Mr Spock
demokratischer - sektor
- Reaction score
- 53.583
Βασικά εσύ το πηγες αλλού με τη γενίκευση που μόλις έκανες που πρόκειται καθαρά για υποκειμενική διαπίστωση. Η κουβέντα γινόταν για τη mcintosh γενικά και πάνω σε αυτό απάντησα. Αν δε σου αρέσει δικαιωμα σου.Πολύ χειρότερο από ηλίθιος είναι όποιος αγοράζει οτιδήποτε με σκοπό να πουλάει μούρη.
Το θέμα ξεχείλωσε και πήγε αλλού. Δεν είναι για την McIntosh γενικά, είναι για το πολυμηχάνημα που μόλις κυκλοφόρησε. Τι προσφέρει και αν για τον καθέναν από εμάς αξίζει να ζητάει αυτά που προσφέρει.
- υποθέτω πως μία εταιρεία που επιβιώνει τόσα χρόνια , θα έχει κάνει την έρευνα αγοράς της . . . προφανώς δεν αντιλαμβανόμαστε την ψυχολογία του αγοραστή τουΤο θέμα ξεχείλωσε και πήγε αλλού. Δεν είναι για την McIntosh γενικά, είναι για το πολυμηχάνημα που μόλις κυκλοφόρησε. Τι προσφέρει και αν για τον καθέναν από εμάς αξίζει να ζητάει αυτά που προσφέρει.
Decembered έχει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο προϊόν πολλά χρόνια πριν. Όχι μόνο με αυτό, αλλά και με την κατασκευή κεφαλών, και με προενισχυτές Phono στις αρχες της 10ετίας του '70 και του '80. Aκόμα και με την παραγωγή LP.Νικο, η ΜcIntosh ειχε βγαλει πικαπ παλαιοτερα ?
Νομιζω οχι, γιατι τοσα χρονια δεν εκανε καποια προταση ? Πως μια τοσο σταθεση στη παραδοση της εταιρια τελευταια χρονια ακολουθει τη νεα ταση ?
Καμία γενίκευση, φυσικά η γνώμη μου είναι υποκειμενική. Το θέμα έχει τίτλο και είναι για συγκεκριμένο προϊόν.Βασικά εσύ το πηγες αλλού με τη γενίκευση που μόλις έκανες που πρόκειται καθαρά για υποκειμενική διαπίστωση. Η κουβέντα γινόταν για τη mcintosh γενικά και πάνω σε αυτό απάντησα. Αν δε σου αρέσει δικαιωμα σου.
Κι όμως, υπάρχει σχέση ανάμεσα σε Transcriptors, J.A. Michell και Transrotorναι ναι πολυ σωστα, μπερδευτηκε η γλωσσα μου με τη ουρα μου?! και ενα βοα constrictor !? εδω στη ζουγκλα... (που να μην ηταν η J.A. Mitchell αγαπημενη αγγλικη εταιρια!).
ναι, το εχω αναφερει ηδη αυτο..
.. και βγηκαν 2-3 μοντελα πικαπ πριν απο 2-3 χρονια, παλαιοτερα η εταιρια δεν νομιζω να ασχοληθηκε ακομα και τη χρυση εποχη του βινυλιου (50-60-70-80ς). Τωρα τελευταια τι την επιασε ?.. ενα λεπτο, ειπαρχει διαφορα. Αν το συγκεκριμενο μηχανημα/συσκευη *κατηγοριας lifestyle * ηταν στη μιση τιμη ή στο 1/3ο της τιμης (οσο και το πικαπ το απλο -αλλα αυτο το τρεχει μαλλον με την clearaudio), δεν θα ηταν τοσο δικαιολογημενο το αστειο. Μην επεκταθω, νομιζω δεν χρειαζεται.
ΥΓ: πιθανοτατα η McIntosh, μπορει να δικαιολογισει το ταμπελακι της τιμης. Εμενα δεν με πειθει.
Το υποθέτω και εγώ ότι έχουν κάνει έρευνα. Υποθέτω επίσης και τη ψυχολογία του αγοραστή του, το έγραψα μερικές σελίδες πριν. Κάποιος που δεν έχει πρόβλημα να ξοδέψει τόσα χρήματα και τον ελκύει η εμφάνιση, το status του να έχει μηχάνημα της εταιρείας και ο μικρότερος χώρος που πιάνει αντί να αγοράσεις ξεχωριστές συσκευές. Δηλαδή όχι κάποιος που δίνει προτεραιότητα στον ήχο.- υποθέτω πως μία εταιρεία που επιβιώνει τόσα χρόνια , θα έχει κάνει την έρευνα αγοράς της . . . προφανώς δεν αντιλαμβανόμαστε την ψυχολογία του αγοραστή του...
χμ...εστω και κατα αστοχια της γλωσσας, επεσα μεσα... αυτο θα πει να εχεις τη νυχτεριδα οχι μονο το κοκκαλακι !! (δεν αποκλειω το γεγονος να ηταν υποσυνηδητα η λεξη transcriptor καπου στο πισω μερος του μυαλο μου-εστω και αν δεν εχω μυαλο).Κι όμως, υπάρχει σχέση ανάμεσα σε Transcriptors, J.A. Michell και Transrotor
Φαίνεται κι από το ότι τα Michell Gyrodec και Transrotor Rotary είναι πανομοιότυπα όπως και τα Michell Syncro με transrotor murano.
Μια χαρά θα παιζε.Και θα οδηγούσες συ τα ριφερενς με 50 βατ, έτσι;![]()
Η "δράση" της είναι πολυσχιδής. Είναι μέσα στο σήμερα. Μια επίσκεψη στο site της θα σε πείσει! Έχει τα πάντα για αναλογική και ψηφιακή αναπαραγωγή. Και όχι μόνον αυτά, αλλα και ηχεία, και καλώδια.Πως μια τοσο σταθεση στη παραδοση της εταιρια τελευταια χρονια ακολουθει τη νεα ταση ?
Ε ρε Κώστα εντάξει. Αυτό ήταν το 1971. Το άλλο Phono, του 1983 - 1987 δεν ήταν έτσι. Δες τη φωτό.Που ήταν εξαιρετικές αγορές σε ταπεινά κοστολόγια (προφανώς), πως έφτασε να πουλάει το γυαλιστερό πρασινίζων μπλουτουθ μπλιμπλικι του σήμερα, σε τιμή αυτοκινήτου, είναι ένα θέμα.
Αυτα Νικο πιθανον να ηταν με το ονομα τους (δεν γνωριζω τι λεει το βιβλιο) αλλα δεν τα κατασκευαζαν οπως και τα σημερινα πικαπ τους.Στισ φωτο διακρινω και αν θυμαμαι καλα την κεφαλη που ηταν μαλλον MC osawa απο την Ιαπωνια, πικαπ thorens td126, hadcock βραχιονα και MC sut & preamp μαλλον παλι Ιαπωνιας.Διευκρινιζει κατι στο βιβλιο για την προελευση?Τα πουλουσαν οντως σαν macintosh?Decembered έχει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο προϊόν πολλά χρόνια πριν. Όχι μόνο με αυτό, αλλά και με την κατασκευή κεφαλών, και με προενισχυτές Phono στις αρχες της 10ετίας του '70 και του '80. Aκόμα και με την παραγωγή LP.
Επίσης παλαιότερα συνεργάστηκε στενά με τη Τhorens και τη Graham.
Tο γιατί δεν υπήρξε συνέχεια, το αναφέρει στην ιστορία του τόμου που έχω στα χέρια μου.
Παρακάτω μερικές, κακής ποιότητας φωτό, βγαλμένες από το κινητό μου από το εν λόγω βιβλίο.
Παναγιώτη, πρέπει να καθήσω να διαβάσω όλο το αναλογικό κεφαλαιο για να σου απαντήσω ακριβώς. Λέει κάπου ότι κατασκεύασε κεφαλές, αλλά δε γράφει εάν ήταν αντίγραφα κάποιας άλλης εταιρίας. Ίσως να συμβαίνει και με τα πικάπ. Το έγραψα άλλωστε, συνεργάστηκε με τη thorens.Αυτα Νικο πιθανον να ηταν με το ονομα τους (δεν γνωριζω τι λεει το βιβλιο) αλλα δεν τα κατασκευαζαν οπως και τα σημερινα πικαπ τους.Στισ φωτο διακρινω και αν θυμαμαι καλα την κεφαλη που ηταν μαλλον MC osawa απο την Ιαπωνια, πικαπ thorens td126, hadcock βραχιονα και MC sut & preamp μαλλον παλι Ιαπωνιας.Διευκρινιζει κατι στο βιβλιο για την προελευση?Τα πουλουσαν οντως σαν macintosh?
Μα αυτη η συσκευη "δεν εχει κατσει" σε κανεναν αν κρινω απο τα γραφομενα μαςαυτη η συσκευη του παροντως νηματως.... δεν μου εχει κατσει καπου απο την αρχη..
... εχουν cult status, ναι εχουν κανει ερευνες, αλλα εχουν φανατικους πελατες, οπως ειναι αρκετοι με καποιες δισκογραφικες εταιριες, ή ταινιες ... οτι και να βγαλει ο D.Lynch, θα ειναι αριστουργημα..Το υποθέτω και εγώ ότι έχουν κάνει έρευνα. Υποθέτω επίσης και τη ψυχολογία του αγοραστή του, το έγραψα μερικές σελίδες πριν. Κάποιος που δεν έχει πρόβλημα να ξοδέψει τόσα χρήματα και τον ελκύει η εμφάνιση, το status του να έχει μηχάνημα της εταιρείας και ο μικρότερος χώρος που πιάνει αντί να αγοράσεις ξεχωριστές συσκευές. Δηλαδή όχι κάποιος που δίνει προτεραιότητα στον ήχο.