Κασσετοφωνιες

Reaction score
715
Εγώ πάντως είχα αποθηκευμένες καμιά δεκαριά χρόνια αυτές εδώ και πρόσφατα που δοκίμασα τρεις από αυτές, διαπίστωσα πως ξεκολλάει η επίστρωση από την ταινία μόλις γυρίζουν.

DSC_8728.JPG

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.486
Ναι, αστειευόμαστε για την "οπισθοδρόμηση" , όμως όταν βάζω δίσκο στο project των 250 ευρώ με την κόκκινη ortofon των 100 ευρώ, απολαμβάνω κρυστάλλινο ήχο, τον οποίο δεν τον βρίσκω σε κανένα (προσιτό τουλάχιστον) μέσον της σύγχρονης και μοντέρνας τεχνολογίας μας! Κάτι ανάλογο θα συμβαίνει ασφαλώς και στον χώρο σας, ή κάνω λάθος ?

Εντάξει, δεν είμαι, ούτε ήμουν ποτέ οπαδός της κασέτας, όμως δεν θα έλεγα όχι σε ένα μπομπινόφωνο αν είχα φυσικά τον κατάλληλο χώρο!

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.713
Τι μου θύμησες τώρα;!!!

Η καλύτερη κασσέτα που είχα ποτέ!
Θα μου μείνει αξέχαστη για τρείς λόγους.
α) Το πόσο άσχημα και έντονα μυρίζει ακόμα και σήμερα!
β) Το πόσο ακρίβή ήταν! (Το 1984 στοίχιζε 1000 δρχ!!!)
γ) Φυσικά για τον απίστευτο τρόπο που ''ρουφούσε'' πληροφορίες που δεν είχα ακούσει πριν!

Αξεπέραστη!!!! :hi:

Ακόμα και σήμερα χρησιμοποιώ στο Alpine στο αυτοκίνητο μια στρατιά απο δαύτες, που ήταν πιο φτηνές!

Αυτές τις αγόραζα απο το ''Lyric'' στη Στουρνάρη. Πολύ καλές.

Άλλη φοβερή κασσέτα με κεραμικό κέλυφος! :o

Και απο αυτές, έχω κάμποσες σφραγισμένες ακόμα!

Φτανουμε σημερα να τα λεμε εργα τεχνης!

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.713
Είσαι σίγουρος ότι περιστρέφεται με σωστή ταχύτητα;
Έχεις καμιά αγορασμένη εργοστασιακή έτοιμη κασέτα; Με μουσική από συγκρότημα εννοώ.
Αυτο με την ταχυτητα με απασχολησε και μενα δεν περιμενα μετα απο τοσα χρονια ακινησιας να παιζει σωστα
εβαλα μια παλια κασσετα ακουσα τη μια πλευρα οκ

Στην επομενη πλευρα δοκιμασα να γραψω 3 τραγουδια και να την βαλω να παιξει να δω πως ακουγετε αν
και παλια η κασσετα ειχε γραφτει καμπανα για αυτο αναρωτηθηκα με μια καιν κασσετα τη ηχο θα εβγαζε, βρηκα
2 τεμ. απο γειτονα θα το προσπαθησω αλλα ολο το πειραμα ηταν γιατι το εβλεπα τοσα χρονια στο ρακ να το χει φαει η ακινησια λεω λες να το κουμπωσω στη πριζα και να παιξει? και ολα μια χαρα!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Ενα θεματάκι που απασχολούσε πολλούς τότε.
Έγραφες κασσέτα σε Nakamichi , την άκουγες , αριστούργημα!
Την έβαζες σε άλλο deck , χάλια...

