Κατανάλωση ρεύματος ολοκληρωμένου Τάξης Α

Reaction score
935
Γιατί ο clearaudio δεν είναι σκέτη τάξη Α; Μετά τα 50 βατ γίνεται τάξης Α/Β; Αν είναι έτσι, τότε πάω πάσο. Αλλά τότε δεν συνέκρινες 50 βατ με 140, αλλά τα περισσότερα βατ που μπορεί να βγάζει σε Α/Β ο clearaudio.
[DOUBLEPOST=1484854006][/DOUBLEPOST]http://www.hifigear.co.uk/clearaudio-balanced-stereo-power-amplifier.html

Σκέτη τάξη Α και μάξιμουμ κατανάλωση 250 βατ...

Reaction score
666
Γιατί ο clearaudio δεν είναι σκέτη τάξη Α; Μετά τα 50 βατ γίνεται τάξης Α/Β;
Ω ναι! Το ίδιο συμβαίνει και με τον Luxman. κι αυτό είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για να καταλάβουμε ότι ο αριθμός των αποδιδόμενων Watts δεν λέει τίποτα από μόνος του.
Αν ήταν έτσι θα παίρναμε τον πρώτο τυχόντα ενισχυτή 2X1000W για το σπίτι και δε θα θέλαμε τίποτε άλλο. Κι όλες οι συζητήσεις επί συζητήσεων για τάξεις ισχύος, λάμπες τρανσίστορ, ψηφιακά modules κλπ θα ήταν εκτός αντικειμένου.

Reaction score
935
Όπως σου απάντησε ο Costas Ear ο συγκεκριμένος Luxman είναι σκέτη τάξη Α κι όχι Α/Β.
Κι ο Clearaudio που λες είναι σκέτη τάξη Α. Δεν μπορώ να τον βρω στο σάιτ της Clearaudio γιατί είναι κατηργημένο μοντέλο. Όπου κοίταξα αναφέρεται σκέτη τάξη Α.
[DOUBLEPOST=1484854382][/DOUBLEPOST]Αλλά και τάξη Α/Β αν ήταν πχ με 150 βατ σε Α/Β (που δεν είναι), τότε το αρχικό ποστ σου ήταν παραπλανητικό λέγοντας ότι συνέκρινες 50 βατ με 140 κι έκρινες ότι τα 50 βατ έπαιζαν το ίδιο 4ωμο ηχείο σε μεγαλύτερη ένταση (την ποιότητα δεν την κρίνω).
Επομένως είτε έτσι είτε αλλιώς, έχεις λάθος. Και δεν το παραδέχεσαι.

Reaction score
666
Όπως σου απάντησε ο Costas Ear ο συγκεκριμένος Luxman είναι σκέτη τάξη Α κι όχι Α/Β.
Κι ο Clearaudio που λες είναι σκέτη τάξη Α. Δεν μπορώ να τον βρω στο σάιτ της Clearaudio γιατί είναι κατηργημένο μοντέλο. Όπου κοίταξα αναφέρεται σκέτη τάξη Α.
Eχω ακούσει τους Luxman L-505u και L-590 ax. Ο 1ος σε ΑΒ κι ο 2ος σε τάξη Α. Οδηγούσαν τα focal 1028be2. Δε χρειάζεται ν' αναφέρω ποιος οδήγησε καλύτερα και πληρέστερα το ηχείο. Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και άκουσέ τους back to back. Tότε θα καταλάβεις αν έχω λάθος ή όχι.

Reaction score
935
Ο νηματοθέτης στην αρχή μίλησε για Luxman 550 και 590 όχι 505.
Εσύ πριν μίλαγες για clearaudio balance των 50 βατ τάξης Α με symphonic line των 140 βατ τάξης Α.
Τώρα αλλάζεις ηχείο κι αλλάζεις εντελώς ενισχυτές. Δηλαδή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Εάν πάντως συνέκρινες τον L590 με τον Symphonic Line αποκλείεται να οδηγούσε καλύτερα ο L590 τα focal. Σε στάθμη θα έπαιζαν δυνατότερα με τον Symphonic Line.

Reaction score
666
Oχι είναι 2 διαφορετικά set ups που όμως οι ακροάσεις των οδήγησαν στο ίδιο συμπέρασμα. Διάβασε προσεκτικά όλα τα posts. Moreover, τα τεχνικά χαρακτηριστικά πό μόνα τους δεν επαρκούν για εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων.

Reaction score
725
Διαβασα ολο το θεμα.
Ειλικρινα δεν αξίζει καν να σκεφτεσαι πόσο ρευμα θα κάψεις στη δεη απο τους ενισχυτες...
Αν θες οικονομία βάλε ηλιακό θερμοσίφωνα,προσεχε το σεσουαρ των μαλλιών ή τον βραστήρα ή οποιαδήποτε ενεργοβόρα συσκευή αν το λέω σωστα.
Αν έχεις τζάκι κάνε το ενεργειακο.
Ή βάλε υπέρυθρα πάνελ...καίνε πολύ λιγο...και κλεινε τα φώτα στα δωμάτια που δεν είσαι.Βάλε λάμπες led παντου και αγόραζε air condition ή οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευη Α+ ή Α++ ή ακόμα καλύτερα Α+++.
Αν ξέχασα κάτι αλλο ας με συμπληρώσουν οι υπόλοιποι...
Είναι σαν να ψάχνουμε ψύλλους στα άχυρα αν σκεφτόμαστε εξοικονόμηση ενέργειας απο ενισχυτες.

