Barista Corner


Μηνύματα
7.503
Reaction score
3.079
Ναι αλλά για χώρεσε την μισόλιτρη Edriger με τον αφρό της εκεί! (Για αυτό εκνευρίστηκα, που φέρανε το αγγλικό μετρικό σύστημα). Όχι κύριε, να φτιάξεις άλλο ποτήρι κατάλληλο και να εισάγεις.
 


Μηνύματα
5.996
Reaction score
2.334
και να πει κανεις οτι ειναι και μπυρα αναφορας η εγγλεζικια...
(μηχε)
 








m1ts0s

News poster
Editor
Μηνύματα
1.797
Reaction score
2.292
Cafelat Robot



  • The Robot is a small, high quality manual coffee maker that makes real espresso
  • It uses few parts, no complicated electronics and only premium materials like stainless steel - it is completely plastic free
  • All you need is ground coffee, some hot water from a kettle and you are all set
  • The whole process is simple and takes just a few minutes - no need for any capsule machine and less plastic waste for the landfills
  • Features a professional 58mm stainless steel filter basket
  • Also has a bottomless portafilter just like pro machines
  • Save money on expensive plastic capsules
  • Design is registered and barista version is patent pending
How does it work without a boiler and a pump?
What is the coffee quality like?


The oversized filter basket doubles as a brewing chamber. To keep things simple, there is no heating element, so you will have to fill the basket up with hot water from a kettle. As soon as you pour in water just off the boil into the basket, it immediately cools to around 95 deg c, absolutely perfect for brewing killer espresso.

Do not be fooled by the toy-like cutesy Robot looks, the Robot means business and is capable of pulling espresso shots like a professional machine costing 50x more. By pushing down the lever arms, the internal piston forces the hot water through the coffee creating the thick syrupy espresso. The machine is more than capable of producing that magic 9 bar pressure, but lever machines prefer somewhere in the region of 6-7 bar.

It might take some time to practice, but the Robot gives you the tools to produce great espresso shots.

http://www.cafelat.com/robot.html
 

Μηνύματα
535
Reaction score
44
Φρέντο Εσπρέσσο κι εγώ, χειμώνα καλοκαίρι.
Σπάνια κάνω φρέντο καπουτσίνο (κάποιο απόγευμα πχ)
Μηχανές Nespresso (De' Longhi Inissia στο σπίτι, De' Longhi U στο γραφείο)
Από γεύσεις προτιμώ Ristretto κατά 90% και δοκιμή υπόλοιπες γεύσεις Intenso αλλά και Master Origin.
 



Μηνύματα
491
Reaction score
50
Ωραία φωτογραφία!!! Θα μας κάνεις να παρατήσουμε τη δουλειά και να ψάχνουμε καφέ μεσημεριάτικα...
 

Μηνύματα
46
Reaction score
73
Καλησπέρα και από έμενα.
Eδώ και ενάμισι χρόνο περίπου μπήκα στη διαδικασία να φτιάχνω σπιτικό εσπρέσο, αφενός για να μπορώ να ελέγχω την ποιότητα και τη γεύση που επιθυμώ, αφετέρου γιατί φτάσαμε με τη γυναίκα μου να θέλουμε 100+ ευρω το μήνα για καφέ από εξω. Η αρχή έγινε με μια Gaggia Carezza Deluxe και έτοιμο αλεσμένο καφέ όπου δυστυχώς το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό . Στη συνέχεια αγόρασα -μετά απο αρκετό διάβασμα σε σχετικά φορουμς- ένα μύλο Graef 702 και βρήκα την υγειά μου. Τωρα μπορώ και πετυχαίνω το αποτέλεσμα (χρόνοι, κρέμα κτλ ) έστω και με pressurized portafilter.
 

