McIntosh MTI100 Πικάπ all-in-one

Reaction score
6.236
Πολύ χειρότερο από ηλίθιος είναι όποιος αγοράζει οτιδήποτε με σκοπό να πουλάει μούρη.

Το θέμα ξεχείλωσε και πήγε αλλού. Δεν είναι για την McIntosh γενικά, είναι για το πολυμηχάνημα που μόλις κυκλοφόρησε. Τι προσφέρει και αν για τον καθέναν από εμάς αξίζει να ζητάει αυτά που προσφέρει.
Βασικά εσύ το πηγες αλλού με τη γενίκευση που μόλις έκανες που πρόκειται καθαρά για υποκειμενική διαπίστωση. Η κουβέντα γινόταν για τη mcintosh γενικά και πάνω σε αυτό απάντησα. Αν δε σου αρέσει δικαιωμα σου.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.573
Το θέμα ξεχείλωσε και πήγε αλλού. Δεν είναι για την McIntosh γενικά, είναι για το πολυμηχάνημα που μόλις κυκλοφόρησε. Τι προσφέρει και αν για τον καθέναν από εμάς αξίζει να ζητάει αυτά που προσφέρει.
- υποθέτω πως μία εταιρεία που επιβιώνει τόσα χρόνια , θα έχει κάνει την έρευνα αγοράς της . . . προφανώς δεν αντιλαμβανόμαστε την ψυχολογία του αγοραστή του

- πχ , εγώ αν και δεν θα με ονόμαζα ψυχαναγκαστικό , εάν είχα ένα full σύστημά της , θα αγόραζα και το ομόσταυλο πικάπ της , ίσως όχι αυτό αλλά το PT5

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Νικο, η ΜcIntosh ειχε βγαλει πικαπ παλαιοτερα ?
Νομιζω οχι, γιατι τοσα χρονια δεν εκανε καποια προταση ? Πως μια τοσο σταθεση στη παραδοση της εταιρια τελευταια χρονια ακολουθει τη νεα ταση ?
Decembered έχει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο προϊόν πολλά χρόνια πριν. Όχι μόνο με αυτό, αλλά και με την κατασκευή κεφαλών, και με προενισχυτές Phono στις αρχες της 10ετίας του '70 και του '80. Aκόμα και με την παραγωγή LP.
Επίσης παλαιότερα συνεργάστηκε στενά με τη Τhorens και τη Graham.

Tο γιατί δεν υπήρξε συνέχεια, το αναφέρει στην ιστορία του τόμου που έχω στα χέρια μου.

Παρακάτω μερικές, κακής ποιότητας φωτό, βγαλμένες από το κινητό μου από το εν λόγω βιβλίο.

Attachments

Reaction score
1.380
Βασικά εσύ το πηγες αλλού με τη γενίκευση που μόλις έκανες που πρόκειται καθαρά για υποκειμενική διαπίστωση. Η κουβέντα γινόταν για τη mcintosh γενικά και πάνω σε αυτό απάντησα. Αν δε σου αρέσει δικαιωμα σου.
Καμία γενίκευση, φυσικά η γνώμη μου είναι υποκειμενική. Το θέμα έχει τίτλο και είναι για συγκεκριμένο προϊόν.

Reaction score
809
ναι ναι πολυ σωστα, μπερδευτηκε η γλωσσα μου με τη ουρα μου?! και ενα βοα constrictor !? εδω στη ζουγκλα... (που να μην ηταν η J.A. Mitchell αγαπημενη αγγλικη εταιρια!).
Κι όμως, υπάρχει σχέση ανάμεσα σε Transcriptors, J.A. Michell και Transrotor

Φαίνεται κι από το ότι τα Michell Gyrodec και Transrotor Rotary είναι πανομοιότυπα όπως και τα Michell Syncro με transrotor murano.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.464
- ναι σε συνεργασία με την clearaudio . . .

https://www.whathifi.com/mcintosh/mt5/review
ναι, το εχω αναφερει ηδη αυτο..
.. ενα λεπτο, ειπαρχει διαφορα. Αν το συγκεκριμενο μηχανημα/συσκευη *κατηγοριας lifestyle * ηταν στη μιση τιμη ή στο 1/3ο της τιμης (οσο και το πικαπ το απλο -αλλα αυτο το τρεχει μαλλον με την clearaudio), δεν θα ηταν τοσο δικαιολογημενο το αστειο. Μην επεκταθω, νομιζω δεν χρειαζεται.
ΥΓ: πιθανοτατα η McIntosh, μπορει να δικαιολογισει το ταμπελακι της τιμης. Εμενα δεν με πειθει.
.. και βγηκαν 2-3 μοντελα πικαπ πριν απο 2-3 χρονια, παλαιοτερα η εταιρια δεν νομιζω να ασχοληθηκε ακομα και τη χρυση εποχη του βινυλιου (50-60-70-80ς). Τωρα τελευταια τι την επιασε ?
Κατεληξαν να γινουν θυματα του νεοχιψτερισμου ? γιατι αν ειναι θυματα αυτης της λαιλαπας/μαστιγας... κτλ...ειπαρχει θεμα..

Reaction score
1.380
- υποθέτω πως μία εταιρεία που επιβιώνει τόσα χρόνια , θα έχει κάνει την έρευνα αγοράς της . . . προφανώς δεν αντιλαμβανόμαστε την ψυχολογία του αγοραστή του...
Το υποθέτω και εγώ ότι έχουν κάνει έρευνα. Υποθέτω επίσης και τη ψυχολογία του αγοραστή του, το έγραψα μερικές σελίδες πριν. Κάποιος που δεν έχει πρόβλημα να ξοδέψει τόσα χρήματα και τον ελκύει η εμφάνιση, το status του να έχει μηχάνημα της εταιρείας και ο μικρότερος χώρος που πιάνει αντί να αγοράσεις ξεχωριστές συσκευές. Δηλαδή όχι κάποιος που δίνει προτεραιότητα στον ήχο.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.464
Κι όμως, υπάρχει σχέση ανάμεσα σε Transcriptors, J.A. Michell και Transrotor
Φαίνεται κι από το ότι τα Michell Gyrodec και Transrotor Rotary είναι πανομοιότυπα όπως και τα Michell Syncro με transrotor murano.
χμ...εστω και κατα αστοχια της γλωσσας, επεσα μεσα... αυτο θα πει να εχεις τη νυχτεριδα οχι μονο το κοκκαλακι !! (δεν αποκλειω το γεγονος να ηταν υποσυνηδητα η λεξη transcriptor καπου στο πισω μερος του μυαλο μου-εστω και αν δεν εχω μυαλο).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.415
Μια φιρμα που εδραιώθηκε με τέτοια:
(Ίσα ίσα χωρούσαν 4 RCA στη μούρη)

Screenshot_20190131-165814.png

Που ήταν εξαιρετικές αγορές σε ταπεινά κοστολόγια (προφανώς), πως έφτασε να πουλάει το γυαλιστερό πρασινίζων μπλουτουθ μπλιμπλικι του σήμερα, σε τιμή αυτοκινήτου, είναι ένα θέμα.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.027
Και θα οδηγούσες συ τα ριφερενς με 50 βατ, έτσι; :D
Μια χαρά θα παιζε.

93.5 ευαισθησία, και 1800watt ενσωματωμένα στο καθε ηχείο για μέχρι τα 150Hz, θα σου χτυπούσα άνετα τριψήφια db με τα 50 watt classD.

Για σαλονοκουζίνα, με παντόφλα, κρυσταλλιέρες, τζάκι, τοποθέτηση κουκουρούκου, και βινύλιο χωρίς ισοστάθμιση, είναι μια χαρά.
Και άπειρη χαϊεντάδικη μούρη και χροιές, με 17000€ στο σύνολο. Τζάμπα.
Να μαζεύονται οι χαϊεντάδες με τα πούρα και τα ουίσκια, και να κλείνουνε τα μάτια.

Ή να ρίχνει γκόμενες ο άλλος.

Μάθε μπαλίτσα :D

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.464
...οπ! πεστα Ear! ορμα! νεα (παλια) στοιχεια στην υποθεση...
..και κατσε να σε πω... απο το βιβλιο της ιστοριας της εταιριας ? :p

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Πως μια τοσο σταθεση στη παραδοση της εταιρια τελευταια χρονια ακολουθει τη νεα ταση ?
Η "δράση" της είναι πολυσχιδής. Είναι μέσα στο σήμερα. Μια επίσκεψη στο site της θα σε πείσει! Έχει τα πάντα για αναλογική και ψηφιακή αναπαραγωγή. Και όχι μόνον αυτά, αλλα και ηχεία, και καλώδια.
Και όχι μονο. Κούπες, κρίκους για κινητά, κ.α. Μεχρι και φωτιζομενο κουτιά με το λογότυπό της! :D

Το έχουν πιάσει το νόημα, απολύτως.

Όσο για τα Mcintosh/Clearaudio πικάπ, σειράς Τ, δε με ξενίζει καθόλου. (Πάλι δε θα τα αγοραζα). Οι συνεργασίες μεταξύ εταιριών είναι κανόνας σήμερα. Ένα παράδειγμα: το αυτοκίνητο μου είναι σουηδικής προέλευσης, με κινητήρα Ford. Φερμένο βέβαια στα μέτρα της μητρικής εταιρίας, καλύπτοντας τις προδιαγραφες της, και με την παρέμβαση τoυ ανεξάρτητου βελτιωτικού οίκου Polestar.

Και δεν είναι η μόνη βέβαια.

Τα κόστη σχεδίασης και εξέλιξης είναι αυτά που υπαγορεύουν τέτοιου είδους συνεργασίες.

A

AKARL

Guest
Πικάπ Μάκιντοςh το οποίο, ζμπραγματικότητα, είναι φασόν Κληαραούντιο με, εικάζω, εσωτερική καβλωδίωση Νόρντοστ, που κοστίζει καμνιά δεκαπενταργιά αβουγουδού .... :rolleyes:

Αποτρόπαιο μηχανάκι, ειδεχθές βδέλυγμα.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Που ήταν εξαιρετικές αγορές σε ταπεινά κοστολόγια (προφανώς), πως έφτασε να πουλάει το γυαλιστερό πρασινίζων μπλουτουθ μπλιμπλικι του σήμερα, σε τιμή αυτοκινήτου, είναι ένα θέμα.
Ε ρε Κώστα εντάξει. Αυτό ήταν το 1971. Το άλλο Phono, του 1983 - 1987 δεν ήταν έτσι. Δες τη φωτό.

Το γυαλιστερό πρασινίζον υπήρχε σε άλλες συσκευές. (ενισχυτικά).

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Decembered έχει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο προϊόν πολλά χρόνια πριν. Όχι μόνο με αυτό, αλλά και με την κατασκευή κεφαλών, και με προενισχυτές Phono στις αρχες της 10ετίας του '70 και του '80. Aκόμα και με την παραγωγή LP.
Επίσης παλαιότερα συνεργάστηκε στενά με τη Τhorens και τη Graham.

Tο γιατί δεν υπήρξε συνέχεια, το αναφέρει στην ιστορία του τόμου που έχω στα χέρια μου.

Παρακάτω μερικές, κακής ποιότητας φωτό, βγαλμένες από το κινητό μου από το εν λόγω βιβλίο.
Αυτα Νικο πιθανον να ηταν με το ονομα τους (δεν γνωριζω τι λεει το βιβλιο) αλλα δεν τα κατασκευαζαν οπως και τα σημερινα πικαπ τους.Στισ φωτο διακρινω και αν θυμαμαι καλα την κεφαλη που ηταν μαλλον MC osawa απο την Ιαπωνια, πικαπ thorens td126, hadcock βραχιονα και MC sut & preamp μαλλον παλι Ιαπωνιας.Διευκρινιζει κατι στο βιβλιο για την προελευση?Τα πουλουσαν οντως σαν macintosh?

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.464
..... οπ, πηγαινα γυρευοντας... και καλα να παθω(**αυτο βεβαια συμβαινει οταν γραφεις στο σαιτ οταν μιλας στο τηλεφωνο ενω κανεις οτι δουλευεις..και κανεις και αλλα μερικα πραγματα ταυτοχρονα.. ):D!!!
..αλλα μαθαινουμε και πραγματα, εστω και λιγο ανορθοδοξα... αμα θελει ο αμερικανος ολα τα κανει.. αν και απ οτι καταλαβαινω ηταν απλα μια στο τοσο ενασχοληση με τα πικαπ/κεφαλες ?

-καταλαβαινεις τι θελω να πω? ειμαι λιγο επιφυλακτικος με τη μοδα.

Ναι σαφεστατα το σαιτ το εχω παρακολουθησει λιγο τα τελευταια χρονια καποιες φορες.. και ωραιο ραδιοφωνικο σταθμο εχει.. και το εχουν αυτο οι Αμερικοι με το merch(andise) και το εταιρικο-οικογενειακο προφιλ *κλεισιμο ματιου* ειναι στο πνευμα τους, ειναι αρκετα αγωστο αυτο στην ευρωπη, ειναι στην "κουλτουρα" τους.

Η κινηση να λανσαρουν ενα πικαπ, καπου το θεωρω αποδεκτη κινηση, ομως... αυτη η συσκευη του παροντως νηματως.... δεν μου εχει κατσει καπου απο την αρχη..

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Αυτα Νικο πιθανον να ηταν με το ονομα τους (δεν γνωριζω τι λεει το βιβλιο) αλλα δεν τα κατασκευαζαν οπως και τα σημερινα πικαπ τους.Στισ φωτο διακρινω και αν θυμαμαι καλα την κεφαλη που ηταν μαλλον MC osawa απο την Ιαπωνια, πικαπ thorens td126, hadcock βραχιονα και MC sut & preamp μαλλον παλι Ιαπωνιας.Διευκρινιζει κατι στο βιβλιο για την προελευση?Τα πουλουσαν οντως σαν macintosh?
Παναγιώτη, πρέπει να καθήσω να διαβάσω όλο το αναλογικό κεφαλαιο για να σου απαντήσω ακριβώς. Λέει κάπου ότι κατασκεύασε κεφαλές, αλλά δε γράφει εάν ήταν αντίγραφα κάποιας άλλης εταιρίας. Ίσως να συμβαίνει και με τα πικάπ. Το έγραψα άλλωστε, συνεργάστηκε με τη thorens.
Aν το διαβάσω, θα σου πω ακριβώς.
Ή μπορείς να το αγοράσεις εάν θες σ' αυτή την καταπληκτική τιμή:D:tongue:
Screenshot_20190131-173737_eBay.jpg

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
αυτη η συσκευη του παροντως νηματως.... δεν μου εχει κατσει καπου απο την αρχη..
Μα αυτη η συσκευη "δεν εχει κατσει" σε κανεναν αν κρινω απο τα γραφομενα μας

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.464
Το υποθέτω και εγώ ότι έχουν κάνει έρευνα. Υποθέτω επίσης και τη ψυχολογία του αγοραστή του, το έγραψα μερικές σελίδες πριν. Κάποιος που δεν έχει πρόβλημα να ξοδέψει τόσα χρήματα και τον ελκύει η εμφάνιση, το status του να έχει μηχάνημα της εταιρείας και ο μικρότερος χώρος που πιάνει αντί να αγοράσεις ξεχωριστές συσκευές. Δηλαδή όχι κάποιος που δίνει προτεραιότητα στον ήχο.
... εχουν cult status, ναι εχουν κανει ερευνες, αλλα εχουν φανατικους πελατες, οπως ειναι αρκετοι με καποιες δισκογραφικες εταιριες, ή ταινιες ... οτι και να βγαλει ο D.Lynch, θα ειναι αριστουργημα.. :)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas