μου, ρεύματα. Τα quadral είναι λίγα γι' αυτόν τον ενισχυτή. Θες πολύ καλύτερο ηχείο για να τον αναδείξεις πλήρως.

Άκουσέ τους οπωσδήποτε. Μην ακούς και μην αγοράζεις με τα αφτιά των άλλων.

Last edited:

Reaction score
777
Εκφράζεσαι λάθος.
Ο ενισχυτής έχει συγκεκριμένο γκεϊν, σε ντιμπι εκφρασμένο, σε συνάρτηση με την τάση εισόδου.

Επίσης έχει συγκεκριμένη ισχύ, σε βατ εκφρασμένη, και σε συγκεκριμένη ωμική αντίσταση (8ωμ).

Το ηχείο έχει 3 χαρακτηριστικά που ενδιαφέρουν:

1) σχεδιάγραμμα εμπέδησης, που είναι χρήσιμο για να δεις που έχει βυθίσεις, διότι εκεί θα απαιτεί διαφορετική ισχύ (περισσότερη) από την τυπική, βάση της μέσης ωμικής του αντίστασης (της ονομαστικής)
2) ευαισθησία εκφρασμένη σε ντιμπι στο 1 βατ στο 1 μέτρο
3) μαξ στάθμη εξόδου εκφρασμένη σε ντιμπι

Χωρίς να λάβουμε υπόψη μας το 1), από το 2) και 3) βγάζουμε την απαραίτητη ισχύ του ενισχυτή για επαρκή οδήγηση.

Λόγου χάριν το παθητικό ATC το 40-αρι. Έχει ευαισθησία 85 και μαξ στάθμη 112, η διαφορά είναι 27 ντιμπι, δηλαδή 9 διπλασιασμοί ισχύος από το 1 βατ της μέτρησης της ευαισθησίας, δηλαδή 512 βατ στα 8 ωμ για επαρκή οδήγηση.
Ο συλλογισμός σου είναι σίγουρα σωστός εδώ, και γι αυτό ανέφερα οτι ο ενισχυτής είναι ανεπαρκής.
Όμως σε προηγούμενο πόστ δέν είπες αυτό αλλα:

Δηλαδή ηχείο τυπικής ευαισθησίας 88 dB/w/m θα έχει Μαξ κορύφωση στα 100 ντιμπι στο 1 μέτρο απόσταση ακρόασης. Στα 2 μέτρα 94 ντιμπι Μαξ και στα 3 μέτρα απόσταση ακρόασης, θα έχεις μαξ στάθμη 88 ντιμπι.
Με δυναμικό εύρος 15 ντιμπι των μετριοκαλών ηχογραφήσεων, θα παίζει το ηχείο σε μέση στάθμη 73 ντιμπι. Στα 74 θα κλιπαρει.
Με λίγα λόγια έβαλες μέσα στο ισοζύγιο ένα 15db το οποίο το αφαίρεσες απο την μέγιστη στάθμη και εμφάνισες οτι πάνω απο τα 74db (στα 3 μέτρα) ο ενισχυτής θα κλιπάρει.

Μου φαίνεται οτι και στα 74 και στα 85 θα ακούγεται. Το μόνο θέμα είναι οτι στα ξεσπάσματα που λέμε ίσως και να φανεί αδύναμος, δεδομένου τα ξεσπάσματα να είναι συνεχή και όχι στιγμιαία.

Δηλαδή δέν διαφώνησα μαζί σου, ούτε πρότεινα 20watt σε ένα ηχείο ευαισθησίας 85db αλλα μήν θεωρούμε οτι θα ακούμε και ένα ψίθυρο...

Reaction score
61
Αγαπητέ φίλε Marba , η Κυρίαρχη άποψη στο συγκεκριμένο forum είναι :
1. Τα ηχεία πρέπει να είναι ενεργά
2. Στην άτυχη περίπτωση που τα ηχεία δεν είναι ενεργά και μόνο σε αυτήν την περίπτωση τότε μόνο class D ενισχυτές από 500 watt και επάνω.
3. Αναλογικά δεν παίζουν τέλος , μόνο επαγγελματικά Dac και αυτά μόνο σε συνδυασμό με υπολογιστή ή media player , ούτε τα transport παίζουν.
4. Τα καλώδια δεν κάνουν καμμιά διαφορά.
5. Ηχεία τύπου κόρνας είναι μόνο για συναυλίες , δεν παίζουν

Reaction score
777
Αγαπητέ φίλε Marba , η Κυρίαρχη άποψη στο συγκεκριμένο forum είναι :
1. Τα ηχεία πρέπει να είναι ενεργά
2. Στην άτυχη περίπτωση που τα ηχεία δεν είναι ενεργά και μόνο σε αυτήν την περίπτωση τότε μόνο class D ενισχυτές από 500 watt και επάνω.
3. Αναλογικά δεν παίζουν τέλος , μόνο επαγγελματικά Dac και αυτά μόνο σε συνδυασμό με υπολογιστή ή media player , ούτε τα transport παίζουν.
4. Τα καλώδια δεν κάνουν καμμιά διαφορά.
5. Ηχεία τύπου κόρνας είναι μόνο για συναυλίες , δεν παίζουν
Έχω την εντύπωση οτι υπάρχουν μία χαρά ενισχυτές μή διακοπτικοί στα 500 watt αν κάποιος ενοχλείται απο την τεχνολογία D...

Last edited:

Reaction score
3.492
Καλημέρα σε όλους.

Σκέφτομαι την αγορά ενός καινούργιου ολοκληρωμένου LUXMAN τάξης Α:

L-550AX MK II, στα 2x20W, με κατανάλωση: 230W, 170W (when there is no signal), 0.4W (standby), ή
L-590AX MK II, στα 2x30W, με κατανάλωση: 330W, 270W (when there is no signal), 0.4W (standby)

Πρακτικά, και επειδή δεν έχω γνώσεις, αν "παίζει" για μια ώρα, πόσες κιλοβατώρες θα κάψει ο μικρός και πόσες ο μεγάλος;

Καταλαβαίνω ότι η κατανάλωση του είναι ίδια, είτε παίζει σε υψηλές, είτε σε χαμηλές εντάσεις, απλά μου φαίνεται ότι το κόστος θα είναι απαγορευτικό για να παίζει κάθε μέρα 3-4 ώρες.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Μάνος.
Αν υπολογίσεις ότι η μία Kwh κοστίζει 0,23€ περίπου (με ΦΠΑ, για τη μεσαία κατηγορία κατανάλωσης οικιακού τιμολογίου),
τότε ο πρώτος ενισχυτής σε μία ώρα συνεχούς λειτουργίας θα "κάψει" 0,053€ ενώ ο δεύτερος θα κάψει 0,076€.

Τα θέματα περί ικανοποιητηκής οδήγησης ηχείων από μικρούς ενισχυτές είναι ήδη γνωστά , ωστόσο οι σκεπτικιστές του high-end τα προβλήματα αυτά τα ξεπερνούν με χρήση αλκοόλ και καλής παρέας, ενώ στο χώρο θα πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε και ένα αναλογικό πικάπ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.883
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis