- Μηνύματα
- 12.848
- Reaction score
- 10.064
Ναι αλλά για χώρεσε την μισόλιτρη Edriger με τον αφρό της εκεί! (Για αυτό εκνευρίστηκα, που φέρανε το αγγλικό μετρικό σύστημα). Όχι κύριε, να φτιάξεις άλλο ποτήρι κατάλληλο και να εισάγεις.
Είναι φανταστικά, Νίκο! Έχει λίγο κόσμο για την εποχή. Κακό για το νησί καλό για τον επισκέπτη.Casa Playa και Azzuro , Πόρτο Ζόρο για μας!
Ο έτοιμος αλεσμένος καφές είναι πάντα χάλια. Όσο καλής ποιότητας κι όσο καλά διατηρημένος κι αν είναι.Καλησπέρα και από έμενα.
Eδώ και ενάμισι χρόνο περίπου μπήκα στη διαδικασία να φτιάχνω σπιτικό εσπρέσο, αφενός για να μπορώ να ελέγχω την ποιότητα και τη γεύση που επιθυμώ, αφετέρου γιατί φτάσαμε με τη γυναίκα μου να θέλουμε 100+ ευρω το μήνα για καφέ από εξω. Η αρχή έγινε με μια Gaggia Carezza Deluxe και έτοιμο αλεσμένο καφέ όπου δυστυχώς το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό . Στη συνέχεια αγόρασα -μετά απο αρκετό διάβασμα σε σχετικά φορουμς- ένα μύλο Graef 702 και βρήκα την υγειά μου. Τωρα μπορώ και πετυχαίνω το αποτέλεσμα (χρόνοι, κρέμα κτλ ) έστω και με pressurized portafilter.
Όπως και στο audio video έτσι και στον καφέ υπάρχουν hiendαδες που δαπανούν χιλιάδες ευρω στην προσπάθεια να πετύχουν τον τέλειο εσπρέσο με μετρητές διαύγειας, μύλους με υγρασιομετρα, θερμόμετρα, ειδικά μαγικά βαζάκια και ενα σκασμό αξεσουάρ....Ο έτοιμος αλεσμένος καφές είναι πάντα χάλια. Όσο καλής ποιότητας κι όσο καλά διατηρημένος κι αν είναι.
Μόλις αλέσουμε τον κόκκο έχουμε κάτω από ένα λεπτό στη διάθεσή μας για να πάρουμε το μέγιστο του γευστικού του προφίλ. Γι' αυτό ο μύλος είναι πιο σημαντική επένδυση από την καφετιέρα.
Στον καφέ υπάρχει πιο εύκολη λύση. Επιλέγεις ένα από τα λίγα καλά μαγαζιά που υπάρχουν και πίνεις εκεί το ρόφημα που επιθυμείς.Όπως και στο audio video έτσι και στον καφέ υπάρχουν hiendαδες που δαπανούν χιλιάδες ευρω στην προσπάθεια να πετύχουν τον τέλειο εσπρέσο με μετρητές διαύγειας, μύλους με υγρασιομετρα, θερμόμετρα, ειδικά μαγικά βαζάκια και ενα σκασμό αξεσουάρ....
Ευτυχώς δε μπήκα σε αυτο το τριπακι να "ακούω" κρυογεννημενα καλώδια ρεύματος στο σύστημα μου και να "γεύομαι" τη διαφορά μεταξύ του ταμπερ των 10 ευρώ και ταμπερ των 100 στον καφέ μου ......
50" διάβασα.Μόλις αλέσουμε τον κόκκο έχουμε κάτω από ένα λεπτό στη διάθεσή μας για να πάρουμε το μέγιστο του γευστικού του προφίλ
Δεν έχω συναντήσει κανένα μαγαζί στη Θεσσαλονίκη που να μην έχει αλεσμένο τον καφέ να κάθεται μέσα στο δοχείο του μύλου.Στον καφέ υπάρχει πιο εύκολη λύση. Επιλέγεις ένα από τα λίγα καλά μαγαζιά που υπάρχουν και πίνεις εκεί το ρόφημα που επιθυμείς.