Reaction score
2.584
Καπου στο manual του NAKAMICHI CR-7 εγραφε "αυτο το κασσετοφωνο καλιμπραριστηκε στο εργοστασιο χρησιμοποιοντας σαν reference κασσετες NAKAMICHI" (EX-II, SX, SX-II, ZX) και προετρεπε να συνεχιστει η χρηση τους, αλλιως συνιστουσαν συγκεκριμενους τυπους κασσετων των εταιρειων Fuji, Maxell, TDK μονο

Reaction score
204
Στα nakamichi το διάκενο της κεφαλής ήταν μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα κασσετόφωνα γι αυτό υπήρχαν αυτά τα φαινόμενα της ασυμβατότητας.
Οπότε πολλοί ανεγκέφαλοι εύρισκαν σκόπιμο να πειράξουν τα γρανάζια για τη ρύθμιση του αζιμουθίου της κεφαλής και μετά να μην έρχεται ποτέ ξανά το κασσετόφωνο στα ίσια του!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.075
Στα nakamichi το διάκενο της κεφαλής ήταν μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα κασσετόφωνα γι αυτό υπήρχαν αυτά τα φαινόμενα της ασυμβατότητας.
...
Τί σχέση έχει το διάκενο με τη συμβατότητα μεταξύ ταινιών γραμμένων με διαφορετικά μαγνητόφωνα;

Reaction score
1.127
ρε παιδιά για να καταλάβω,η κασέτα παίζει καλύτερα από το βινύλιο?:D:D
Ξέρει κανείς να μου πει?Με αποδείξεις όμως!:headbang:

Πέρα από τη πλάκα και για να μη βγαίνουμε από το θέμα,να πω στο φίλο οτί υπάρχουν ακόμα κασέτες ξεχασμένες σε μεγάλα σουπερμάρκετ-αλυσίδες.Συνήθως τοποθετουνται στο τμήμα με τη γραφική ύλη.Ακόμα και κασέτες vhs μπορείς να βρείς!Μιλαμε για σκλαβενίτη,my market κλπ.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.919
ρε παιδιά για να καταλάβω,η κασέτα παίζει καλύτερα από το βινύλιο?:D:D
Ξέρει κανείς να μου πει?Με αποδείξεις όμως!:headbang:
Γιατί, το βινύλιο παίζει καλύτερα απο το Flac?
Με αποδείξεις όμως....:roflmao::roflmao::roflmao:

Reaction score
1.127
Γιατί, το βινύλιο παίζει καλύτερα απο το Flac?
Με αποδείξεις όμως....:roflmao::roflmao::roflmao:
Δεν ξέρω για καλύτερα πάντως έχει πιο ''ζεστο ήχο'',απόδειξη οτί εγώ δεν άναψα καλοριφέρ φέτος,το κοίταζα και ζεσταινόμουνα!!:D:D:headbang:

Reaction score
204
Τί σχέση έχει το διάκενο με τη συμβατότητα μεταξύ ταινιών γραμμένων με διαφορετικά μαγνητόφωνα;
Εχει σχέση κυρίως στο γράψιμο γιατί χρησιμοποιεί περισσότερο πλάτος ταινίας. Τα κασσετόφωνα με μικρότερο διάκενο "χάνουν" κυρίως τις υψηλές συχνότητες αφού δε "πιάνουν"όλο το εύρος που έ χει γράψει η κεφαλή του nakamichi.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.075
Άλλο πράγμα είναι το διάκενο. Το πρόβλημα ασυμβατότητας ωφείλετο σε διαφορετικό αζιμούθιο, αλλά τέλος πάντων ας μην το συνεχίσουμε μιας και δεν είμαστε παλαιοντολόγοι... :tongue:

Reaction score
1.285
Διάβασα ότι υπάρχει λέει στον Τύμβο Καστά ένα κρυφό δωμάτιο με νέα ευρήματα !
Φίλος μου αρχαιολόγος κάνει λόγο για δωμάτιο γεμάτο λάμπες, πικάπια και άγραφες SA-X κασέτες ήχου !

Reaction score
895
Αυτό είχε παρατηρηθεί και σε άλλα κασσετόφωνα.
Είχα διαπιστώσει ότι κάθε κασσέτα γραμμένη έπαιζε αξιοπρεπώς στο κασσετόφωνο που γράφτηκε ή σε κατώτερά του. Αν την έβαζες σε αρκετά ακριβότερα (επομένως, κατά πάσα πιθανότητα καλύτερα) υπήρχε πρόβλημα.

Reaction score
715
Φωτογραφικό υλικό από τα εργαλεία της ανασκαφής δεν θα βάλουμε; Μόνο με θεωρία θα την βγάλουμε; Λίγο κολλύριο ποτέ δεν έβλαψε!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa