Ενισχυτής για τα dali zensor 7

Reaction score
375
Γεια σε ολους.

Μετα την πρωτη μου προσπαθεια να συνδυασω ενισχυτη και ηχεια, εχω μεινει λιγο ανικανοποιητος κι ετσι προχωρησα στην αγορα τψν dali zensor 7 (τα βρηκα σε προσφορα 499 ευρω).

Τα προηγουμενα μου ηχεια ηταν τα dali zensor 1 τα οποια τα ειχα συνδυασει με τον yamaha r-n402d. Αυτος ο συνδυασμος για να πω την αληθεια δεν με αφησε ικανοποιημενο κι ετσι, αφου χρειαστηκε το ζευγαρι (ενισχυτης και ηχεια) να παιξουν σε αλλον χωρο μονιμα, τα μετεφερα με χαρα εκει και τωρα εχω μεινει χωρις συστημα στο σπιτι.

Ετσι λοιπον, τωρα εχω μεινει μονο με τα καινουρια μου dali zensor 7 (δεν τα εχω, τα περιμενω ακομη ειναι η αληθεια) και αναζητω λυση για το μηχανημα που θα δωσει ηχο στα νεα μου ηχεια.

Επειδη ειμαι σχετικα νεος στο χωρο (τα dali 1 κ ο ενισχυτης yamaha rn402d ηταν οι πρωτες μου αγορες πριν απο 1 χρονο), δεν ξερω τι να επιλεξω πια για να μην τη ξαναπατησω.

Ας πω και τα δεδομενα τωρα. Ο ενισχυτης θα παιξει σε σαλονι 25 τετραγωνικων και τα ηχεια θα βρισκονται σε αποσταση 2.5 μετρων απο τον ακροατη.

Απαιτω οι προτασεις σας να εχουν μεσα ενισχυτη με διαδικτυακες ευκολιες (ακουω μονο spotify προς το παρον και flac μεσω usb αλλα σκεφτομαι μελλοντικα να παρω κι ενα cd player) ή προενισχυτης με διαδικτυακες ευκολιες, ο οποιος θα μπορει να μετατρεψει εναν οποιοηδποτε ενισχυτη σε ιντερνετικο.

Αυτο που ζηταω δηλαδη, ειναι να βαζω τραγουδια μεσω του ταμπλετ στον ενισχυτη μεσω spotify.

Το συστημα θα ειναι 90% για μουσικη και 10% για ταινιες.

Θα ηθελα τις προτασεις σας ομως μην ξεχνατε πως μιλατε σε εναν αρχαριο που δεν ξερει καν σε τι διαφερει ενας τελικος ενισχυτης με εναν προενισχυτη...

Reaction score
375
Μην παρεξηγησετε την λεξη απαιτω.. Δεν απαιτω απο εσας απαντηση, απλα η απαιτηση που εχω ειναι να εχει ο ενισχυτης ιντερνετικες δυνατοτητες.

Reaction score
375
Και γιατί να μην παω κατευθείαν στον rn803d που είναι και ιντερνετικος....???

Ρωτάω από άγνοια..
Λογικά ο 803 δεν θα ε8να8 και πιο ποιοτικός ηχητικά? Αυτό δεν δηλώνει η μεγαλύτερη αρίθμηση του μοντέλου?

Reaction score
571
Λογικά ο 803 δεν θα ε8να8 και πιο ποιοτικός ηχητικά? Αυτό δεν δηλώνει η μεγαλύτερη αρίθμηση του μοντέλου?
Καλημέρα ο 803 τα έχει όλα αυτά που ζητάς και ακόμα παραπάνω εκτός απο το ενισχυτικό στάδιο που είναι το ίδιο με τον RS700.
Μπορείς να πας στα κεντρικά του Νάκα και να τον ακούσεις,είναι διαθέσιμος με τιμή 770€.

Reaction score
7.091
Για να μην εχεις παλι πισωγυρισματα,αλλα και με δεδομενο οτι θελεις να μεινεις στο λειτορυγικο της yamaha musiccast , προτεινω τον συνδυασμο ενισχυτη A-S701 + WXC-50 player.Ανεβαινεις λιγο πανω απο τα 800 ευρω.Δεν θελω να το παω λιγο παραπερα και να προτεινω να βρεις ενα μτχ. Υamaha A-S1000 γιατι αυτο ειναι κατι που ισως να μην το βρεις συντομα απο τη μια,αλλα και να παρεις και το ρισκο του μτχ απο την αλλη.

D

deleted user 10898

Guest
Και γιατί να μην παω κατευθείαν στον rn803d που είναι και ιντερνετικος....???

Ρωτάω από άγνοια..
ναι παρε τον 803d και εισαι μια χαρά.

