Καθαρισμός πόσιμου νερού

Κάνετε χρήση συσκευής καθαρισμού νερού;

• όχι το πινω όπως έρχεται απο την ΕΥΔΑΠ

Votes: 32 34,8%
  • ναι, με συσκευή καθαρισμού νερού

Votes: 47 51,1%
  • κάνω χρήση εμφιαλωμένου νερου

Votes: 15 16,3%
  • έχω πηγή νερού δίπλα στο σπίτι μου

Votes: 2 2,2%

• Total voters
    92
Reaction score
7.890
Εμφιαλωμένο Ζαρός. Εδώ δεν έχει ΕΥΔΑΠ, και παρά τα κεντρικά φίλτρα δεν το εμπιστεύομαι γιατί δεν είναι σταθερό.

Πολύ εύκολα πάντως πείθεστε για τα τέλεια φίλτρα που πουλάνε πανάκριβα οι πονηρίδηδες. Αν έμενα ακόμα στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ και ανησυχούσα, θα έβαζα στην κεντρική παροχή 2 απλά φίλτρα των 5-10€, ένα με σκοινί κι ένα με άνθρακα και θα τα άλλαζα ανα εξάμηνο. :) Αν ήμουν υστέρω, θα έβαζα κεραμικό.
Λόγο του ότι η κουζίνα είναι στον 3ο όροφο έκοψα τις 6αδες και έβαλα το σύστημα φιλτραρίσματος που ανέφερα σε προηγούμενο post, όπως επίσης έχω δοκιμάσει διάφορους συνδυασμούς στα 2 φίλτρα που έχω στη κεντρική παροχή. σκοινί με διαφορετικές πυκνότητες από 5 έως 20 mic - ενεργού άνθρακα - πολυφωσφορικών κρυστάλλων. Έχω καταλήξει σε 2 των 20mic ότι άλλο δοκίμασα ήταν πεταμένα λεφτά μιας και με το μετράρι που φέρνει ο υπεύθυνος συντήρησης δεν είδα κάποια διαφορά ούτε στη σκληρότατη του νερού ούτε στον αριθμό μικροσωματιδίων( 90 ) από ( 570 ) χωρίς.

Reaction score
6.596
Μια φορα στο εξαμηνο χρονο να γινουν τοπικα εργασιες στην περιοχη και ανοιξετε μια φορα το νερο μεχρι να καθαρισει και περασει απο το φιλτρο αρκει να γινει καφε...:D
Ενταξυ ο αλλος διπλα που δεν εχει φιλτρο θα ανοιξει τη βρυση να καθαρισει γιατι θα το δει και μετα θα πιει... καθαρο οπτικα ενω αμα εχεις φιλτρο και ανοιξεις και περασει η λασπη μετα θα τσιμπας λασπουλα μεχρι να κλεισεις εξαμηνο-χρονο :D(αυτα για τα κατω παγκου μιλαω στα αλλα που εχεις επιλογη ειναι ο.κ. στα κατω υπαρχει κινδυνος να σκασουν και απο τη πιεση...ας λενε προδιαγραφες και μειωτηρες...)
Για το αν αυτα τα σφουγγαρια ειναι πιθανες αποικιες μικροβιων που δεν ειναι ορατες δε μας εχει πει κανεις τιποτε μαλλον....

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.537
Και το τεστ με το χλωριο δηλαδη που εκανε μπροστα στα ματια μου ειναι ψεματα;

της βρυσης εγινε μπλε και το φιλτραρισμενο νερο εμεινε ως ειχε. καθαρο.
Χρησιμοποιεί το κατάλληλο χημικό για να σε πείσει οτι πίνεις τόνους χλωρίου και θα πεθάνεις απ' αυτό. ;):p

Πιστεύεις οτι βάζουν χλώριο στο νερό για να σε σκοτώσουν ή για να μην πεθάνεις;

Reaction score
6.596
Διπλα η γειτονισσα μας αφησε στα 107 , αφιλτρο το κατεβαζε :D το νερο...

melina

Cargo 200
Reaction score
45.206
Καθόλου απλό το όλο θέμα. Αν δεν μιλήσει χημικός μηχανικός με εμπειρία στο θέμα μην έχετε εμπιστοσύνη στα λεγόμενα κανενός.
Από τα λίγα που θυμάμαι από τη σχολή (από τα πολύ λίγα που κάναμε σχετικά με τεχνολογία νερού) υπάρχουν τα ανόργανα και οργανικά στοιχεία μέσα στο νερό. Το χλώριο που βάζει η ΕΥΔΑΠ φροντίζει να μην έχει οργανικό φορτίο που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη δημόσια υγεία, οπότε κολοβακτηρίδια και λοιποί μικροοργανισμοί δεν μας φοβίζουν και σε αυτό το κομμάτι πιθανά το νερό του δικτύου είναι καλύτερο και από το εμφιαλωμένο.
Τα λοιπά, ας τα πούμε ακαθαρσίες/μπάζα/άλατα, όπως θέλετε, αν αρχίσετε το κυνήγι των μικροσωματιδίων (διαβάζω για 5 μικρά / μικρό = χιλιοστό του χιλιοστού) δεν ξέρω που αυτό μπορεί να τελειώσει και γιατί. Και τι φίλτρο είναι αυτό που κόβει σωματίδια 20 μικρών στο 100% και δεν θέλει συμπιεστή και πριν και μετά το φίλτρο;
Τα άλατα, που καθορίζουν τη λεγόμενη σκληρότητα του νερού, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ρυθμίζονται επίσης από την ΕΥΔΑΠ στο διυλιστήριο. Δεν θέλουμε να είναι πλήρως απαλλαγμένο από άλατα το νερό. Αν έχει πολλά το βλέπετε στις συσκευές σας και στη σαπουνάδα του σαμπουάν.
Γενικά από την ΕΥΔΑΠ το νερό φεύγει σε πολύ καλή κατάσταση. Μετά μπαίνει στην εξίσωση ο παράγοντας δίκτυο. Άρα χρειάζεται μέτρηση στην κατανάλωση του καθενός. Και όχι μία, μετρήσεις διαρκώς αν θέλει κάποιος να ξέρει τι γίνεται πραγματικά. Αυτό όμως πρέπει να γίνει όπως είπα από Χ/Μ που ξέρει τι ψάχνει και γιατί. Είμαι πεπεισμένος ότι οι πωλητές που θέλουν να σπρώξουν την πραμάτεια τους μπορούν με εύκολα τρικ να πείσουν τον κάθε μη σχετικό ότι το νερό που πίνετε είναι ακατάλληλο και ότι το φίλτρο που πουλάνε είναι η καλύτερη λύση. Αδυνατώ να καταλάβω πως γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις ένα φίλτρο να κάνει δουλειά επί ένα χρόνο. Ακόμα και στις καλύτερες των περιπτώσεων μου φαίνεται δύσκολο να μη θέλει άλλαγμα στο μήνα πάνω. Αλλά αυτό είναι απλά μία εκτίμηση.
Πίνω από τη βρύση, όποτε πήγα να ασχοληθώ διάβασα τόσα φίδια από και για αυτά που κυκλοφορούν στην αγορά που προτίμησα να μείνω ως έχω. Αν ήμουν σε περιοχή που δεν είχα ΕΥΔΑΠ ή είχα ορατά προβλήματα με φερτά υλικά (βουλωμένα φίλτρα στο στόμιο της βρύσης στο χρόνο πάνω και όχι μετά από 10 χρόνια) θα πήγαινα σε εμφιαλωμένο νερό.

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.412
Διπλα η γειτονισσα μας αφησε στα 107 , αφιλτρο το κατεβαζε :D το νερο...
ρωτησα και γι αυτο τον πωλητή και μου ειπε το εξης.....η γειτόνισσα των 107 ετων οταν ηρθε στη ζωη..το περιβαλλον ηταν πολυ πιο καθαρο και απαλλαγμενο απο τις σημερινες μολυνσεις και μεγαλωνοντας συναντησε τα σημερινα δεδομενα (τελευταια 30-40 χρονια). οποτε ο οργανισμος της σταδιακα αρχισε να ερχεται σ'επαφη με οτι υπαρχει ως μολυνση μικρη-μεγαλη και δημιουργησε τα οποια αντισωματα και ανοχες σε ασθενειες κτλπ.

εμεις οι νεοτερες γενιες γεννηθηκαμε μεγαλωσαμε και μεγαλωνουμε μεσα σ'αυτη την κατασταση δλδ μολυσμένο περιβαλλον,οξινη βροχη,βιομηχανικους ρυπους,τρυπα οζοντος και ενα σωρό αλλα. απο κει προκυπτει η διαφορα αν δε λαβουμε αλλες παραμετρους οπως ασθενειες η κληρονομικοτητα κτλπ.

δεν ειναι προσωπικη μου αποψη τα παραπανω, οπως μου τα ειπε τ'αναφερω. θα ηθελα και την αποψη των πιο ειδικων.;)
[DOUBLEPOST=1530809594][/DOUBLEPOST]
Αδυνατώ να καταλάβω πως γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις ένα φίλτρο να κάνει δουλειά επί ένα χρόνο. Ακόμα και στις καλύτερες των περιπτώσεων μου φαίνεται δύσκολο να μη θέλει άλλαγμα στο μήνα πάνω. Αλλά αυτό είναι απλά μία εκτίμηση.
Πίνω από τη βρύση, όποτε πήγα να ασχοληθώ διάβασα τόσα φίδια από και για αυτά που κυκλοφορούν στην αγορά που προτίμησα να μείνω ως έχω. Αν ήμουν σε περιοχή που δεν είχα ΕΥΔΑΠ ή είχα ορατά προβλήματα με φερτά υλικά (βουλωμένα φίλτρα στο στόμιο της βρύσης στο χρόνο πάνω και όχι μετά από 10 χρόνια) θα πήγαινα σε εμφιαλωμένο νερό.
Οσο γι αυτο μου ειπε πως το φιλτρο ειναι μελετημενο ν'αντεχει παραπανω απο ενα χρονο αλλα καλο θα ειναι να τηρούνται τα πρότυπα βαση μελετων της εταιρειας κατασκευης φιλτρου γι αυτους που δεν το αλλαζουν στην ωρα του. οφ δι ρεκορντ.

Προσωπικα το αλλαζω πριν το χρονο.

Οταν ειδα τη σκουρια στις παραπανω φωτο τοτε 2003 και τωρα...απο τους υπεροχους σωληνες της ΕΥΔΑΠ αλλαξα γνωμη. Επισης οταν καναμε εργα αντικαταστασης των εξωτερικων σωληνων μας 12/2017 στην πολυκατοικια μας χαριτολογωντας μου λεγε ο υδραυλικος μου μη κοιτας....(τα χαλια της ΕΥΔΑΠ)... :rolleyes:

και γω εχω καποιες ανησυχίες για τ'ολο θεμα και το ψαχνω γενικα αλλα δεν μπορω να πιω ετσι απ ευθειας απ τη βρυση,οχι γιατι φοβαμαι το νερο της ΕΥΔΑΠ αλλα γιατι δεν συμφωνω με τις εγκαταστασεις διανομης του. ειμαι σιγουρος οτι η ΕΥΔΑΠ κανει οτι καλυτερο μπορει στον καθαρισμο του αλλα στην αλυσιδα διανομης καπου αλλου χαλαει το τελικο αποτελεσμα.

Reaction score
6.596
Α καλα ...εγω ετσι το ειπα :Dχωρις να σημαινει και τιποτε, αλλωστε αλλος ενας παρακατω παππους εφυγε στα 110, και καπνιζε φουλ, τι σημαινει οτι το καπνισμα δε σκοτωνει?
Ειμαι σε γειτονια υπεραιωνοβιων ?:superman:πανε τα ταμια τα βαλαμε μεσα :lolsign:

Εγω ειμαι κατα των υπερβολων και της μονιμης εγκαταστασης εξηγησα τους λογους .

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.462
Επισης οταν καναμε εργα αντικαταστασης των εξωτερικων σωληνων μας 12/2017 στην πολυκατοικια μας χαριτολογωντας μου λεγε ο υδραυλικος μου μη κοιτας....(τα χαλια της ΕΥΔΑΠ)... :rolleyes:
Αν ήταν οι γνωστές σιδερένιες και γαλβανιζέ σωλήνες, θα έβλεπες τη σκουριά που έχουν εσωτερικά.

Σ' αυτό βέβαια δεν φταίει η ΕΥΔΑΠ Τάσο.

Ο υδραυλικός σου έπρεπε να στο πει αυτό.

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.412
Αν ήταν οι γνωστές σιδερένιες και γαλβανιζέ σωλήνες, θα έβλεπες τη σκουριά που έχουν εσωτερικά.

Σ' αυτό βέβαια δεν φταίει η ΕΥΔΑΠ Τάσο.

Ο υδραυλικός σου έπρεπε να στο πει αυτό.
ο υδραυλικος αναφερθηκε για τους σωληνες διανομης EYΔΑΠ και οσα εργα εχει αναλαβει. καθε φορα τα ιδια χαλια σε ολες τι περιοχες..

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.537
ρωτησα και γι αυτο τον πωλητή και μου ειπε το εξης.....η γειτόνισσα των 107 ετων οταν ηρθε στη ζωη..το περιβαλλον ηταν πολυ πιο καθαρο και απαλλαγμενο απο τις σημερινες μολυνσεις και μεγαλωνοντας συναντησε τα σημερινα δεδομενα (τελευταια 30-40 χρονια). οποτε ο οργανισμος της σταδιακα αρχισε να ερχεται σ'επαφη με οτι υπαρχει ως μολυνση μικρη-μεγαλη και δημιουργησε τα οποια αντισωματα και ανοχες σε ασθενειες κτλπ.
Ψέμα φρικτό. Και δεν χρειάζεται να γράψω πολλά, αρκεί το DDT και η αφιλτράριστη βιομηχανική ρύπανση πριν το 1980.
Νέφος (smog) έχουμε σήμερα; ;)

εμεις οι νεοτερες γενιες γεννηθηκαμε μεγαλωσαμε και μεγαλωνουμε μεσα σ'αυτη την κατασταση δλδ μολυσμένο περιβαλλον,οξινη βροχη,βιομηχανικους ρυπους,τρυπα οζοντος και ενα σωρό αλλα. απο κει προκυπτει η διαφορα αν δε λαβουμε αλλες παραμετρους οπως ασθενειες η κληρονομικοτητα κτλπ.
Τα πάντα είναι πολύ καθαρότερα στη Δϋση τα τελευταία 30 χρόνια. Βιομηχανία εκτός του λιγνίτη δεν έχουμε πιά στην Ελλάδα.
Υπήρξε ποτέ θέμα όξινης βροχής στη χώρα, και ειδικά στα νότια;

WhatsApp Image 2018-07-05 at 20.36.10.jpeg

EDIT:
Δεν ισχυρίζομαι οτι οι σωλήνες νερού είναι τέλειοι κι οτι δεν χρειάζονται φίλτρα, αν κι εγώ δεν θα έβαζα, ισχυρίζομαι οτι οι πωλητές φίλτρων είναι ψεύταροι και μικροαπατεώνες.

(Τα υπόλοιπα τα διέγραψα πριν ποστάρω) :D

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.412
Χρησιμοποιεί το κατάλληλο χημικό για να σε πείσει οτι πίνεις τόνους χλωρίου και θα πεθάνεις απ' αυτό. ;):p

Πιστεύεις οτι βάζουν χλώριο στο νερό για να σε σκοτώσουν ή για να μην πεθάνεις;
Χρησιμοποιει ανιχνευτη χλωριου ο οποιος ειναι οργανικη ενωση και δημιουργει χλωροενωσεις οι οποιες χρωματιζονται,οποιο νερο δεν εχει χλωριο ο ανιχνευτης δεν αντιδρα.

Χλώριο βαζουν για να μη πεθανουμε απο χολερα σε μια βδομαδα επειδη το νερο εχει ιούς,το κρατος μεριμνά πάνω στη δημοσια υγεια και το βαζει για να μας προφυλαξει απο επιδημίες μακροπροθεσμα. Για τις επιπτωσεις του χλωριου στον ανθρωπο εχουν γινει μελετες απο ειδικους και δε χρειαζεται να κανουμε αναφορα εδω. οποιος θελει διαβαζει και ψαχνει-ρωτα.

Εσυ που πινεις νερο ZAROS πως ξερεις πραγματικα ποσος καιρος περασε απο τοτε που εμφιαλώθηκε και αποθηκευτηκε(και που αποθηκευτηκε-ξεχαστηκε);; Στην Κρητη οπως και σε αλλες περιοχες ειναι γνωστο οτι τα φυτοφαρμακα ειναι στο μεγαλειο τους λογω θερμοκηπίων και ολα αυτα μοιραια καταληγουν στον υδροφορο οριζοντα. Τα νερα ερχονται απο μεγαλες αποστασεις,πως ξερεις οτι η πηγη εχει καθαρο νερο;;

Το νερο εχει την ταση να ξεπλενει τα παντα,ανακυκλωνεται και παρασερνει οτι υπαρχει στο περιβαλλον.Ολες οι μολυνσεις μπαινουν μεσα στο χωμα και μενουν εκει και με τη βοηθεια της βροχης....καταλαβαινεις τι συμβαινει.

Επισης στους 17-18 βαθμους θερμοκρασίας περιβαλλοντος.. επειδη το πλαστικο για να φτιαχτει θελει πλαστικοποιητες αρχιζει πλεον και αποσυντίθεται και αυτα που βγαινουν ειναι διοξίνες,οτι χειροτερο για τον ανθρωπο.

Βραβεια και λοιπες πιστοποιησεις.....αυτα ξεκαθαρα αφορουν φρεσκο νερο και οχι αυτο που αποθηκεύτηκε. μη κρυβομαστε.

Για να μην αναφερουμε κρυφα-φανερα οτι ισως...λεμε τωρα παιρνουν μιζες καποιοι για να δινουν πιστοποιητικα στις εταιρειες εμφυαλωσεως και οτι ακομα και αυτοι που δουλευαν στις εταιρειες ειχαν-εχουν φιλτρα νερου σπιτι τους.... κ αυτο γνωστο.

Οσον αφορα για τα φιλτρα καθαρισμου,υπαρχουν ποιότητες και ποιότητες οπως παντου σε ολα τα πραγματα στη ζωη μας. Μη παμε μακρια...υπαρχουν ηχεια και ηχεια ενισχυτές και ενισχυτες.

Η κουβεντα ειναι μεγαλη και οι πληροφοριες απειρες,τωρα τελευταια ακουσα για το εξασθενες χρωμιο...που ευτυχως αφορα λιγοστες περιοχες καθως εκει το νερο θελει αποσταξη, αντίστροφη όσμωση κτλπ γιατι αν δε βαλεις τ'αλατα που θελει το νερο δεν πινεται.

Last edited:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.537
Εσυ που πινεις νερο ZAROS πως ξερεις πραγματικα ποσος καιρος περασε απο τοτε που εμφιαλώθηκε και αποθηκευτηκε;; Στην Κρητη οπως και σε αλλες περιοχες ειναι γνωστο οτι τα φυτοφαρμακα ειναι στο μεγαλειο τους λογω θερμοκηπίων και ολα αυτα μοιραια καταληγουν στον υδροφορο οριζοντα. Τα νερα ερχονται απο μεγαλες αποστασεις,πως ξερεις οτι η πηγη εχει καθαρο νερο;;
Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει γιατί νερό αγοράζω με τη γεύση. Μόνο η Ιόλη και το Ζαρός πίνονται. :p
Το μπουκάλι της Ιόλης δεν συμπιέζεται ωραία για την ανακύκλωση. :p:p

Μέχρι πριν δέκα χρόνια που κατοικούσα στην Αθήνα έπινα απο τη βρύση, και το ίδιο θα έκανα αν επέστρεφα. ;)

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.412
Ψέμα φρικτό. Και δεν χρειάζεται να γράψω πολλά, αρκεί το DDT και η αφιλτράριστη βιομηχανική ρύπανση πριν το 1980.
Νέφος (smog) έχουμε σήμερα; ;)

Τα πάντα είναι πολύ καθαρότερα στη Δϋση τα τελευταία 30 χρόνια. Βιομηχανία εκτός του λιγνίτη δεν έχουμε πιά στην Ελλάδα.
Υπήρξε ποτέ θέμα όξινης βροχής στη χώρα, και ειδικά στα νότια;

View attachment 100530
Tην περιοδο εκεινη,πριν ≈50 χρονια και βαλε η μολυνση ηταν πολυ μικροτερης εκτασης και η γη μπορουσε να φιλτραρει τη φυσικη αλλα και τη χημικη μολυνση σε οποιο βαθμο υπηρχε κατα καποιο τροπο.

Σημερα και γενικα τα τελευταια χρονια εχουμε τοξικα και πυρηνικά αποβλητα,οξινη βροχη,νεφος και ενα σωρό αλλα.

Οσον αφορα το DDT ισχυει αυτο που λες αλλα οπως ειπα και πριν τοτε η εκταση του ηταν πολυ μικροτερη. Αυτο για να φυγει απο τη γη θελει 500 χρονια και αν. Η γιαγιουλα των 107+ ετων ειχε αυτα τα καλα. Εμεις απο τη στιγμη που γεννιόμαστε τρωμε....τα χειροτερα. (εκει κολλαει το 500 χρονια για να φυγει το DDT).Νομιζεις οτι τοτε ειχαμε και σημερα δεν εχουμε;;

To DDT υπαρχει στο νερο που πινουμε σημερα μεχρι και στο μητρικο γαλα.

Αυτο που εσυ εχεις επιλεξει ως τοποθεσια κατοικιας ειναι ενα μεγαλο προβαδισμα,περι μολυνσης περιβαλλοντος σε σχεση μ'εμας που μενουμε μεσα στην Αθηνα,αρκει ομως να μην πινεις νερο απο πλαστικομπουκαλα και να μη το κρινεις με τη γευση. :p

To ξερω οτι ισως γινομαι κουραστικος με το ολο θεμα αλλα παρατηρησα οτι και αλλα μελη εχουν κοινη αποψη μ'εμενα. Οπως και να χει ο καθενας κανει τις επιλογες του.

Ειμαι στη διαθεση σου για οτιδηποτε χρειαστεις αγαπητε μου! :smile:

Reaction score
2.316
ακομα και αυτοι που δουλευαν στις εταιρειες ειχαν-εχουν φιλτρα νερου σπιτι τους.... κ αυτο γνωστο.
Αυτο απο που ειναι γνωστο ? Παντως μου κανει εντυπωση που θεωρεις απατεωνες αυτους με τα εμφιαλωμενα και σε ψηνει ο τυπος που διαφημιζεται στον Αυτια που μιλαει μαζι του live ενω ο αλλος ειναι "κονσερβα".

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609
Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει γιατί νερό αγοράζω με τη γεύση. Μόνο η Ιόλη και το Ζαρός πίνονται. :p
Το μπουκάλι της Ιόλης δεν συμπιέζεται ωραία για την ανακύκλωση. :p:p

Μέχρι πριν δέκα χρόνια που κατοικούσα στην Αθήνα έπινα απο τη βρύση, και το ίδιο θα έκανα αν επέστρεφα. ;)
Ρούβα να πίνεις εσυ, είναι απ΄το διπλανο χωριό, τη Γέργερη..:D:D

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.412
Αυτο απο που ειναι γνωστο ? Παντως μου κανει εντυπωση που θεωρεις απατεωνες αυτους με τα εμφιαλωμενα και σε ψηνει ο τυπος που διαφημιζεται στον Αυτια που μιλαει μαζι του live ενω ο αλλος ειναι "κονσερβα".
ειδικα αυτοι που ειναι απο τη μεσα πλευρα..ξερουν οσα εσυ και γω δε φανταζομαστε. Απατεωνες δεν ειναι,τη δουλεια τους κανουνε. Εμεις αγοραζουμε και πινουμε. Ολα καλα!

btw..Κανεις δε με ψηνει. ειδα,γεύτηκα και κατάλαβα διαφορές. εχω ολοκληρωμένη αποψη επι του θεματος. οπως ειπα,ο καθενας ας πινει οτι θελει. μετα ερχονται τα δυσαρεστα.

Reaction score
25.405
φιλτρο σωματιδιων 1μm στην πρωτη φιλτροθηκη
φιλτρο ανθρακα και ρυτινη αποσκληρυνσης στη δευτερη
για ολο το σπιτι.
απο το χωμα που κραταει το πρωτο καταλαβαινεις απο τι εχεις γλυτωσει (πχ πλυντηρια , θερμοσιφωνες κλπ ειναι πεντακαθαρα)
στην αρχη ειχα 20μm νηματος . βρωμιζε γρηγορα και εριχνε την πιεση
καποια στιγμη πηρα κατα λαθος 1μm απο αυτο
http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=29995
ηθελα το 5μm αλλα κατα λαθος παρηγγειλα το 1μm. ειπα στην αρχη να το γυρισω πισω αλλα λεω ας το δοκιμασω πρωτα
καμια σχεση, στην αρχη ειναι σα να μην υπαρχει (0.2bar) με βρυση τερμα ανοικτη) και κραταει αρκετο καιρο (κανα τριμηνο) πριν αρχισει να βουλωνει.
με 4 ευρω τμχ δεν το σκεφτομαι καν, παιρνω μια τετραδα απο αυτο και αλλη μια σε ανθρακα και την βγαζω ενα χρονο.
εχουν πιστοποιηση NSF οποτε δεν το ψαχνω περισσοτερο

Reaction score
67
να πω κατι εδω για αυτους που νομιζουν οτι πινουν καθαρο νερο,το ξερετε οτι στη χωματερη των ανω λιοσιων διπλα μας δηλαδη εφαρμοζεται η μεθοδος της υγειονομικης ταφης μονο εδω και 10 χρονια μονο, που καταληγαν πριν ολα τα καταλοιπα,αποβλητα κλπ, στη γη και στον υδροφορο οριζοντα τα παντα ειναι μολυσμενα

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
Oi υπόλοιποι που διάβασαν το νήμα αλλά δεν έγραψαν,τί πίνουν;:lolsign:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.843
Members
38.505
Νεότερο μέλος