Ηλεκτρονικό τσιγάρο

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Μα αφού μπορείς να ρυθμίσεις και την ισχύ εκτός από τη θερμοκρασία!
το εχεις καταλάβει λαθος αλλά θα στο εξηγησει ο Κεφαλας που ειναι εμπειρος στο TC :whistling:

Reaction score
15.548
τοχεις βαλει στους 260c

ειπαμε ......αναλογα την θερμοκρασια θελει και τα βατακια...

15 watt που ειπα ειναι μια θερμοκρασια κοντα στους 210c

τωρα παιζεις σαν να εχεις κανθαλ :D
....μπορεις να το βαλεις και στους 300c με 70watt;)

ενα βιντεακι παλιο για να δειτε τι κανει το chip οταν παιζουμε TC

με κοκκινο ειναι η επιλεγμενη θερμοκρασια και με πρασινο τα watt που αλλαζουν ωστε να εχεις την επιθυμητη θερμοκρασια αναλογα την εισπνοη που κανουμε...

[DOUBLEPOST=1487007118][/DOUBLEPOST]......επειδη το συρμα που εχει μεσα η αντισταση σου ειναι ψιλο μην ανεβαζεις και πολυ :D

Timaras

Reaction score
2.153
Αυτό μπορείς να μου το εξηγήσεις?

[DOUBLEPOST=1487008607][/DOUBLEPOST]Τα settings είναι tc mode 260 βαθμούς,35w,0.2 Ohm Νι.
Εγώ βλέπω ότι αλλάζει η τάση.:idk:

Last edited:

Reaction score
15.548
βραζει ο τοπος..:D

οταν βαζεις watt σε power mode τα volt δεν ειναι σταθερα ; :)

εγω πανω απο 230c δεν εχω παιξει ποτε....και 230c στο τσακιρ κεφι :D
...βεβαια οι ατμοποιητες δεν ειναι φιλοσοφιας cubis....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.925
Στο χθεσινό μου υγρό, ήταν άψογα στους 210-220 βαθμούς κελσίου.

Στο σημερινό υγρό, δουλεύει ρολόι στους 260-270 βαθμούς κελσίου. Στους 220 δε βγάζει τιπουτις! Χαχαχαχαχα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.925
Εγώ βλέπω ότι αλλάζει η τάση.:idk:
Το ίδιο πράγμα είναι.
Αλλάζει η τάση για να αλλάζουν τα βατ, εφόσον είναι σταθερή η αντίσταση, ώστε να φτάνει και να διατηρεί σταθερή θερμοκρασία.

Δηλαδή στην αρχή δίνει μπόλικα βατ για να πιάσει θερμοκρασία, και μετά δίνει λιγότερα, όσα χρειάζεται για να την κρατήσει σταθερή.

Ή θα βλέπεις να μεταβάλλονται τα βατ (εγώ αυτό βλέπω) ή θα βλέπεις να μεταβάλλονται τα βολτ (αυτό που βλέπεις)

Όντως, σε βατ παίζει κοντά στα 15-17 για να το διατηρεί σε σταθερή θερμοκρασία.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Περί ΤC κτλ:

http://vaping.gr/index.php/topic,27433.0.html
http://vaping.gr/index.php/topic,29774.0.html

Εν ολίγοις:

Η θερμοκρασία είναι το Cruise Control ή κόφτης, τα watt είναι το ΄΄γκάζι''.

Ξεκινάμε με λίγο γκάζι και φτάνουμε εκεί που μας αρέσει.

Υγρά με υψηλό ποσοστό VG (70%>) θέλουν λίγο παραπάνω θερμοκρασία (ή watt αν δεν παίζουμε με TC) για να αναδείξουν τις ''χάρες'' τους. Είναι πιο παχύρρευστη και χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να ατμοποιηθεί ''σωστά''.

Προσωπικά:
Ποτέ μου δεν συμπάθησα το Ni, πάντα μου βγάζει μια περίεργη γεύση.
To SS είναι περισσότερο του γούστου μου, όπως και το NiFe, αλλά NiFe μέχρι στιγμής ωραίο μόνο από Dicodes (σύρμα και mod) ή DNA mod.

Περί Cubis: Ποτέ μου δε τον συμπάθησα από θέμα γεύσης. Απλά έκανε καριέρα επειδή (όπως και ο Nautilus) είχε επιλογές στην αντίσταση και σφιχτή τζούρα σε μια εποχή που όλοι έβγαζαν μπουρούδες.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.925
Κι ένα βίντεο από μένα, με την LG την καφέ εγώ:

Μιλάμε για μπόλικο ντουμάνι! Χαχαχαχαχα

Timaras

Reaction score
2.153
Το ίδιο πράγμα είναι.
Αλλάζει η τάση για να αλλάζουν τα βατ, εφόσον είναι σταθερή η αντίσταση, ώστε να φτάνει και να διατηρεί σταθερή θερμοκρασία.

Δηλαδή στην αρχή δίνει μπόλικα βατ για να πιάσει θερμοκρασία, και μετά δίνει λιγότερα, όσα χρειάζεται για να την κρατήσει σταθερή.

Ή θα βλέπεις να μεταβάλλονται τα βατ (εγώ αυτό βλέπω) ή θα βλέπεις να μεταβάλλονται τα βολτ (αυτό που βλέπεις)

Όντως, σε βατ παίζει κοντά στα 15-17 για να το διατηρεί σε σταθερή θερμοκρασία.
Ναι απλά μπερδεύομαι με τα βατ που ορίζεις στο tc mode!
Από αυτά ξεκινάς και μετά αυτά που όρισες πέφτουν για να κρατηθεί η θερμοκρασία?

Timaras

Reaction score
2.153
Ποτέ μου δεν συμπάθησα το Ni, πάντα μου βγάζει μια περίεργη γεύση.
Αυτή την αίσθηση έχω και γω!
Αυτές τις λίγες ώρες που έχω βάλει την Ni μου φαίνεται καλύτερη η ss 0.5.Βέβαια την ss τη δούλευα στα 30w(full) ενώ την Ni έχω την εντύπωση ότι δεν την έχω πουσάρει όσο πρέπει!

Timaras

Reaction score
2.153
Περί Cubis: Ποτέ μου δε τον συμπάθησα από θέμα γεύσης. Απλά έκανε καριέρα επειδή (όπως και ο Nautilus) είχε επιλογές στην αντίσταση και σφιχτή τζούρα σε μια εποχή που όλοι έβγαζαν μπουρούδες.
Για πες έναν που αναδυκνείει γεύσεις!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Ναι απλά μπερδεύομαι με τα βατ που ορίζεις στο tc mode!
Από αυτά ξεκινάς και μετά αυτά που όρισες πέφτουν για να κρατηθεί η θερμοκρασία?
Παμε 1 τελευταια φορά γιατι το έχεις πιάσει λαθος
Τα βατ ειναι αποτελεσμα .Ανάλογα με την ταση που εφαρμόζεις στα ακρα μιας αντιστασης παιρνεις τα βατ ,την ισχύ δηλαδή .
Τα μοντακια ΔΕΝ μετρανε θερμοκρασία αλλά την διαφορά της ωμικης αντιστασης υπο την επιδραση της θερμοκρασίας .Καθε συρμα έχει διαφορετικη καμπύλη μεταβολής αντιστασης και αυτο έχουν στανταρει και το λένε καταχρηστικά TC .
Οταν λοιπόν βαλεις μια θερμοκρασία ουσιαστικα λες στο μοντακι να μην επιτρεψει να δώσει παραπάνω ισχύ ,δηλαδή ταση,βολτ στην αντισταση για να μην μεταβληθει η τιμη της παραπανω από ενα ορισμενο σημειο το οποίο μεταφραζεται σε μια θερμοκρασία πχ 220 C .Λογικα λοιπόν ο χρήστης δινει εντολή πλήρους ισχύος στο μοντακι και αυτο κοβει μόλις πιασει το φραγμα,την θερμοκρασία δηλαδή .Αν δωσεις λιγότερη σε TC mod το μοντακι υπολειτουργεί και δεν έχεις τα αναμενόμενα αποτελεσματα . Οπως ειπα πριν επειδη ολα τα συρματα δεν ειναι ίδια ,τα τυλιγματα επισης,και κυρίως ολα τα μοντακια δεν μετρανε το ιδιο γι αυτο βρισκεις διαφορές σε γευση από θερμοκρασιες η βατ η βολτ η οτι άλλο ρυθμιζεται .Πολλές φορες βαζουν οι χρηστες ρυθμίσεις που τα μοντακια δεν υποστηρίζουν από κατασκευής η λογω ανεπαρκους μπαταρίας και μετα παραπονιούνται οτι δεν "ντουμανιάζει " η "σκάει" η "φτυνει" .Σαν ενισχυτη με λιγα βατ που "βουταει" στα περάσματα ασχετα αν έχεις δώσει φουλ ενταση .
Οατν δουλευεις TC ασχέτως συρματος ,αρκει φυσικα να το υποστηρίζει , πας τερμα γκαζια -βατ .Το συστημα (cruise contol ) δεν σε αφήνει να περασεις το οριο των 130 (θερμοκρασία ) .
Ελπίζω να έγινα κατανοητός .
[DOUBLEPOST=1487018067][/DOUBLEPOST]
Για πες έναν που αναδεικνύει γεύσεις!
Ψαχνεις για καλο καλώδιο ;)

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Αν διαφωνεις με αυτα που εγραψα διόρθωσε με τεκμηριωμένα .Αλλιως τα "χαζα" τα εκλαμβανω μονο σαν αυτοκριτική .
Και μην παραπλανεις τον κοσμο με δοξασίες η παρερμηνειες που εχεις στο κεφαλι σου .Το οτι εχεις DNA δεν σημαινει οτι το έχεις φτιάξει κιόλας :sneaky:

Timaras

Reaction score
2.153
Παμε 1 τελευταια φορά γιατι το έχεις πιάσει λαθος
Τα βατ ειναι αποτελεσμα .Ανάλογα με την ταση που εφαρμόζεις στα ακρα μιας αντιστασης παιρνεις τα βατ ,την ισχύ δηλαδή .
Τα μοντακια ΔΕΝ μετρανε θερμοκρασία αλλά την διαφορά της ωμικης αντιστασης υπο την επιδραση της θερμοκρασίας .Καθε συρμα έχει διαφορετικη καμπύλη μεταβολής αντιστασης και αυτο έχουν στανταρει και το λένε καταχρηστικά TC .
Οταν λοιπόν βαλεις μια θερμοκρασία ουσιαστικα λες στο μοντακι να μην επιτρεψει να δώσει παραπάνω ισχύ ,δηλαδή ταση,βολτ στην αντισταση για να μην μεταβληθει η τιμη της παραπανω από ενα ορισμενο σημειο το οποίο μεταφραζεται σε μια θερμοκρασία πχ 220 C .Λογικα λοιπόν ο χρήστης δινει εντολή πλήρους ισχύος στο μοντακι και αυτο κοβει μόλις πιασει το φραγμα,την θερμοκρασία δηλαδή .Αν δωσεις λιγότερη σε TC mod το μοντακι υπολειτουργεί και δεν έχεις τα αναμενόμενα αποτελεσματα . Οπως ειπα πριν επειδη ολα τα συρματα δεν ειναι ίδια ,τα τυλιγματα επισης,και κυρίως ολα τα μοντακια δεν μετρανε το ιδιο γι αυτο βρισκεις διαφορές σε γευση από θερμοκρασιες η βατ η βολτ η οτι άλλο ρυθμιζεται .Πολλές φορες βαζουν οι χρηστες ρυθμίσεις που τα μοντακια δεν υποστηρίζουν από κατασκευής η λογω ανεπαρκους μπαταρίας και μετα παραπονιούνται οτι δεν "ντουμανιάζει " η "σκάει" η "φτυνει" .Σαν ενισχυτη με λιγα βατ που "βουταει" στα περάσματα ασχετα αν έχεις δώσει φουλ ενταση .
Οατν δουλευεις TC ασχέτως συρματος ,αρκει φυσικα να το υποστηρίζει , πας τερμα γκαζια -βατ .Το συστημα (cruise contol ) δεν σε αφήνει να περασεις το οριο των 130 (θερμοκρασία ) .
Ελπίζω να έγινα κατανοητός .
Ok Κατάλαβα.

Ψαχνεις για καλο καλώδιο ;)
Μπα κάθε άλλο!Ηλεκτρολογικό καλώδιο τρέχει στα ηχεία μου.;)
Απλά με την κατάθεση απόψεων όλο και κάτι βγαίνει!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.590
Members
38.473
Νεότερο μέλος
nickger