Reaction score
29
Αν δεν ειχα ηδη τον a-s1000 θα πηγαινα σχεδον σιγουρα στον 803. Η δυνατοτητα του να "ακουει" το χωρο και να αυτορυθμιζεται ειναι για εμενα πολυ σημαντικη υποθεση που συμπληρωνει τα υποπλοιπα ηδη γνωστα καλα στοιχεια του. Αφου τον εχει ο Νακας στα κεντρικα του ετοιμοπαραδοτο κανε μια επισκεψη, οι ανθρωποι εκει ειναι πολυ εξυπηρετικοι και κανουν και οτι καλυτερο μπορουν με την τιμη, στο γραφω μετα απο προσφατη εμπειρια μου που πηρα απο εκει το np-s303 σε τιμη χαμηλοτερη απο ολα τα ευρωπαικα μαγαζια και απο τις τιμες skroutz. ;)

Reaction score
375
Επειδή δεν γνωρίζω να διαβάζω/μεταφράζω τα στοιχεία των ενισχυτών και των ηχείων μου θέλω να κανω μια ερώτηση. Ο ενισχυτής Yamaha 803d μπορεί να οδηγήσει ικανοποιητικά τα Dali Zensor 7? Είναι πιο δυνατόν από τα ηχεία ή πιο αδύναμος? Αν παω σε αυτόν υπάρχει πιθανότητα να μην ακούω αρκετά καλύτερα σε σχέση με τον προηγούμενο μου συνδυασμό (Dali Zensor 1 και Yamaha r-n402d) και να είμαι πάλι ανικανοποίητος?

Τέλος, σε αριθμούς και μόνο (χαρακτηριστικά εννοω), ποιος είναι πιο δυνατός? Ο 803 ή ο a-s1000?

Υ.Γ. Σας ευχαριστώ πολύ για την διάθεση σας να με βοήθησε παιδιά... Χωρίς εσάς θα ήμουν εντελώς χαμένος.

Reaction score
1.064
Επειδή δεν γνωρίζω να διαβάζω/μεταφράζω τα στοιχεία των ενισχυτών και των ηχείων μου θέλω να κανω μια ερώτηση. Ο ενισχυτής Yamaha 803d μπορεί να οδηγήσει ικανοποιητικά τα Dali Zensor 7? Είναι πιο δυνατόν από τα ηχεία ή πιο αδύναμος? Αν παω σε αυτόν υπάρχει πιθανότητα να μην ακούω αρκετά καλύτερα σε σχέση με τον προηγούμενο μου συνδυασμό (Dali Zensor 1 και Yamaha r-n402d) και να είμαι πάλι ανικανοποίητος?

Τέλος, σε αριθμούς και μόνο (χαρακτηριστικά εννοω), ποιος είναι πιο δυνατός? Ο 803 ή ο a-s1000?

Υ.Γ. Σας ευχαριστώ πολύ για την διάθεση σας να με βοήθησε παιδιά... Χωρίς εσάς θα ήμουν εντελώς χαμένος.
Η σειρα 800 οπως θα δεις ειναι πιο οικονομικη απο την 1000 .Στα χαρτια πολλα γραφονται αλλα η ποιοτητα μετραει πιο πολυ οταν η διαφορα ειναι μικρη στα watt . Αφου παρεις τα ηχεια και τα δοκιμασεις με τον ηδη υπαρχον ενισχυτη σου θα εχεις και μια ολοκληρωμενη αποψη .
Επισης σε yamaha ενισχυτες το apothema.gr κανει πιο πολλες ατοκες δοσεις απο το νακα
Αν ειχα σε μετρητα τα χρηματα που διαθετεις και δεν ηθελα να ξεφυγω απο yamaha θα κοιτουσα στις αγγελιες του forum και μονο ωστε να μπορεσω ναπαρω τον καλυτερο δυνατο απο την σειρα as1000 και πανω.
Σαν μια ιδεα αναφορικα μe το spotify που εχω εφαρμοσει ειναι σε περιπτωση που αγορασεις ενα ενισχυτη με dac που διαθετει οπτικη εισοδο yamaha as701 , yamaha as 801 κλπ, ειναι να παρεις ενα chromecast audio ( κοντα 50 € ) και να το συνδεσεις με ενα καλωδιο rca audio - optical στην εισοδο της οπτικης του ενισχυτη . Απο το σποτιφαι θα το επιλεγεις και θα παιζεις . Αυτο βεβαια ισχυει και αν παρεις ενα ξεχωριστο dac με οπτικη εισοδο οπου αυτο με τη σειρα του θα συνδεθει σε ενα ενισχυτη χωρις dac
Καλη συνεχεια.

Reaction score
1.064
Καλημέρα ο 803 τα έχει όλα αυτά που ζητάς και ακόμα παραπάνω εκτός απο το ενισχυτικό στάδιο που είναι το ίδιο με τον RS700.
Μπορείς να πας στα κεντρικά του Νάκα και να τον ακούσεις,είναι διαθέσιμος με τιμή 770€.
Ο 803 μου φαινεται πιο λογικο να εχει παρει τα ενισχυτικα του 801 . Απο την αλλη η τιμη του 801 ειναι κομματι μεγαλυτερη απι τον 803 ο οποιος εχει παραπανω internet λειτουργιες.
Η yamaha καταφερνει να ανακατεψει / μπερδεψει / παραπληροφορησει στα χαρτια τα χαρακτηριστικα των ενισχυτων της κατι που το βιωσα ο ιδιος σε καποια αγορα .
Αυτο βεβαια δε σημαινει οτι δεν βγαζει αξιολογα μηχανηματα τουλαχιστον στις ακριβες σειρες της απλα θεωρω οτι βλεπει το ποτηρι μισο γεματο.

Reaction score
375
Η σειρα 800 οπως θα δεις ειναι πιο οικονομικη απο την 1000 .Στα χαρτια πολλα γραφονται αλλα η ποιοτητα μετραει πιο πολυ οταν η διαφορα ειναι μικρη στα watt . Αφου παρεις τα ηχεια και τα δοκιμασεις με τον ηδη υπαρχον ενισχυτη σου θα εχεις και μια ολοκληρωμενη αποψη .
Επισης σε yamaha ενισχυτες το apothema.gr κανει πιο πολλες ατοκες δοσεις απο το νακα
Αν ειχα σε μετρητα τα χρηματα που διαθετεις και δεν ηθελα να ξεφυγω απο yamaha θα κοιτουσα στις αγγελιες του forum και μονο ωστε να μπορεσω ναπαρω τον καλυτερο δυνατο απο την σειρα as1000 και πανω.
Σαν μια ιδεα αναφορικα μe το spotify που εχω εφαρμοσει ειναι σε περιπτωση που αγορασεις ενα ενισχυτη με dac που διαθετει οπτικη εισοδο yamaha as701 , yamaha as 801 κλπ, ειναι να παρεις ενα chromecast audio ( κοντα 50 € ) και να το συνδεσεις με ενα καλωδιο rca audio - optical στην εισοδο της οπτικης του ενισχυτη . Απο το σποτιφαι θα το επιλεγεις και θα παιζεις . Αυτο βεβαια ισχυει και αν παρεις ενα ξεχωριστο dac με οπτικη εισοδο οπου αυτο με τη σειρα του θα συνδεθει σε ενα ενισχυτη χωρις dac
Καλη συνεχεια.
Δεν έχω κόλλημα με τους Yamaha. Αν βρεθεί κάτι καλό σε άλλη μάρκα, δεν θα πω όχι. Κι εγώ για μεταχειρισμένο στην σειρά as1000 και άνω (ή κάτι αντίστοιχο σε άλλη μάρκα) προσανατολίζομαι. Μάλιστα, στα μεταχειρισμένα, όταν υπάρχουν τέτοιου είδους ενισχυτές, πωλούνται αποτι ειδα -40% περίπου.

Reaction score
155
Χαιρετώ τη παρέα
εγώ πάντως πιστεύω οτι ο ONKYO που πρότεινε παραπάνω ο musicfanatic είναι μια χαρά για τα zensor 7.
Τα κάνει όλα και είναι πιο οικονομικός

Reaction score
7.091
ο R-N803 σαν δικαναλος υπολειπεται του A-S801,πρεπει να παιζει καπου αναμεσα στον A-S501 και A-S701.O A-S801 ειναι στην ουσια ενας A-S701 με καλυτερο dac και δυνατοτητα usb dac. Ο Α-S1000 ασχετα απο τα νουμερα και την ισχυ,ειναι ενας σημαντικα καλυτερος ενισχυτης. Αν δεν εχεις προβλημα να περιμενεις να βρεις καποιο κομματι μεταχειρισμενο, τοτε αξιζει τον κοπο.

Reaction score
5.360
Χαιρετώ τη παρέα
εγώ πάντως πιστεύω οτι ο ONKYO που πρότεινε παραπάνω ο musicfanatic είναι μια χαρά για τα zensor 7.
Τα κάνει όλα και είναι πιο οικονομικός
και θυρες hdmi in, hdmi out και usb εμπρος και πισω και erthnet θυρα.... ενδιαφερον....

D

deleted user 10898

Guest

Αν τα βάλεις στον ίδιο χώρο δεν θα ακούς σημαντικά καλύτερα αναβαθμίζοντας λίγο τα ηχεία και λίγο τον ενισχυτή.
Μια χαρά ειναι ο συνδυασμός που θες, ασχολησου με το που θα τα στήσεις.

Reaction score
375
Αν τα βάλεις στον ίδιο χώρο δεν θα ακούς σημαντικά καλύτερα αναβαθμίζοντας λίγο τα ηχεία και λίγο τον ενισχυτή.
Μια χαρά ειναι ο συνδυασμός που θες, ασχολησου με το που θα τα στήσεις.
Αυτός ο ενισχυτής δηλαδή σε επίπεδο ποιότητας και διαδικτυακών ευκολιών, με ποιον ενισχυτή της Yamaha συγκρίνεται?

Onkyo TX-8270

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.906
Members
38.518
Νεότερο μέλος
papaevagelouv