2018: Το τέλος της πειρατείας

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.417
Για να καταλάβω λίγο.
Το apple music πληρώνεις 7 ευρώ τον μήνα και μπορείς να στριμαρεις ελεύθερα να κατεβάσεις από 100000 τραγούδια και φυσικά ότι κατεβάσεις δεν μπορείς να το διαχειριστείς όπως θες?
Θέλω να το βάλω σε στικάκι να το πάω στο αμάξι.
Μπορώ???
Θέλω εφόσον το κατεβάζω να το κάνω ότι θέλω .
Πρέπει να δικτυωθω παντού ,στο μπάνιο στην κρεβατοκάμαρα στη κουζίνα στο αμάξι με συσκευές apple για να μπορώ να περνώ μαζί μου τις μουσικές μου ?
Δηλαδή θες να δίνεις 7 € το μήνα και να έχεις δικά σου όλα τα κομμάτια του Apple Music ή του Spotify; Δεν έχει διαφορά από το τζάμπα αυτό που ζητάς. 8-)
Με τα χρήματα της συνδρομής αποκτάς το δικαίωμα να τα ακούς μέσω των συσκευών σου, είτε μέσω streaming, είτε μέσω download σε κλειδωμένη μορφή μέσα στην εφαρμογή. Όταν σταματήσεις να πληρώνεις συνδρομή τα κομμάτια "χάνονται".

Reaction score
3.486
Δηλαδή θες να δίνεις 7 € το μήνα και να έχεις δικά σου όλα τα κομμάτια του Apple Music ή του Spotify; Δεν έχει διαφορά από το τζάμπα αυτό που ζητάς. 8-)
Με τα χρήματα της συνδρομής αποκτάς το δικαίωμα να τα ακούς μέσω των συσκευών σου, είτε μέσω streaming, είτε μέσω download σε κλειδωμένη μορφή μέσα στην εφαρμογή. Όταν σταματήσεις να πληρώνεις συνδρομή τα κομμάτια "χάνονται".
Κοίτα να δεις.....
Μπορώ να τα βλέπω τσάμπα στο you tube και να επιλέγω τι μου αρέσει και με τα 7 ευρώ που θα έδινα στους τσάμπα νταβατζιδες να το πάρω hard copy.
Απλά και όμορφα .Επιλογή λέγεται.

Reaction score
3.486
Ζητάω το αυτονόητο.
Να πληρώσω και να πάρω κάτι.
Αέρα να πληρώσω??
Το ίδιο κάνω και με τις ταινίες που μου αρέσουν πολύ.
Τις βλέπω σπιτι ή σινεμα και μετά πάω και αγοράζω το bluray.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.417
Κοίτα να δεις.....
Μπορώ να τα βλέπω τσάμπα στο you tube και να επιλέγω τι μου αρέσει και με τα 7 ευρώ που θα έδινα στους τσάμπα νταβατζιδες να το πάρω hard copy.
Απλά και όμορφα .Επιλογή λέγεται.
Με 7€ το μήνα θεωρείται κάποιος νταβατζής; Ποιο ποσό θα σε ικανοποιούσε για να μπορείς να έχεις δεκάδες χιλιάδες τραγούδια με ένα κλικ;
Και ποιο hard copy θα περιείχε αυτά που θες με 7€;

Σίγουρα υπάρχουν επιλογές αλλά δεν είναι επιχείρημα το "αφού τα βρίσκω τζάμπα (παράνομα) και το 1€/μήνα μου φαίνεται κλεψιά".

Γενικά μιλώντας:

Συζητάμε για μη αναγκαία αγαθά που μπορεί να τα έχει αυτός που μπορεί. Απλά έχουμε βρει την ευκολία που μπορεί να "κατεβάσει" κάποιος πειρατικό υλικό χωρίς συνέπειες (ακόμα) και το έχουμε κάνει ιδεολογία και γροθιά στο κατεστημένο. Κάποια στιγμή θα περιοριστεί κι αυτό μέσω ποινών και θα έρθει μία λογική ισορροπία. Καταλαβαίνω ότι τα οικονομικά είναι "μαύρα" για όλους μας και γίνεται προσπάθεια να κόψουμε όσο λιγότερα μπορούμε από αυτά που μας ευχαριστούν. Δεν είναι οι υπηρεσίες ή τα προϊόντα ακριβά. Εμείς δεν έχουμε λεφτά και ψάχνουμε δικαιολογίες για να στηρίξουμε τις πονηριές μας.

