ΔΥΟ ΚΙ (Ε)ΝΑ ΚΑΙΕΙ!

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Εν αναμονη εξελίξεων, σε λιγο ερχεται φιλος που θα με βοηθησει να κανουμε τις γωνιες του δωματιου.

Για την ακριβεια εχω παρει φιλιζολ 5 εκατοστα παχος. Θα γινει ένα τριγωνο σε κάθε γωνια με υψος 2, 5 μετρα και πλατος 40 εκατοστα η κάθε πλευρα. Η υποτεινουσα του τριγωνου θα είναι 60 εκατοστα. Μεσα θα μπει εντος του τριγωνου πετροβαμβακας.
Όταν τελειωσει ολο το εργο πανω στην υποτεινουσα θα μπει mdf 60 εκ πλατος πανω στο φιλιζολ και στο υψος θα παει εως το ταβανι. Μεχρι εδώ νομιζω όλα καλα.

Στη μια γωνια υπαρχει παραθυρο (προς το δρομο) που εφαπτεται σ αυτην. Να το καταργησω στην παρουσα φαση είναι αδυνατο. Αρα ούτως η αλλως θα εχω κατι που ηχητικα θα είναι λαθος.

Κανω την εξης σκεψη. Μπορω να παρω έναν ετοιμο κυλινδρο με διαμετρο περιπου 50 εκατοστα και υψος οσο θελω (2,5 μετρα). Ο κύλινδρος εσωτερικα θα γεμισει πετροβαμβακα. Εξωτερικα θα εχει πτερυγια φελιζολ. Τα πτερυγια θα εχουν μηκος περιπου 5-10 ποντους και παχος 3 εκατοστα. και θα είναι σχεδόν κολητα το ένα με το άλλο.

Αισθητικα θα είναι καλουτσικο. Μπορω να το βαλω στη γωνια και με καποιο τροπο να το μετακινω όταν ανοιγω το παραθυρο. Δεν θα είναι βαρυ. Λυνω εν μερει το πρόβλημα, να το αφήσω ετσι η υπαρχει κατι άλλο σαν εναλλακτικη καλυτερο?
 


Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Είναι κατι σαν χαρτονι με μεμβρανη στεγανωτικη που δεν την διαπερναει νερο. Μικρο παχος, πανω σ αυτην είναι είναι κολημενα τα πτερυγια φελιζολ σχεδόν κολλητα το ένα με το άλλο. Θεωρητικα ο πετροβαμβακας μαλλον θα βοηθησει. Τα πτερυγια δεν ξερω στο θεμα της διάχυσης τι θα κανουν.

Μια άλλη λυση που σκέφτομαι είναι να κανω ένα τριγωνο φιλιζολ σαν αυτά που κανω τωρα. Και το mdf πανω σ αυτη. Αλλα θα πρεπει ολη η κατασκευή να κατσει σε μια βαση με πλαστικα ροδοκια. Ν απεχει από το εδαφος 3-4 εκατοστα οσο το υψος της ροδας. Εδώ τα υλικα τα εχω εκτος από τη βαση με τα ροδακια.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.096
Reaction score
124.648
Καλό είναι το χάρτινο, αν είναι φτηνό, πάρτο, θα κάνει δουλειά προσωρινά, καλό γέμισμα με πετροβάμβακα.
 


Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.182
Reaction score
27.655
Υποθέτω ότι ο χάρτινος κύλινδρος είναι αυτός που χρησιμοποιούν οι μπετατζήδες σαν καλούπι για να φτιάχνουν στρόγγυλες κολόνες μπετού.
Όταν στεγνώσει το τσιμέντο απλά το σκίζουν και μένει μια κολόνα με λεία επιφάνεια.
Ωραίο υλικό.
 


Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Εκατον εξηντα ευρω ΔΕΝ δινω. Την ξερω αυτή την λυση (η καλυτερη αισθητικα λυση). Αν μαλιστα χρειαστω 2 η 3 ? Προτιμω να στέκομαι ορθιος στη γωνια και να κανω την μπασοπαγιδα :biggrin:

Όλα τα φιλιζολ για ολες τις υπολοιπες γωνιες μου βγηκαν 40 ευρω. Το δεμα ο πετροβαμβακας κανει 20 ευρω. Εχω δυο τετοια (μαλλον θα χρειαστω άλλο ενα). Όταν τα τελειωσω θα τα κανω κι ένα ωραιο βαψιμο, ουτε που θα καταλαβαίνεις ότι είναι μπασοπαγιδες.

Δυστυχως όμως αναβληθηκε για αυριο το πρωι η εργασια. Δεν πειραζει, ξερω ότι θα γινει καλη δουλεια. Υπομονή!
 

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Μιας και στο απωτερον μελλον εχω σκοπο να βαλω μπροστινη τριαδα τα ADAM Α77Χ (πηρα την εγγριση του Ζαπαντη) ο λογος να μεγαλώσω λιγο την αποσταση ακροασης, υπαρχει κατι στα χαρακτηριστικα των ηχειων που εγειρει προβληματισμούς σοβαρους.
Ο κατασκευαστης λεει το εξης….

"The special feature of the A77X is its 2 1⁄2-way system. Both 7” woofers start to work together at 38 Hz and at 400 Hz one woofer fades out and only the second woofer continues to operate in the midrange up to 3 kHz. This prevents interferences and possible phase cancellation in the critical midrange. Even though frequency transitions and potential distortions lie outside these areas, the human ear is particularly sensitive to midrange frequencies.

Οι χρηστες των στουντιο στο gearslutz λενε οτι ο αγοραστης θα πρεπει να προσεξει ν αγορασει ενα left κι ένα right. Εχει μεγαλη σημασια το πως θα τοποθετήσεις τα δυο ηχεια. Κι ετσι το καθενα θα πρεπει να γραφει απαραίτητα left & right. Δεν γινεται να παρεις δυο ιδια ηχεια.

Το ζητημα λοιπον είναι ότι εμεις οι πολυκαναλακηδες βαζουμε και κεντρικο για τη μουσικουλα μας. Τι γινεται τοτε? Χαλαει το γλυκο?
 

Μηνύματα
4.461
Reaction score
7.732
Αυτό το το A77x βγήκε πρώτο απ ότι είδα και στα PIPA Awards 2016 :biggrin:

Τεσπα αν δεν τρελαίνεσαι με μόνιτορ καταστάσεις βρίσκεις ενεργά με τα ιδια λεφτά που θα σε καλυψουν για παράδειγμα teufel ultima 40 aktiv 2019
υπάρχουν διάφορα στο δικό σου μπάτζετ, σαν αυτά που περιμένω από μέρα σε :biggrin:
 



Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Εγω δεν αλλαζω εταιρια, μενω στα ADAM. Μια χαρα με βολεψαν. Αν δεν γινεται trio με τα Α77Χ τοτε αναγκαστικα μενω με τα Α7Χ και απλα θα προστεθουν κι αλλα για να συμπληρωθεί το πολυκαναλο.

Μια σκεψη (δεν ξερω κατά ποσο είναι εφικτη) αν έμπαιναν αριστερα δεξια τα Α77Χ και το κεντρικο συν τα υπολοιπα 4 να είναι Α7Χ. Κατι μεσα μου δεν μου κολαει.

Σαφως και θα ηταν ευχης εργο να μεγαλώσω λιγο την αποσταση ακροασης. Κατι θα σκεφτω.
Post automatically merged:

IMG_20190801_115919.jpg

Post automatically merged:

Απο προσφατο ταξιδι μου στην Μπρατισλαβα, ειχε σε βιτρινα τα teufel. Δυστυχως το μαγαζι ηταν κλειστο. Αλλα πανέμορφα, πραγματικο κόσμημα. Τα βαζεις στο σαλονι κι ας μην παιζουν! Η φωτο φυσικα είναι εξω από την βιτρινα οποτε δεν βοηθαει ιδιαιτερα.
Post automatically merged:

Τελικα το πρόβλημα μου λυνεται με τα Α77Χ, με σχεδον παρομοιο τροπο που ελυσε και ο Κωστας ο ΕΑR το δικο του. (μολις επεσε τηλεφωνο από ΖΑΠ - εγγυηση). Οποτε εχουμε να σχεδιάζουμε επι χαρτου (ονειρα - τζαμπα είναι και χαριζουν ευτυχια!)
 
Last edited:



Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Επιτελους σημερα ηρθε ο ξάδερφος μου και ξεκινησαν οι εργασιες. Λογικα αυριο τελειωνω.
IMG_20190927_150543.jpg
IMG_20190927_150556.jpg

Post automatically merged:

Το κενο από πανω εχει μεινει προσωρινα, να στεγνωσει η κολα (ειδικη κολα θερμομονωσης) και αυριο από το ανοιγμα το παχτωνω με πετροβαβαμβακα. Τρεις τέτοιες γωνιες. Πανω στην υποτεινουσα του τριγωνου στο φιλιζολ θα μπει στο τελος το mdf και δεν θα φαινεται τιποτα απ αυτά. Από κατω εχω βαλει ένα φυλλο φιλιζολ που κατ αρχας μολις τελειωσω θα κοψω το περισεμα. Όταν καποιους μηνες αργοτερα περασω το laminate τοτε θα βγει το φιλιζολ από κατω για να περασει το laminate. Προβλέπουμε το μελλον!
 
Last edited:

Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Εδώ κι ένα μηνα ειχα ένα μπούκωμα στ αυτια κι αδυνατουσα ν ακουσω. Αισθανομουν ότι ημουν σαν καπνισμενη εξατμιση που χρειαζοταν ισχυρη ωθηση για καθαρισμα!

Ετσι λοιπον ειδοποιησα τον γιατρο ο οποιος ηρθε λιαν συντομως (μετα απο ένα μηνα!)

Μπαινει στο δωματιο, ριχνει μια ματια στις γωνιες, βαραει και κατι παλαμακια στον αερα, αισθητη βελτιωση λεει. Ουφ, καλα ξεκιναμε!

Παει με τη μια στο λαπτοπ που υπαρχουν οι ρυθμισεις (χαθηκαν ολες οι προηγούμενες - εκανα κατι πειραματα κι εξαφανιστηκαν).
Μπυρα θα πιεις του λεω? - Οχι αφησε με ησυχο! Ενταξει δεν μιλαω, κανει την δουλεια του για καμια ωριτσα σε απολυτη ησυχια, και μετα τσουυυπ, ερχεται κι ο ηχος, σιγανος λες και ειμαστε σε εκκλησια. Παει ο γιατρος λεω απο μεσα μου. Θελει γιατρο!

Κοιταζοντας συνεχως τις ρυθμισεις ολο και κατι δεν του αρεσε, συνεχεια κατι αλλαζε, μετα μου λεει: Φερε χαρτι και μολυβι! Του το παω. Βγαζει και το πουκαμισο (τον επιασε ιδρωτας). Αντε ξανα δοκιμες πλησιαζε το αυτι του μια στο ενα ηχειο μια στο αλλο. Τελικα αφου περασε ακομη μια ωρα ηρθαν και τα χαμογελα επιτυχιας.

Οποτε το δοκιμαστικο στην συνεχεια ηταν πλεον στους γνωστους εκκωφαντικους ηχους. Καθεται και στη μεση να δει οτι ολα ειναι ενταξει. Κανει και λιγο μικροαλλαγες στην τοποθετηση των ηχειων και μου λεει.
Τωρα πανε φερε μου την μπυρα! Του την παω και ξανα εντολη. Τωρα κατσε ν ακουσεις εσυ!

Και ξεκιναμε. Ξερετε τωρα, αυτα με τις κιθαρες και με τα πιανα και με φωνες ειναι για μπρεκφαστ. Μια χαρα είναι όλα αυτά, αλλα τα χιλιοακουσαμε γνωστες πλεον και αναμενόμενες οι επιδοσεις, περιμενουμε την ωρα να μπουνε τα βαρια χαρτια. Ντραμς, μπασο κιθαρο ηλεκτρονικη μουσικη (δες που μ εκανε ν ακουω μ ευχαριστηση αυτή την αηδιαστικη μουσικη) και τα παρομοια.

Οποτε πηγαμε σχετικα γρηγορα στο κυριως μενου. Ξεκινησαμε με εντασεις ….απλα πολυ δυνατες. Μετα πηγαμε σε εντασεις δομικης αντοχης κτηριου. Σε καποια φαση εφυγε η σακουλα με τα πατατακια. Ευτυχως οι εργασιες με τις μπασοπαγιδες επιασαν τοπο. Τ αυτια μου ηρθαν στα συγκαλα του, ξεκαπνιστηκαν στο πικεφι. Το μπασο δυνατο , στακατο. Λες και δεν τελειωνε. Σε καποια φαση εγιναν και οι τελευταιες ρυθμισεις. Το εβαλε σε βολιουμ ala Dimifoot.

Οποτε στο κλείσιμο καναμε και τις αναμενομενες ερωτησεις. Τι επιπροσθετο χρειαζεται. Ρωτησα για το δευτερο σαμπ (γιατι ο Dimi μοιραζει προστιμα εν οψει εορτων) Του ειπα μηπως ειναι σκοπιμο να παω στο ομοσταυλο 15ιντσο της Adam η να παω σ ενα ιδιο σαν αυτο που εχω (FOCAL SUB 6) 11ιντσων. Η απαντηση αφοπλιστικη. Αν βαλω κι ενα δεκαπενταιντσο ριχνω και το σπιτι του ...γειτονα! Με δυο δωδεκαιντσα ριχνω μονο το δικο μου! Αρα η μενεις σ αυτο που εισαι (για τον χωρο σου μια χαρα ειναι) και λιιιιγο καλυτερα μ ένα ακομη ιδιο.

Οποτε σε πρωτη φαση θ ασχοληθούμε με την περαιτέρω σταδιακη βελτιωση του χωρου. Λιγο διαχυση στην πλατη, διατρητη γυψοσανιδα οροφης. Το πατωμα θελει laminate και τελος.
 


A

AKARL

Guest
Εδώ κι ένα μηνα ειχα ένα μπούκωμα στ αυτια κι αδυνατουσα ν ακουσω. Αισθανομουν ότι ημουν σαν καπνισμενη εξατμιση που χρειαζοταν ισχυρη ωθηση για καθαρισμα!

Ετσι λοιπον ειδοποιησα τον γιατρο ο οποιος ηρθε λιαν συντομως (μετα απο ένα μηνα!)

Ενταξει δεν μιλαω, κανει την δουλεια του για καμια ωριτσα σε απολυτη ησυχια, και μετα τσουυυπ, ερχεται κι ο ηχος, σιγανος λες και ειμαστε σε εκκλησια. Παει ο γιατρος λεω απο μεσα μου. Θελει γιατρο!

Οποτε πηγαμε σχετικα γρηγορα στο κυριως μενου. Ξεκινησαμε με εντασεις ….απλα πολυ δυνατες. Μετα πηγαμε σε εντασεις δομικης αντοχης κτηριου. Σε καποια φαση εφυγε η σακουλα με τα πατατακια. Ευτυχως οι εργασιες με τις μπασοπαγιδες επιασαν τοπο. Τ αυτια μου ηρθαν στα συγκαλα του, ξεκαπνιστηκαν στο πικεφι.
Δε με λες ... Ωριλά κάλεσες; :gotcha: :rofl:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.096
Reaction score
124.648
Στην πρώτη μου επίσκεψη, είχε βάλει λάθος τα ηχεία στο χώρο, δεν είχε και περιποίηση ο χώρος, με αποτέλεσμα το σαμπ να είναι τέρμα τέρμα χαμηλά, και φυσικά να μπουμαρει από κάθε μεριά.

Έδωσα οδηγίες για αλλαγή τοποθέτησης και για κατασκευή μπασοπαγιδας στις γωνιές.

Με αυτά που έβαλε στις γωνιές, και με την αλλαγή θέσης, έφτιαξε το πράμα.

Τώρα το σαμπ είναι σχεδόν τέρμα, και οι πρώτες ακροάσεις έγιναν με το σαμπ εντελώς τέρμα το volume στην πλάτη του. Μια χαρά έπαιζε, χορταστικό μπάσο, και χωρίς προβλήματα εμφανή από το χώρο, παν τα προβλήματα, μπάι μπάι...

Φυσικά το σαμπ είναι το πρώτο που τερματίζει, αλλά λόγω μικρού όγκου δωματίου και ικανοποιητικού boundaries gain, αυτό γίνεται σε πολύ υψηλές στάθμες.

Προφανώς, δεν έχει ξανακουσει τόσο δυνατά στο σπίτι του ποτέ, ούτε με τόσο πολύ μπάσο και φυσικά στακάτο, ανεξαρτήτως πόσο ακριβά και μεγάλα ηχεία είχε.

Οι δορυφόροι της Άνταμ, με κρος στους 80 από τη μετρικ, δείχνουν σα να μη τελειώνει ποτέ το γκάζι τους.

Μια χαρά. Φτιάχτηκε. Παιζ.
 
Last edited:


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.306
Μηνύματα
2.858.039
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top