xfader

Mine, All Mine
Administrator
Μηνύματα
21.987
Reaction score
30.923
Καλησπέρα και από έμενα.
Eδώ και ενάμισι χρόνο περίπου μπήκα στη διαδικασία να φτιάχνω σπιτικό εσπρέσο, αφενός για να μπορώ να ελέγχω την ποιότητα και τη γεύση που επιθυμώ, αφετέρου γιατί φτάσαμε με τη γυναίκα μου να θέλουμε 100+ ευρω το μήνα για καφέ από εξω. Η αρχή έγινε με μια Gaggia Carezza Deluxe και έτοιμο αλεσμένο καφέ όπου δυστυχώς το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό . Στη συνέχεια αγόρασα -μετά απο αρκετό διάβασμα σε σχετικά φορουμς- ένα μύλο Graef 702 και βρήκα την υγειά μου. Τωρα μπορώ και πετυχαίνω το αποτέλεσμα (χρόνοι, κρέμα κτλ ) έστω και με pressurized portafilter.
Ο έτοιμος αλεσμένος καφές είναι πάντα χάλια. Όσο καλής ποιότητας κι όσο καλά διατηρημένος κι αν είναι.
Μόλις αλέσουμε τον κόκκο έχουμε κάτω από ένα λεπτό στη διάθεσή μας για να πάρουμε το μέγιστο του γευστικού του προφίλ. Γι' αυτό ο μύλος είναι πιο σημαντική επένδυση από την καφετιέρα.
 

Μηνύματα
46
Reaction score
73
Ο έτοιμος αλεσμένος καφές είναι πάντα χάλια. Όσο καλής ποιότητας κι όσο καλά διατηρημένος κι αν είναι.
Μόλις αλέσουμε τον κόκκο έχουμε κάτω από ένα λεπτό στη διάθεσή μας για να πάρουμε το μέγιστο του γευστικού του προφίλ. Γι' αυτό ο μύλος είναι πιο σημαντική επένδυση από την καφετιέρα.
Όπως και στο audio video έτσι και στον καφέ υπάρχουν hiendαδες που δαπανούν χιλιάδες ευρω στην προσπάθεια να πετύχουν τον τέλειο εσπρέσο με μετρητές διαύγειας, μύλους με υγρασιομετρα, θερμόμετρα, ειδικά μαγικά βαζάκια και ενα σκασμό αξεσουάρ....
Ευτυχώς δε μπήκα σε αυτο το τριπακι να "ακούω" κρυογεννημενα καλώδια ρεύματος στο σύστημα μου και να "γεύομαι" τη διαφορά μεταξύ του ταμπερ των 10 ευρώ και ταμπερ των 100 στον καφέ μου ......
 

xfader

Mine, All Mine
Administrator
Μηνύματα
21.987
Reaction score
30.923
Όπως και στο audio video έτσι και στον καφέ υπάρχουν hiendαδες που δαπανούν χιλιάδες ευρω στην προσπάθεια να πετύχουν τον τέλειο εσπρέσο με μετρητές διαύγειας, μύλους με υγρασιομετρα, θερμόμετρα, ειδικά μαγικά βαζάκια και ενα σκασμό αξεσουάρ....
Ευτυχώς δε μπήκα σε αυτο το τριπακι να "ακούω" κρυογεννημενα καλώδια ρεύματος στο σύστημα μου και να "γεύομαι" τη διαφορά μεταξύ του ταμπερ των 10 ευρώ και ταμπερ των 100 στον καφέ μου ......
Στον καφέ υπάρχει πιο εύκολη λύση. Επιλέγεις ένα από τα λίγα καλά μαγαζιά που υπάρχουν και πίνεις εκεί το ρόφημα που επιθυμείς.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
27.736
Reaction score
37.619
Μόλις αλέσουμε τον κόκκο έχουμε κάτω από ένα λεπτό στη διάθεσή μας για να πάρουμε το μέγιστο του γευστικού του προφίλ
50" διάβασα.
Λένε ότι οξειδώνεται σε ντετε και χάνονται γεύσεις και αρώματα..

Μπορεί να είναι υπερβολικό, αλλά έτσι έχω διαβάσει και γω.
Στον καφέ υπάρχει πιο εύκολη λύση. Επιλέγεις ένα από τα λίγα καλά μαγαζιά που υπάρχουν και πίνεις εκεί το ρόφημα που επιθυμείς.
Δεν έχω συναντήσει κανένα μαγαζί στη Θεσσαλονίκη που να μην έχει αλεσμένο τον καφέ να κάθεται μέσα στο δοχείο του μύλου.
Θεωρητικά, πρέπει να τον αλέσει επί τόπου.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
150.046
Μηνύματα
2.230.704
Members
34.126
Νεότερο μέλος
Marilena83838382
Top