Reaction score
1.469
Δεν είναι θεμα οικονομικο αλλα κατα πλειοψηφία το downloading προσφέρει ολα αυτα αυτά που καμια υπηρεσία συνδρομητική δεν προσφέρει

Το να συγκρίνουμε το Netflix/spotify ή το video club με το downloading γενικά είναι άτοπο

Καμία σχέση εντελώς
Τωρα το παράνομο νομιμο ας το αφήσουμε στην αστυνομία και το τζαμπατζης η οχι έχει αποδειχθεί ότι πολλοί που γράφουν κατα του download ως παράνομο κατεβάζουν κι αυτοί...και καλα κάνουν βεβαίως βεβαίως :D

Γενικά πιστεύω δεν υπάρχει ούτε μισος στο φόρουμ που να μην έχει κατεβάσει κατι κάποτε...:)

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609
Εγω παντως και dns αλλαξα και vpn στον οπερα ενεργοποιησα αλλά το pirate bay αρνειται. Κλασικα το ερρορ 522 καλά κρατεί...

Reaction score
20.792
Εγω παντως και dns αλλαξα και vpn στον οπερα ενεργοποιησα αλλά το pirate bay αρνειται. Κλασικα το ερρορ 522 καλά κρατεί...
Δοκίμασε προσθέτοντας ένα 3 πριν από το .org (το υπόλοιπο ως έχει)

Μέσω του cloudflare για κάποιο λόγο μπλοκάρεται, δεν δουλεύει γενικά, δεν ξέρω...

Γενικά τσέκαρε στο google για τη λίστα με the pirate bay proxies and mirrors...

wnet

Nearfield
Reaction score
18.379
Σημασία έχει πως μπήκε η φραγή. Ο φωστήρας που τη σκέφτηκε σίγουρα έχει πάρει το ECDL...
Μάλλον δε γινόταν να γίνει αλλιώς.... Αν ανάγκαζαν τους παρόχους να ελέγχουν τα packets που πάει πέρα-δώθε ο κοσμάκης... εκτός του ότι θα απαιτούσε μπόλικη επεξεργαστική ισχύ από την πλευρά των παρόχων, εγείρει θέματα προσωπικών δεδομένων διότι για να τσεκάρουν αν τα πακέτα σου έχουν σχέση με τα απαγορευμένα sites, πρέπει να τα τσεκάρουν όλα...
Αν ποτέ συμβεί αυτό, θα έχουμε γίνει Βόρεια Κορέα... και μιας και θα τσεκάρουν όλα τα πακέτα... φαντάσου πόσες μαμουνιές μπορούν να γίνουν...
Τώρα αν μπορούσαν να κλείσουν τελείως τα απαγορευμένα sites, κατευθείαν στους server που νοικιάζουν... θα ήταν το πιο σωστό αλλά εκεί υπάρχει θέμα με τις νομοθεσίες των κρατών που φιλοξενούνται οι servers που εξυπηρετούν τα εν λόγω sites...
Ήταν η πιο εύκολη και γρήγορη λύση που δε θα σταματήσει αρκετούς... αλλά την κυρά Τσιβούλα στο χωριό θα τη σταματήσει.... κι αυτήν, μέχρι να πάει το ανιψάκι της διακοπές τα Χριστούγεννα :p

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.417
To piratebay έχει πρόβλημα τις τελευταίες μέρες άσχετο με την εγχώρια απαγόρευση.
Γενικά, υπάρχουν proxy servers για τα περισσότερα αντίστοιχα sites που ξεπερνάνε τις τοπικές απαγορεύσεις. Για παράδειγμα μία λίστα για το pb.

EDIT
Με πρόλαβε ο gid.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.417
Μάλλον δε γινόταν να γίνει αλλιώς.... Αν ανάγκαζαν τους παρόχους να ελέγχουν τα packets που πάει πέρα-δώθε ο κοσμάκης... εκτός του ότι θα απαιτούσε μπόλικη επεξεργαστική ισχύ από την πλευρά των παρόχων, εγείρει θέματα προσωπικών δεδομένων διότι για να τσεκάρουν αν τα πακέτα σου έχουν σχέση με τα απαγορευμένα sites, πρέπει να τα τσεκάρουν όλα...
Με το IPv6 είναι πιο εύκολος ο έλεγχος γι' αυτό και οι πειρατές το αποφεύγουν.