Reaction score
666
Αγαπητέ φίλε Marba , η Κυρίαρχη άποψη στο συγκεκριμένο forum είναι :
1. Τα ηχεία πρέπει να είναι ενεργά
2. Στην άτυχη περίπτωση που τα ηχεία δεν είναι ενεργά και μόνο σε αυτήν την περίπτωση τότε μόνο class D ενισχυτές από 500 watt και επάνω.
3. Αναλογικά δεν παίζουν τέλος , μόνο επαγγελματικά Dac και αυτά μόνο σε συνδυασμό με υπολογιστή ή media player , ούτε τα transport παίζουν.
4. Τα καλώδια δεν κάνουν καμμιά διαφορά.
5. Ηχεία τύπου κόρνας είναι μόνο για συναυλίες , δεν παίζουν

Ξέχασες τα pdf που υποκαθιστούν τις ακροάσεις. Λες και τα ηχεία είναι για διάβασμα κι όχι για άκουσμα.

Για το 2 να συμπληρώσω: Η Τάξη Α δεν είναι καλή γιατί δεν μπορεί να υπάρξει σε αυτοενισχυόμενα ηχεία λόγω υψηλής έκλυσης θερμότητας. :p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.021
O ένας έχει μετρηθεί σε τάξη Α και ο άλλος σε ΑΒ. Όπως τα γράφεις δεν υπάρχει σύγκριση.

Όταν μετρηθεί η ισχύς και των 2 αντίστοιχα και σε τάξη Α και σε τάξη ΑΒ τότε θα καταλάβεις τη διαφορά.
Η πολύτιμη συνεισφορά σου στον τρόπο μέτρησης ενισχυτικων βαθμίδων, θα είναι προίκα του φόρουμ για τις γενεές που έρχονται.:D

Reaction score
690
Το άν είναι σκέτη τάξη Α ή το γυρνάει πιο μετά δεν το ξέρω , αλλά όσοι γενικά μιλάτε για ανεπάρκεια ρευμάτων του Luxman L-590 , είναι προφανέστατο ότι δεν τον έχετε ακούσει....

Last edited:

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
Έχω ακούσει τον Luxman L-590 πολλάκις να οδηγεί τα B&W 803 σε ένα χώρο 20-25 τ.μ. με τρομερή αυτοπεποίθηση και να μη λείπει τίποτα. Ο συγκεκριμένος ενισχυτής είναι για μένα η πιο τρανταχτή απόδειξη ότι τα specs δε λένε όλη την αλήθεια. Ό,τι και να λέει η Luxman, η οποία κατά τα άλλα είναι μια πολύ τίμια εταιρεία, το πιθανότερο είναι ο ενισχυτής να μεταπίπτει σε τάξη ΑΒ από ένα σημείο και μετά.

Οι εξαιρετικές ικανότητες οδήγησης που διαθέτει ο εν λόγω ενισχυτής, δεν τον κάνουν απαραίτητα καλό ταίρι για τα ATC. Τα B&W που έχω ακούσει είχαν, αν θυμάμαι καλά, ευαισθησία γύρω στα 91-92 db εν αντιθέσει προς τα 85 db των ATC. Είναι, βέβαια, και πιο δύσκολα ωμικά πέφτοντας κοντά στα 3 ohm, αλλά από την άλλη ο συγκεκριμένος ενισχυτής δείχνει να διαθέτει αστείρευτη παροχή ρευμάτων.
Με τα Prime της Tune Audio λογικά θα αποτελέσει εξαιρετικό ταίρι.
Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα εξαιρετικό μηχανάκι από όποια σκοπιά και να το δει κανείς.

Όσον αφορά το αγαπημένο θέμα του forum, τα ενεργά ηχεία, ο φανατισμός με τον οποίο υποστηρίζονται παραπέμπει, τρόπον τινά, σε ένα άχρωμο, άοσμο και ανιαρό μέλλον όπου θα έχουν εξαλειφθεί όλες οι εναλλακτικές προοπτικές καθότι ό,τι παρεκκλίνει από τα κριτήρια του υπολογισμού και της χρησιμότητας, του ψυχρού ορθολογισμού και της εργαλειακής σκέψης, θα θεωρείται ύποπτο και όλοι θα ακούν, λίγο πολύ, με τον ίδιο τρόπο.

Κάτι σαν το διαρκώς εξαπλούμενο δυτικό πολιτισμό που τείνει να εξαλείψει την ποικιλομορφία στον πλανήτη.
Κάτι σαν το There is no alternative της Μάργκαρετ Θάτσερ.
Κάτι σαν το Τέλος της Ιστορίας του Φουκουγιάμα, της μεγαλύτερης πολιτικής μούφας της δεκαετίας του 90.

Κάτι τέτοιο μου είναι ξένο.

Vive la difference! :drinks:

Reaction score
666
Έχω ακούσει τον Luxman L-590 πολλάκις να οδηγεί τα B&W 803 σε ένα χώρο 20-25 τ.μ. με τρομερή αυτοπεποίθηση και να μη λείπει τίποτα. Ο συγκεκριμένος ενισχυτής είναι για μένα η πιο τρανταχτή απόδειξη ότι τα specs δε λένε όλη την αλήθεια. Ό,τι και να λέει η Luxman, η οποία κατά τα άλλα είναι μια πολύ τίμια εταιρεία, το πιθανότερο είναι ο ενισχυτής να μεταπίπτει σε τάξη ΑΒ από ένα σημείο και μετά.

Οι εξαιρετικές ικανότητες οδήγησης που διαθέτει ο εν λόγω ενισχυτής, δεν τον κάνουν απαραίτητα καλό ταίρι για τα ATC. Τα B&W που έχω ακούσει είχαν, αν θυμάμαι καλά, ευαισθησία γύρω στα 91-92 db εν αντιθέσει προς τα 85 db των ATC. Είναι, βέβαια, και πιο δύσκολα ωμικά πέφτοντας κοντά στα 3 ohm, αλλά από την άλλη ο συγκεκριμένος ενισχυτής δείχνει να διαθέτει αστείρευτη παροχή ρευμάτων.
Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα εξαιρετικό μηχανάκι από όποια σκοπιά και να το δει κανείς.

Όσον αφορά το αγαπημένο θέμα του forum, τα ενεργά ηχεία, ο φανατισμός με τον οποίο υποστηρίζονται παραπέμπει, τρόπον τινά, σε ένα άχρωμο, άοσμο και ανιαρό μέλλον όπου θα έχουν εξαλειφθεί όλες οι εναλλακτικές προοπτικές καθότι ό,τι παρεκκλίνει από τα κριτήρια του υπολογισμού και της χρησιμότητας, του ψυχρού ορθολογισμού και της εργαλειακής σκέψης, θα θεωρείται ύποπτο και όλοι θα ακούν, λίγο πολύ, με τον ίδιο τρόπο.

Κάτι σαν το διαρκώς εξαπλούμενο δυτικό πολιτισμό που τείνει να εξαλείψει την ποικιλομορφία στον πλανήτη.
Κάτι σαν το Τέλος της Ιστορίας του Φουκουγιάμα, της μεγαλύτερης πολιτικής μούφας της δεκαετίας του 90.

Δε θα μπορούσα να το πω καλύτερα. Μπράβο !

Reaction score
935

Όπως είπες και μόνος σου άλλο τα b&w κι άλλο τα ATC. Κι εγώ θεωρώ ότι με τα tune audio θα κάνει πάρτυ ο νηματοθετης εκτός αν θέλει μεγάλες εντάσεις σε πρόγραμμα με έντονα δυναμικά.
Ως προς το δυτικό πολιτισμό που στηρίζεται στη λογική και την επιστήμη, εγώ θα τον εμπιστευτώ πέρνοντας ενεργά ηχεία. Εσύ θα αγοράσεις ταμπούρλα; Δεν ξέρω να εφευρέθηκε ηχοσύστημα εκτός δυτικού πολιτισμού.

Reaction score
5.883
΄Παρ΄ολο που έχω παθητικά ηχεία, αλλά βλέπω με καλό μάτι και κάποια ενεργά, εκείνο που έχω καταλάβει από την ανάγνωση των διάφορων απόψεων εδώ στο φόρουμ είναι ότι και τα ενεργά ηχεία είναι όπως λέει η δεύτερη λέξη...ηχεία. Που σημαίνει ότι ανάλογα με την κατασκευή τους (καμπίνα, μεγάφωνα κ.λ.π) έχει το καθένα και κάποιον ειδικό ηχητικό χαρακτήρα...ως εκ τούτου δεν παραπέμπει η υποστήριξή τους σε κάποιο άχρωμο, άοσμο και ανιαρό μέλλον. Και δεύτερον, και βασικό, είναι πολύ απλά ότι με τα ενεργά ηχεία είσαι σίγουρος ότι οδηγούνται σωστά από τους ενσωματωμένους ενισχυτές, αφού, όπως έχει ειπωθεί, ποιος ξέρει καλύτερα πως οδηγούνται σωστά παρά αυτός που τα κατασκεύασε;
Επομένως επιλέγεις το ηχείο που σου αρέσει ηχητικά (θες ATC, ADAM, ELAC, LIPINSKI, GRIMM και ό,τι άλλο υπάρχει) και ξέρεις ότι δεν θα μπλέξεις να ψάχνεσαι για watt, ρεύματα, πυκνωτές, βολταμπέρ κ.ο.κ

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis