Αγορά πικάπ και βινυλίων: προβληματισμοί κι απόψεις...

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.555
- ένα τρικ για φτηνά βινύλια είναι το να πηγαίνεις σ΄ ένα μαγαζί που ειδικεύεται στην ψυχεδέλεια 60s για παράδειγμα , και να αγοράζεις τα όποια ( λίγα βεβαίως ) , διαθέσιμα soul , διότι προφανώς τα έχει πάρει ως ανάλλαγή και καθ΄ ότι εκτός ειδικότητας του μαγαζιού τα έχει κατευθείαν σε προσφορά

- αυτό βέβαια ισχύει για λίγα και εξειδικευμένα μαγαζιά

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.278
- ένα τρικ για φτηνά βινύλια είναι το να πηγαίνεις σ΄ ένα μαγαζί που ειδικεύεται στην ψυχεδέλεια 60s
Άλλο τρυκ είναι να ψάχνεις στις βιβλιοθήκες παππούδων, ή ακόμα καλύτερα γιαγιάδων που χηρεψαν και δε ξέρουν τι είναι αυτά τα μαβρα πράματα. Τα πας καλά με παππούδια;:p:D

Ο σκαλουμπακας πχ σιγά μη ξέρει τι δίσκους έχει...:download:

Reaction score
715
Άλλο τρυκ είναι να ψάχνεις στις βιβλιοθήκες παππούδων, ή ακόμα καλύτερα γιαγιάδων που χηρεψαν και δε ξέρουν τι είναι αυτά τα μαβρα πράματα. Τα πας καλά με παππούδια;:p:D

Ο σκαλουμπακας πχ σιγά μη ξέρει τι δίσκους έχει...:download:
Τρίχες! Οι γριές τα πέταξαν όλα στους κάδους και γέμισαν τα ράφια με μπιμπελό και μπισκότα.

Reaction score
236
Κατα την γνωμη μου, οι σημερινες επιλογες του αγοραστη μουσικης σημερα ειναι μαλλον μειωμενες σχετικα με τις επιλογες που ειχε καποιος στα 60-70s. Αλλα περι ορεξεως..

Εντωμεταξυ, ειχα φτασει να κατεχω γυρω στους 500 δισκους ηλεκτρονικης μουσικης απο τα μεσα της δεκαετιας του 90 μεχρι και λιγο μετα το 2000.

Οταν ομως αρχισα να ανατρεχω σε παλαιοτερες μουσικες και να διαμορφωνω αλλη αποψη για το τι μου αρεσει, μετα λυπης συνειδητοποιησα πως εαν ειχα τις γνωσεις που εχω τωρα, θα ειχα δημιουργησει καταπληκτικη δισκοθηκη.
Θυμαμαι τους μεταχειρισμενους δισκους 60-70-80s που επαιζαν τη δεκαετια του 90 στο μοναστρακι και ηταν απειροι και φθηνοι. Τωρα ειναι τελειως διαφορετικα. Ακριβα το αντιθετο.

Τελικα σημερα το 90% των δισκων μου απο ηλεκτρ. μουσικη ειναι για πουλημα στο discogs και ειμαι σε σημειο να "χτιζω" την δισκοθηκη μου απο την αρχη.
Ειδικα στα μεταχειρισμενα ειναι προβλημα. Η μοδα με τα βηνυλια εχει ανεβασει πολυ τις τιμες.

SIMPLYMUSIC

"Επαγγελματίας"
Reaction score
67
Μπορει να ειναι ετσι και εμεις να γερναμε..

Παρολα αυτα να ξεκαθαρισω κατι.
Δεν ειμαι εκεινης της γενιας (δηλαδη 60s-70s). Ειμαι γεννημενος το '80 και βιωσα φυσικα τα ακουσματα της εποχης μου.
Δηλαδη τα τελη των 80s και ολοκληρα τα 90s και 2000s.
Ομως καπου γυρω στα 22-23 χρονια μου, αρχισα να γυριζω το ρολοι πισω μουσικα. Με αποτελεσμα να εχω καταληξει πλεον στο συμπερασμα οτι καλυτερη εποχη μουσικα ειναι τα 60s-70s.

Δε θελω να παρεξηγηθω. Ολα ειναι γουστα και παραθετω την προσωπικη μου αποψη απλα.

Φιλικα,
Νικος.
μέσα 60s μέχρι μέσα 70s κατά την άποψή μου είναι η εποχή της δημιουργίας. Η εποχή που οι μουσικοί ῾δεν ήξεραν τι έπαιζαν῾῾ και οι ακροατές ῾῾δεν ήξεραν τι άκουγαν῾῾για όσους καταλαβαίνουν!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.278
Να υπενθυμίσουμε ότι είναι πολύ οικονομικότερο και συνάμα χρηστικότερο το να στραφεί ο χρήστης σε μία συνδρομή σε στριμινγκ όπως τιντάλ ή άλλους γνωστούς παρόχους με ανεξάντλητο ρεπερτόριο.

Αν δηλαδή έχει πρωταρχική σημασία η μουσική, τότε αυτή είναι η ευνόητη επιλογή.

Φυσικά, αν πρωταρχική σημασία έχει η συλλογή, σε ένα χόμπι συλλογής πχ δίσκων, όπως άλλα παρόμοια χόμπι για συλλέκτες (γραμματόσημα, κέρματα, κλπ), τότε αλλάζει το θέμα και ο κάθε συλλέκτης, με υπομονή και σε βάθος δεκαετιών, αλλά και με σημαντική εκταμίευση συνολικά, θα μαζέψει πχ το ένα δισεκατομμυριοστό της ποσότητας δισκοθήκης που έχει ο άλλος χρήστης από την πρώτη μέρα, ο συνδρομητής.

Reaction score
715
μέσα 60s μέχρι μέσα 70s κατά την άποψή μου είναι η εποχή της δημιουργίας. Η εποχή που οι μουσικοί ῾δεν ήξεραν τι έπαιζαν῾῾ και οι ακροατές ῾῾δεν ήξεραν τι άκουγαν῾῾για όσους καταλαβαίνουν!
Το ίδιο ακριβώς έγινε και το '90. Χαμός! Απλά έπρεπε να συντονιστεί ο οποιοσδήποτε με την εποχή.

Reaction score
236
Το ίδιο ακριβώς έγινε και το '90. Χαμός! Απλά έπρεπε να συντονιστεί ο οποιοσδήποτε με την εποχή.
Ε οχι και ακριβως ετσι. Ειχε πολλα καλα και καποια ηταν και πρωτοποριακα.
Καινουριες μουσικες δηλαδη. Αλλα και παλι. Το εζησα το '90 και δεν νομιζω οτι ειχε το ιδιο μουσικο τσουναμι οπως το '70.

Οι περρισοτεροι δισκοι μου (electronic/dance music) απο τοτε ειναι. Πολλοι απο αυτους προς πωληση στο discogs..

Αν περιμενα μερικα χρονια, τοτε η συλλογη μου θα ηταν διαφορετικη. Και μαλλον δεν θα ηταν προς πωληση.
Αλλα τι να κανεις? Ετσι γινετε πολλες φορες.

Reaction score
715
Ε οχι και ακριβως ετσι. Ειχε πολλα καλα και καποια ηταν και πρωτοποριακα.
Καινουριες μουσικες δηλαδη. Αλλα και παλι. Το εζησα το '90 και δεν νομιζω οτι ειχε το ιδιο μουσικο τσουναμι οπως το '70.

Οι περρισοτεροι δισκοι μου (electronic/dance music) απο τοτε ειναι. Πολλοι απο αυτους προς πωληση στο discogs..

Αν περιμενα μερικα χρονια, τοτε η συλλογη μου θα ηταν διαφορετικη. Και μαλλον δεν θα ηταν προς πωληση.
Αλλα τι να κανεις? Ετσι γινετε πολλες φορες.
Ένα δισκάδικο που πουλούσε μόνο ηλεκτρονικό ήχο στο Μαρούσι το discman που το είχε ένας πατρινός ο Ηλίας υπάρχει ακόμα; Είχα αγοράσει τρελές δισκάρες από αυτόν!

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521