Reaction score
1.075
Αν ποτέ συμβεί αυτό, θα έχουμε γίνει Βόρεια Κορέα... και μιας και θα τσεκάρουν όλα τα πακέτα... φαντάσου πόσες μαμουνιές μπορούν να γίνουν...
Τώρα αν μπορούσαν να κλείσουν τελείως τα απαγορευμένα sites, κατευθείαν στους server που νοικιάζουν... θα ήταν το πιο σωστό αλλά εκεί υπάρχει θέμα με τις νομοθεσίες των κρατών που φιλοξενούνται οι servers που εξυπηρετούν τα εν λόγω sites...
Ήταν η πιο εύκολη και γρήγορη λύση που δε θα σταματήσει αρκετούς... αλλά την κυρά Τσιβούλα στο χωριό θα τη σταματήσει.... κι αυτήν, μέχρι να πάει το ανιψάκι της διακοπές τα Χριστούγεννα :p
Https: encrypted communication. Ο παροχος βλεπει τα headers μονο (σε ποια site μπηκες). Οχι τι εκανες, οχι ποιες σελιδες του προβαλες ή κατεβασες.

Στη forthnet δεν ξεραν αν εβλεπες νοβα ή cnn, απλα βλεπαν τα μικρα πακετα που μοιαζαν για κλειδακια.

Reaction score
3.486
Με 7€ το μήνα θεωρείται κάποιος νταβατζής; Ποιο ποσό θα σε ικανοποιούσε για να μπορείς να έχεις δεκάδες χιλιάδες τραγούδια με ένα κλικ;
Και ποιο hard copy θα περιείχε αυτά που θες με 7€;

Σίγουρα υπάρχουν επιλογές αλλά δεν είναι επιχείρημα το "αφού τα βρίσκω τζάμπα (παράνομα) και το 1€/μήνα μου φαίνεται κλεψιά".

Γενικά μιλώντας:

Συζητάμε για μη αναγκαία αγαθά που μπορεί να τα έχει αυτός που μπορεί. Απλά έχουμε βρει την ευκολία που μπορεί να "κατεβάσει" κάποιος πειρατικό υλικό χωρίς συνέπειες (ακόμα) και το έχουμε κάνει ιδεολογία και γροθιά στο κατεστημένο. Κάποια στιγμή θα περιοριστεί κι αυτό μέσω ποινών και θα έρθει μία λογική ισορροπία. Καταλαβαίνω ότι τα οικονομικά είναι "μαύρα" για όλους μας και γίνεται προσπάθεια να κόψουμε όσο λιγότερα μπορούμε από αυτά που μας ευχαριστούν. Δεν είναι οι υπηρεσίες ή τα προϊόντα ακριβά. Εμείς δεν έχουμε λεφτά και ψάχνουμε δικαιολογίες για να στηρίξουμε τις πονηριές μας.
Και ξαναλέω
Υπάρχει το youtube?
Υπάρχει.
Είναι ελεύθερο,και φουλ ενημερωμένο?
Είναι.
Με χρεώνει κάτι?
Όχι.
Το έχω σε κάθε συσκευή μου?
Ναι άνετα.
Και έρχεται ένας τύπος και σου λέει ότι θα του δίνεις λεφτά για να δεις αυτά που μπορείς να δεις ελεύθερα στο youtube.
Πώς τον λέμε λέμε αυτον εκτός από μ@λ@κα?
Νταβατζη μάλλον.
Μίλησα για την επιλογή να ακούω πρώτα το τι αργότερα θα αγοράσω νόμιμα.
Ακόμα και το download επι πληρωμη ανά κομμάτι είναι πιο flexible από το τζάμπα μάγκα που διαγράφει τα πάντα που έχεις κατεβάσει αν δεν τον πληρώσεις
Όπως παλιά αγορά ένα δισκάκι το μήνα αλλά τώρα μπορείς να ξέρεις τι αγοράζεις.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss